Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Cutitul de vanatoareModeratori: liviur, george_ciprian86 Cutitul de vanatoareCum trebuie sa fie un cutit de vanatoare, sau pentru vanatoare, si ce calitati trebuie sa aiba? De unde putem achizitiona cutite FERO? Am auzit ca se fac undeva pe la Sfantu Gheorghe. Daca aveti mai multe informatii le asteptam cu placere.
243 win e o bijuterie pentru tap ...
Eu am un cutit de vanatoare spaniol, Muella, cu manerul din corn de cerb cu tot cu rozeta, dar mi se pare incomod. Are lama foarte groasa si cam lunga. Sigur sunt pareri si pareri, dar cred ca un cutit bun pentru vanatoare nu trebuie sa aiba lama mai lunga de 9-12 cm. Cred ca e suficient. Si nu trebuie sa aiba prea multe brizbrizuri(inflorituri).
Si, sigur consider ca manerul sau praselele trebuie sa fie facute din corn. E vanatoresc. NU? 243 win e o bijuterie pentru tap ...
Stiu ce inseamna sa ai un cutit frumos, sa iti placa foarte mult, sa-l iei cu tine la vanatoare si cand te intorci acasa sa-l cureti, sa fie iar frumos si la o alta vanatoare sa-l pierzi. Parca pierzi si ceva din tine.
Am pierdut 2 astfel de cutite, si e si mai greu atunci cand cutitul respectiv e incarcat de amintiri si de el sunt legati ani de vanatoare. Un cadou plin de semnificatii, un cutit care e mai batran ca tine, un dar pretios care se duce pe apa sambetii asa, dintr-o prostie. Ca sunt incapatanat si vreau sa-l am mereu langa mine. De atunci mi-am intarit toate sitemele de legatura si de blocare ale cutitului in teaca si cred ca mi s-a format un tic, ca din cand in cand (asta inseamna destul de des) sa duc mana la teaca si sa verific existenta LUI. 243 win e o bijuterie pentru tap ...
Mi-am luat un cutit Fero, cu lama de carbon OLC 440, cu lungimea de 12 cm, praselele din corn de cerb, si cu o teaca frumosa din piele. Cu prima ocazie o sa va arat si forografii. Dar eu l-am luat de la un intermediar si inca nu cunosc pretul de fabricant. Astept informatii despre producator.
243 win e o bijuterie pentru tap ...
Petrica, iti multumesc pentru informatiile oferite. Intr-adevar cutitele FERO sunt deosebite si cel pe care l-am cumparat este foarte frumos si imi place foarte mult.
243 win e o bijuterie pentru tap ...
In mod normal cand ne luam un cutit, pentru vanatoare, ne gandim si la tipul de vanatoare pe care o practicam. Daca mergem la vanatoare de prepelite, nu e nevoie de un cutit (vezi poza de mai sus). Daca practicam vanatoarea la munte si facem preponderent goana, iarasi cred ca este incomod, un ditamai cutitul. Acum depinde si de gusturi si de preferinte. Parerea mea este ca e incomod de purtat, cel putin la noi in tara, pentru cei care fac vanatoarea pe jos, parcurgand distante mari. In alte tari, daca ai posobilitatea te apropii de caprior cu masina pana langa observator( am vb cu cineva din elvetia si la ei se mai intampla).
243 win e o bijuterie pentru tap ...
Am gasit pe internet o fotografie , probabil din catalogul de prezentare al cutitelor FERO. Sper sa nu supar pe nimeni daca o expun si aici.
243 win e o bijuterie pentru tap ...
cutite de vinatoareCeva preturi?!
stie cineva mai multe ? m-ar interesa si pe mine
am gasit ceva aici : http://www.hunting-romania.com/content/view/16/ Cu respect,
cristian
[albumimg]1843[/albumimg]
Asta e o noua poza din catalogul Ferro. Am vorbit cu producatorul si mi-a spus si ceva preturi. Pentru cutitele cu lama sub 10 cm , iar manerul de 11, 12, cm, pretul incepe de la 220 lei. Pentru modelul nr 2, din catalog, pretul este de 280 lei, iar pentru modelul nr. 20, pretul este de 700 lei. Comenzile se pot face direct prin telefon, cu plata la primirea coletului (ramburs).Cutitele se livreaza cu tot cu teci de piele, modelel fiind cele prezentate tot in catalog. Daca cineva vrea un model anume, se poate face, cu mentiunea ca va fi putin mai scump. Lama cutitelor este de 3 mm, dar poate sa le faca si mai groase cu modificari de pret, bineinteles. 243 win e o bijuterie pentru tap ...
cutite de vinatoare
Un nr. de telefon te rog! 5,6,.22, 223,6,5 CM, 30.06, .338LM ,9,3, .357 , .38. .45, !
Si un nr de mobil 0744912894. 243 win e o bijuterie pentru tap ...
Cutitele MUELLA facute in Spania au lama din otel Molibdenovanadium, fiind tratate pentru o mai lunga rezistenta in timp. Se ascut destul de rar, taie foarte bine, doar ca au lama cam groasa pana la 5 mm in grosime, fiind destul de grele. Se pot vedea pe catalogul Kettler, din Germania.Au manerul din corn de cerb cu tot cu rozeta.
