Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Sezon 2024
69 mesaje • Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Sezon 2024Mai este un pic. Căprior este cam peste tot, unde este făcută cinegetică, mai ales în contextul reducerii drastice a efectivului de mistreț. Așteptăm povești și rezultate. Dar mai ales planuri!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Sezon 2024Toți așteptăm nerăbdători deschiderea! Anul ăsta nu mai rezistăm, așa ca am planificat deja prima ieșire la căprior în Brandenburg. Sezonul începe pe 16 aprilie, pe 13 plecăm pentru observație și trebuie să montăm citeva observatoare.
Revin cu detalii și poate și cu ceva poze.
Re: Sezon 2024
Hey @ mialxx , fericitule, eu in Bavaria trebuie sa astept pana in 1. Mai. I-ti doresc catare plina / Waidmannsheil ! si, pune te rog niste poze cu ficatul pe gratar Traieste fiecare zi, ca si cum ar fi ultima. Apoi, intr-o zi, asa se va si intimpla.
Re: Sezon 2024Servus @Ray. Și la mine în Elveția tot la 1 Mai începe, dar cum e sărbătoare, abia pe 2 avem voie la vinătoare. Așa ca trebuie să mergem în sus să ne facem pasiunea.
P.S. Unde vinezi mai exact in Bayern?
Re: Sezon 2024Și Brandenburg ăsta de cine ține de este diferit ca sezon? 01 mai este o dată corectă. Poate chiar întârziată în condițiile actuale (crește tare păioasa până atunci de la căldură).
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
@ Ghinda, aici fiecare stat ( Land) are sezonul lui propriu. de ex. la caprior in unele Landuri incepe in 01.aprilie si se termina in 31. ianuarie. in bavaria de ex. se deschide sezonul la tap in 01.mai si se termina in 15. octombrie. Nu ma intreba de ce e asa, ca e de neinteles. Fondul meu din bavaria are granita cu landul Hessen. eu incep in 1. mai , ei din 1. aprilie, eu ma opresc in 15. octombrie iar ei in 31. ianuarie la mine dupa 15. octombrie scapa cu viata, dar 20 de metrii mai incolo, moare. @ miallx la granita Bayern / Hessen intre Achaffenburg si Frankfurt Traieste fiecare zi, ca si cum ar fi ultima. Apoi, intr-o zi, asa se va si intimpla.
Re: Sezon 2024Faină zonă de vânătoare, și nu numai. Mergeam des la Würzburg și vedeam extrem de multe animale, dar la vinatoare nu am ajuns niciodată. La mistreț la țarc am fost, Louis Garden, cred că știi unde e?!
Am vorbit cu ceva experți în cinegetică, și tind să le dau dreptate. Ei susțin că în Mai deja începe stresul în căutarea teritoriilor, așa scoți mai devreme exemplarele nedorite. Totodată poți vina și femele tineret sau care nu sunt gestante, în Mai deja se produc greșeli și se pot pușca femele ce alăptează, (se întâmplă destul de des) Astea ar fi în mare motivele, probabil or mai fi și altele.
Re: Sezon 2024Neața tuturor. Iată ca am ajuns și în momentul mult așteptat de deschidere a sezonului de căprior în Brandenburg.
Citeva impresii de la prima ieșire. Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Re: Sezon 2024Spor!!!!
Merci!
Re: Sezon 2024Astept si eu deschiderea sezonului de caprior.
In zona in care vanez preponderent am vazut mai putini capriori decat acum 3-4 ani. Anul trecut cu greu, fata de cum eram obisnuit am vanat un caprior bun. Inmultirea sacalilor in zona a afectat destul de tare efectivele de caprior. Se vaneaza toata cota de sacal anual, dar parca nu se vede asa de tare la efectivul de caprior. Probabil se vede si la iepure de camp, dar e altceva pentru ca este fond de deal si nu se pune accent pe iepure. Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
Re: Sezon 2024Am reușit să dobor doi în același stand. Cal. 308W, muniție RWS Green fără plumb, 9g, distanță, primul 109m celălalt 70m, amândoi căzuți în foc fără prea mare agitație. Loviturile în blat.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Re: Sezon 2024Felicitări și la cât mai multe asemenea reușite!
Re: Sezon 2024Mulțumesc domnilor!
Re: Sezon 2024In aceasta seară nu a ținut Diana cu noi, mai încercăm și dimineață încă o dată.
Re: Sezon 2024Deci AMR-ul este în floare. Mult nu ar mai fi. Omul harnic se apucă de observații.
Re: Sezon 2024Felicitari, mialxx!
Cred ca nu e tocmai placuta jupuirea lor in perioada asta Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Sezon 2024Mulțumesc! Da sunt tare urâți cum năpârlesc.
Re: Sezon 2024Felicitari mialxx!
Noi pe acilea cred ca mai stam o tura...nu am auzit sa se fi pus in dezbatere proiectul de ordin privind cota de recolta pentru sezonul asta..cred ca dupa 15 mai (in cel mai fericit caz) se va da drumul si la noi is more fun in hunting with the handicap of the bow than is in hunting with the sureness of the gun
Re: Sezon 2024Aoleu! Maine iau pulsul!
Mulțumesc! De azi într-o saptamina se deschide și în Elveția sezonul, am deja doi vagabonzi ce se distrează prin fata camerei, să vedem dacă or apărea în punctul roșu.
Proiectul de ordin a fost publicat pe 15 martie dar sa vedem daca o sa apara varianta finala pana la 1 mai: https://www.mmediu.ro/articol/proiect-d ... -2025/6890 12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Re: Sezon 2024Nimic? Sau nu s-a riscat nimeni să emită autorizații fără aviz mediu?
Re: Sezon 2024Nu am iesit la caprior din lipsa de timp. Nu sunt prea optimist, mi se pare ca scad efectivele, se vede cel mai bine la tineret.
Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
Re: Sezon 2024Cam așa se pare. Și altă explicație decât șacalul care adună puii în draci nu prea am. Deși astă iarnă am văzut pe un fond marfă multă, cârduri de 30 exemplare minim. Lângă București.
Șacalul e! Și unde e densitate mare, mistrețul. Plus stanele cu ghioarlele aferente.... cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: Sezon 2024Văd diseară cum stau pe teren.
Re: Sezon 2024Neata,
Am dat si eu o tura aseara, cam slabut...vazut 3 tzapi tinerei, 8 capre gestante si doua capre tinere...cat despre sacali ce sa mai zic, urlau adunarea mai ceva ca in filme...si cum cotele expira maine iar noile cote cine stie cand apar, bafta lor si ghinionul caprelor is more fun in hunting with the handicap of the bow than is in hunting with the sureness of the gun
69 mesaje • Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Înapoi la Vanatoare de caprior Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori |
Publicitate
|