Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 21 Dec 2024, 00:02
|
|
|
Discutii despre vanatoarea de lup, ras, pisica salbatica, vulpe sacal, jder, dihor - in general tot ce inseamna vanat rapitor
Moderatori: Ghinda, CCM
de Marius pe 17 Apr 2007, 14:09
claudiu tinca scrie:@amis, cum gasesti vizuina, ca eu nu am gasit decat pe traseu vulpea? Am incercat sa merg pe urma, degeaba.
La deal si munte e mai greu.
La noi la campie e simplu: 90% din vizuini sunt pe marginea canalelor de irigatie sau desecare.
-
Marius
- Veteran
-
- Locaţie: Bucuresti
de Lau. pe 17 Apr 2007, 21:44
claudiu tinca scrie:@amis, cum gasesti vizuina, ca eu nu am gasit decat pe traseu vulpea? Am incercat sa merg pe urma, degeaba.
Din ce am intalnit eu pot sa-ti spun ca am vazut vizuini pe partea de deal mai insorita ("pe fata", cum se zice pe aici). Pe astfel de dealuri, inpadurite mai ales cu stejar nu prea mare, in pante destul de abrupte sunt o gramada de gauri. Am mai intalnit si in surupaturi (rape) mari si adanci, in partea superioara. Dar am intalnit si intr-o margine de padure, intr-un rozor cu desis. In zona unde merg eu e destul de simplu ca la unele exista mult pamant scos in fata vizuinii si e mai mereu galben. Se vede bine. La cele mai vechi e mai greu dar .....daca iei coasta in piept le gasesti. Dupa ce le-ai gasit vezi ce urme au la intrare...vulpe sau viezure si...ai gasit-o.
-
Lau.
- Membru activ
-
- Locaţie: Sibiu
-
de amis pe 18 Apr 2007, 00:27
Cel mai simplu este acum in extrasezon.Fa-ti timp seara si dimineata si iesi in teren.Sa te apuce amurgul,sau cand se crapa de ziua,mergi aiurea fara nici un tel,incearca sa faci cat mai discreta prezenta ta,si vei avea bucurii nebanuite.Ia si un aparat de foto cu tine,si mai vorbim.Pleci cu gandul la Vulpe si gasesti cine stie ce...
-
amis
- Veteran
-
- Locaţie: Pitesti
-
de amis pe 18 Apr 2007, 13:52
Poate...extra...
Ultima oară modificat de amis pe 18 Apr 2007, 19:14, modificat 1 dată în total.
-
amis
- Veteran
-
-
de amis pe 20 Apr 2007, 02:55
Daca in momentul intalnirii cu ea,ramane intepenita privind dincolo de tine,cu coada in pozitie verticala si un picior ridicat,sa stii ca,ori e tubata - turbata,ori a prins-o Irbis pe muma-sa,ori a mancat struguri...
-
amis
- Veteran
-
-
de diana pe 20 Apr 2007, 22:15
-
diana
- Nou membru
-
- Locaţie: timisoara
-
de zeb stump pe 27 Apr 2007, 14:46
Am si eu un cunoscut care a patit-o:a jupuit o vulpe,si,de bucurie,si-a dat seama dupa aia ca avea niste julituri la mina...S-a dus la spital,l-au intrebat unde a vinat-o,si l-au anuntat ca in zona se semnalasera cazuri de rabie,si ca il vaccineaza.Omul a spus ca le poate aduce hoitul la anlize,dar l-au intepat urgent,spunindu-i ca pina sunt gata testele,e prea tirziu pentru tratament Nu stiu daca o fi chiar asa,sau si-au batut joc de el,cert e ca il durea rau bratul de la vaccin,si injura de mama focului...