243 win e o bijuterie pentru tap ...
Pentru cei interesati am vorbit cu Pap Laszlo, cel care face gravuri in corn , si mi-a spus ca poate sa faca modele gravate si in manarul cutitelor,fara nici un fel de problema. Urmeaza sa-mi trimita un catalog si atunci o sa va arat mai multe fotografii, si cu cutite si cu modelele gravate.
243 win e o bijuterie pentru tap ...
un subiect interesant, desigur, exista cutite extravagante, dar cred ca pentru noi, punctul principal este practica.
de ex, eu personal port si folosesc doua cutite, unul de la firma victorinox, cu lama de 8,5 cm si fierastrau, iar al doilea, pentru lucrurile mai dure, puma white hunter2. inca nu au fost cazuri in care nu am fost multumit de aceasta alegere, dar asta nu inseamna ca nu visez si la alte modele. favoritul meu este un cutit de la peter herbst , lama integrala cu o lungime de 11,5 cm, din otel cpm 420 v, dar la un pret de peste 1000 de eur ramane doar un vis
eu sunt adeptul cutitelor clasice. am unul de 17 ani, primit cadou. e facut din nush ce otel olandez folosit pentru uneltele din fosta fabrica .
am vazut ca spaniolii au un tip mai aparte de cutit, parca ar fi un vf de lance pe care-l folosesc la aplicarea loviturii de gratie!
Am vorbit de un cutit FERO pe care mi l-am luat. Acesta este, dar cred ca teaca nu e facuta de producator. Eu l-am luat de la un intermediar.
[albumimg]2034[/albumimg] La vanatoare mai folosesc si bgriceagul: [albumimg]2035[/albumimg] Si mai am un cutit Muela: [albumimg]2036[/albumimg] 243 win e o bijuterie pentru tap ...
@ Elttoro
Interesanta treaba cu rulmenti e gbiar pe bune ? Eu am avut un cutit facut dintr-o coada de valva de la un motor diesel de pe o Draga din romania adica era mare si material destul , dupa multe ore un nea mitica a reusit sa-mi faca un cutit , la prima iesire cu el si pus la treaba sa rupt de atunci nu mai cred in cutite facute de lacaturi etc ,,,mai bine transpir muncind pina imi iau un Puma Poate ne pot ajuta cei cu experienta si pregatire in domeniu . Hunt Safe
cum e cu ascutitul cutitelor ?Ce dispozitive trebuiesc folosite?Am un cutit care , am inteles eu , e facut din otel VG10 (habar n-am ce inseamna asta ) si a venit vremea sa-l mai ascut.Din ce vad eu pe aici e cam complicat cu ascutitul !Exista vreun dispozitiv cu , care sa-l pot eu ascuti fara sa mai apelezi la "mesteri mari" ?
am gasit aici ceva de la Lansky
http://www.basspro.com/webapp/wcs/store ... id=PP_P0_1 este nevoie si de acest suport sau este de ajuns cel din trusa ? http://www.basspro.com/webapp/wcs/store ... 0_400-13-6
o introducere in oteluri:
otelul reprezinta materialul metalic cel mai utilizat in tehnica datorita varietatii foarte mari de proprietati ce pot fi obtinute la concentratii diferite de carbon, pe baza transformarii in stare solida a fierului si posibilitatii de aliere cu cele mai diferite elemente. clasificare: -otel carbon obisnuit: necalmat(contine sub 0,02% si) semicalmat(0,1%si) calmat(0,2.0,5% si) -otelul carbon obisnuit se simbolizeaza astfel: ol 70-otel laminat(ot -otel turnat), 70 fiind rezistenta la rupere prin tractiune in daN/mm-patrat -otel carbon de calitate: se trateaza termic, are o compozitie chimica si proprietati mecanice garantate; continut de sulf si fosfor max 0,045% fiecare otelul carbon de calitate se simbolizeaza astfel: olc45, olc-otel laminat de calitate, 45 fiind continutul de carbon in sutimi de procente la otelurile carbon de scule simbolizarea se face astfel: osc 8; osc-otel pentru scule de calitate, 8 fiind procentul de carbon in zecimi de procente(0,8%) -oteluri aliate; sunt aliaje complexe ale fierului cu carbonul, care contin in mod voit cel putin un al treilea element(de aliere) intr-o cantitate suficienta pentru a produce modificari sensibile ale proprietatilor fizico-mecanice, chimice si tehnologice. otelurile aliate se simbolizeaza astfel: 21TiMoCr12- 21 reprezinta procentul de carbon in sutimi(0,21% C), urmeaza elementele de aliere in ordinea crescanda aprocentajului, ultimul fiind cel principal, cifrele de la sfarsit reprezinta procentul in zecimi al elementului principal(1,2% Cr) " Unde este vointa se gaseste si posibilitate ! "
Înapoi la Echipamente pentru vanatoare Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori |
Publicitate
|