Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 30 Dec 2024, 05:59
|
|
|
Nu exista vanator care sa nu vrea sa si guste din bucate . Retetele sunt diverse , una mai gustoasa ca alta , de aceea va invitam sa ne impartasiti din experienta Dvs culinara .
Moderatori: mialxx, popaliviu
de popaliviu pe 02 Dec 2020, 13:43
Pielea se crestează ușor în romburi, sare, piper pe ambele părți, se prăjește întâi pe partea cu pielea până capătă o crustă frumoasă, se întoarce încă 2-3 minute pe partea cealaltă și apoi la cuptor în funcție de cât de mare este pieptul, sau cât de pătruns . Eu la un piept de 200 g, îl țin 8 minute la 190°c, apoi obligatoriu lăsat 5 minute să se odihnească ( că e obosit ) se servește cu orice garnitură, piure de cartofi, piure de țelină, varză roșie, legume la grătar, etc.. Al meu a ieșit puțin mai prăjit pe margini din cauză că l-am făcut acasă în tigaie. Pe plită sau un grătar mai bun, iasă mult mai bine.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj. 12, 16, 9mm, .30-06
-
popaliviu
- Veteran
-
- Mesaje: 1016
- Membru din: 10 Ian 2016, 18:13
de biriuck pe 02 Dec 2020, 13:54
Problema e cu obtinerea ratei acum
Corruptissima re publica plurimae leges
-
biriuck
- Veteran
-
- Mesaje: 2733
- Membru din: 05 Oct 2013, 17:49
- Locaţie: Brasov/Ploiesti
de Ghinda pe 02 Dec 2020, 16:51
De casa taica. Sau
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
- Mesaje: 7832
- Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
- Locaţie: Bucuresti
de yoghi pe 02 Dec 2020, 17:07
Ghinda scrie:De casa taica. Sau
Mie imi plac astea "Sau".sint mai grase!
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel, Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
-
yoghi
- Veteran
-
- Mesaje: 3805
- Membru din: 08 Noi 2006, 21:25
- Locaţie: Romania
de popaliviu pe 02 Dec 2020, 17:33
Nu de casă, sălbatică. Când am venit din concediu înapoi în Austria, mi-a dat 2 rațe congelate de anul trecut sau de acum doi ani vecinul meu de peste drum. Cu el am făcut stagiatura.
12, 16, 9mm, .30-06
-
popaliviu
- Veteran
-
- Mesaje: 1016
- Membru din: 10 Ian 2016, 18:13
de Dr.47 pe 02 Dec 2020, 18:36
Arata bun!
-
Dr.47
- Membru important
-
- Mesaje: 272
- Membru din: 14 Dec 2013, 17:10
- Locaţie: Calarasi
de Clujeanul pe 03 Dec 2020, 11:59
Ai prajit-o in untura sau doar ce a lasat carnea?
-
Clujeanul
- Veteran
-
- Mesaje: 819
- Membru din: 19 Iul 2009, 07:22
- Locaţie: Cluj-Napoca
de popaliviu pe 03 Dec 2020, 14:48
Am prăjit-o în ulei de rapiță presat la rece. Ăla era la îndemână. Dar pentru prăjit se folosește oricare ulei, nu contează. Cu untură este și mai bun, mai ales de rață sau gâscă. Carnea își lasă după 2 minute, dar trebuie ceva grăsime să nu se ardă pielea.
12, 16, 9mm, .30-06
-
popaliviu
- Veteran
-
- Mesaje: 1016
- Membru din: 10 Ian 2016, 18:13
de popaliviu pe 03 Dec 2020, 14:50
Știu că nu are treabă cu vânatul, dar asta gătii azi la muncă: ceafă de porc cu șoric cu tot, la cuptor.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj. 12, 16, 9mm, .30-06
-
popaliviu
- Veteran
-
- Mesaje: 1016
- Membru din: 10 Ian 2016, 18:13
de popaliviu pe 04 Dec 2020, 14:55
Se crestează șoricul in dungi. Se condimentează cu sare, piper, usturoi pisat, semințe de chimen și se bagă la cuptor. 15 minute la abur( ca să fie soricul crocant la final) după care la 165° până se gătește bine( 75° temperatura mijloc)cam 1h 30 minute, sau se înfige ceva ascuțit în mijloc, dacă iasă doar suc fără pic de sânge, e gata. Iar la final, se ridică temperatura la 230° pentru crustă, 10 minute.
12, 16, 9mm, .30-06
-
popaliviu
- Veteran
-
- Mesaje: 1016
- Membru din: 10 Ian 2016, 18:13
de mialxx pe 05 Dec 2020, 20:19
Pulpa de caprior la gratar.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
-
mialxx
- Veteran
-
- Mesaje: 973
- Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
- Locaţie: Thurgau Elvetia
de mialxx pe 05 Dec 2020, 20:21
Gata de savurat.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
-
mialxx
- Veteran
-
- Mesaje: 973
- Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
- Locaţie: Thurgau Elvetia
de popaliviu pe 05 Dec 2020, 21:34
Frumoasă culoare. E terminată la cuptor?
12, 16, 9mm, .30-06
-
popaliviu
- Veteran
-
- Mesaje: 1016
- Membru din: 10 Ian 2016, 18:13
de mialxx pe 06 Dec 2020, 11:04
popaliviu scrie:Frumoasă culoare. E terminată la cuptor?
Nu. Doar la gratar. Eu am un gratar cu capac, Outdoor Chef se numeste.
-
mialxx
- Veteran
-
- Mesaje: 973
- Membru din: 23 Aug 2010, 20:55
- Locaţie: Thurgau Elvetia
de Ghinda pe 06 Dec 2020, 11:33
Elvetiene, ia fa subiect cu gratarul ala. Aici e cu rate! Ca tare frumos se pare ca face gratarul tau! Eu ma dau de ceasul mortii cu cuptorul.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
- Mesaje: 7832
- Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
- Locaţie: Bucuresti
Înapoi la Retete culinare vanatoresti
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România
|
|