Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 27 Ian 2025, 18:59

fiere de urs

Nu exista vanator care sa nu vrea sa si guste din bucate . Retetele sunt diverse , una mai gustoasa ca alta , de aceea va invitam sa ne impartasiti din experienta Dvs culinara .

Moderatori: mialxx, popaliviu

fiere de urs

Mesajde mircea626 pe 20 Mar 2008, 17:38

scuze daca nu am posta unde trebuie,
am un prieten care ma tot intreaba de aceasta fiere.stie cineva la ce e buna?am inteles ca se prepara ceva "farmaceutic" din ea,dar mai mult nu stiu.
mircea626
Nou membru

Locaţie: Neamt

Re: fiere de urs

Mesajde adrian_ppp pe 20 Mar 2008, 18:48

mircea626 scrie:scuze daca nu am posta unde trebuie,
am un prieten care ma tot intreaba de aceasta fiere.stie cineva la ce e buna?am inteles ca se prepara ceva "farmaceutic" din ea,dar mai mult nu stiu.

Intai se prezinta autorizatia semnata stampilata si apoi aflii raspunsul!
:oops: :roll: :lol:
adrian_ppp
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde mircea626 pe 21 Mar 2008, 07:51

aha..dar oare de ce?ca doar nu ma apuc de vinat ursi in momenul in care as afla la ce e buna fierea aia.amicul de care va spun este coreean si din cite am inteles e ceva special la ei..
oricum,mersi
mircea626
Nou membru

Mesajde sorry_nellu pe 16 Apr 2008, 10:52

Popular, la noi, fiere de urs se zice la aloe(aloe arborescens). Nu cred ca are nevoie de prezentare.

Dar daca zici ca prietenul tau e asiatic, treaba e alta. Pai, daca are nevoie, el nu stie la ce se foloseste? Intreaba-l cum se obtine la ei fierea de urs(cel putin asa fac chinezii) . Nu cred ca iti va spune. Iti spun eu ca sa te crucesti, sa vezi de ce sunt in stare urmasii uneia din cele mai vechi civilizatii.
Nu stiu exact ce preparate miruloase fac astia din fierea de urs, dar in China, sunt jur de 500 de ferme in care se cresc ursii pentru fiere. Cum ii "cresc"? In niste colivii metalice, croite pe masura, astfel incat ursul sa nu poata face nici o miscare. Sunt tinuti la intuneric permanent, cu un tub de drena in vezica biliara. Astfel se colecteaza fiere permanent, pana moare ursul.
Poate o pui de un biznis cu el. :idea:
"Decat sa dai pomana calicilor sambata, mai bine da ceva de baut mahmurilor, marta." I. Creanga
sorry_nellu
Veteran

Mesajde sorry_nellu pe 16 Apr 2008, 10:55

sorry_nellu scrie:Popular, la noi, fiere de urs se zice la aloe(aloe arborescens). Nu cred ca are nevoie de prezentare.

Dar daca zici ca prietenul tau e asiatic, treaba e alta. Pai, daca are nevoie, el nu stie la ce se foloseste? Intreaba-l cum se obtine la ei fierea de urs(cel putin asa fac chinezii) . Nu cred ca iti va spune. Iti spun eu ca sa te crucesti, sa vezi de ce sunt in stare urmasii uneia din cele mai vechi civilizatii.
Nu stiu exact ce preparate miruloase fac astia din fierea de urs, dar in China, sunt jur de 500 de ferme in care se cresc ursii pentru fiere. Cum ii "cresc"? In niste colivii metalice, croite pe masura, astfel incat ursul sa nu poata face nici o miscare. Sunt tinuti la intuneric permanent, cu un tub de drena in vezica biliara. Astfel se colecteaza fiere permanent, pana crapa saracul urs de atata fericire.
Poate o pui de un biznis cu el. :idea:
"Decat sa dai pomana calicilor sambata, mai bine da ceva de baut mahmurilor, marta." I. Creanga
sorry_nellu
Veteran

Mesajde mircea626 pe 23 Apr 2008, 14:20

intre timp am gasit si eu pe net uramtorul articol
http://www.epochtimes-romania.com/artic ... 15174.html
in concluzie nu ma mai intereseaza fierea de urs ,deja am un gust amar in gura numai cind ma gindesc ce pot sa faca indivizii aia
mircea626
Nou membru

Mesajde Johny Wolf pe 25 Apr 2008, 21:55

:evil:
Stafie Ionut
Johny Wolf
Veteran

Locaţie: Iasi

Re: fiere de urs

Mesajde HUNTING MAN pe 30 Dec 2009, 20:09

:twisted: :evil: :twisted: