Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
LanternaModeratori: liviur, george_ciprian86 Mica, suficient de puternica cat sa vezi pe unde mergi pana la masina cand iesi noaptea din balta sau padure. Nu tin sa fie impermeabila, nu tin sa aiba acumulatori, led-uri, UV, IR, etc. Nu trag la lumina lanternei asa ca mai mult decat sa caut ceva in imediata apropiere n-am nevoie.
am folosit si stricat cu batranu seturi de lanterne ca pana la urma tot pe alea chinezesti de metal sa le folosim. cam mari, grele
un alt tip de lanterna care m-a impresionat, si am avut ocazia sa folosesc, este lanterna cu leduri care se pune pe cap(nu-mi vine in minte o denumire clara ) cea folosita in pesteri. superba! daca te prinde noaptea in padure sau ............. e mica, usoara ledurile in combinatie ci o lupa ofera o lumina suficienta si are marele avataj ca e "montata" pe cap astfel fascicolul luminos e mai tot timpul pe directia privirii. " Unde este vointa se gaseste si posibilitate ! "
Eu am primit una (cea mai mica de la Surefire - 30 sau 40 de lumeni) in urma cu doi ani, si de atunci simt ca s-a reinventat lanterna. Incredibil! O lanterna atat de mica, care sa dea atata lumina. Nu mi-a folosit la nimic pana acum , pt. ca nu prea umblu noaptea, si cand chiar umblu, de obicei se vede cat de cat. Oricum, e tare de tot. Acu' mi-am luat una de 130 de lumeni (alta marca). Nu stiu ce naiba fac cu ea. Am avut (si inca am) o gramada: chinezesti, Varta, Philips, Maglite mici si mari, etc. Am renuntat la toate. Mai am una de pus pe frunte, care o folosesc cand pun sau iau atrapele de pe apa, noaptea. @eltoro, lanterna ta de pus pe cap da lumina buna? Ai un link? E pe basspro sau cabela's?
Cine stie cate nopti si-a petrecut el prin padure. Probabil ca n-a folosit lanterna. O avea si el copii sau nepoti.
Cred ca ai dreptate. Pe noapte, dupa ce o sting pe aia mica Surefire, nu mai vad nimic. Trebuie sa treaca o vreme sa-mi obisnuiesc ochii cu intunericul. Oricum, sunt tari!
Spune-ne si noua. Chiar sunt interesat. Merci.
Eu am o lanterna Philips cu 3 baterii. E imbracata in cuciuc asa cu nu am probleme cu scurtcircuitele provocate de apa. Problema e ca s-a cam invechit si cauciucul a inceput sa se crape.
Mai am una de aluminiu cu 4 baterii pe care nu o folosesc pe nicaieri. Insa poate fi folosita pentru autoaparare foarte bine pentru ca aluminiul este foarte gros.
Eu folosesc una micutză de pus pe cap cu 5 led, cind merg in zori spre locul vanătorii, sau noaptea la pescuit.
Dar cind merg seara la ratză, pe mirishte, sau la baltă am una Wurth, acumulatorul permite o utilizare de 3 ore cu lumina max neintrerupt, shi 5 ore cu lumina medie. Se reincarcă complet in 2 ore in casă sau in mashină, la max se vede minunat la 200-250 m, shi la mediu cam la 100... după ce am cumpărat-o am pierdut numai o ratză in timp de un an, shi aia cred că a zburat..... Garantzie 2 ani, pretz 84 eur, shi suportul pt perete sau de pus in mashină 16 eur. cantăreshte cam 750 gr. [albumimg]2868[/albumimg]
E am una cu trei baterii cu halogen cumparata mai de mult, una de 1000 candeli cu acumulator si cu halogen de 55w si ultima achizitie una mica care se prinde pe cap cu 5 leduri. Dintre toate cred ca ultima e cea mai buna investitie, cea mare cu acumulator n-am folosit-o niciodata iar cea cu baterii acum mi se parea grea.
