Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 22 Feb 2025, 17:10

Muniție

Anunturi vanzari caini de vanatoare, prenotari canise, prenotari crescatori

Moderator: the_mav

Muniție

Mesajde Valentin.12 pe 16 Feb 2025, 13:17

Salutare! De curând am absolvit examenul de vânător și mi-am achiziționat prima arma de vânătoare dar inca n-am avut ocazia sa particip la o acțiune de vânătoare. Arma este una sh cal 12/70 și am luat-o de la vechiul proprietar împreună cu 60 de cartușe. Cartușele sunt cam vechi unele au puncte de rugină, întrebarea mea este următoarea:
Daca merg la poligon sa le trag trebuie sa merg și la poliție sa declar că le-am folosit și după să-mi achiziționez altele noi?
Treaba asta nu ne-a învățat nimeni la curs sau am omis eu ^:)^
Va mulțumesc!
Valentin.12

Re: Muniție

Mesajde TudorB pe 16 Feb 2025, 18:24

Salut,

Pacate ca nu ati discutat astfel de capitole la cursul de arme si munitii.
Intretinerea curenta a armelor si munitiilor, depozitarea lor, trebuie tratate obligatoriu la curs. Dar, mai ales, trebuie constientizat faptul ca trebuie intretinute adecvat, conform specifiicatiilor producatorului. Dar, in ultimii 50-70 ani, nu cred ca sunt noutati remarcabile sau procedee bigubatice. Loc Uscat si Racoros si mai ales sa fie in dulap ul metalic.
Daca NU sunt vizibil deteriorate, poti sa le folosesti. Nu ar trebui sa fie probleme. Daca ai dubii, du-le la armurier. In poligon, sigur gasesti unul.
Nu trebuie sa declari la politie munitia folosita. Nici ce a folosita in poligon, nici ce a folosita la vanatoare.
Exista material de studiu, aici pe forum, despre intretinerea si depozitarea armelor si munitiilor.

Spor!

TudorB
TudorB
Membru important

Mesajde DanCo pe 16 Feb 2025, 18:30

Nu înțeleg de ce încă sunt membri pe forum care răspund la întrebări puse de cineva care abia ce a intrat pe forum, nu da bună ziua, nu citește regulile, si postează aberații in secțiuni nepotrivite ale forumului!? Aceste posturi suna mai degrabă a provocări decat a nevoie de ajutor.
DanCo
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde TudorB pe 16 Feb 2025, 18:39

Asa e. Usor nepotrivit. Cam cum sunt multi tineri la inceput…
Dar, hai sa i dam o sansa, si sa l lasam sa treaca pe la rubrica de Prezenari si sa si spele intrarea.
La urmatoarea abatere, sanctionam :)
TudorB
Membru important

Mesajde Valentin.12 pe 16 Feb 2025, 20:45

Îmi cer scuze daca am deranjat! O seara buna tuturor!!
Valentin.12

Mesajde Ghinda pe 20 Feb 2025, 08:00

Deranjul este dat de faptul că ai postat ceva unde nu trebuia și nu ai catadicsit să te uirți pe regului. Deși apar primele, când intrii la noi în casă.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Înapoi la Vanzari caini de vanatoare