Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 27 Noi 2024, 13:47

Grigguti - prezentarea mea

Locul in care sa povestim despre noi, sa ne strangem amintirile, sa ne cunoastem mai bine. Sa daruim si celorlalti o particica din bucuriile noastre. Si sa ne consemnam peregrinarile pentru anii cand ne vom hrani din amintiri.

Moderatori: the_mav, Mircea-B

Re: Grigguti - prezentarea mea

Mesajde grigguti pe 02 Dec 2008, 23:08

drsoicatd scrie:Eu sunt si sofer cu acte in regula! :wink:

Doctore, e nasoala! Recunosc m-ai luat ! :wink:
Oare eu daca am buletin in regula se pune? :lol:
grigguti
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde grigguti pe 03 Dec 2008, 00:40

Sa revin totusi la topic
Imagine
din Bucuresti, din balcon, nu vezi asa ceva si nici negru' nu se arata
asa ca mi-am facut curaj si am mai colindat nitel
Imagine
Si cu un apetit enorm de verde, maroniu-roscat si fosnet de frunze am ajuns la
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
asa mi-am inceput cariera de vanator ...
sper sa pot adauga in curand fotografii si cu Marele Coltos ce este frate cu Stapanul Muntelui si fac "carnatele" numa' bun.
grigguti
Veteran

Re: prezentarea mea

Mesajde Adrian S pe 03 Dec 2008, 11:21

adrian_ppp scrie:
Adrian S scrie:
Mihutz23 scrie:Bine ai venit in randul vanatorilor cu "acte in regula", caci cei de de pe acest site, incepatori sau veterani, ar trebui sa fie vanatori cu "acte in regula".

Am tot vazut si pe alte topicuri postata expresia "Vanator cu acte in regula" sau "sunt vanator cu acte in regula de ... x ani". Ma enerveaza la culme, o consider neavenita si incorecta gramatical.
Mai oameni buni, nu poti sa fii decat "Vanator", in rest daca nu ai actele in regula sau nu le ai deloc, esti braconier, infractor sau contravenient. Punct.

nu este adevarat
poate sunt in perioada de stagiatura ... si sunt vanator , adica particip la gospadarire si vanatori, si din cand in cand mai si impusc cate ceva

Te inteleg prea bine Petcule, daca tu mai mult ai fost.... fara acte in regula, e normal sa gandesti asa. :)

Da ia si citeste din L 407/2006 cu modificarile si completarile ulterioare si... invata.

"ART. 27
(1) Vânãtoarea se exercita numai de cãtre vanatori care îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) poseda permis de vanatoare cu arma;
b) poseda autorizaţii eliberate de gestionar în limitele cotei de recolta şi ale reglementãrilor tehnice privind organizarea şi practicarea vanatorii;
c) poseda documente care atesta dreptul titularului de a purta şi de a folosi arme destinate pentru vanatoare, eliberate în condiţiile legii;
d) poseda asigurare obligatorie impotriva accidentelor."

Mai e un articol 32, da nu te incadrezi acolo.

Si daca tot i-am f.... prezentare lu Grig, propun ca moderatoru, adica tu, sa creeze un topic nou cu subiectul in discutie.
Adrian S
Veteran

Mesajde grigguti pe 03 Dec 2008, 12:48

Ma, daca tot mi-ati f...tut topicu' desi v-am dat si eu concursul si nu-mi pare rau, pentru ca peste ani si ani cand ma voi uita peste prezentare, imi voi da seama ca si voi faceti parte din viata mea, nu ati vrea voi mai bine sa veniti joi la intalneala si sa continuam discutia acolo? ca va cam certati in sufrageria mea :D
grigguti
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 06 Dec 2008, 01:02

grigguti scrie:Nu km ma deranjeaza pe mine, ca daca am parte de un singur iepure, insa de amintiri frumoase, nu-i bai, dar pe fondurile noastre daca nu mergi la goana, nu faci nimic, iar daca mergi la picior trebe neaparat caine.
Data trecuta am facut vreo 30 de km la picior si nici macar nu am vazut vanatul. Cum deocamdata caine pt asa ceva nu am si goanele sunt si nu prea...prefer sa ma trag mai spre "casa" sau oriunde se poate vana indiferent de distanta. Am sa incerc sa ma documentez despre fiecare asociatie, sa vad pe unde au fonduri si apoi sa vad daca ma primesc.

