Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 20 Dec 2024, 21:02

MAI MULTI MOSTENITORI PENTRU O ARMA

Topic pur informativ, destinat celor care vor sa imbratiseze aceasta nobila arta si nu stiu care sunt etapele de parcurs.

MAI MULTI MOSTENITORI PENTRU O ARMA

Mesajde kitty23 pe 12 Sep 2024, 09:06

Buna ziua,
Recunosc ca nu am citit toate intrebarile si raspunsurile de aici si sper sa nu repet o alta intrebare dar tatal meu a murit anul trecut in noiembrie si detinea o arma ne-letala pe care am predat-o la politie si acum urmez procedurile legale pentru a obtine permisul de port arma sa o iau inapoi. Ideea este ca noi(eu si sora mea) am uitat complet de acest pistol cand am facut succesiunea si evident ca nu am inclus-o in succesiune, dar am inteles de la notar ca se poate face un supliment al succesiunii in care sa includem arma. Problema mea este urmatoarea: suntem si eu si sora mea mostenitoare dar eu fac cursul pentru port arma si doresc sa ramana pe numele meu(si sora mea evident ca nu vrea arma si este de acord cu mine). Se poate ceda la notar partea ei? Sau exista alta metoda pentru a ramane doar eu cu arma? Imi cer scuze daca este o intrebare stupida dar nu m-am lovit de astfel de situatii pentru ca nu am detinut niciodata arme, dar as vrea sa pastrez acest pistol in memoria tatalui meu.
Va multumesc
kitty23

Re: MAI MULTI MOSTENITORI PENTRU O ARMA

Mesajde Sly_Fox pe 12 Sep 2024, 10:49

Bine ai venit! Condoleanțe pentru tatăl tău!
Ce marcă și ce model de pistol este? În funcție de răspunsul tău îți putem spune ce să faci mai departe. Dacă este un pistol comun, foarte ieftin, nu mai merită să plătești alte taxe notariale deoarece poți găsi unul identic mult mai ieftin. Aici pe forum s-au vândut pistoale neletale și cu 1 leu, fiind plătite doar taxele de magazin pentru încheierea actelor. Dacă dorești, totuși, acea armă în mod special, mergi cu sora ta la notar și ea va semna că nu are pretenție la armă și că îți cedează ție dreptul la partea ei.
PS: în opinia mea pistoalele neletale, fie ele cu bilă de cauciuc sau cu gaz, sunt niște jucării mai pretențioase și nu arme în adevăratul sens al cuvântului. Un cuțit este infinit mai periculos ca o asemenea jucărie.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde kitty23 pe 12 Sep 2024, 11:17

Este un Mauser L-100, dar vreau in mod special acest pistol pentru valoarea sentimentala, ca nu intentionam neaparat sa detin o arma. Eu am vorbit deja cu notarul, dar el era usor nelamurit deoarece nu a mai facut succesiune pe arme si am vrut sa caut si eu solutii. Multumesc frumos pentru raspuns. I-am transmis si sper ca va rezolva problema. Voi reveni cu intrebari cand imi voi lua permisul pentru ca am inteles ca voi avea nevoie de un seif pentru a-l tine in casa.
Multumesc
kitty23

Mesajde COObra pe 12 Sep 2024, 19:15

Este irelevant ca este arma sau casa si da, sora poate da in fata notarului declaratie ca renunta la partea ei.
Condoleante!
COObra
Nou membru

Mesajde yoghi pe 13 Sep 2024, 00:13

Cum adica"""am predat-o la politie""".
Arma sta in custodie la un armurier,Pina se hoareste propietaru.
Daca ajunge la politie....nu o mai iei inapoi.

La notar te duci cu hartia de unde ai lasat arma,...sa dovedesti ca exista.

Si spunei ca arma NU are valoare materiala ca altfel face socoteli pt taxe
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde kitty23 pe 13 Sep 2024, 08:42

Ma rog, este la AJVPS Braila, dar politia a venit sa o ia de acasa si au dus-o ei acolo in custodie pana o voi lua inapoi. Am inteles ca se plateste o anumita suma pe zi. Dar multumesc pentru informatia cu privire la valoarea armei pentru ca nu stiam asta. O sa ii transmit notarului.
Zi frumoasa
kitty23

Mesajde Ghinda pe 13 Sep 2024, 12:18

Suma este pe lună. Pe la București 150-200 lei. Prin Pitești maxim 100. Unii înțeleg să te jupoaie. Alții înțeleg oful.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde yoghi pe 13 Sep 2024, 23:40

Are dreptate
In Bucuresti e 100_200lei pe luna indiferent de nr de zile....10 sau 30...de custodie.
In tara se practica intre 0.50 lei....3lei....5lei pe zi si inmulteste cu zilele de custodie
De obicei la magazinele patronate de AJVPS local.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde AndreiR pe 13 Dec 2024, 14:40

Salutare Kitty,
1. Se face succesiunea pe armă. Dacă sunteți 2, trebuie ca unul dintre voi să cedeze partea sa de moștenire către celălalat,deoarece o armă care intră pe permis de port și folosire are decât un singur posesor. Nu știu sigur la armele pe permis de deținere.
2. Moștenitorul, urmează cursul de arme și muniții.În cazul tău doar acest curs, deoarece tu nu soliciți decât armă neletală. Dacă era armă de vânătoare, trebuia, în plus, să faci dovada calității de vânător precum și a înscrierii într-o asociație de vânătoare legal constituită
3. Moștenitorul, cu cursul de arme și muniții absolvit procedează la efectuarea formalităților pentru obținerea permisului de port- armă ( examen psihologic, medical,dulap de arme, etc- vezi l.295/2004 cu normele sale metodologice) .
4. După îndeplinrea cu succes a acestor proceduri se emite un document numit autorizație de procurare armă neletală. Cu această autorizație te prezinți la armurierul care are arma în custodie, plătești custodia și intri legal în posesia armei.Cu cât durează mai mult procedura, cu atât te costă custodia mai mult.

Aceasta este situația cu care m-am confruntat eu când a murit tatăl meu și am moștenit cele 2 arme ale sale. Fratele meu mi-a cedat partea de moștenire pentru cele 2 arme, deoarece el nu le vroia.
AndreiR
Nou membru

Locaţie: Otopeni,Ilfov

Înapoi la Sunt incepator, am nevoie de sfaturi!