Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 07 Noi 2024, 06:37
|
|
|
Discutii despre armament cu glont , munitii , calibre , etc . Multiple compartii intre arme , munitii pentru arme , tipuri de vanat , balistica , samd .
Moderator: liviur
de liviur pe 28 Oct 2024, 13:37
https://armevanatoare.ro/steyr-monobloc/Solutie interesanta a celor de la Steyr pentru ca luneta sa se prinda pe teava si astfel sa pastreze reglajul dupa demontare. Nu stiu cat de practica este, dar chiar imi place ca incearca ceva nou. Oricum, Steyr se bazeaza pe productia de arme militare, cele de vanatoare sunt moft sau doar ca sa fie vizibili.
Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
-
liviur
- Veteran
-
- Locaţie: Buc-Branesti
de pipabh pe 28 Oct 2024, 15:53
Solutia nu e noua pentru Steyr, la Luxus prinderea e tot pe teava! Mai practica de atat ce ar putea fi? Se bazeaza sau nu pe productia militara asta e ca mai avem exemple dar se tin bine si "la vanatoare"!
-
pipabh
- Veteran
-
de violiv pe 28 Oct 2024, 19:57
Solutia schimbarii tevilor cu tot cu culata armei nu este noua ... teoretic este posibila de cand a aparut prima arma "moderna". Daca ai doua Zastava, arme cu sistem Mauser 1898, una cu pat de plastic si una cu lemn, le poti schimba tevile intre ele fara probleme. Solutia de a oferi la vanzare tevi de schimb cu tot cu culata pentru a putea pastra patul, tragaciul, suportul magaziei iar nu este noua ... a aparut cu multi ani in urma la Heym SR 30.
N-a prins la Heym, unde firma recunoaste ca a vandut 0,1% tevi fata de numarul armelor vandute. Nu cred ca va prinde nici la Steyr. Si asta pentru ca pretul unei "tevi" de schimb e prea aproape de cel al armei intregi.
Noutatea in acest caz (si chiar este o premiera, de la epoca armelor cu incarcare pe la gura) este construirea tevii si a culatei din aceeasi bucata de otel, printr-o singura trecere prin masina de rotoforjare. Apoi urmeaza ceva prelucrari prin aschiere la nivelul culatei. Teoretic ar trebui sa fie o simplificare a procesului, practic a dus la aparitia unei arme semnificativ mai scumpe decat a celei realizate clasic .... si care nu se vinde pentru ca in practica nu ofera absolut niciun avantaj fata de variantele precedente, care erau deja "aproape perfecte".
-
violiv
- Veteran
-
- Locaţie: Constanta
de liviur pe 30 Oct 2024, 08:06
violiv scrie:Solutia schimbarii tevilor cu tot cu culata armei nu este noua ... teoretic este posibila de cand a aparut prima arma "moderna". Daca ai doua Zastava, arme cu sistem Mauser 1898, una cu pat de plastic si una cu lemn, le poti schimba tevile intre ele fara probleme. Solutia de a oferi la vanzare tevi de schimb cu tot cu culata pentru a putea pastra patul, tragaciul, suportul magaziei iar nu este noua ... a aparut cu multi ani in urma la Heym SR 30.
N-a prins la Heym, unde firma recunoaste ca a vandut 0,1% tevi fata de numarul armelor vandute. Nu cred ca va prinde nici la Steyr. Si asta pentru ca pretul unei "tevi" de schimb e prea aproape de cel al armei intregi.
Noutatea in acest caz (si chiar este o premiera, de la epoca armelor cu incarcare pe la gura) este construirea tevii si a culatei din aceeasi bucata de otel, printr-o singura trecere prin masina de rotoforjare. Apoi urmeaza ceva prelucrari prin aschiere la nivelul culatei. Teoretic ar trebui sa fie o simplificare a procesului, practic a dus la aparitia unei arme semnificativ mai scumpe decat a celei realizate clasic .... si care nu se vinde pentru ca in practica nu ofera absolut niciun avantaj fata de variantele precedente, care erau deja "aproape perfecte".
Sincer la Steyr nu m-a dat pe spate tragaciul si aici am facut comparatia cu tragaciul (aproape ) perfect de la blaser. Am avut Steyr Mann cand m-am facut vanator, este prima arma inscrisa in permis si dupa ce am tras cu blaser am dat-o. Inovatia celor de la steyr acum, asa cum ai spus-o, este data de faprul ca teava si culata sunt dintr-o singura bucata si astfel luneta e practic montata pe teava.
Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
-
liviur
- Veteran
-
- Locaţie: Buc-Branesti
de popaliviu pe 30 Oct 2024, 08:58
La Steyr Luxus prinderea e pe culată.
12, 16, 9mm, .30-06
-
popaliviu
- Veteran
-
de violiv pe 30 Oct 2024, 10:41
Stii rau. Pare prinsa pe culata. Dar in culata este frezat un sant in care intra o prelungire fixata pe teava, practic fara sa atinga acel sant. Exista doua feluri de prelungiri, cu sina Steyr pentru montura rapida proprietara sau cu sina Weaver-Picatinny. Teava se prinde de sasiu in fata culatei si pleaca la demontare cu tot cu aceasta sina si luneta de pe ea.
-
violiv
- Veteran
-
- Locaţie: Constanta
de popaliviu pe 31 Oct 2024, 02:08
Scuze! Am avut-o la curs, fără cui percutor, fără lunetă, pentru mânuire. Pare normală.
12, 16, 9mm, .30-06
-
popaliviu
- Veteran
-
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: dtdpuu, Google [Bot] şi 49 vizitatori