Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Diverse mâncăruri
69 mesaje • Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Diverse mâncăruriAm deschis un topic nou, să mai postez ce gătesc la muncă, diferite mâncăruri, poate are cineva interes. Carne de vânat, gătim foarte rar, de 2-3 ori pe an, doar gulaș de cerb, sau de căprior.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj. 12, 16, 9mm, .30-06
Re: Diverse mâncăruriKaspressknödel, sau chiftele cu brânză (cașcaval), se mănâncă aici cu varză acră. Sunt făcute din cubulețe de pâine uscată(Semmel Würfel) , ouă, cașcaval, sare, piper, nucșoară, usturoi, lapte, ceapă călită. Se prăjesc în tigaie. Foarte bune.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj. 12, 16, 9mm, .30-06
Re: Diverse mâncăruriAici este o supă de 120 € . De fapt ideea costă atât(Paul Bocuse) , supa nu cred că sare de 30-40€, poate nici atât .Ce are mai scump în ea, fois gras(ciroză) și trufe. Este foarte bună.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj. 12, 16, 9mm, .30-06
Re: Diverse mâncăruriBun topicul!
Eu de exemplu consum carne extrem de rar, și atunci doar de porc, făcută aproape scrum, ori uscată opincă. Alte tipuri de carne nu pot mânca. Am încercat prin copilărie carne de oaie și era să dau în primire de fiecare dată, de vită am mâncat de două ori și s-a lăsat cu stări de rău, iar la carnea de pasăre nici măcar nu pot privi, indiferent de ce specie este vorba. În schimb 80% din alimentație este pe bază de legume! În rest pește (doar am crescut pe malul Borcei), brânzeturi, plus ceva dulciuri (preferate cele făcute în casă). Pentru extratereștrii din ăștia ca mine există meniuri? Ce gătești pentru ăștia ciudați? Dacă tot s-a deschis acest topic, onorați colegi de forum, la voi cum este, cam ce alimentație preferați? Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Diverse mâncăruriDau eu o reteta, de vara.
1 kg vinete spalate si taiate felii de 0.5 cm. 1 kg ardei kapia spalai si taiati pe lung in 4 sau 6 bucati (in functie de cat este de mare). 1 kg dovlecei spalati si taiati felii de 0.5 cm. 1 capatana de usturoi curatata si taiata cubulete cat de mici. sare si ulei Feliile de vinete, Kapia si dovlecel se ung/stropesc cu ulei din belsug apoi se pun sepatat pe o plita incinsa/gratar/tigaie antiaderenta si se gatesc dupa plac (eu le prefer bine facute). Se aseaza pe un platou/farfurie rotunda mare straturi alternative . Un strat de dovlecei, unul de vanata, unul de ardei kapia (ordinea nu conteaza). Intre straturi dam un praf de sare si presaram putin usturoi tocat. Important este sa asezam straturile atunci cand legumele sunt inca calde/fierbinti. Dupa ce am asezat toate legumele, lasam sa se raceasca natural apoi bagam la frigider. Cand servim, se presara deasupra branza maturata dupa plac (Parmezan, pecorino, chiar si o telemea uscata sau o branza (iute) de oaie. Asta este reteta originala. O modificare a ei ar fi adaugarea unor felii de rosii (coapte si ele) intre straturi. Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Re: Diverse mâncăruriSună bine de tot!
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Diverse mâncăruriSau coci vanata, o cureți, o desfaci evantai, fără să o pătrunzi dintr-o parte în alta, brânza de capră mărunțită/rasă atunci pe firbinte, preferabil capră, sare, dacă nu este brânza potroacă, ulei de măsline stropit și mâncată atunci. Merge și usturoi tocat.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Diverse mâncăruriBurger de mistret.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Re: Diverse mâncăruriKotelett de vitel la gratar.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Re: Diverse mâncăruriFilet de vita la gratar.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Re: Diverse mâncăruriIar incepi? Diseară scot pulpă de țap și pun la făcut după rețeta ta.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Diverse mâncăruri
Foarte bine faci. Pentru mine carnea de caprior e pe primul loc. Ultima oară modificat de mialxx pe 12 Aug 2021, 16:36, modificat 1 dată în total.
Re: Diverse mâncăruriIn Franta la vinatoare. Aici am facut pulpa de caprior la gratar, a iesit super.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Re: Diverse mâncăruriPentru @Sly_Fox si nu numai. Salată de couscous. Se gătește couscous - ul, de preferat în supă de legume.(merge și cu apă). Adică se dă în clocot supa, și se toarnă să acopere cu 1 deget Couscous-ul. După vreo 10 minute, se pune ulei de măsline, sare, piper, zeamă de lămâie. Se taie legume și / sau fructe, și este o super salată de vară. Eu în poză l-am făcut cu legume la cuptor. Se taie ardei, vinete, Zucchini, felii mari de aproximativ 1 cm grosime, ciupercile le las întregi, se stropesc cu ulei de măsline, sare, piper, rosmarin, cimbru, usturoi pisat(sau piure, adică mixat pasta cu ulei cu gust neutru) și se bagă la cuptor, la 13 minute la 220°C. Când se răcesc, a doua zi, pot fi făcute antipasti, adică se adaugă oțet balsamic și ulei de măsline din belșug.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj. 12, 16, 9mm, .30-06
Re: Diverse mâncăruriLup de mare
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj. 12, 16, 9mm, .30-06
Re: Diverse mâncăruriTartar de ton, cu piure de avocado și wasabi.
