Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 28 Feb 2025, 12:33

Foita inaltator carabina

Stiti un armurier bun, un mester care reconditioneaza paturi de arma sau un atelier de reparatii arme serios? Impartasiti si colegilor forumisti experientele voastre!

Moderator: liviur

Foita inaltator carabina

Mesajde hunterboy pe 29 Sep 2023, 09:42

Salut.
Va rog, daca are cineva disponibila foita inaltator de la o carabina si nu o mai foloseste sunt interesat. Nu gasesc pe net. Sau daca cunoasteti un armurier care ar avea disponibila.
Modelul care ma intereseaza este ca in imaginea de mai jos.
Poate fi si de la o carabina basculanta Baikal IJ18.
Multumesc.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
hunterboy
Membru important

Re: Foita inaltator carabina

Mesajde Ghinda pe 02 Oct 2023, 07:29

Să nu te pripești. Arma care este? Că sigur nu se pupă. Caută la armurieri, @yoghi, @adrian1234
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde hunterboy pe 02 Oct 2023, 09:26

Va salut!
Arma e Steyr, nu imi place deloc foita originala in V, eu nu ma impac cu ea la ochit.
In schimb ochesc bine cu modelul din poza.
Stiu ca e greu sa gasesc una compatibila cu baza de pe Steyr, in mod sigur trebuie ajustata din pila dar poate voi gasi pe undeva una.
I-am intrebat deja pe cei doi armurieri, din pacate nu au.
Multumesc!
hunterboy
Membru important

Mesajde Ghinda pe 02 Oct 2023, 10:50

Dar să faci V dreptunghi? Fără să afectezi "umerii" și adâncimea? Sunt niște pile mici de ceasornicar. Poate este mai bine. Este doar o opinie.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde violiv pe 02 Oct 2023, 18:52

Sint 2 chestii dimensionale care conteaza:
- una este latimea cozii de randunica de la baza inaltatorului ... daca e mai mica la foita decat in baza nu prea ai ce sa pilesti.
- cealalta este inaltimea totala a inaltatorului - daca nu ai o catare ajustabila sus/jos pe cursa suficient de mare nu vei putea ochi unde trebuie; o zecime de milimetru in inaltator e cam 1 cm pe tinta la 100 m, un milimetru mai putin sau mai mult si ratezi vulpea :((

Am primit mesajul tau dar n-am ajuns sa scotocesc prin cutiutele cu piesisoare. Nici in urmatoarele 3-4 zile nu am timp deloc. Cred ca pe final de saptamana ajung sa ma uit. Pana atunci ar fi bine daca ai masura cu subler-ul cele doua dimensiuni ... poate gasesc ceva cat mai apropiat.

In ultima vreme multe arme vin cu chestiile astea facute din plastic negru. E mai usor de prelucrat, ajustat si o poti lua de la inceput de cate ori vrei ....
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde hunterboy pe 03 Oct 2023, 17:59

Va salut!
Dimensiunile foitei sunt:
- lungime 15 cu 8;
- lățime bazei 9mm (asta este lățimea la baza trapezului, care contează); dacă e mai mult de 9mm este de unde pili, ce e sub nu prea am ce face;
- înălțimea foitei este 10mm.
Mulțumesc pentru ajutor!
hunterboy
Membru important

Mesajde drflorea pe 05 Oct 2023, 07:32

Poti incerca dintr-o bucata de duraluminiu, sa ti-o confectionezi singur.
Prelucrarea grosiera o faci cu un flex, si apoi treci la pila, putina vopsea si gata foita. :D
Vorbeste intodeauna cu blandete si tine aproape un toiag noduros - vei ajunge departe
drflorea
Membru important

Mesajde violiv pe 07 Oct 2023, 13:47

hunterboy scrie:Va salut!
Dimensiunile foitei sunt:
- lungime 15 cu 8;
- lățime bazei 9mm (asta este lățimea la baza trapezului, care contează); dacă e mai mult de 9mm este de unde pili, ce e sub nu prea am ce face;
- înălțimea foitei este 10mm.
Mulțumesc pentru ajutor!

Ai mesaj!
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde hunterboy pe 08 Oct 2023, 18:18

Mulțumesc de ajutor!
hunterboy
Membru important

Înapoi la Armurieri, ateliere de reparatii, produse de intretinut armele