-
zeb stump
- Veteran
-
- Locaţie: Rm.Vilcea
de Ionutz2222 pe 13 Iun 2007, 17:25
La grupa de vanatoare unde am mers eu anu trecut nu am vazut pe nimeni sa jupoaie vulpea cu manusi .. singurul lucru care il faceau dupa jupuire era sa se dezinfecteze pe maini cu solutia pregatita de acasa.Chiar ar trebui purtate manusi ? (nu ca ar fi asta o problema)
"tragi cu pusca si ...ia foc"
-
Ionutz2222
- Membru important
-
- Locaţie: Fagaras / Sibiu
-
de Ghinda pe 18 Iun 2007, 08:30
Nu este obilgatoriu dar este foarte sanatos
-
Ghinda
- Veteran
-
de valpangica pe 18 Iun 2007, 14:49
Cred ca pina acum este posibil ca la SIDA sa i se fii gasit un tratament ( accesibil unora cu bani multi de tot ) dar la turbare din pacate nu se poate face nimic .
Asa ca orice masura de prevedere pe care ti-o poti lua in aceasta problema , zic ca nu e de prisos .
-
valpangica
- Site Admin
-
-
de Ionutz2222 pe 18 Iun 2007, 15:18
Va voi asculta sfatul .Ramane sa am ce jupui.. Purtatul manusilor e de preferat si la jupuirea altor specii?
-
Ionutz2222
- Membru important
-
-
de adi_hunter pe 18 Iun 2007, 15:31
folosirea manusilor e indicata si pt nivelul de igiena pe care il asigura.la toate speciile care pot avea rabie,cred ca ar trebui folosite.
moartea e in folosul vietii
-
adi_hunter
- Membru important
-
- Locaţie: banat
-
de Cristi pe 29 Iun 2007, 14:32
Vulpe naturalizata intr-un magazin de cizme din Houston. Naturaletea montajului este fara cusur! Bravo lor!
-
Cristi
- Veteran
-
de greier99 pe 29 Iun 2007, 22:08
Cristi,
pe tine sigur nu cizmele te-au atras,"taxidermia" foarte reusita.
Prietenul meu "Taxidermistul" mi-a promis de mult ceva asemanator, vulpea noastra si in loc de fazan un iepure.
Si greieru' poate sa vaneze!
-
greier99
- Veteran
-
- Locaţie: Cheia
de Cristi pe 29 Iun 2007, 23:54
Nu e rau!
-
Cristi
- Veteran
-
de lorand pe 02 Iul 2007, 23:49
Daca vreti sa aveti vanat mic atunci acum sa mergeti la vanatoare de vulpe, in luna mai, iunie, iulie!!!!!
Acum fac cea mai mare paguba in vanat mic pentru ca vulpele mic au foame foarte mare si pentru asta trebuie multe mancare. Vulpea nu are timp si energie ca sa prinda multe soarece, mai bine cauta mancare pentru care nu consuma multe timp si energie si asta e iepurele, si iezii.
Dupa iulie august vulpele tineri poate sa mearga la vanatoare de soarece, nu trebuie mancare de la parintii, de aceea si pentru vulpele adulti e de ajuns cateva soarece. Pina atunci si tineretul de iepure si iezi au crescut si nu e asa de simplu sa fie vanat de pradatori.
Deci baieti, mergeti la asociatii cereti cat mai multe autorizatii si mergeti la vulpe!!!
-
lorand
- Membru important
-
- Locaţie: Cristuru-Secuiesc
-
de Ghinda pe 13 Iul 2007, 08:21
Am mers eu
Asa, odata cu observatiile, am ratat 3 bucati. Glonticul mic si graba mare!