Îmi pare rău că nu am avut și nu am timp mereu să fac poze pe la mâncăruri. Dar nici nu îmi dă în gând mereu la fața locului Porția asta era 18 €, acum 3 ani Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj. 12, 16, 9mm, .30-06
Re: Diverse mâncăruriSalată de roșii cherry, cu calamari.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj. 12, 16, 9mm, .30-06
Re: Diverse mâncăruriAstăzi am avut somon cu spanac și sos de lămâie.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj. 12, 16, 9mm, .30-06
Re: Diverse mâncăruriVând piept de curcan, proveniență Cernobîl. Curcanii sunt crescuți în aer liber, se hrănesc foarte sănătos pe lângă reactor
Câte unii mai au 2 inimi, 3 picioare, 4 aripi, dar sunt sănătoși tun! Din fiecare ou clocit de curcă, iasă câte 5 pui deci rentează. Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj. 12, 16, 9mm, .30-06
Re: Diverse mâncăruriPropune-le rețete din astea de prin România și vezi ce spun. Mulți turiști se dau în vânt după mâncărurile de pe la noi. Uite așa o să faci vâlvă pe acolo de o să vină buluc toți să guste din minunățiile unui chef român.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Diverse mâncăruriNu merge fara ingrediente autohtone… Stiu un Restaurant Romanesc in Germania gatesc super, dar nu am vazut alta natie inafara de Romani in el.
Re: Diverse mâncăruriLe-am făcut câteva preparate românești. Fasole groasă cu cabanoși, mici, varză călită cu costiță, ardei umpluți. La câte unii le-au plăcut foarte mult. Dar la puțini
12, 16, 9mm, .30-06
Re: Diverse mâncăruri
Incearca cu sarmale! Toti amicii mei francezi sint innebuniti dupa sarmale si mici, inclusiv nevestele lor si copiii. La fel, le place f mult tuica si palinca (atunci cand sint bune bineinteles) - vinul... mai putin. Sarmalele insa, valoare sigura, inclusiv cele in foi de vita. Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
Re: Diverse mâncăruriMici le-am făcut anul trecut. Știu și ei de mici, de la sârbi dacă nu mă înșel. Se numesc cevapcici. Dar mai mult la tineri le plac. Majoritatea celor trecuți de 30, se uită să mănânce mai sănătos
Sarmale am gătit o singură dată, acum vreo 5-6 ani, când lucram la un hotel. Dar nu din alea ca la mama, cu carne de porc crescut în cotar, cu bulion făcut în casă, cu untură de porc... Noi am avut varză proaspătă, pe care am opărit-o în apă cu oțet, iar umplutura a fost cu mult orez și au fost FĂRĂ mămăligă Am gătit cu un bucătar finlandez, iar eu eram la învățătură în bucătărie, în primul meu an de găteală. De fapt în al doilea , că primul am făcut patiserie. Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj. 12, 16, 9mm, .30-06
Re: Diverse mâncăruriAstăzi la prânz, fripturi gratinate la cuptor cu roșii, busuioc și cașcaval
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj. 12, 16, 9mm, .30-06
Re: Diverse mâncăruriDe astăzi: Burtă de porc cu salată de ananas asiatică și cartofi franțuzești cu rozmarin.
Eu nu pun rețetă pentru că fac doar desert după rețetă. Dar dacă este cineva dintre voi interesat, vă explic și ajustez cu drag Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj. 12, 16, 9mm, .30-06
Re: Diverse mâncăruri@ Sly Fox
Eu carne de porc mananc extrem de rar. o data pe an e mult, mistret mai gatesc dar nici dupa ala nu ma omor, din el fac salam, doar asa il mananc. In schimb mananc macar odata pe saptamana friptura de caprior in sange, mananc si cerb sau lopatar dar din asta nu am asa des in congelator. Fiu-meu a mancat friptura de caprior prima data, in sange evident, daca nu e rosie nici nu se apropie de ea. Practic caprior am mereu in congelator, e nelipsit, in rest pasari cand vanez sau gaini si pui de curte. Nu ma omor dupa carnati in schimb, mai mananc de plescoi, de oaie pentru ca vanez la Buzau in zona Plescoi. Legume mananc fara probleme, dar mult mai repede fac o friptura decat o mancare de /cu legume. Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
Re: Diverse mâncăruri@liviur poți te rog să îmi spui cum se face salamul de mistreț?
12, 16, 9mm, .30-06
Re: Diverse mâncăruriSinteti niste omeni rai - dar rai, rai!
Macar, puneti ceva retete asa ca vi se mai ierte... Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
69 mesaje • Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Înapoi la Retete culinare vanatoresti Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori |
Publicitate
|