Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
A.B.V.A.VModeratori: adrian_ppp, biriuck, Sly_Fox, CCM, Mircea-B
101 mesaje • Pagina 1 din 4 • 1, 2, 3, 4
A.B.V.A.VAstăzi colegul nostru @Skyler a pus un link (https://abvav.ro/) la un alt topic, link care duce la pagina unei asociații nou formate, cu sediul în comuna Cornetu, județul Ilfov. Aceasta poartă denumirea de Asociația în Beneficiul Vânătorilor și Activității de Vânătoare și văd că are drept președinte un domn pe nume Adrian Lică. Oare o fi vechiul nostru coleg @Adrian Lică ( ) sau este coincidență de nume?
Deasemenea în consiliul director îl văd pe domnul Marius Dumitrescu, ex președinte la AVPS Ialomița ( ), pe ceilalți nu îi știu. Link-ul: https://abvav.ro/consiliul-director/ Ce părere aveți, care știți mai bine ce și cum cu acești băieți? Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: A.B.V.A.VAla e!
Domnul Lica, dupa ce si-a rezolvat problemele de vedere astfel incat sa nu mai confunde fazanii cu ratele pe autorizatie, s-a apucat de reprezentat vanatorii. E treaba dansului si a celor ce cotizeaza acolo, pe mine nu o sa ma convinga Corruptissima re publica plurimae leges
Re: A.B.V.A.VMda, ce să zic. Mie unul nu-mi inspiră încredere, stau deoparte!
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: A.B.V.A.V Este cineva care vrea sa latre si pentru palmasi??? șo pe ei Patrocle!!! Poate se trezeste si Ursul (AGVPS) din hibernare.
Re: A.B.V.A.V@salus, daaaaa, siguuuuur, cred ca sunt unii de nu mai dorm noaptea de grija palmasilor. Exact ce ne lipseste pe scena vanatorii, unii agitati gen AUR sau sperante nascute moarte gen USR
Corruptissima re publica plurimae leges
Re: A.B.V.A.V
Te citez ca sa fiu sigur ca gasesc postarea pe viitor. Comentariu mai incolo, cand s-o invechi si s-o putea vorbi argumentat.
Re: A.B.V.A.VSalut. Eu unul am cotizat. Pur si simplu am vazut o asociatie care incearca si vrea sa faca ceva pentru vanatori, nu stiu cine e dl. Lica, dar am vazut alte persoane in conducere care-mi inspira incredere. In plus sa fim seriosi 100 de lei nu e mare avere, probabil daca ar mai aparea 2-3 asociatii de genul si sa le vad ca incearca ceva pt vanatori, as cotiza si acolo.
Re: A.B.V.A.VSi eu, in naivitatea mea, am crezut ca ar prinde bine o astfel de asociatie, insa nu stiu cat de mult se pricep ei la ceea ce fac. Am vazut ca in propunerea pe care au inaintat-o ministerului pentru cota de recolta/zi/vanator pentru pasarile migratoare ziceau cam jumatate din ce a fost propus in cea mai recenta modificare la 407. Am mai multa incredere in colegii de pe forum, asa ca o sa mai astept cu cotizarea pana vad daca ne ajuta sau ne incurca actiunile lor.
Beretta 686 Silver Pigeon I 12/76
Sako 85 Bavarian 7x64
Re: A.B.V.A.V
Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
Re: A.B.V.A.V
Propunerea cu piese/zi/vanator a fost facuta din noiembrie de alta asociatie care reprezinta vanatorii, in urma consultarii cu FACE. Ei doar au dat copy-paste. Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Re: A.B.V.A.V
Detalii?! Ca altfel e doar bârfă.... cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: A.B.V.A.V
Din nefericire pentru noi, nația asta nu poate da decat USR, AUR și ”șoșoci”!!! Restul sunt rămășițe PCR-iste!!! Adevărat că unii sunt cu mai multa scoală și cu trecere mai marea pe la pupat dosuri europene, altii cu mai putina școala, dar neaoși, doar cu gura mare... Toți însă sunt de un handicap funcțional cum nu-i nimeni in galaxie. Sti cum este cand mergi la vanatoare de mistreți, iti iei cainele cu tine si acolo constati ca mai sunt 10 caini ciufuliti, amarati..., iar cand dau de porc, doar prostul tau nu latră si vine sa stea langa tine pe poziție. L-ai cumparat ”de unde trebuie”, ai mers cu el la tarc, mananca bine, este gras frumos, medaliat, ... . In momentele alel ai da orice să-l vezi si pe el macar alergand cu ceilalti caini. Dar el nu si nu!!! Il faci atent la ceilalti caini! Pe el il doare in ..., se pregateste sa faca pipi pe rucsacul tau! Te dai la el!? Mârâe la tine! Ce ramane de facut??? Nu-i etic sa-l confunzi cu o vulpe și apoi sa-l dai perdut! Cumperi o potaie din cei 10, poate il faci ”gelos” pe dulaula tau! Daca nici așa nu se da la porc, il dai dracului cadou la un admirator de caini! Ghici ghicitoarea mea! Cine-i dulaul???
