Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
RESTAURARE PATURI ARMEModerator: liviur RESTAURARE PATURI ARMEMa numesc Eugen Chiriac,sunt din Galati si sunt vanator di 1994...Meseria mea e de restaurator mobila veche si antica (a nu se confunda cu tamplar).Aceasta meserie am invatat-o in Italia si tot acolo o practic 8-9 luni pe an.Am deosebita placere de a va anunta ca sunt in stare de a restaura orice pat de arma indiferent de starea lui.Folosesc lacuri de prima calitate,pe baza de apa,de alcool ori de diluant...lacuri foarte rezistente in timp.De asemeni pot da orice culoare patului-mahon ,nuc,stejar,cires etc.NU O FAC PTR A CASTIGA BANI-CI DOAR DIN PURA PASIUNE...Adresa mea de mail la care pot fi contactat ginuchiriac@yahoo.com tel.0721589026
Re: RESTAURARE PATURI ARMEBine ai venit Gino ! Sunt sigur ca se gasesc persoane pe acest forum carora le vei fi de ajutor.
Re: RESTAURARE PATURI ARMEMultumesc ptr primire.Oricine va avea nevoie de serviciile mele ii stau la dispozitie cu mare placere.
Re: RESTAURARE PATURI ARMEPoate pui si cateva poze cu paturi restaurate.
Re: RESTAURARE PATURI ARMEOk,dar sa-mi spune-ti cum pun fotografia...
Re: RESTAURARE PATURI ARMENoua ne plac mai ales alea restaurate pe baza de alcool, alea pe baza de apa, in niciun caz !
![]() MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Re: RESTAURARE PATURI ARMESi sa stii ca nu te confundam cu un tamplar, stim " la cat e ceasu' " in materie de restaurat sau facut " lemn de pusca " !
![]() ![]() MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Re: RESTAURARE PATURI ARME
Sunt sigur ca vom beneficia multi de serviciile tale!
Re: RESTAURARE PATURI ARMEUite, aici gasesti instructiuni ( undeva in josul paginii ) pentru postarea pozelor : http://www.vinatorul.ro/forum/viewtopic ... 01&start=0
Si mie imi placeau pana in toamna cele restauraNte pe baza de alcool dar acum trebuie sa le folosesc pe celelalte... ![]()
Re: RESTAURARE PATURI ARMEMultumim Gino, sa fii bine-venit!
Re: RESTAURARE PATURI ARMEMai pot executa si panoplii din diferite esente de lemn,inclusiv mahon,cires,nuc etc...
Re: RESTAURARE PATURI ARMEsuper si bine ai venit
dar totusi pe langa pasiune cred ca exista si un pret? nu? ca daca e doar pasiune si placere iti trimit urgent vreo 20 de pusti, toate peste 30 de ani, ale colegilor de grupa ![]()
Re: RESTAURARE PATURI ARMECu mare placere...din placere si pasiune inseamna ca nu doresc decat sa-mi acoper cheltuiala materialelor,si nu vreau un profit...
Re: RESTAURARE PATURI ARMECa pret ar fi in jur de 50 de lei...de pat indiferent cum arata il pot face ca nou...
Re: RESTAURARE PATURI ARMEVad ca ai gasit drumul...
![]()
Re: RESTAURARE PATURI ARMEAm si eu o mica ''problema'' care nu ma deranjeaza dar ma bazaie. Mi-am luat in vara prima mea arma un IZH 27m nou nout. Acuma dupa 7 luni observ ca lacul de pe pat a inceput sa se duca in zona de unde apuc cu mana de el iar in rest se pastreaza bine. Poate fi si din faptul ca exagerez eu cu intretnutul armei ca dupa fiecare vanatoare o curat si o dau cu BALISTOL peste tot. Ii posibil sa fie de la aia? Oricum treaba ii si trebuie sa ii gasesc o rezolvare asa ca apelez la cunostintele voastre si vreau sa va intreb cum pot sa il lacuiesc inapoi. Exista un lac anume care se foloseste sau ce ii pt dulgherie in comert ii bun? Trebuie suflat sau exista o alta metoda de aplicare.
Pi Piron
Re: RESTAURARE PATURI ARMEdin cate stiu patul la ij este "finisat" cu ulei. Si eu am cumparat IJ nou nout asta toamna. Uite cum a aratat patul in primele zile de folosire:
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Re: RESTAURARE PATURI ARMEDupa fiecare iesire, la fel ca si tine am "manjit-o" peste tot, dar cu ulei de arma, si uite rezultatul. Lemnul s-a mai inchis la culoare, chiar imi place. Totusi m-ar interesa si pe mine un produs special pentru lemnul patului.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Re: RESTAURARE PATURI ARMEPtr. a lacui partea de lemn de unde a disparut lacul vechi ar fi ca un petec nou la o haina veche sau invers...O treaba facuta bine ar fi c-am in felul urmator:
1. Ar trebui dat tot lacul jos de pe pat cu o solutie speciala . 2. Lasat 12 ore sa se usuce patul. 3.Smilgheruit cu smilgher granulatie 150 DOAR IN SENSUL VENEI LEMNULUI. 4 "------------"------------"------------- 280 DOAR IN SENSUL VENEI LEMNULUI 5....."------------"-------------"-------------400 DOAR IN SENSUL VENEI LEMNULUI 6. Lacuit cu lac pe baza de apa -este foarte rezistent in timp nu schimba culoarea lemnului,nu se uzeaza in timp si nu se exfoliaza la lovituri.....(posibil sa se gaseasca si in tara la noi) 7.Se poate lacui si cu lacurile sintetice care sunt in comert(KOBER etc doar ca nu au o viata asa de lunga) nu recomand lacurile deja colorate ...ar trebui date trei maini de lac la interval de 12 ore cu recomandarea de a smilgherui patul de lemn dupa prima si a doua mana de lac cu smilgher granulatie 400. succes PS. Ptr persoanele pretentioase recomand lacuirea cu lacul ce se foloseste la lacuirea mobilei antice-GOMMA LACCA
Re: RESTAURARE PATURI ARMESe mai poate da cu ceara ptr mobila...exista ceara speciala cu carnauba si ceara de albine ...
Exact asa mi-a facut si mie ... s-a inchis la culoare foarte frumos chiar eram mandru de ea pana la un moment dat cand hopa a inceput sa mearga lacul de pe ea jos. Am sa ii fac niste poza sa le vedeti si voi. Pi Piron
Re: RESTAURARE PATURI ARMEBine ai venit Gino ! esti o comoara. Chiar cautam un "meserias".Te sun.
Cu stima.
Re: RESTAURARE PATURI ARMEAm uitat sa specific ca manerul la cutit este lacuit cu lac pe baza de apa...
Re: RESTAURARE PATURI ARMEHai noroc GINO ,bine ai venit ! M-as apuca si eu de patu de la pushca nu arata prea bine, da nu-i mai gasesc vana , in veci.
![]() ![]() E mai bine sa fi invins, acolo unde victoria e pagubitoare.(P-S).
Re: RESTAURARE PATURI ARMEIn mod normal vena lemnului este in lungul patului .....il smirgheluiesti de la un capat la altul si tot in acelasi sens il lacuiesti.....succes...
Înapoi la Arme de vanatoare lise Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 21 vizitatori |
Publicitate
|