Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 20 Dec 2024, 20:50

Lupul

Vanatoarea la lup: visul oricarui vanator! Multi au sacrificat nopti intregi, au luat urma talharului sur pe zapada zile in sir fara succes, altii mai norocosi l-au gasit intamplator sau l-au rapus la goana. Discutii despre lup, vanatoarea la lup, daune si rolul lui in ecosistem

Moderatori: Ghinda, CCM

Lupul

Mesajde george_ciprian86 pe 28 Noi 2006, 18:46

Astazi a trebuit sa ma duc sa vad daca au fost bagate niste oi intr-o gradina(nimic interesant pana acum nu?). Pentru a scurta drumul am luat-o printr-o plantatie de brad. Pe drumul din mijloc am gasit fecale de lup cu par de mistret in ele. La iesire din plantatie drumul mergea paralel cu muchia si la cateva zeci de metri de plantatie o traversa(insa muchia se continua).Cand am trecut muchia la 50 de metrii in pe continuarea ei stateu 2 lupi la soare culcati. Cand m-au vazut s-au ridicat si au trecut exact prin fata mea.
Tin sa mentionez toate urmele de mistret gasite erau de grasuni, indivizii fiind separati intre ei.
La 200m mai in fata cainii au sarit la mine. Erau cu turma de oi.
Intalnirea cu lupii a fost minunata. Sunt vanatori care nu vad nici macar un lup in viata lor(poate lo zoo). La mine a fost a doua oara. Am mai vazut unu intr-o vara. Iarba era mare si a "decolat" de la 10 metri din fata mea. A fost ca o naluca. Acestia insa nu au fugit repede. Am ramas uimit, nu stiam ce sa mai cred. Cand am auzit fosnind ma asteptam la o caprioara. Insa cand i-am vazut am ramas inmarmurit.
Am utiat insa 6680-ul acasa. Asi fi avut timp destul sa le fac cel putin o poza. Pacat...
Sper sa va placa ceea ce v-am impartasit. Nu in fiecare zi vezi asa ceva si de aceea am simtit nevoia sa va povestesc si voua.
Avatar utilizator
george_ciprian86
Veteran
 
Mesaje: 1225
Membru din: 15 Mar 2006, 12:32

lupi

Mesajde claudiu pe 30 Noi 2006, 12:50

Frumoasa povestire. Esti un norocos. Vezi insa ca astfel de intimplari au marele neajuns ca nu prea se repeta. Ti-o spun din experienta. Welcome in wolf hunter club!
claudiu
Veteran
 
Mesaje: 372
Membru din: 07 Oct 2004, 14:49
Locaţie: Bucovina

Mesajde george_ciprian86 pe 30 Noi 2006, 14:05

Ai dreptate. Sunt padurari care nu au vazut lup in viata lor, dar vanatori...
Eu deocamdata nu-s nici vanator. Asa cym am mai spus la mine e a doua oara.
Avatar utilizator
george_ciprian86
Veteran
 
Mesaje: 1225
Membru din: 15 Mar 2006, 12:32

Mesajde Ionel pe 07 Ian 2007, 04:45

Dupa parerea mea este un lucru bun ca lupul este protejat. Ar fi o mare greseala sa-l distrugem doar ca sa avem mai multe caprioare si cerbi, de calitate mai proasta. Apoi, este o valoare prin el insusi. Sa renuntam la o specie rara de dragul inmultirii unora comune? Cate tari din Europa nu au cerbi? Dar cate au lup? Daca la socotim doar pe cele cu populatii salbatice si viabile sunt si mai putine. Apropo de populatii salbatice: ma uitam odata la un documentar la TV despre lupi in limba germana (pe care n-o cunosc). Dupa ce m-am chinuit vreo ora sa pricep cate ceva din limba aia incalcita, la un moment dat apare in cadrul cu lupii stand la soare un gard de plasa de sarma, cu o portitza, pe care intra omul cu galeata, in jurul caruia s-au adunat imediat catzeii dand din cozi. :shock: Aia erau cica pt studiu, dar nu au spus decat la sfarsit ca sunt inchisi, altfel nu mai pierdeam timpul.