Re: A.B.V.A.VE mult 100 de lei? Cam cat doua cutii de cartuse... Mie nu mi s-a parut, asa ca am dat. Daca se va dovedi ca am gresit, e simplu, voi parasi asociatia. Este (din cate stiu eu) singura asociatie care si-a propus sa reprezinte vanatorii, fara sa gestioneze fonduri de vanatoare. Asta e important, pentru ca exclude eventuale interese, pe care le au sau le-ar putea avea persoanele din conducerea asociatiilor clasice.
Habar n-am ce a facut domnul Lica, dar daca a confundat rata cu fazanul, in contextul in care se desfasoara (sau s-a desfasurat) vanatoarea la noi, asta il face vinovat de a fi ca majoritatea noastra. De altfel, el este initiatorul si fondatorul asociatiei, dar conducerea este asigurata de comitet director(din care eu, NU fac parte).
Pot afirma ca asta nu e adevarat! Am participat direct intr-un grup de lucru, impreuna cu alti membri ai asociatiei, la elaborarea documentului respectiv. Acel document e rodul eforturilor noastre si nu am copiat nimic de nicaieri. El e public. Nu am vazut alt document al altei asociatii si daca exista as vrea sa-l vad. Ar fi un lucru bun sa mai existe o asociatie care sa fi propus acest sitem (adica cel cu limita pe vanator pe zi), pentru ca asta e normalitatea si as dori sa contribui daca pot si in cadrul acelei asociatii. Pentru cei sceptici, ABVAV a votat ca vanatorii sa poata fi primiti in asociatie, fara plata cotizatiei anuale (fara drept de vot), pentru a vedea ca activitatea e tranparenta atat in privinta proiectelor curente, cat si in modul in care se cheltuiesc banii. Am discutat in cadrul asociatiei despre anomaliile din legea vanatorii sau a armelor, despre contracaraea actiunilor ong-urilor "verzi" si despre situatia unica in care a fost Romania sezonul trecut ref la vanatoarea pasarilor, am discutat despre imaginea deteriorata nedrept pe care noi, vanatorii o avem in societate si credem ca sunt multe lucruri de indreptat. Dupa cum stim, reprezentarea pe care noi vanatorii am avut-o pana acum, nu a reusit sa schimbe in bine cele de mai sus. Ca nu s-a vrut, sau nu s-a putut, nu prea conteaza. Dupa parerea mea, fara un efort comun, fara implicare ne vom afunda din ce in ce mai rau. Poate ca nu ABVAV e solutia, dar eu cred ca poate fi parte a solutiei.
Re: A.B.V.A.VMda, interesant totul pana acum! Un singur lucru nu mi se pare ok, doar numarul de la chiloti si ciorapi nu ti-l cere la inscriere!!! Si eu as vrea sa sprijin initiativele dar ... ""fara amestec in trebuirle interne!""