-
Ghinda
- Veteran
-
de Ionutz2222 pe 25 Ian 2008, 01:32
Tragand la vulpe cu carabina in calibrul 30.06 sau alt calibru admis legal la mistret , cu un glont perforant intr un gramaj mai mic este vreo sansa sa mai ramana ceva din cumatra? Sunt curios daca se poate trage o lovitura cat de cat curata cu aceste calibre mari(mai ramane ceva de blana ei? )
-
Ionutz2222
- Membru important
-
-
de Marius pe 25 Ian 2008, 09:26
Ionutz2222 scrie:Tragand la vulpe cu carabina in calibrul 30.06 sau alt calibru admis legal la mistret , cu un glont perforant intr un gramaj mai mic este vreo sansa sa mai ramana ceva din cumatra? Sunt curios daca se poate trage o lovitura cat de cat curata cu aceste calibre mari(mai ramane ceva de blana ei? )
Poti trage lovituri "curate" cu glont FMJ (full metal jacket). Parerea mea e ca aceste proiectile nu trebuie folosite daca nu e zapada, pt. ca sunt sanse bune ca vulpea sa nu cada in foc, asa ca trebuie urmarita.
Celelalte tipuri de proiectile fac spartura mare la iesire, dar totusi cred ca ar trebui folosite indiferent de calibru si indiferent cum ramane blana, din cateva motive:
-in general un foc bine plasat face spartura de iesire pe lateral, iar partea cea mai frumoasa a blanii e spinarea;
-blanurile de vulpe au din ce in ce mai putina cautare;
-atunci cand ai posibilitatea, o vulpe trebuie scoasa din teren cu orice calibru, cu orice proiectil, dar cu suferinte minime.
-
Marius
- Veteran
-
de Keiler pe 25 Ian 2008, 10:56
As adauga la ce-a spus Marius, pericolul folosirii acestor gloante "blindate", a caror traiectorie se schimba imprevizibil la orice atingere a unui obstacol cat de mic. Exista in schimb gloante "soft point", dedicate chiar acestui tip de vanat, care imediat ce intra sub piele expandeaza si in general nu au orificiu de iesire. Nu-mi aduc aminte acum daca se fac si in 30.06.
Ionut, iti propun sa organizam o partida la daunatorii de pe dealul Galatiului, impreuna cu paznicii nostri, asa vom putea testa mai multe tipuri de varfuri intr-un timp relativ scurt.
Ca o comparatie poate nepotrivita, am impuscat lup cu RWS KS 9,7 grame, iar orificiul de iesire nu a fost semnificativ.
La urma urmei, important este sa-ti reuseasca loviturile la distante maricele, apoi blana.
-
Keiler
- Veteran
-
- Locaţie: Brasov
de Alin3006 pe 25 Ian 2008, 13:50
Ionutz2222 scrie:Tragand la vulpe cu carabina in calibrul 30.06 sau alt calibru admis legal la mistret , cu un glont perforant intr un gramaj mai mic este vreo sansa sa mai ramana ceva din cumatra? Sunt curios daca se poate trage o lovitura cat de cat curata cu aceste calibre mari(mai ramane ceva de blana ei? )
A tras un prieten cu breneke . A rupt-o in doua. Spinarea se mai " tinea " intr-o fasie de piele. Foarte urat.
-
Alin3006
- Veteran
-
- Locaţie: bucuresti
-
de Ionutz2222 pe 25 Ian 2008, 14:26
Multumesc pentru raspunsuri.Eu am tras pana acum la vulpe doar cu lisa de 12 cu alica de 4.5 mm si nu am rupt nici una.Pe toate care le am impuscat apoi le am si belit ca sa le am ca amintire .Parca nu mi venea sa le las aruncate asa pe camp + ca asa am invatat sa si belesc . In viitoru apropiat (sper) sa mi iau si o carabina si eram curios ce se intampla cu ,cumetrele puscate astfel.
-
Ionutz2222
- Membru important
-
-
de Cris pe 25 Ian 2008, 14:44
apropo de belit vulpi,am observat mai nou ca tot mai multa lume se fereste ca dracu de tamaie sa beleasca vulpi,din cauza posibilei turbari ale animalului.in cazul asta s-ar putea contacta virusul turbarii doar prin niste rani deschise ale celui care face jupuirea,dar eu zic ca niste banale manusi de cauciuc ar rezolva problema...este pacat de atatea piei pierdute...
element eminamente eminent,emitent intermitent de epitete impertinente
-
Cris
- Membru activ
-
- Locaţie: Arad
de Ionutz2222 pe 25 Ian 2008, 15:37
Inca nu am belit cu manusi, desi am 2 perchi in rucsac totdeauna.Parca mi e rusine de restul grupei sa scot manusile.Dar ai dreptate e mai rusinos , dar sanatos.
