Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Selectia la femele si tineret
27 mesaje • Pagina 1 din 1
Selectia la femele si tineretMai face careva asa ceva? Cum face?
Sta legat de hartii si da glont sa iasa la numar? Sau????? Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Selectia la femele si tineretDin ce am văzut pe la noi autorizațiile de selecție la capră se dau vânătorilor doritori. Nu sunt mulți dar se mai găsesc doritori, restul autorizațiilor rămase se eliberează pădurarilor de vânătoare. Acum dacă se face întradevăr selecție ca la carte sau se trage la ce iese nu știu.
Eu unul nu am vânat niciodată femelă de căprior și nici nu voi vâna vreodată, un vechi jurământ de când eram copil. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Selectia la femele si tineretPuteam sa pun pariu ca este un subiect delicat. Schilodim cu mare voiosie iepuri la goana, aripam prepelite, rate si gaste pe care nu le mai gasim, lasam mistret in vagauni sa moara cu burta sparta, dar la carioare, vai saracele, nu. Si dupa ne uitam crucis ca nu trec trofeele de 250 grame, ca sunt exemplare jigarite in teren etc.
Sly, nu este pentru tine postarea, fiecare avem pe ale lui, dar interesul pentru subiecte de vanatoare, in afara de arme, toale si jurnale, s-a cam dus dracului. Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Selectia la femele si tineret
+1. Asta-i vânătorul actual. Vrea să impresioneze și atât.
Re: Selectia la femele si tineretTineret mai rar, prea putine kg
Fostul secretar de la noi nici nu scria tineret pe autorizatie din cauza ca avea rubrica in care trebuia sa specifice sexul Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Selectia la femele si tineretIn unltimii 3 ani am vanat la selectie cate 4 in fiecare an.
Pot sa va spun ca pe fondul unde vanez sunt muuuuuullllltttttteeee!! Si fara nici o gluma. Selectie faci in cardurile care le evaluezi si poti trage la ele. Se urmareste daca sunt animale bolnave, schiloade!, de prima selectie dupa care se poate trece la cele in varsta si tot asa. DA, se face o selectie!
Re: Selectia la femele si tineretBravo! Si eu imi ciugul 1-2 depinde.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Selectia la femele si tineretSe bagă careva la capre? Pot ajuta, lângă București. 600-700 lei per exemplar.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Selectia la femele si tineretAm fost în toamnă la țap, că aș fi venit sigur . La anul dacă mai ai disponibil, vin 100%. A fost vorba să mă duc la mistreț, dar nenea ăla mi-a zis că au cam murit de la pestă și e mai dificil să găsim, însă căprior are destul în fond și e mai simplu de recoltat decât porcul. Am alergat vreo 4 zile, dar am găsit un țap frumos.
12, 16, 9mm, .30-06
Re: Selectia la femele si tineretPoate intereseaza pe cineva ..Capriorul de Horia Almasan
https://wetransfer.com/downloads/faca2c52e1d187ee569f561780709c3b20211228175400/c0479e59d788a2df8ea320752bf2b10520211228175400/f107d7
Multumiri ! cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: Selectia la femele si tineretAtât a mai rămas.
Nu prea se agită nimeni pe treaba cu selecția. Mulți spun că nu trag în femele de milă, gargară etc. Dar, peste ani, când degenerează populația de masculi, în ce mai trag? Cam pe unde mai am umblat, nu prea am văzut un raport sexe cinstit. Dar minim 1:2, cam peste tot. Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Selectia la femele si tineretVă salut! Am fost acu ceva zile în teren. După 15 minute de "cântărit", am scos o tinerică de anul ăsta, Slabă, jigărită, cu părul ciufulit. Mai se bagă careva la selecție sau caută capră babană, să tragă la cântar, că tot dă un ban?
Re: Selectia la femele si tineretSalut, de la ce asociatie?
Un nr de contact te rog
Re: Selectia la femele si tineretSilvic, Ilfov. Cauți Ocolul Snagov.
Din pacate, multi asa gandesc... Daca la tap nu sunt pb, ca pot fi in regresie vadita dar inca mari si "carnosi", la femela sunt destui care gandesc la cata carne obtin de acei 700 lei...
Re: Selectia la femele si tineretPăi la silvic este mai ieftin.
Re: Selectia la femele si tineretDestui? Majoritatea!
Re: Selectia la femele si tineretAzi am băgat o tură. Recoltat una, cu un pic de peripeție. Femele multe de căprior, practic nu mai discutăm de selecție ci de reducere număr. Una nu am văzut să zic selecție în clar.
Re: Selectia la femele si tineretIn ultimii ani s-au ‘facut’ multe exemplare!
Re: Selectia la femele si tineretAzi mă bag iar!
Re: Selectia la femele si tineretPerioada de vânătoare la femelă începe la 1 septembrie în România, iar în Austria la 1 septembrie . De ce oare decalajul ăsta de 1 lună? E din cauza climei? Sau care este explicația?
12, 16, 9mm, .30-06
Re: Selectia la femele si tineretCare decalaj? Liviu vezi care este luna la voi.
Re: Selectia la femele si tineretLa femele(conducătoare)și tineret este 1 august.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj. 12, 16, 9mm, .30-06
Re: Selectia la femele si tineretScuze, am vrut să scriu în Austria începe de la 1 August
12, 16, 9mm, .30-06
Re: Selectia la femele si tineretDracu știe! Dacă și la ei se mai stabilesc după cum vor legiuitorii, fără o bază științifică sau consultare a specialiștilor din teren, o fi ieșit cu 1 august. Din punctul meu de vedere, idea ar fi să cam termine de înțărcat iezii, fiind posibil la 1 august să mai fie după ea.
Ca tot pomenea @Ghinda de capra si iezi dupa ea... Eu merg in fiecare an. Poate nu apuc tap in vara dar la selectie merg de la 15 sept si pana-n februarie. Fara sentimentalisme ci doar pentru ca pe fond avem putine si inca ne chinuim sa le inmultim, trag la capre "dupa carte" ... aia schioapa, stearpa, batrana ca marea. In atatea luni am tot timpul ... ies de 10 ori ca sa trag o data. Toamna asta am avut sansa sa urmaresc o capra cu doi iezi pe parcursul a catorva luni bune, pana acum in mai. Abia la sfarsit de februarie, iezii au inceput sa iasa si singuri dar cu mama in apropiere. In aprilie au iesit numai singuri si s-a dovedit ca erau un el si o ea. Pasc impreuna, se joaca, sint nedespartiti. Nu bag mana-n foc ca pe termal e mai dificil de vazut corect dar mamei parea sa-i tot creasca burta de la o saptamana la alta. Tapusorul are acum cornite si l-am prins si "luptandu-se" in joaca, cu un tap matur. Pentru ca mananc carnea prefer "tineret de selectie" in ambele sezoane. Si aici am un semn de intrebare si inca nu m-am lamurit: cat de "stramb" trebuie sa fie un tinerel ca sa fie "selectionat"? Adica mi s-a intamplat sa vad ied 3 ani la rand, in primul cu doua ciotulete, in al doilea cu un corn format bine si unul mic, fara ramuri (l-as fi "selectionat" da' m-a pacalit) si in al treilea cu coarne simetrice, bine formate, aproape-aproape egale, chiar "de viitor".
27 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Vanatoare de caprior Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori |
Publicitate
|