Re: A.B.V.A.V
Care dntre cele 2 afirmatii ale mele sunt false? Prima, in care am spus ca propunerea cu piesa/vanator/zi a fost facuta cu cateva luni inainte de alta Asociatie, sau a doua cu copy/paste? M-a sunat presedintele vostru acum vreo 2 luni (nu stiu de unde a obtinut numarul meu de tel, ca nu ma cunoaste si nu-l cunosc) si m-a tinut o ora la telefon sa ma certe ca sustin AGVPS, sa ma asigure ca lupta impotriva AGVPS si FCIR este o treba personala a lui si nu se lasa pana nu-i ingroapa, si sa-mi explice ce va face el cu ABAV. Evident ca nu a fost monolog si am incercat sa-l pun putin pe "drum" ca o luase razna. Eu i-am spus ca ar trebui sa renunte la taxa impusa de inscriere in ABAV, si sa o solicite atunci cand va demostra ceva, adica cand vor aparea primele rezultate. Eu i-am spus de propunerea AGVPS privind vanatoarea la pasari si l-am sfatuit sa ia legatura cu Draganescu daca tot se lauda ca are intrare in Comisiile Parlamentului. Unde-s 2 puterea creste... Tot eu i-am spus sa renunte la "orgolii" si la avantajele personale in relatia cu ABAV, fiindca aflasem intentia de a "prinde" un loc in CNV si un loc in Parlament , fiindca daca reuseste sa-si faca un nume (nu ca Sosoaca) in vanatoare, celelalte vor veni de la sine. Altfel ABAV va avea soarta FCIR. Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Re: A.B.V.A.V
Cea cu copy/paste, evident. N-am stiut daca exista o propunere anterioara, cata vreme nu e publica. Cred ca v-ati obisnuit cu mine pe acest forum, ca nu imi permit sa vorbesc aiurea. min 27 https://www.youtube.com/watch?v=x_MRquMqWOI Daca agvps si-a modificat punctul de vedere si a inaintat propunerea cu noul sistem (limita/zi/vanator) e foarte bine, pentru ca e singura varianta de a putea vana pasari pe viitor.
Re: A.B.V.A.VOUL SAU GAINA?
Ce mai conteză acum de unde a venit idea? Important este ca a fost ”prăvălită” către factorul de decizie!!! Cu cât mai multi care cer acelasi lucru, cu atat mai bine!
Re: A.B.V.A.V
Asta nu mai e de mult timp o intrebare problema desi a ramas in folclor. Raspunsul este clar - oul! Si va ramane asa pana se va gasi vreo ramasita de animal care sa contrazica teoria lui Darwin, adica probabil pentru eternitate Corruptissima re publica plurimae leges
Re: A.B.V.A.V
Corect Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Re: A.B.V.A.VParerea mea e ca s-a dus in prea multe directii, diluand mesajul. La fel si cu referirile de la '48 incoace, desi sunt relevante pentru istoria vanatorii, dilueaza mesajul.
In fine, oamenii au investit ceva timp sa compuna un text pe care sa il si trimita. Daca toate asociatiile vanatoresti ar fi mai agitate, ar fi mai bine Corruptissima re publica plurimae leges
Re: A.B.V.A.VBravo asociației! Orice demers e binevenit.
Poate găsiți și susținere în parlament, pe cineva care sa o citească în plen. Dim mediul public ajunge mai greu. Pont: tipărită și pusa în cutiile postale parlamentare.
Re: A.B.V.A.VDaniel, agvps nu a tras nici macar o basina la probleme ale vanatorilor!
