Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 27 Ian 2025, 18:59
|
|
|
Nu exista vanator care sa nu vrea sa si guste din bucate . Retetele sunt diverse , una mai gustoasa ca alta , de aceea va invitam sa ne impartasiti din experienta Dvs culinara .
Moderatori: mialxx, popaliviu
de mircea626 pe 20 Mar 2008, 17:38
scuze daca nu am posta unde trebuie,
am un prieten care ma tot intreaba de aceasta fiere.stie cineva la ce e buna?am inteles ca se prepara ceva "farmaceutic" din ea,dar mai mult nu stiu.
-
mircea626
- Nou membru
-
- Mesaje: 53
- Membru din: 15 Mar 2008, 12:13
- Locaţie: Neamt
de mircea626 pe 21 Mar 2008, 07:51
aha..dar oare de ce?ca doar nu ma apuc de vinat ursi in momenul in care as afla la ce e buna fierea aia.amicul de care va spun este coreean si din cite am inteles e ceva special la ei..
oricum,mersi
-
mircea626
- Nou membru
-
- Mesaje: 53
- Membru din: 15 Mar 2008, 12:13
- Locaţie: Neamt
de sorry_nellu pe 16 Apr 2008, 10:52
Popular, la noi, fiere de urs se zice la aloe(aloe arborescens). Nu cred ca are nevoie de prezentare.
Dar daca zici ca prietenul tau e asiatic, treaba e alta. Pai, daca are nevoie, el nu stie la ce se foloseste? Intreaba-l cum se obtine la ei fierea de urs(cel putin asa fac chinezii) . Nu cred ca iti va spune. Iti spun eu ca sa te crucesti, sa vezi de ce sunt in stare urmasii uneia din cele mai vechi civilizatii.
Nu stiu exact ce preparate miruloase fac astia din fierea de urs, dar in China, sunt jur de 500 de ferme in care se cresc ursii pentru fiere. Cum ii "cresc"? In niste colivii metalice, croite pe masura, astfel incat ursul sa nu poata face nici o miscare. Sunt tinuti la intuneric permanent, cu un tub de drena in vezica biliara. Astfel se colecteaza fiere permanent, pana moare ursul.
Poate o pui de un biznis cu el.
"Decat sa dai pomana calicilor sambata, mai bine da ceva de baut mahmurilor, marta." I. Creanga
-
sorry_nellu
- Veteran
-
- Mesaje: 623
- Membru din: 10 Ian 2007, 09:36
-
de sorry_nellu pe 16 Apr 2008, 10:55
sorry_nellu scrie:Popular, la noi, fiere de urs se zice la aloe(aloe arborescens). Nu cred ca are nevoie de prezentare. Dar daca zici ca prietenul tau e asiatic, treaba e alta. Pai, daca are nevoie, el nu stie la ce se foloseste? Intreaba-l cum se obtine la ei fierea de urs(cel putin asa fac chinezii) . Nu cred ca iti va spune. Iti spun eu ca sa te crucesti, sa vezi de ce sunt in stare urmasii uneia din cele mai vechi civilizatii. Nu stiu exact ce preparate miruloase fac astia din fierea de urs, dar in China, sunt jur de 500 de ferme in care se cresc ursii pentru fiere. Cum ii "cresc"? In niste colivii metalice, croite pe masura, astfel incat ursul sa nu poata face nici o miscare. Sunt tinuti la intuneric permanent, cu un tub de drena in vezica biliara. Astfel se colecteaza fiere permanent, pana crapa saracul urs de atata fericire. Poate o pui de un biznis cu el.
"Decat sa dai pomana calicilor sambata, mai bine da ceva de baut mahmurilor, marta." I. Creanga
-
sorry_nellu
- Veteran
-
- Mesaje: 623
- Membru din: 10 Ian 2007, 09:36
-
de Johny Wolf pe 25 Apr 2008, 21:55
Stafie Ionut
-
Johny Wolf
- Veteran
-
- Mesaje: 481
- Membru din: 29 Noi 2005, 12:14
- Locaţie: Iasi
-
Înapoi la Retete culinare vanatoresti
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Dorin1992 şi 8 vizitatori
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România
|
|