Daca vrei incearca la AVPS Ialomita. Asociatia are destule fonduri de vanatoare, poti vana de la prepelita la mistret, cotizatia este acceptabila, si esti aproape de casa.
Sigur o sa te primeasca daca ai cotizatia platita la zi si nu ai avut probleme cu legea. ( consemnat pentru acte de braconaj).
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde grigguti pe 06 Dec 2008, 16:23

Sly_Fox scrie:
grigguti scrie:Nu km ma deranjeaza pe mine, ca daca am parte de un singur iepure, insa de amintiri frumoase, nu-i bai, dar pe fondurile noastre daca nu mergi la goana, nu faci nimic, iar daca mergi la picior trebe neaparat caine.
Data trecuta am facut vreo 30 de km la picior si nici macar nu am vazut vanatul. Cum deocamdata caine pt asa ceva nu am si goanele sunt si nu prea...prefer sa ma trag mai spre "casa" sau oriunde se poate vana indiferent de distanta. Am sa incerc sa ma documentez despre fiecare asociatie, sa vad pe unde au fonduri si apoi sa vad daca ma primesc.

Daca vrei incearca la AVPS Ialomita. Asociatia are destule fonduri de vanatoare, poti vana de la prepelita la mistret, cotizatia este acceptabila, si esti aproape de casa.
Sigur o sa te primeasca daca ai cotizatia platita la zi si nu ai avut probleme cu legea. ( consemnat pentru acte de braconaj).

multumesc de informatie
grigguti
Veteran

Mesajde Vechio pe 06 Dec 2008, 18:01

grigguti scrie:Sa revin totusi la topic
Imagine
.
Ca să nu mor prost frate, mă lămureşti de ce ai prins cu bandă adezivă fira optică :shock: . Accident în teren? :roll:
La tăţi ni-i greu; da nu la tăţi la fel !;
Vechio
Veteran

Locaţie: Malul Crisului

Mesajde grigguti pe 06 Dec 2008, 20:37

Vechio scrie:
grigguti scrie:Sa revin totusi la topic
Imagine
.
Ca să nu mor prost frate, mă lămureşti de ce ai prins cu bandă adezivă fira optică :shock: . Accident în teren? :roll:

cand am primit fibra nu am atasat-o. m-am pomenit la vanatoare ca este destul de ceata si ca mi-ar prinde bine, dar mi-am dat seama si ca nu am degresant deloc si ca nu prinde banda adeziva pe teava din cauza uleiului. drept care am improvizat.
grigguti
Veteran

Mesajde grigguti pe 18 Dec 2008, 01:04

Iata ca a mai trecut timpul si a venit vremea sa ma pregatesc pentru prima panda la capra...
peste ani de zile, sper sa pot arata baiatului meu, jurnalele lui Val si ale lui Alin si ale lui Adi si ale altora si sa strecor undeva si jurnalul meu, spunandu-i ca in dimineata imediat urmatoare scrierii acestor randuri, am trimis in padurea fara vanatori, prima mea capra. altfel spus, dimineata ma duc la acelasi Ghinda impreuna cu fina-su, Bobocu', sa facem cunostinta cu vantoarea delicata, la care trebuie sa versi o lacrima pentru ochii umezi ce au sa se inchida. Simt un fel de ... nerabdare, amestecata cu neliniste si cu teama si cu...nici eu nu stiu cu ce...
cu mainile tremurand si cu vesnica intrebare, "am luat tot?" am facut bagajul pentru ziua de maine, hrana, imbracaminte groasa, caciula, bocancii dati cu crema cagula ca poate bate vantul rau, rucsacul, palaria, cutitul, oare ce mai trebuie? schimburi ca se pare ca va ploua... da, tremosul, sa fie la indemana sa fac dimineata un ceai, sa fie cu noi sa ne mai incalzim...bineanteles, arma si ... moartea in cartusiera, asteapta neagra si rece clipa in care ii voi da drumul sa iasa cu repeziciune pe teava spre a duce vestea primei mele capre ca eu, urmeaza a ma face vanator si de altceva decat vanat mic...
grigguti
Veteran