Astia chiar se agita, chiar daca declarativ, scrisori etc.! agvps doar ne infiera prin condeiul unicului! Sau poate invers! Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: A.B.V.A.VASOCIAȚIA ÎN BENEFICIUL VÂNĂTORILOR ȘI ACTIVITĂȚII DE VÂNĂTOARE
PUNCT DE VEDERE cu privire la Proiectul de Ordin privind aprobarea cotelor de recoltă la unele specii de păsări admise la vânătoare. Stimate domnule ministru Tanczos Barna,Asociația în Beneficiul Vânătorilor și Activității de Vânătoare, denumită în continuare “A.B.V.A.V”, în urma consultării Proiectului de Ordin privind aprobarea cotelor de recoltă la unele specii de păsări admise la vânătoare, propus spre completare/modificare și dezbatere publică, a constatat următoarele: - Anexa 1 preia informații despre efectivele de păsări de pe site-ul UniuniiEuropene, acolo unde au fost adăugate de către funcționari europeni dindatele trimise de către România la UE. Aceste date sunt preluate de la ONG-uri din România (SOR, Milvus, Rombird) fără niciun spirit critic. Menționăm că nu există metodologii oficiale de evaluare la speciile depăsări migratoare, ci doar norme interne elaborate de diferite organizații. Aceste organizații nu sunt acreditate pentru evaluarea efectivelor depăsări, iar ABVAV își exprimă mari rezerve privitor la acuratețea acestor evaluări. - Având în vedere că aceste organizații se opun fără justificare realăactivității de vânătoare, dar omit să precizeze despre efectele nocive reale ale agriculturii intensive asupra efectivelor de păsări, ABVAV pleacă în analiza sa cu rezerve mari față de aceste organizații. - Efectivele din Anexa 1 nu corespund cu cele din Anexa 2. -La unele specii apar evaluări ale efectivelor extrem de precise (cum s-a realizat asta?), la altele apar efective extrem de grosiere: cioara grivă ,cioara-de-semănătură, guguștiucul, ierunca, rața mică, turturica. - Unele efective din anexa 2 sunt mult mai mari decât cele din Anexa 1 - Se observă că funcționarii din minister care au elaborat aceste anexe au consultat site-ul IUCN în privința clasificării speciilor în funcție de gradul de periclitare, însă au făcut asta fără să-și folosească spiritul critic. Singura specie căreia îi poate fi acordat statutul de vulnerabilitate este rața-cu-cap-negru. Nu se justifică astfel scoaterea abuzivă a multor specii din anexe și din ordin, mai ales că Legea 407/2006 este în vigoare, iar speciile respective sunt admise la vânătoare. - Un semn că aceste cote de recoltă sunt inutile și fără bază reală este faptul că unele specii au cote de recoltă mai mari decât efectivele din Anexa 2(gâsca de vară), sau apropiate (rața mare), dar speciile respective nu sunt amenințate cu nimic, dimpotrivă. - Cea mai numeroasă specie de pasăre euro-asiatică este ciocârlia (fals numită simbol național), cu efective în jurul a jumătate de miliard de exemplare. Totuși pentru această specie s-a încercat eliminarea abuzivă de la vânătoare. Mai mult, în ciuda faptului că este cea mai numeroasă pasăre de pasaj, ciocârlia a primit în 2019-2020 o cotă de doar 3,3% din efective și s-au recoltat doar 1,4% dintre acestea.- De altfel, cotele recoltate din toate speciile în ultimul sezon sunt cuprinse între 0,14% (stăncuța) și 77,89% (coțofana). Asta arată că aprobările venite de la minister pentru cotele de recoltă nu se bazează pe nimic altceva decât pe bunul plac și pixul unor funcționari plătiți din banii noștri. - O altă dovadă în acest sens sunt cotele propuse pentru sezonul 2021-2022,care se situează între 8,24% și 82,24% din cotele din ultimul sezon în care s-a putut vâna (2019 – 2020). Cum explică acest fapt cei care au redactat ordinul, din moment ce un sezon întreg (2020-2021) nu s-a vânat la speciile de păsări migratoare, efectivele crescând în mod logic? - Iată încă o dovadă: sturzii au cele mai mici cote de recoltă, dar sunt cele mai numeroase păsări, după ciocârlie. - De ani de zile se amestecă în anexele cu cote păsările migratoare cu cele sedentare. Ce caută ierunca (specie sedentară) laolaltă cu