Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Munitie magnumModerator: liviur
11 mesaje • Pagina 1 din 1
Munitie magnumBuna seara colegi.Va rog frumos daca binevoiti sa-mi spuneti o parere despre munitia magnum de 50 g(daca foloseste cineva)Am cumparat de curind vreo doua cutii fara sa ma uit la specificatii si am constatat cu surprindere ca e de 1320 bari deci mult peste 1250.Acum am o dilema s-o bag insemi sau sa stau potolit!Multumesc
Re: Munitie magnumIncearca sa dai mai multe detalii.
Brand, model, calibru, camera cartusului etc. Din ce ai scris mai sus, pot sa deduc doar ca ai o semiautomata, probabil calibrul 12 (apropo de gramajul ala de 50 grame) si cam atat. 12/70, 12/76, 30.06, 9,3x62
Re: Munitie magnumDacă arma ta permite magnum, spor la învinețit umărul!
Vezi lungime tub și lungime camera cartuș. Dacă tub mai mare, buba, dă-le sau nu folosi. Dacă tub egal sau mai mic camera cartuș, sporul de mai sus. Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Munitie magnumMai exact: daca munitia este de 12/89, si arma ta are camera de 89, merge, dar te va rupe reculul. Daca munitia este pe 89 si arma ta are camera pe 76, nu o poti folosi. Daca munitia e pe 76, o poti folosi fără probleme pentru arma, eventual pentru umăr şi poate si pentru obraz si ureche...
Re: Munitie magnumAm și eu câteva bucăți de magnum(vreo 60gr)…rupe umărul, dar nici rața nu mai zboară.
De unde? De care? Vreau și eu!
Re: Munitie magnumBuma seara .Sa reformulez :am o semi de la beneli cal 12/76 si am folosit la rata 42g 3,9 cu un soc 3/4 si am obtinut un grupaj cred ca bunicel datorta citorva piese la aprox 35 si putin m(cred).Acum la vasta mea experienta de 3 sezoane ,ca un zmeu merg la magazin si zic la cucoana ,vreau magnum tot 3,9 dar gramaj mai mare!Pune dna pe masa 3cutii de la cheddit de 50g/3,9,zmeul plateste si acasa punem ochelaii constat ca presiunea dezv la foc e mult mai mare respectiv 1320 bari comparativ cu cele de 42g ,adica 1020 bari e o diferenta cam mare.Intrbare:Trebuie folosit un soc mai larg adica un M sa zicem ca nu cumva incarcatura sa afecteze gura tevii?Intreb din necunostita de cauza parerea mea(soc strimt 3/4 um pumn de alice si o bubuiala serioasa )duc fieroaica la remat si eu la spital?Si acum sa revin,va rog nu m-io luati in nume de rau dar nu am folosit asa munitie si am considerat ca ar fi mai de bun augur o parere avizata dobindita prin experienta.Seara buna si Multumesc
Re: Munitie magnumSincer, ai citit ce am raspuns? Munitia e pe 76 sau pe 89?
Re: Munitie magnum
Da am citit si am priceput.Munitia e de 76 camera de 76.Multumesc
Re: Munitie magnumAcea muniție merge trasă din arma ta. Este exact așa cum ai spus, muniție magnum. Cartușele cu tub de 89, amintite de colegul @zeb stump, sunt super-magnum. Încărcătura nu afectează în niciun fel țeava, pe nicio porțiune, trage liniștit. Șocurile se aleg în funcție de mărimea alicelor, specia urmărită, distanțele de tragere, nu au treabă cu presiunea dezvoltată de cartușe sau gramajul. Concluzie: fără probleme.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Munitie magnumÎn ceea ce privește compatibilitatea armă-muniție, ca regulă generală, să nu mai ai dubii de acum. Din arma ta poți trage cartușe ale căror tuburi au lungimi egale sau mai mici în raport cu acea porțiune din țeavă denumită camera cartușului. Poți trage pe orice șoc, acele cartușe cu alice care au lungimile tuburilor de 76, 70, 67,5 și 65, indiferent de gramaj. La proiectil unic, în funcție de construcția proiectilului, alegi șocul potrivit, larg la proiectilele unice clasice, cu ampenaje de pâslă sau plastic, și chiar full la proiectilele gen Sauvestre. Nu poți trage cartușe care au tuburile de 89, așa numitele super-magnum. Cartușele cu lungimile tuburilor în gama 65-76 dezvoltă presiuni care respectă normele CIP. Chiar și dacă vei trage cu ceva cartușe americane, care respectă normele SAAMI, așadar presiuni dezvoltate ceva mai mari, tot nu vor atinge limita maximă de presiune la care au fost testate țeava și a arma în ansamblu.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Munitie magnumBuna seara colegi!Va multumesc frumos pentru sfaturi si devotamentul cu care administrati acest site.Va multumesc frumos pentru sfaturi si indrumari ,nu-mi ramine decit sa va urez Sărbători cu bine si teava incinsa.Seara buna
11 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Discutii despre munitii, caracteristicile lor, performante Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori |
Publicitate
|