Mesajde bondo pe 18 Dec 2008, 13:43

A .................. grigule nu-i corect. Vroiam noi provincia sa te botezam la ceva mai mare. Nu vorbisem de porcu` din ianuarie. KKT in traista si daca iese nu-mi fac griji ca n-o sa aibe taica` Ghinda grija de curu matale. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
to young to die to drunk to live
bondo
Membru activ

Locaţie: iasi

Mesajde grigguti pe 18 Dec 2008, 19:53

bondo scrie:A .................. grigule nu-i corect. Vroiam noi provincia sa te botezam la ceva mai mare. Nu vorbisem de porcu` din ianuarie. KKT in traista si daca iese nu-mi fac griji ca n-o sa aibe taica` Ghinda grija de curu matale. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

tata, este suficient timp si pentru umflat curu, ca porc nu am mai impuscat.
:lol: :lol: :lol:
grigguti
Veteran

Mesajde grigguti pe 19 Dec 2008, 13:30

O vanatoare ... despre care mie nu-mi vine sa scriu. Aceeasi organizare exemplara din partea lui M. Uneori chiar si daca vrei nu cred ca poti gasi cusur ... nu ai cum. Insa nu-mi vine sa scriu pt ca au fost cateva ocazii de neiertat. Nu-mi pot imagina o ocazie mai buna de a impusca capra decat cu ea in fata la aprox. 30 metri si toate astea in drum liber, fara copaci in fata sau alt obstacol ... dar iata ca se poate.
Prima mea vanatoare la capra? Sentimentul ca mergi la vanatoare este inaltator si-ti face ca in loc de sange sa-ti curga adrenalina prin vene, dar gandindu-ma la ce ocazii s-au ratat ... ma cuprinde amaraciunea. In final nu ne-am intors cu "tolba goala".
Sper sa spal rusinea duminica.

Imagine
grigguti
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 19 Dec 2008, 14:32

Grig,

Multora prima iesire la vanat mare le lasa un gust amar...Va veni si momentul in care ai sa scrii doua pagini in jurnal dupa o iesire... :wink: Acum abia incepi sa prinzi gust!
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde val pangica pe 19 Dec 2008, 15:23

Grigule , vad ca ai ceva vanat in poza - e capra ta sau a lui Alin ? Altfel , vorba lui Alin , o sa vina si vremea cind sa scrii fara sa te mai opresti , despre ACEA partida de vinatoare .
Respect
val pangica
Veteran

Mesajde grigguti pe 19 Dec 2008, 15:36

val pangica scrie:Grigule , vad ca ai ceva vanat in poza - e capra ta sau a lui Alin ? Altfel , vorba lui Alin , o sa vina si vremea cind sa scrii fara sa te mai opresti , despre ACEA partida de vinatoare .

nu este nici a mea si nici a lui Alin, cel putin nu este impuscata de noi. tocmai de aceea mor de oftica ... ca mai aveam nitel si ne trageau caprele de maneca.
nci poza aia nu stiu de ce dracu am pus-o. nici nu aveam ce cauta in ea ...
grigguti
Veteran

Mesajde val pangica pe 19 Dec 2008, 15:41

Lasa bai ca nu au intrat zilele de vanatoare in sac si nici caprele nu sunt amenintate cu disparitia :lol:
Respect
val pangica
Veteran