prepelița, sau guguștiucul (specie sedentară și chiar antropică) laolaltă cu ciocârlia? Ce caută ciorile, coțofenele și gaițele laolaltă cu sitarii-de-pădure? De ani de zile se stabilesc inutil cote la speciile răpitoare care se hrănesc cu ouăle și puii(chiar de mamifere) altor păsări, cum sunt ciorile, specii care au efective mari și în creștere. - Cocoșul de munte se vânează în toată Europa acolo unde există efective. De ce această specie este în România oprită de la vânătoare în mod abuziv? - Există discrepanțe orbitoare și inexplicabile la majoritatea speciilor în privința cotelor de recoltă a două sau mai multor fonduri învecinate. Cum explicați că două fonduri alăturate și cu același biotop (bonitate) pot avea cote de recoltă de 1/100 (sau chiar mai disproporționat) la o specie de păsări migratoare? În urma acestei analize, având în vedere litera și spiritul legii nr. 407/2006, art. 6alin. (1) lit. a), ABVAV vine cu următoarele propuneri: -Pentru sezonul care urmează, 2021-2022, singura modalitate corectă de vânătoare este pe baza limitelor de recoltă/zi/vânător, fără cote defalcate pe fond de vânătoare sau pe țară. Doar așa vom putea măsura corect efectivele de păsări, prin înregistrarea corectă și onestă a recoltei zilnice de către fiecare vânător și centralizate de către asociațiile de vânătoare. Astfel, găsiți mai jos tabelul cu care vă propunem să înlocuiți Anexa 4 din Ordinul Ministrului. -Solicităm imperativ includerea în anexele la Ordin a tuturor speciilor ce se vânează, conform legii 407/2006. Ele au fost excluse abuziv și împotriva legii. - În toate țările europene (UE și nu numai) este folosit acest sistem și nicăieri nu este nevoie de cote de recoltă pe fonduri. - Propunem o reducere a limitei de exemplare/zi/vânător la specia gâsca-de-vară, de la 10 bucăți la 5 bucăți. - Propunem o limită pe zi de 1 exemplar/zi/vânător la specia rața-cu-cap-negru, pentru cazurile în care aceasta este împușcată accidental. Nu are niciun rost culpabilizarea vânătorilor pentru astfel de cazuri. De altfel, în multe țări se acceptă acest lucru, chiar și la păsări de pasaj care nu se vânează, cu obligația anunțării acestui fapt, un bun exemplu fiind chiar țara vecină, Ungaria. - La multe dintre speciile cu efective mari propunem cote superioare celor din Anexa 4. - La unele specii de păsări răpitoare, cele care se hrănesc chiar cu puii altor păsări sau mamifere, limitele nu-și au rostul, de aceea noi propunem fără limită/zi. Efectivele acestor specii sunt oricum extrem de mari. - La specia fazan comun, care nu este cuprinsă în prezentul ordin, dar ar trebui să fie, nu-și au sensul limitele, de vreme ce această specie este una introdusă, iar mulți gestionari fac populări cu efective numeroase. De ce ar trebui ca o asociație să populeze cu mii de fazani fonduri de vânătoare,pentru ca apoi să solicite cote de recoltă pentru fazanii pe care i-a plătit chiar ea? - Guguștiucul este o specie antropică ale cărei efective exced cu mult evaluările făcute, iar România este una dintre țările cu cele mai mari efective din total. De aceea nu-și au rostul limitările. -Facem precizarea că din cei 60.000 de vânători din România, doar o mică parte vânează speciile de păsări de pasaj și respingem din start calculele tendențioase și false ale unor ONG-uri care înmulțesc numărul de vânători cu limitele pe zi și cu zilele de vânătoare dintr-un sezon. Așa ceva este pur și simplu aberant. Dacă scenariile ong-urilor de mediu ar fi corecte,speciile de păsări migratoare ar fi dispărut, întrucât în toate statele UE se vânează conform acestui sistem, și anume, având o limită de păsări pe zi pe vânător, sau chiar fără limite. - În sfârșit, este evident că vânătorii sunt primii care doresc ca efectivele de păsări să nu scadă, ca ele să poată fi vânate an de an. Vânătorii sunt cei care gestionează arealurile unde acestea trăiesc, cuibăresc sau pasează,deci știu foarte bine care sunt problemele cu care se confruntă.Cu respect și considerație. Tabelul pe care îl propunem pentru înlocuirea