PS: Cand gasesc resturile unei ciute mancate de lupi, cati vanatori isi pun intrebarea, inainte de a-i condamna la moarte, daca nu cumva cei suri au mancat odata cu carnea si ceva plumbi, "pierdutzi" de adevaratii dusmani ai vanatului. O ciuta mancata de lupi nu inseamna neaparat una ucisa de ei.
Ionel
Membru important
 
Mesaje: 144
Membru din: 19 Iun 2004, 12:32
Locaţie: Sibiu

Mesajde george_ciprian86 pe 08 Ian 2007, 09:55

Cei doi lupi de care v-am povestit la inceput se afla inca in zona. Atunci cand i-am vazut eu in zona erau vre-o 17-18 mistreti tineri si vre-o 7 caprioare. Acum mai e doar o caprioara. Pentru cat timp nu se stie.
Avatar utilizator
george_ciprian86
Veteran
 
Mesaje: 1225
Membru din: 15 Mar 2006, 12:32

Mesajde claudiu pe 08 Ian 2007, 12:43

claudiu tinca scrie:....la un moment dat s-a auzit un urlet de mi s-a facut parul maciuca, apoi inca unul si inca unul. paznicul a devenit usor agitat si a spus:lupii.
erau departe, nu s-a pus problema de a trage, dar daca ar fi dat pe la noi, ma intreb daca as fi tras. ....
. :twisted:


Stai linistit ... nu ar fi dat cu siguranta spre voi. Nu suntem in secolul 19 in tundra ruseasca unde lupul minca calul de la sanie si pe ocupanti.

Esti norocos sa ii fi auzit urlind. Frumos spectacol.
claudiu
Veteran
 
Mesaje: 372
Membru din: 07 Oct 2004, 14:49
Locaţie: Bucovina

Mesajde george_ciprian86 pe 08 Ian 2007, 20:45

Am citit in cateva "almanahe"-vorba lui Vanghelie :D , pe care le aveam pe persoana fizica :D ca lupul ataca omul numai daca este turbat.
Avatar utilizator
george_ciprian86
Veteran
 
Mesaje: 1225
Membru din: 15 Mar 2006, 12:32

Mesajde Ursus2006 pe 08 Ian 2007, 21:26

Sau daca omul a cazut din diferite motive( ger, rau, etc) si nu se mai poate misca.


Alte cazuri in care lupul ataca omul, in afara celui scris de George 86 si de mine, sunt " vanatoresti".


Daca are cineva alte pareri, sa se abtina! :lol: :D :D :lol:
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Avatar utilizator
Ursus2006
Veteran
 
Mesaje: 2473
Membru din: 08 Iun 2005, 17:21
Locaţie: Deva. HD

Mesajde Ghinda pe 08 Ian 2007, 22:44

Nu asocia lupii cu disparitia caprioarelor. Deranjeaza terenul dar nu macelaresc.
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 7827
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Mesajde Ionel pe 09 Ian 2007, 04:49

george_ciprian86, zici ca in zona unde stau lupii nu mai este decat o caprioara? Si de ce ar mai sta lupii acolo, fac greva foamei? Oricum, si daca observatia cu disparitia vanatului nerapitor este corecta, un calcul simplu ne arata ca animalele respective nu au fost (toate) mancate de lupi, pt. ca nu puteau consuma asa cantitati de carne in asa timp scurt.
mmarius, nu-i asa greu sa-i vanezi cu "mijloace conventionale" incat sa fii nevoit sa braconezi (capcane si otrava) pt a avea rezultate. Daca tot vine lupul la nada, de ce sa nu-l impusti, de ce sa-l prinzi in capcana sau sa-l otravesti? Este ca si cum ai pune capcana la porc, in loc sa-l pandesti la porumbul unde mananca. In alta ordine de idei, paznicii nici n-or sa spuna vreodata altceva decat ce ti-au spus si tie, ca lupii sunt cauza scaderii efectivului de vanat, dar cum sunt foarte greu de vanat si cum metodele "eficiente" sunt interzise, ei nu pot face nimic, ca altfel ar face si-ar drege...
Doar n-or fi prosti sa lase sa se creada ca adevaratele cauze ar fi altele, tolerate sau profesate de ei.

