Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Cumpar pompa Benelli sau MossbergModerator: the_mav
16 mesaje • Pagina 1 din 1
Cumpar pompa Benelli sau MossbergBuna ziua ! Caut sa cumpar o pompa de 12 de la Benelli sau Mossberg. Orice parere, experienta cu aceste doua firme este binevenita. Cristian: Tel. 0726615949 Multumesc!
Re: Cumpar pompa Benelli sau MossbergSalut! De unde ești! Dacă vrei noua iti pot spune eu unde găsești Benelli Supernova. Arma este ok, fiabila, un pic mai grea dar totuși manevrabila în configurația cu țevi de 66. O problema ar putea fi la rearmare care este una atipica. Uni se obișnuiesc cu ea uni nu.
Re: Cumpar pompa Benelli sau MossbergSalut ! Sunt din Bucuresti. Am gasit-o noua la importator, dar as tinde sa cumpar o SH (tinand cont ca nu am mai tras cu o pompa si s-ar putea sa nu ma impac cu ea si apoi sa ma chinui sa o vand). Un prieten de pe State mi-a recomandat pompele ca fiind foarte ok, pe cand un prieten din Elvetia mi-a spus ca a trage cu pompa este ca si cum ti-ai face-o manual.... Oricum o iau doar pt combatere si poligon, eu nu ies pt carne sau trofee. Multumesc.
Re: Cumpar pompa Benelli sau MossbergNu stiu daca merita second. Cel mai bun preț la care am vazut-o second este 3500. La 4100 am luat-o noua. În ce privește obișnuință eu m-am adaptat foarte repede. Are un sistem intuitiv si pentru mine vine destul de natural. Sunt alții care nu se pot obișnuit niciodata cu ele. Chiar și în SUA sunt folosite destul de puțin la vanatoare. La noi se xauta mai mult semiautomatele care is pe la 3 kg. La 3.6 kg majoritatea le considera grele. Pe mine ma atras fiabilitate, curățarea ușoară si mai rara și faptul ca merge ok cu orice încărcături de cartuse. Fiecare cum crede. Eu știam una la Cluj pe stoc. Sper sa iei o decizie bună si sa nu regreți ulterior. O zi faina!
Re: Cumpar pompa Benelli sau MossbergEu nu vad decat avantaje la aceste arme. (pret ,capacitate, fiabilitate)
Unii le considera zgomotoase. Altii nu le recomanda pentru vanatoare. La un magazin , vanzatorul mi-a spus ca sunt care vaneaza cu ele , dar cu rezultate care tind spre zero. si ar fi recomandate pentru autoaparare. Pe mine ma tenteaza un Winchester SXP Field. Sa ne spui ce ai cumparat si cum te impaci cu arma. Spor.
Re: Cumpar pompa Benelli sau MossbergAm avut Remi 870 si Benelli ca pompe. Din motive de tras mult cu semi nu m-am invatat niciodata cu pompa. La 3-4 cartuse ejectam dar uitam sa imping si ulucul in fata. Daca n-ai apucat sa te "strici" pe semi nu va fi un capat de tara sa inveti sa tragi cu pompa.
Cam oricare existente azi pe piata, chiar si Huglu din Turcia sau Winchester facute prin China functioneaza de la multumitor la foarte bine. Sint simple, fiabile, etc. P.S. oricare din cele patru mari motive pentru care vanam - amuzament/relaxare, carne, socializare, trofee (enumerate in ordine alfabetica) - este la fel de just, important. Niciunul nu este de denigrat, combatut atata vreme cat actiunea se desfasoara legal. La fel, nu este un titlu de glorie daca vanezi numai pentru trofee sau numai pentru combatere. Cel mai interesant este cand incerci cate un pic din toate.
Re: Cumpar pompa Benelli sau MossbergAu fost ani buni ( pana in 1999) cand am vanat de placere sau pentru trofee. In 1999 am intalnit un cerb capital in care am tras de la 10-15 metri. Nu am putut sa uit cum statea si se uita la mine , nu a schitat nici un gest sa fuga. Modul cum m-a privit cerbul acela m-a facut sa nu mai am nici o placere in a vana. De atunci nu am mai tras in neamurile lui. In 2021, in timpul pandemiei , era iarna, zapada, am iesit sa ma plimb cu fetita la padure ( parcuri, locuri de joaca inchise, declaratii, nebunii ,etc.). Am vazut vreo 12 capre ucise de o haita de caini. Cand ne-am intors la masina ne astepta paznicul de vanatoare ( credea ca suntem la braconaj). Dupa ce i-am reprosat ca nu a facut nimic sa elimine haita aia de caini , omul mi-a spus cu frustare in glas ca: " toti se inscriu si vin la vanatoare pt carne si trofee. Te rogi de ei sa faci combatere si nu ai cu cine." Stiu ca nu este peste tot asa, dar daca poti face lumea mai buna si mai sigura, dece nu. De atunci mi-am propus sa ma apuc din nou de vanatoare. Nu am nimic impotriva trofeelor sau a vanatului, eu fiind unul care umbla dupa cate o piesa zile in sir. Cunosc febra , emotia, bucuria , nerabdarea, mandria, frustarea, satisfactia si toate celelalte emotii pe care ti le da o partida de vanatoare. Am spus ca iau arma pt combatere cu scopul de a lamuri dpdv tehnic conditiile de folosinta. Daca nu ai reusit sa repeti focul la o rata, fazan, gasca sau iepure iti va parea rau; pe cand la o cioara sau o cotofana imi este aproape egal.
Re: Cumpar pompa Benelli sau MossbergIn ultimi 3ani .nu numai ca nu am vandut .dar nici nu s-a interesat cineva de asa zisa pompa. In schimb din decembrie pina acum am dat patru.unul a luat arma pt defence , ceilanti pt vanatoare.
