Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
SITARULModerator: Sly_Fox Gica! ne-ai surclasat cainii.........primul meu sitar puscat...saltat de Gica (nasul meu de sitari)...dar aportat de pointer .....si cu antrenamentele in poligon...altcineva trebuia sa le faca
cu descrierea sitarului...am vrut sa spun sa descrieti arealul si sa localizati pe harta....dar probabil ca ma certam cu burcescu
Mai sus am gresit am aranjat cu Fluturu sa fac eu antrenamente in poligonul politiei caci eu am nevoie nu el .Apropo sint ceva pastile pt. asa ceva ca anul asta am ratat trei deja,unul pontat de catelusa si ieri doi ridicati de mine dar sa stiti ca era pe urma lor catelusa lui Fluturu (nu stiu daca el stie asta) [/quote]
Micul mare vinat trebuie sa traga acum ponoasele caci ia venit vremea,dar sa nu-ti faci prea mari griji pt.el pt.ca e ori norocos ori mai smecher ca noi ,una din doua si eu cred ca e a doua varianta.Ultima oara am fost cu politia dupa ei si deabia sa puscat unu.
Gica te rog sa ma scuzi da asa eram de concentrat ca nici nu am mai vazut unde erau cainii sau unde erai tu...daca venea padurarul il puscam si pe el...ca e daunator ....dar ma intreb si acum...cum de ai ratat...ai vazut ca zboara spre mine?...........l-am vazut si pe al tau unde a cazut dar am uitat de el......si asa tu ai puscat destul.........mai ales ca la noi sunt f rari...
oricum multumesc pt. ratare si restul...a fost cea mai tare vanatoare la pana pt. mine...un singur sitar vazut , un singur foc tras, un sitar despre care o sa-mi amintesc toata viata...
Sitarul este o pasare plapinda la foc...intr-adevar soc o si alica de 2,4 la 24gr este ceea ce iti trebuie....nu vrei doar sa-l ranesti si sa plece ciufulit
azi am ratat si eu unul...bine ca am vazut...colegii au mai vazut si ei unul....nu au apucat sa traga.......locatia...Craiva, jud.Arad...la poalele muntilor Codru Moma...si ce frumos a zburat saltat de springer
"Au picat" si in Prahova.
Ieri am vazut 7 .Cred ca a fost ziua cea mai buna de vreo 10 ani incoace . Extraordinara . Am "puscat" numa' 3. Un alt grup pe care l-am intalnit pe teren reusise tot atatia , dar vazusera doar cinci. Asadar "sunt aici".
Am vazut cateva poze postate de atilla si m-am imbolnavit.Atatia sitari la un loc,cred ca a fost ca in povesti.Drept urmare maine plec mai repede de la munca si la sitari ca munca e pentru cei care nu vaneaza,cum zicea un coleg de al nostru.
confirm - este un pasaj extraordinar de sitar,acum doua saptamani la giurgiu la o evaluare in padure vazuti 8 /impuscat1, sambata trecuta pe valea Argesului la 1 Dec au sarit 2 de la picior(fara caine), la Snagov un prieten a vazut 5, iar aseara pe centura altui prieten i-au sarit 8!!!!!!
Este f interesant de vazut cum a aratat curentul de aer in aceasta perioada si masele de aer rece cu ploi de unde au venit. Am citit in cartea lui Cristoveanu ca se intiimpla astfel de concentrari mari cind curentii umezi aduc sitarii iar in Carpati ninge, acest lucru stopindu-le migratia si provocand astfel de caderi.Este o explicatie plauzibila pentru ce vedem..... Razvan taz
Ar fi interesant de studiat fenomenul...eu am sa tin minte toata viata ca am gasit la noi pe fond 2 sitari intr-o zona unde nu i-am mai vazut niciodata...si tocmai de ziua politiei...si am si tras la unul...dar l-am ratat...doar era ziua politiei ...o vanatoare frumoasa.
anul asta toti s-au laudat ca a fost un pasaj bun....am niste poze cu un tablou de 34 de sitari de la un prieten care e modest si nu ma lasa sa le pun pe forum
Nu le-am vazut coada. Cei drept nici nu m-am tinut la ei, dar mai vedeam asa prin padure. Poate ca la primavara ca se pare ca va fi mare umezeala.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Asa este ....primavara asta ,pare tare promitatoare pt. sitar.
Eu am zarit unul in insula de la Ostrov, in padure, fiind la vanatoare de mistreti. Tipic: zbor in zig-zag scurt, disparut intr-o clipa printre copaci. Se pare ca n-a fost singur pe acolo, avand si ceva amici prin preajma.
s[quote="sorin flutur"]si eu sper...poate imi mai salta Gica unul [/quote]
Gica e scotocitor sau pontator
cred ca e un fel de scotocitor...numai ca atunci cand salta vanatul in loc sa chefneasca face poc!,poc!...noroc ca mai si rateaza
Înapoi la Prepelita , sitarul si becatina Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori |
Publicitate
|