De mai mult timp mi-am pus o intrebare: se zice, si in literatura si in folclor, ca lupii fac ravagii in iernile cu zapada mare. Oare cantitatea de hrana de care au nevoie nu-i tot aceeasi, indiferent de cantitatea de precipitatii? Ar putea varia eventual dupa temperatura. Cred ca mai degraba altele sunt cauzele acestei teorii, cum ar fi ca pe zapada se descopera mai usor resturile prazii, sau, cred eu foarte probabil, intr-o iarna cu multa zapada mai multe ierbivore mor de foame pentru ca nu se pot deplasa pe o raza suficienta pentru a-si aduna destula mancare. Odata moarte, se gasesc in padure destule animale amatoare sa le consume, pe langa lupi, de la corbi si alte pasari pana la ursi si mistreti. Primavara, cand gasim niste ramasite dintr-o ciuta, vechi de 2-3 luni, fara nici o urma pe jos, ne gandim imediat la lupi, desi s-ar putea sa fie foarte bine moarta de foame si mancata de Mos Martin (tot de foame :D ). Voi ce parere aveti, fac pagube mai mari in iernile cu zapada mare, decat daca nu-i zapada?
Ionel
Membru important
 
Mesaje: 144
Membru din: 19 Iun 2004, 12:32
Locaţie: Sibiu

Mesajde Ghinda pe 09 Ian 2007, 08:21

O familie de lupi tine echilibrul in zona, face curatenie etc. Parerea mea este ca un cerb face fata la un atac de 3-4 lupi. Iar in natura totul fuctioneaza dupa clopotul lui Gauss si mama natura face singura echilibrul necesar. Se inmulteste prada, va creste numarul pradatorilor, implicit prada va scadea si va scadea si numarul pradatorilor si etc. Am citit intr-o lucrare ca in anii cu hrana din abundenta lupii isi pot marii numarul de pui pe care ii fata.
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 7827
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Mesajde george_ciprian86 pe 09 Ian 2007, 08:52

Sunt de acord ca lupii is au rostul lor. Fiecare animal isi are rostul lui in padure.
Am vazut un documentar interesant pe National Geographic Channel despre disparitia unei specii de salcii de pe malul unui rau. Credeti sau nu , acest lucru se afla in legatura cu exterminarea lupilor din aceea zona. Cand lupii au fost reintrodusi au reaparut si salciile. In documentar sunt implicate si cervidele.
Salciile erau mancate de cervide. Cervidele erau mancate de lupi. Continutul stomacului cervidelor continea ceea ce era necesar pt imultirea salciilor, insa era prea tarziu daca continutul ajungea excremente.
Atunci cand lupii au disparut din aceea zona salciile nu s-au mai putut inmulti pt ca ceea ce v-am descris mai sus era singurul mod de inmultire al acestora.
O data cu disparitia salciilor au disparut si castorii pt ca nu mai aveau materiale de constructie.
Dupa cativa ani de la reintroducerea lupilor, lucrurule au inceput sa revina la normal.
Asadar , da , fiecare animal isi are rolul lui.
Oricum era mai bine sa urmariti documentarul pentru ca intelegeati mai bine. :D