una bucata MagLite 4D cell de vreo 10 ani ...a servit la tot si toate pe langa avantajele de rezistenta fiabila aproape indestructibila, si cu baterii long life uiti ca mai trebe schimbat ceva la ea dezavantaje...foarte grea, construita integral din metal, 4 baterii iarasi nu is tocmai usoare...nu prea se preteaza sa o legi de arma pentru panda de noapte in schimb am vazut o chestie foarte frumoasa in Slovacia fiind ceva la moda legal si foarte elegant, se da patul la un meserias, instaleaza in el un cablu o priza la capatul patului si un intrerupator minuscul undeva in zona tragaciului. in cea asa zisa priza se introduce o lanterna-proiector cu acumulator incorporat care se poate incarca la priza normala...toata afacerea e usoara comoda, nu incurca cu nimic si da rezultate
la ei panda la mistret e legala toata noaptea!!! atata timp cat nu folosesti chestii SF gen infra sau thermal..luminarea vanatului pe timpul pandei de noapte e chiar recomandata (la ei) din motive de siguranta....sa nu tragi dupa altu care sa asezat mai incolo fara sa stie ca esti si tu in aceasi zona
Mi-a venit din State lanternutza de pus pe frunte. Petzl Tactikka XP. Are un filtre rosu, albastru si verde.
Din ce retin de aici, cel rosu nu deranjeaza anumite specii de vanat. Care? Cel albastru "vede" pete de sange. E adevarat? Cel verde ce face? PS Imi place, multumesc pt. recomandare.
Dipun de lanterne Maglite , originale , sigilate , pret bunDipun de lanterne Maglite , originale , sigilate , pret bun...in comparatie cu ce e in magazine..........de ex. la mine o lanterna Maglite 2 D , sigilata este 70 RON si daca distanta o cere se va adauga si 7 RON taxe postale///////iar in alte magazine online acelasi model de lanterna e undeva in jur de 140 RON.....deci se merita......si cine stie calitatea acestor lanterne da acesti bani pt ca se merita......daca este cineva interesat ma gaseste pe mail la trifan1980@yahoo.com sau 0742-054.694
Tel. 0742-054-694 0762-647-857
http://www.flashaholics.co.uk/index.html
Merita aruncata o privire. cine rade la urma...gandeste mai incet...
In S.U.A se gasesc la http://store.shorelinemarket.com/grmi1waluifo.html. IJ 54 cal.12/70.
WINCHESTER SXR VULCAN cal.30.06. CZ 550 luxus cal 7x64.
Eu am bec cu xenon la lanterna mea Maglie 2 D si am o lumina asa de puternica la ea ca pot vedea cu ea si la 100 m.Becurile cu xenon au o putere de 100 %,asa scrie pe site-ul Maglite la sectiunea upgrade.
IJ 54 cal.12/70.
Eu folosesc baterii VARTA HIGH ENERGY si se gasesc cam peste tot iar becul are aproape 1 an dar nu prea am folosit lanterna.
IJ 54 cal.12/70.
Re: LanternaEu mi-am luat un Maglite 4D din US cu bec normal. Mi se pare super-rezistenta, dar un pic cam grea (lucru nu neaparat rau - pt. ca la o adica o poti folosi ca si arma de auto-aparare ).
Am avut ocazia sa merg anul acesta in US si am luat-o dintr-un magazin universal (Walmart); nu am gasit cu bec led -> un bec led (led conversion kit parca se numea) costa separat cam tot atata cat si lanterna. Pt. cei ce au deja: becul led chiar merita diferenta?
Re: LanternaFrontala Tikka Petzl. Exceptionala din toate punctele de vedere. Mi-au vandut pontul prietenii speologi. Am incercat multe frontale, dar asta este " regina"!
Re: Lanterna
Sau si mai bine un pic Petzl Tikka XP.
Înapoi la Echipamente pentru vanatoare Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori |
Publicitate
|