Mesajde grigguti pe 19 Dec 2008, 16:36

val pangica scrie:Lasa bai ca nu au intrat zilele de vanatoare in sac si nici caprele nu sunt amenintate cu disparitia :lol:

acum, ai si tu dreptate, sa vad ce fac duminica, sper sa o culc si sa spal rusinea ... :D
grigguti
Veteran

Mesajde vanatorul dibaci pe 19 Dec 2008, 17:57

lasa grig tot raul inspre bine - macar ai mai amanat botezul cateva zile :lol: -vine el si soarele pe strada ta - :D -rabdarea este cea mai de pret virtute
vanatorul dibaci
Veteran

Mesajde Marius pe 20 Dec 2008, 11:20

grigguti scrie:acum, ai si tu dreptate, sa vad ce fac duminica, sper sa o culc si sa spal rusinea ... :D
[/quote]

O ratare e o ratare, nu o rusine.
Marius
Veteran

Mesajde grigguti pe 21 Dec 2008, 23:48

Iata ca am spalat si "rusinea"
Imagine

caprior, aproximativ un an, impuscat la 80-100 metri, un singur foc in gat cu sectionarea jugularei cu un Blaser 3006. toate acestea au fost urmate de o vanatoare extrem de reusita la fazan si iepure. evident o groaza de cartuse pierdute in cozile fazanilor, dar una peste alta o vanatoare pe cinste.
Imagine
grigguti
Veteran

Mesajde bogdanm pe 22 Dec 2008, 00:37

Botez?
Weapons don't kill people, people kill people.
www.primejdie.ro
bogdanm
Veteran

Locaţie: Bucuresti/Curtea de Arges

Mesajde Ghinda pe 22 Dec 2008, 07:52

Vai de curul lui!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Mesajde drsoicatd pe 22 Dec 2008, 13:26

Felicitari pentru reusita! Si condoleante pentru posterior :lol:
drsoicatd
Veteran

Mesajde george_ciprian86 pe 22 Dec 2008, 15:32

Felicitari !!!
george_ciprian86
Veteran

Mesajde cybelle pe 22 Dec 2008, 18:33

frumos... adevarat frumos.
dar nu il mai instigati sa scrie asa de repede.... :lol: ..ca-i cu mainile sub cur :D :lol: :lol:
aa..am uitat ca ai angajati grigule..
scrie soferu' pt tine.. :D :lol: :wink:

respect
Vand carti de gramatica. E ieftine...
cybelle
Veteran

Locaţie: Magurele

Mesajde grigguti pe 22 Dec 2008, 18:37

cybelle scrie:frumos... adevarat frumos.
dar nu il mai instigati sa scrie asa de repede.... :lol: ..ca-i cu mainile sub cur :D :lol: :lol:
aa..am uitat ca ai angajati grigule..
scrie soferu' pt tine.. :D :lol: :wink:

respect

AAaaaaaaauuuuuUUUUUuuuUUUUuaaaaaAAAAAAUUUUUUUUU !!!!!!!!!!!!!!!!!!
grigguti
Veteran

Mesajde alinboboc pe 22 Dec 2008, 18:47

Grig tata ,nu te vaita ca asta-i doar inceputul, deja esti pe lista lui Mugur pentru mistret. :D :D
alinboboc
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 22 Dec 2008, 19:40

Bravo Grigule! Ai spart gheata!
Alin3006
Veteran

Mesajde vanatorul dibaci pe 23 Dec 2008, 00:10

:D -felicitari si la mai multe ...capre :P -ma bucur din toata inima pentru tine .Felicitari mugurel pt rabdarea de care dai dovada cu invatacei :wink: :wink:
vanatorul dibaci
Veteran

Mesajde Tudor pe 31 Dec 2008, 22:11

Felicitari!
Nu sunt lacom de vanat ci de vanatoare.
Tudor
Veteran

Locaţie: Ilfov

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Jurnal de forumist