Pt Ionel:
Atunci cand am vazut ca mai este doar o caprioara in zona i-am gasit si partenera mancata.
Acestea dormeau intr-un perete iar lupii au venit la ele. Unul pe sus si altul pe sub ele. Pana la urma una a fost prinsa.
Oricum lupii au un teritoriu foarte mare. Mai mare decat cel pe care il cunosc eu asa ca poate au vanat intr-o alta zona a teritoriului lor.
Disparitia lor dovedeste faptul ca nu au fost exemplare viguroase care sa faca fata unui pradator.
Avatar utilizator
george_ciprian86
Veteran
 
Mesaje: 1225
Membru din: 15 Mar 2006, 12:32

Mesajde violiv pe 09 Ian 2007, 09:12

Pe fondurile din Galati, in ultimi 20 de ani, au fost intalnite doar doua familii de lupi, in ambele cazuri mascu+femela+pui mici. Ultimii acum 2 ani cand a fost gasit masculul prins intr-un lat si apoi a fost vazuta si femela cu puii. Paznicii ziceau ca se poate sa fi trecut Prutul inghetat din Moldova. Ceva sacali s-au impuscat acum 2 ani in Lunca Siretului. Si, cu toata inexistenta practica a lupului, populatia de capriori aproape a disparut. Nenumaratii caini hoinari sau cei ai ciobanilor fac o 'selectie' foarte 'eficienta'. Nu numai noi, cam toata lumea abea incepe sa inteleaga rolul lupului. In urma cu mai multi ani a fost o dezbatere in revista AGVPS apropo de lup si de rolul lui unde au fost intervievati multi sefi de filiale sau ocoale silvice. Sa fi vazut acolo ce ineptii debitau marea majoritate a lor. Nu cred ca au fost 3 persoane care sa vorbeasca pertinent.
violiv
Veteran
 
Mesaje: 8650
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Mesajde george_ciprian86 pe 09 Ian 2007, 14:26

Ataca chiar si mistretii, daca nu ai auzit pana acum fac chiar si goane la mistreti cu rezultate considerabile.

De doua ori am gasit excremente de lup cu par de mistret in ele.
Probabil proveneau de la cei 2 lupi pe care i-am vazut pentru ca altii nu mai sunt prin zona.
Avatar utilizator
george_ciprian86
Veteran
 
Mesaje: 1225
Membru din: 15 Mar 2006, 12:32

Mesajde iondumitru pe 09 Ian 2007, 16:01

acum doua saptamani am facut cateva batai la porci in munte.Nimic!!!!Nici ciute/cerbi nici un animal. De abia ninsese si am gasit urmele proaspete a 2 lupi.Ne- am gandit ca asta e motivul nereusitei si ne-am resemnat.La coborare trecand printr-un sat de tigani am vazut un cal mort abandonat in drum.L-am remorcat de masina de teren si l-am dus intr-o alta zona( la 20 Km intr-un alt munte.Ger afara, calul proaspat nu a dus in primele zile la nimic.In cea de a treia zi la locul faptei o suprafata cu raza de 20m era plina de urme, tavaleli si dare galben/rosiatice de sange.Lupii gasisera hoitul si mancasera pulpele .Pt. ca eram fara arme am dat fuga acasa sa organizam panda si sa luam armele.La intoarcere(2 ore) mancasera tot spatele si burta.Imaginea era dezolanta iar noi sufeream caci ii ratasem la mustata.Panda pana la 1 noaptea,...o vulpe care ne-a dat mari emotii si gerul a razbit, am plecat. A doua zi am venit din nou.In acea noapte terminasera si restul de cal....
Nu am fumat/vorbit/tusit....am stat imprastiati pe cararile pe care ar fi putut veni.
Cine a impuscat lupi si cum a reusit ?
taz
iondumitru
Nou membru
 
Mesaje: 44
Membru din: 25 Iul 2006, 13:12

Mesajde greier99 pe 10 Ian 2007, 00:04

Lupul, se impusca la panda din bordei sau daca ai noroc, la o goana.
Si greieru' poate sa vaneze!
Avatar utilizator
greier99
Veteran
 