@Keiler -- mi ar face mare placere sa mergem la daunatori pe deal, dupa ce se incheie la mistret.
-
Ionutz2222
- Membru important
-
-
de Marius pe 25 Ian 2008, 15:49
Keiler scrie: Exista in schimb gloante "soft point", dedicate chiar acestui tip de vanat, care imediat ce intra sub piele expandeaza si in general nu au orificiu de iesire.
Ar fi interesant de vazut daca un astfel de proiectil de un calibru pt. mistret iese sau nu pe partea cealalta a vulpii. Eu cred ca iese, si daca da, cred ca obtii o vulpe cu o singura parte laterala.
-
Marius
- Veteran
-
de scirocco pe 25 Ian 2008, 17:04
Am vazut dimineata la stirile ProTv,pe banda aceea,ca toti vanatorii,paznicii de vanatoare care impusca o vulpe (sau mai multe) si o predau ( unde nu stiu!) primesc suma de 50 ron.Stiti ceva de masura asta? Daca e adevarat sa vezi urmariri ca in Texas dupa vulpi...
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
-
scirocco
- Veteran
-
-
de Marius pe 25 Ian 2008, 18:51
scirocco scrie:Am vazut dimineata la stirile ProTv,pe banda aceea,ca toti vanatorii,paznicii de vanatoare care impusca o vulpe (sau mai multe) si o predau ( unde nu stiu!) primesc suma de 50 ron.Stiti ceva de masura asta? Daca e adevarat sa vezi urmariri ca in Texas dupa vulpi...
O fi adevarat?
-
Marius
- Veteran
-
de Ionutz2222 pe 25 Ian 2008, 21:24
Daca e adevarat , va fi ca in "Vestul Salbatic" .Pacat ca nu sunt acasa ca mi faceam si eu bani de o bere
-
Ionutz2222
- Membru important
-
-
de Sibianu pe 31 Ian 2008, 08:16
lorand scrie:Daca vreti sa aveti vanat mic atunci acum sa mergeti la vanatoare de vulpe, in luna mai, iunie, iulie!!!!!
Acum fac cea mai mare paguba in vanat mic pentru ca vulpele mic au foame foarte mare si pentru asta trebuie multe mancare. Vulpea nu are timp si energie ca sa prinda multe soarece, mai bine cauta mancare pentru care nu consuma multe timp si energie si asta e iepurele, si iezii. Dupa iulie august vulpele tineri poate sa mearga la vanatoare de soarece, nu trebuie mancare de la parintii, de aceea si pentru vulpele adulti e de ajuns cateva soarece. Pina atunci si tineretul de iepure si iezi au crescut si nu e asa de simplu sa fie vanat de pradatori.
Deci baieti, mergeti la asociatii cereti cat mai multe autorizatii si mergeti la vulpe!!!
Ai dreptate "lorand", combaterea Vulpi este un element foarte principal pentru cresterea populatiei la vinatul mic, dar sa inpusc Vulpea in Mai-Junie???
Dupa cum stim Vulpea fata in Martie-Aprilie si pui sint ca. 8 saptamini (Mai-Junie) bazati pe laptele Vulpi. Mie nu mi se pare prea etic a inpusca in Mai-Junie Vulpea care cu o mare siguranta are undeva intro vizuina pui care fara ea vor muri de foame. Parerea mea e ca cine nu sia facut in restul anului lectile nu mai face mare brinza in doua luni.
daca nu putem lungi viata, macar so facem lata!
-
Sibianu
- Membru activ
-
- Locaţie: Nürnberg
-
Înapoi la Rapitoare cu par
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator