Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 14 Mar 2025, 15:03

Preturi

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, Sly_Fox, CCM, von BRAUN, Mircea-B

Preturi

Mesajde Darius88 pe 08 Ian 2025, 07:04

Sunt nou și cu dorința de a fi vânător. M am interesat pe net și pretul pentru a fi membru în asociație ar fi de 2500 de lei.
Ceea ce ma nelamureste este altceva, am văzut pe saitul unei asociații preturi de exemplu; 50 de euro iepure, 25 euro fazan, 50 de euro foc greșit, etc etc. Adică eu daca sunt membru în asociație, pe lângă faptul ca plătesc cotizația anuala, mai plăteasc și fiecare animal vânat în parte? Sau faptul ca am tras pe lângă? Sau acesta preturi sunt adresate celor care nu sunt în asociație?
Darius88

Re: Preturi

Mesajde Ghinda pe 08 Ian 2025, 08:52

Darius, asociația la care ești încris are un statut. Cu prevederi pentru membrii. Acolo găsești informația. DFar această necunoscută a ta mă face să bănuiesc faptul că doar ai mimat practica și studiul unor lucruri, zic eu elementare.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Darius88 pe 08 Ian 2025, 09:46

Ghinda scrie:Darius, asociația la care ești încris are un statut. Cu prevederi pentru membrii. Acolo găsești informația. DFar această necunoscută a ta mă face să bănuiesc faptul că doar ai mimat practica și studiul unor lucruri, zic eu elementare.

Salut. Nu sunt înscris în nici o asociație. Prețul anual l am găsit online pe saitul asociației. Din păcate acolo informațiile sunt extrem de vagi, de aceea întreb aici, ca să înțeleg cum funcționează lucrurile. Mulțumesc
Darius88

Mesajde liviur pe 08 Ian 2025, 10:57

Salutare!
Fiecare asociatie isi stabileste tarifele in functie de cerere/oferta, disponibilitate vanat, etc.
Iti spun cum este in asociatia unde sunt membru din 2010, fazan/iepure/ mistret gratuit pentru vanatorile cu grupa, la individuala mistret, respectiv iepure/fazan la picior trebuie sa platesti, iar preturile sunt stabilite pentru fiecare sezon in parte.
Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
liviur
Veteran

Locaţie: Buc-Branesti

Mesajde yoghi pe 09 Ian 2025, 01:57

Ghinda scrie:Darius, asociația la care ești încris are un statut. Cu prevederi pentru membrii. Acolo găsești informația. DFar această necunoscută a ta mă face să bănuiesc faptul că doar ai mimat practica și studiul unor lucruri, zic eu elementare.

Zice ca ARE DORINTA de a fi vanator.!

@Darius
Depinde de asociatie DAr eu zic ca preturile alea sunt cam universale pt vanatori STRAiNI

""Straini de asociatie"" adica membri la alte asociatii.

Ps : vezi ca 2500 e doar cotizatia
Daca mai adaugi inscrierea,acte,curs arme si taxe etc ajungi la 10000 pt inceput
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde Ghinda pe 09 Ian 2025, 08:50

Scuze, acum am văzut că vrei, nu că ești!
Deci, prețurile diferă! Mai mult sau mai puțin.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Sly_Fox pe 09 Ian 2025, 16:53

Darius88 scrie:Sunt nou și cu dorința de a fi vânător. M am interesat pe net și pretul pentru a fi membru în asociație ar fi de 2500 de lei.
Ceea ce ma nelamureste este altceva, am văzut pe saitul unei asociații preturi de exemplu; 50 de euro iepure, 25 euro fazan, 50 de euro foc greșit, etc etc. Adică eu daca sunt membru în asociație, pe lângă faptul ca plătesc cotizația anuala, mai plăteasc și fiecare animal vânat în parte? Sau faptul ca am tras pe lângă? Sau acesta preturi sunt adresate celor care nu sunt în asociație?

Vezi că mai este deschis un topic asemănător exact sub acesta, de un alt utilizator @mihaitt96. Semănați, nu știu dacă și răsăriți. Se va verifica dacă sunt conturi multiple ori simplă coincidență. Eu sper că nu sunt conturi multiple! Răspunsul este următorul: depinde! În general plătești pentru fiecare animal vânat în parte, chiar dacă ești membru vânător la asociația respectivă. Prețurile pot să difere de la o asociație la alta. În baza cotizației poți vâna doar la vânătorile organizate cu grupa. Pentru ieșirile separate, individuale sau în grup restrâns se percep cotizații suplimentare, chiar și la asociațiile tradiționale, cele județene. Pentru fazan și iepure se plătește cotizație suplimentară în afara partidelor la grupe. Pentru mistreț, căprior, cerb, urs, se plătesc cotizații suplimentare.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde violiv pe 09 Ian 2025, 21:44

Nu prea sint doua la fel.
Se pleaca de la asociatii cu taxa anuala mica-mica, destinate in special pentru a indeplinii obligatia de a fi inscris intr-o asociatie ca sa poti tine arma de vanatoare dar posesorii ori nu vaneaza ori vaneaza peste mari si tari sau pe fonduri bune, la preturi semnificative. Aici cred ca pe la 5-600 lei pe an poti gasi.
Media o reprezinta asociatii cu cotizatii intre 1500-3000 lei unde poti vana cu grupa in contul acestei cotizatii, la unele si la picior, combatere. In general, la toate se platesc in plus autorizatiile individuale la tap, cerb, mistret, lopatar.
Printre acestea sint care accepta la vanatoare vanatori din alte asociatii si care nu accepta. Daca accepta percep taxe de genul celor pomenite de tine, unele destul de "bun simt", altele inspirate de cele percepute de "silvic" pentru straini sau chiar mai mari.
Mai exista diferite reguli interne la grupe privind "invitatii" din asociatie sau din alte asociatii - permis sau nu, cu sau fara taxe, etc.

Ca un fel de regula, niciun vanator nu e perfect multumit de asociatia din care face parte, mai mereu ar fi loc de mai bine (mai bine citeste "mai ieftin") dar prea putini si fac ceva ca sa mearga lucrurile mai bine.

Oricum, daca ai timp si bani si vrei sa vanezi vei gasi unde, chiar mai mult decat vei putea. Stiu baieti care-si organizeaza cate o mica vacanta de vanatoare, de 5-10 zile, pe cate 2-5 fonduri la tot atatea specii sau mai multe.
Poti incepe ziua la o rata/gasca, continui cu fazan la picior, dupa pranz faci o capra la selectie iar seara astepti un mistret la panda..
La fel, stiu cazuri in care timpul este atat de limitat incat o partida de vanatoare dureaza o ora si alte cateva pe drum.

Modul in care alegi sa faci vanatoare este o chestie absolut personala, incercand sa imbini placerea cu timpul si banii la dispozitie. Cu timpul vei invata singurel sau de la prieteni.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Înapoi la Vanatoare discutii generale