Mesaje: 472
Membru din: 29 Noi 2006, 11:10
Locaţie: Cheia

Mesajde razvy pe 10 Ian 2007, 07:13

drahthaar123 scrie:Astia nu stiu ce-i aia bordei, iar goana cu un individ sau doi nu cred sa aibe asa mare succes.

cine sint "astia" ?
Hunt Safe
razvy
Veteran
 
Mesaje: 1064
Membru din: 09 Ian 2006, 08:59

Mesajde george_ciprian86 pe 10 Ian 2007, 08:28

"Astia" sunt probabil americanii.
Avatar utilizator
george_ciprian86
Veteran
 
Mesaje: 1225
Membru din: 15 Mar 2006, 12:32

Mesajde Johny Wolf pe 10 Ian 2007, 09:15

Lupii sunt zigur in zona. In perioada aceasta nu au puii si nu necesita plecarea de langa hrana. Singurile plecari le vor face pentru verificarea teritoriului.
Vanatoarea din bordei este cea mai buna in acest caz. Se mascheaza mult mai bine mirosul si sunetele provocate de miscare. Lupul are mirosul si auzul foarte bine dezvoltat. Nici nu ai sa apuci sa te instalezi bine pe pozitie ca teau si simtit daca sunt in zona atunci cand vremea este linistita. Un avantaj ar fi sa mergi la panda cand este ceva vant. Eventula este bine sa faci inainte cateva cercetari la interval de ore sa vezi cand anume vine sa manance si din ce parte anume vin si pleaca de la masa, avantaj daca este zapada.
Din pacate panda la bordei ai cam ratat-o de obice bordeiul se face inainte pentru camuflarea lui cat mai bine in teren si obisnuirea lupului cu aceasta constructie si apoi se aduce nada. Pentru ce care nu cunos bordeiul este o groapa de 1-1,5m in paman care se acopera cu un acoperis nu foarte inalt cam 0,3-0,5 m deasupra gropii, doar cat sa se poate face o fereastra pentru vizualizare. Se poate captusi cu scandura groapa iar acoperisul si partile laterale poate fi acoperit cu papura, trestie, strujeni de porumb in unele cazuri chiar cu un strat de pamant nu foarte gros. De asemenea bordeiul in interior va fi prevazut cu o bancuta.
Dea asemenea un rol important il are si alegerea locului in care este amplasat bordeiul.
Un alt mod este la chematoare. Lupului nu ii plac adversari pe terenul este una din slabiciunile lui de care se poate profita. Asta nu inseamna ca va veni ca prostul in teva. Cu multi ani in urma, nu cunosc daca se mai practica si acum, se practica acest gen de vanatoare se merge in anumite locuri numite urlatori in care lupii vin cu precadere pentru asi arata prezenta in teren fata de adversari.
Numai ca trebuie sa gasesti omul care stie aceste locuri si sa imite foarte bine urletele. Maiestri imitatiilor acestor urlete se foloseau de obicei de palme tinute intr-un anumit mod in fata gurii, de oale sau de sticla unei lapi cu petrol prin care se emit anumite sunete pe anumite tonalitati. Din cate am citit este cea mai frumoasa vanatoare insa nu este pentru cei slabi de inima.
Oricum fiind doar doi lupi mai mult ca sigur sunt o pereche nu se vor inchesui la hrana iar cea mai mica schimbare in decor ii va face sa amane urmatoare masa foarte usor.
Deci orice metoda ai alege ca sa ii prinzi nu este usor este ca la loto daca nu esti familiarizat foarte bine cu acest gen de vanatoare mai curand ai sansa la noroc dand peste ei din intamplare cand se afla la masa si au garda de precautie lasata mai jos.
Este una din cele mai grele vanatori la vanatul cu par si pentru ca trofeul nu este chiar asa de impresionat ca a unui cerb sau urs acest gen de vinatoare impreuna cu maiestri sai a cam disparut de la noi.
Telul pentru mine ca vanator este vinare unui lup iarna la chematoare cu o carabina de calibru usor si o luneta prin care sa il pot privi cat mai de aproape, sai vad frumusetea salbatica si viclenia cu care se apropie, raceala de fiara din ochii sai unici inainte de al dobora .
Dar toate la timpul lor se spune ca cu cat asteptarea este mai lunga cu atat si scopul va fi mai dulce.
Stafie Ionut
Avatar utilizator
Johny Wolf
Veteran
 
Mesaje: 481
Membru din: 29 Noi 2005, 12:14
Locaţie: Iasi

Mesajde Marius pe 10 Ian 2007, 10:54

drahthaar123 scrie:Cred ca e timpul sa-mi ascut goantele si desi nu imi place capcana o sa o scot de la naftalina.


Cum selecteaza capcana coiotul? Cum de nu intra alte animale pe capcana?
Marius
Veteran
 
Mesaje: 3243
Membru din: 03 Aug 2004, 21:09
Locaţie: Bucuresti

Mesajde Vechio pe 10 Ian 2007, 15:17

Vânătoarea din bordei e arhaică :D . Şi noi trecem la blind-uri. În fond e vânătoarea la pândă :wink:
La tăţi ni-i greu; da nu la tăţi la fel !;
Avatar utilizator
Vechio
Veteran
 
Mesaje: 1366
Membru din: 07 Oct 2005, 03:59
Locaţie: Malul Crisului

Mesajde petrica pe 19 Feb 2007, 10:38

De ceva ani se aude cum ca ar fi lupi si in zona mea(Marghita),dar nimeni nu-i crede pe sateni....mai ales ca eu le-am aratat la unii vanatori chiar urma de lup..dar habar nu au. Sambata trecuta au reusit niste sateni sa omoare unul ,dupa ce a atacat oile unui satean. Nu au avut curaj sa recunoasca nimic timp de o saptamana ,dar deja pielea nu mai era buna,iar craniul era cam spart pe o parte.Pacat!
Ieri la fazani au iesit sa ne intampine niste satenii ,si doreau sa ne instiinteze ca sunt lupi,si loe fac paguba. Toti au ras cu gura mare ,si isi bateau joc de cei batrani...dar la sfarsitul vanatorii au reusit doi vanatori da dea ochi cu lupul care dormea intre niste spini. S-a ridicat si a fugit de ei. Asa ca s-a elucidat si vazut si acest mister.
petrica
 

Mesajde silver pe 20 Feb 2007, 19:53

la mine in zona au facut prapad anu asta lupii, au fost mai multi ca de obicei. am avut ocazia sa vad unul fugind cand faceam o goana, primul din viata mea, avea niste salturi incat in cateva secunde s-a facut nevazut. umbla dupa o turma de mistreti, care norocul meu la nici un minut dupa ce am vazut lupul au dat navala pe mine. la toate vanatorile la care am fost anul asta am vazut urma de lupi dupa mistreti.
Avatar utilizator
silver
Veteran
 
Mesaje: 354
Membru din: 01 Feb 2007, 18:41
Locaţie: Timis, Brasov

Mesajde Ghinda pe 20 Feb 2007, 20:10

In 2003 am fost in Suceava la niste verificari pe vanatoare. Am cunoscut paznici de vanatoare care aveau minim doi lupi de fiecare, impuscati in panda. Pentru cine stie sa faca un calcul la cate nopti state au avut baietii aia. Aveau confectionate din barne casute, super izolate cu godin, puse pe grinzi captusite cu tabla groasa. Vedeau acivitate in trecatori pe rauri, monatau nada si aduceau cabanuta cu TAF-ul, faceau foc toata ziua. Izolatia tinea cald pana spre dimineata. Dupa prima masa a lupilor in conditiile de mai sus incepeau panda, zapada, iarna, carabina si faceau lupul, mai iute sau mai tarziu. Fiecare paznic avea o cabana, doua sau mai multe functie de prezenta haiticurilor. Nada se punea langa paraie, mai lua din zgomote. Media era de un lup la luna de munca.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 7827
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Mesajde claudiu pe 20 Feb 2007, 20:15

Vad ca le stii. Cu siguranta ai stat si tu la bordei. :roll: Bun venit in club!
Doar ca ai uitat sa precizezi ceva. Sansele cresc imediat dupa ce ii gasesti la mincare. Desi ii deranjezi , nu pleaca departe si cu siguranta daca-s flaminzi revin. Norocul e de partea celui ce stie sa astepte...
Bucovina .... leaganul vinatorii
claudiu
Veteran
 
Mesaje: 372
Membru din: 07 Oct 2004, 14:49
Locaţie: Bucovina

Mesajde Ghinda pe 20 Feb 2007, 20:27

De prea putine ori special pentru lup. Acolo nu am stat dar am admirat si am bagat la cutie, si am vorbit in Romania prin roaming Ucraina :lol: , ca nevasta dupa un timp"Ce ai cautat prin Ucraina?"" Ce ai draga?" "Pai uite ce scrie in factura la mobil!" Sa lesin nu alta, vorbisem vreo ora. Mi-am adus aminte de unul din baieti, la un moment dat cica eram pe granita, dar nu-s probleme cu granicerii ca am mai fost dincolo dupa vanat ranit! " Cu arma?" Bineinteles! Hai la masina, zic eu Am vazut suficient. Nu aveau nici-o treaba, doar iubeau vanatoarea :)
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 7827
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

vinatoare

Mesajde claudiu pe 21 Feb 2007, 09:15

Frumoase poze ai in album. Blaser-ul din poza e cu sistem pe stinga. Stingaci? F. frumos ... si eu :wink: .
claudiu
Veteran
 
Mesaje: 372
Membru din: 07 Oct 2004, 14:49
Locaţie: Bucovina

Mesajde Ghinda pe 21 Feb 2007, 10:53

Da pe stanga. Normal eram de dreapta dar am mici probleme la ochiul drept. Pot trage si pe dreapta, aproape fara sa imi dau seama. 300 euro in plus la comanda pentru sistem pe stanga.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran
 
Mesaje: 7827
Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
Locaţie: Bucuresti

Mesajde greier99 pe 21 Feb 2007, 12:44

Eu am puscat un singur lup, acum ceva timp dar la goana. Goana era pentru ramatori si iesisera 3 buc lup.Cand am dat focul, acela a ramas jos, iar ceilalti parca intrase in pamant (asa rapid au reactionat). :shock:
Si greieru' poate sa vaneze!
Avatar utilizator
greier99
Veteran
 
Mesaje: 472
Membru din: 29 Noi 2006, 11:10
Locaţie: Cheia

Mesajde mdorin pe 25 Feb 2007, 14:03

In urma cu 6 ani am fost la o vanatoare la deschiderea sezonului la mistret a participat si directorul asociatiei la care sunt membru, din plantatia in care se facea goana au iesit 9 lupi, 2 maturi si 7 mai mici, mi-au venit in 10 m nu am tras pt ca la instructaj nu a pomenit nimeni de autoizatie la lup , lupii sau dus la directoru si la paznicul de vanatoare care au ratat fiecare si dusi au fost.Dupa incheierea vanatori am fost certat foarte rau ca nu am tras pt ca ( exista ) autorizatie si la lup. Dupa aceasta intimplare am mai avut doua intilniri cu lupul dar nu am mai repetat gresala de prima data.
mdorin
 
Mesaje: 1
Membru din: 28 Sep 2006, 16:37

Următorul

Înapoi la Vanatoare de lup

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

Publicitate