Motivul..multe cartuse in incarcator. Ps. Dupa doua sedinte in poligon se obisnueste si mana si creierul cu miscarea de incarcare. Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Cumpar pompa Benelli sau MossbergAm avut un Remington 870 si am acum un Mossberg 500 mariner.
Cu remingtonul am vanat cativa ani iepuri, fazani, gâște si mistreti, apoi m-am stabilizat doar pe goana la mistret si am trecut la glont... L-am inarmat pe finu cand s-a facut vanator cu ea. Mossbergul il tin ca e bun la casa omului. La vanatoare pompa e la fel de buna ca orice arma daca te obisnuiesti cu ea.
Re: Cumpar pompa Benelli sau Mossberg
OK Partial, am inteles. De acord, complet! Trag chiar preferential pentru combatere, nu doar in ideea de combatere ci pentru ca mi se pare mai incitanta vanatoarea la pradatori. Cat despre repetat, uite o patanie: vanatoare la fazan, la picior, arma semi cu primele 2 cartuse 3 mm si al treilea un 4 mm. Sare o vulpe in 20-25 m si imediat da sa dispara in spatele unei mici ridicaturi de teren. O "agat" cu primul mai spre coada, marcheaza si complet dezorientata face un cerc in jurul movilei din teren si da sa intre iar in vegetatia de unde iesise. Trag al doilea mai mult de forma si o culc definitiv cu ultimul. Sincer, mi-ar fi parut rau chiar si pentru vulpe sa plece alicita. Revenind la arma. Am remarcat ca atunci cand pleaca 2 focuri in 1-2 secunde, in 75-90% din cazuri este o dubla ratare, nicidecum un dubleu. Principala limitare la al doilea foc eficient mi se pare ochirea corecta si nu viteza tehnica cu care arma poate trage al doilea foc. Cu o arma care poate trage al doilea foc "instant" poti fi tentat sa apesi tragaciul prea repede. Din acest punct de vedere pompa mi se pare avantajoasa ... iti lasa timp sa gandesti, ochesti mai bine al doilea foc. Cu atat mai mult cu cat stii ca al treilea si restul vor fi 90% inutile. Nu mi se pare o alegere gresita.
Re: Cumpar pompa Benelli sau MossbergMultumesc mult tuturor pt informatii si indrumari. Am luat o Benelli Supernova 12/89/ 66cm, neagra si urata. Tinand cont ca este prima lisa , o sa ies ceva mai mult in poligon cu ea, astfel incat sa ne cunoastem mai bine si sa vad care ne sunt limitele. Remington-urile si Mossberg-urile pe care le-am manevrat zilele astea mi s-au parut a avea jocuri mai mici, ca sunt mai robuste, se incarcau si armau mai usor.
P.S. Violiv, perfect de acord cu tine. Acelasi lucru s-a constatat si in cazul militarilor in situatii de lupta. Stiind ca au multe cartuse in incarcator, dau drumul prea repede la foc, fara sa se asigure ca ochesc suficient de bine incat sa si loveasca tinta. Va multumesc, toate cele bune !
Re: Cumpar pompa Benelli sau MossbergSa fie intr-un ceas bun!
Singurul "joc" este cel al ulucului, care da impresia ca-i mai mare decat arma si zdrangane. In rest, tolerantele sint ca la orice Benelli, nivelul la care este lucrata corespunzator numelui. In plus fata de Remi ce am avut-o este posibilitatea de a regla inclinarea patului. Spor la tras!
Felicitări pentru Supernova. dacă te împaci cu ea în poligon și vrei să îi faci upgrade-uri iti dau urmatorul link: viewtopic.php?f=129&t=19890. Eu am vândut NOVA de la Vio și eram în cautare de o SUPERNOVA la preț acceptabil dar încă nu am găsit. CZ 75 SP-01 Shadow 9x19
TIKKA T3X TAC A1 308Win SADU 7,62X39 MAGPUL CZ SHADOW 2 9x19
Multumesc, o sa ma uit . Mai intai vreau sa merg intr-un poligon sa trag macar cateva sute de cartuse cu un instructor ca sa capat cunostintele si deprinderile necesare unui tir eficient cu lisa.
Principalul avantaj la Supernova față de Nova e că poți regla patul în funcție de referințele tale. Dacă ai noroc și îți vine bine în umăr nu o să ai probleme. Am fost cu un începător în poligon și a luat 5 din 5 talere cu Nova, norocul începătorului, în schimb cu un IJ27 trageam mai bine decât cu Nova mea, și am decis să o vând. Cu barele de actiune scurtă, dacă ratezi talerul cu primul foc, ai sanse să mai tragi 2 focuri înainte să atingă pământul. Supernova e mare consumatoare de cartușe, cu puțină dexteritate si antrenament poți să o încarci cu 2 sau 4 cartușe în același timp. https://www.youtube.com/shorts/_0UZyGBH4dc CZ 75 SP-01 Shadow 9x19
TIKKA T3X TAC A1 308Win SADU 7,62X39 MAGPUL CZ SHADOW 2 9x19
Perfect de acord Aspect care ni s-a intamplat multora dintre noi cu siguranta, atat in teren cat si la talere. Ultimul cartus e sfant Primul e sfant si el mai ales atunci cand e singurul. Deseori incerc si la Talere un singur cartus in semi Benelli, tocmai pentru a ma obliga sa dau drumul la foc cu mai multa grija RABDAREA incepe atunci cand nu mai ai RABDARE
16 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Vanzari- cumparari arme lise si ghintuite, de tir si cu AC Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 105 vizitatori |
Publicitate
|