anexei 4:Specia – conform anexa B din L 407Limită pe zi 1 Becațina comună (Gallinago gallinago) 10 2 Becațina mică (Lymnocryptes minimus) 2 3 Cioara grivă (Corvus corone cornix)Fără limită 4 Cioara grivă sudică (corvus coronesardonius) Fără limită 5 Cioara-de-semănătură orvusfrugilegus) Fără limită 6 Ciocârlia-de-câmp (Alauda arvensis) 50 7 Cocoșarul (Turdus pilaris) 50 8 Cocoșul-de-munte (Tetrao urogallus)1 9 Coțofana (Pica pica)Fără limită 10Cormoranul mare (Phalacrocoraxcarbonensis)10 11 Fazanul (Phasianus colchicus)Fără limită 12 Gaița (Garrulus glandarius)Fără limită 13 Găinușa-de-baltă (Gallinula chloropus) 5 14 Gâsca-de-vară (Anser anser rubrirostrid) 5 15 Gârlița mare (Anser albifrons)10 16 Graurul (Sturnus vulgaris)Fără limită 17 Guguștiucul (Streptopelia decaocto)Fără limită 18 Ierunca (Bonasa bonasia)1 19 Lișița (Fulica atra)15 20 Porumbelul gulerat (Columba palumbus) Fără limită 21Porumbelul-de-scorbură (Columbaoenas)10 22 Potârnichea (Perdix perdix)25 23 Prepelița (Coturnix coturnix)50 24 Rața mare (Anas platyrhynchos)20 25 Rața mică (Anas crecca)10 26 Rața fluierătoare (Anas penelope)10 27 Rața-cu-cap-castaniu (Aythya ferina)5 28 Rața moțată (Aythya fuligula)10 29 Rața pestriță (Anas strepera)3 30 Rața sunătoare (Bucephala clangula)5 31 Rața lingurar (Anas clypeata)10 32 Rața sulițar (Anas acuta)10 33 Rața cârâitoare (Anas querquedula)10 34 Rața-cu-cap-negru (Aythya marila)1 35 Sitarul-de-pădure10 36 Stăncuța (Corvus monedula)Fără limită 37 Sturzul-de-vâsc (Turdus viscivorus)50 38 Sturzul cântător (Turdus philomelos)50 39 Sturzul-viilor (Turdus iliacus)50 40 Turturica (Streptopelia turtur)20
Re: A.B.V.A.VAm mai multe nelamuriri!:
- Cum practicam vanatoarea? Cine ne da autorizatii? Ce fel de autorizatii? - Cui raportam pasarile vanate in cursul unei zile? - Cat costa o astfel de autorizatie?
Re: A.B.V.A.V
Intrebarile sunt adresate asociatiei ABVAV?
Re: A.B.V.A.VConsider memoriul de mai sus foarte bine închegat și logic. Bravo! din partea mea!
PS, mai aruncați un ochi la corectură înainte de a îl trimite.
Re: A.B.V.A.V
Multumim! S-a trimis deja. Mai sunt scapari. La aceste materiale lucreaza o mana de oameni si e greu sa iasa totul perfect. Incercam sa pastram un mesaj corect principial.
Re: A.B.V.A.V
Din moment ce voi ati facut memoriul , da voua vin si va adresez aceste intrebari. Daca vin cu o intrebari cei la care ati trimis ce le raspundeti? De altfel foarte OK propunerea!
Re: A.B.V.A.V
Nu avem inca un punct de vedere acceptat majoritar de catre membrii asociatiei asupra acestor probleme, desi ne-am gandit la ele. Pot spune ca autorizatia de vanatoare asa cum e ea acum, este ceva unic in Europa si probabil in lume. Nicaieri nu exista un sistem birocratic care sa consfiinteasca in scris acest drept deja castigat prin calitatea de vanator. Autorizatia are multe neajunsuri si eu, ca vanator de pasari mentionez acum doar unul, poate nu pe cel mai mare. Autorizatia are un numar limitat de 5 specii ce pot fi recoltate. Daca merg la vanatoare si am noroc de 3 specii de rate, una de gaste si porumbei, nu mai pot impusca grauri, ciori, cormorani, becatine, cotofene, sau alte pasari pe care de fapt am voie sa le vanez si sunt impiedicat sa-mi exercit acest drept de o chestiune birocratica, de formatul unei hartii. In Italia, fiecare vanator primeste un carnet cu tipizate, de fapt un tabel cu speciile admise la vanatoare cu casute in dreptul fiecarei specii. De ex, la rata fluieratoare sunt permise 10 buc pe zi, si in tabel are 10 casute. Daca ai vanat 4, bifezi 4 din cele 10 casute. Fisele astea zilnice se predau la asociatie si astfel se centralizeaza vanatul recoltat. Am inteles ca in Ungaria este un registru undeva in fondul de vanatoare si inainte de a parasi fondul trebuie sa treci pe acolo sa completezi in registru. Mai vedem. Ne bucuram si pentru eventuale propuneri.
101 mesaje • Pagina 1 din 4 • 1, 2, 3, 4
Înapoi la Actiuni ale Organizatiilor Vanatoresti Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator |
Publicitate
|