Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Cerb 2019
25 mesaje • Pagina 1 din 1
Cerb 2019Stimati colegi,
A inceput boncanitul prin zonele voastre? In sud-est a inceput slabut de cateva zile, in data de 16 Sept imi ridic autorizatia si voi reveni cu poze. Poza de mai jos este de anul trecut. Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Re: Cerb 2019A fost o vanatoare foarte frumoasa, fiind si primul cerb pentru mine.
4 zile am umblat prin insula in care ne-am intalnit in nenumarate randuri dar am fost mai mereu deconspirati de ciute, "latratul" care facea sa dispara instantaneu tot alaiul nuntii, tin sa mentionez ca vanatoarea a avut loc la sfarsit de octombrie, era plin de frunze si crengute, nici nu stiam cum sa ma misc fara sa fac galagie. In dimineata respectiva am incercat sa ne apropiem de doua ori de cerbul mult visat si am fost iarasi deconspirati de ciute, am plecat cu paznicul catre un luminis unde nu mai fusesem pana atunci. Inaintam prin padure pe o carare avand iarba foarte mare, in jur de 2 m in jurul nostru. Paznicul mergea in fata eu in spatele lui, la un moment dat am auzit un fosnet si cerbul a plecat in viteza de langa noi(l-am surprins dormind). Paznicul mi-a facut semn sa trag. Am pus arma la ochi dar nu reuseam sa vad de iarba, am alergat cativa metri inapoi si am reusit sa il "iau" in luneta, nu stiu din ce motiv dupa ce a plecat in viteza, la 20 m s-a oprit si se uita catre noi, am eliberat focul. A cazut si in mai putin de un minut si-a dat duhul. Glontul (3006, orix 13g)a sectionat coloana. Bucuria si tristetea m-am cuprins...
Re: Cerb 2019Frumos Alexandru. Felicitari!
off topic : E permisa vanatoarea la cerb cu calibrul 308w? 12/70 - 12/76 - 20/76 - 308w
Re: Cerb 2019Caracteristicile minime ale cartusului pentru vanatoarea la cerb comun sunt 7x51 10g si 2700 juli la 100 m
Club: Martorii lui Eld-X
Re: Cerb 2019Stai sa te intrebi cum or fi calculat geniile alea care au stabilit precis ca nu mai putin de 7mm, 51 lungime, min. 2700 Jouli la 100m.
Probabil ca au facut calculele in timp ce priveau invazia cormoranilor... Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
Re: Cerb 2019
308W are 7,62 x 51 mm, iar cu gloante de peste 10g se incadreaza la peste 2700J la 100m, daca e sa ne luam dupa tabelele producatorilor. Ultima oară modificat de CCM pe 31 Aug 2019, 18:38, modificat 1 dată în total.
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
Re: Cerb 2019Diametrul tevii intre ghinturi este 7,82, la fel ca la 30-06 si inca alte cateva calibre.
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
Re: Cerb 2019CCM, mersi mult de raspuns.
Cred ca vanatoarea la cerb e una dintre cele mai frumoase vanatori, in care ar trebui sa "opresti" cat mai mult timpul in loc. Seara faina. 12/70 - 12/76 - 20/76 - 308w
Re: Cerb 2019Daca e facuta cum trebuie, da, si mie mi se pare cea mai frumoasa vanatoare
Vreun mormait pe la vreun ratacit? Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Cerb 2019La noi boncanesc usor seara dupa ora 8.Primul auzit a fost pe 2 septembrie cand eram la panda la porci si in aceea zona seara de seara se aude.
Blaser R8 30-06,9.3x62
Merkel Suhl 12/70
Re: Cerb 2019Si la noi in zona. Seara si dimineata la greu, ziua mai usor!
In care zona @andrei? Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Cerb 2019Vest ...Petrosani..Dar nu am fost in cele mai bune zone de cerb de pe fond.
Blaser R8 30-06,9.3x62
Merkel Suhl 12/70
Re: Cerb 2019Vezi ce bine? Ca vreau sa ajung la Rau de Mori la boncanit!
Acum am de ce suna acolo sa ii bat la cap. Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Cerb 2019A inceput pe undeva cum trebuie?
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Cerb 2019Aici e spectacol, de 4 zile boncanesc peste tot!Merg deseara sa ii ascult si poate fac ceva poze!
Blaser R8 30-06,9.3x62
Merkel Suhl 12/70
Re: Cerb 2019Gura dau cam peste tot acum. Dar rezultatele?
Unde sunt pozele? Si pe facebook vad tot miscare slaba, doar o poza cu unul mare mare vanat de A. Baculea. In rest, cam slab inceputul Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Cerb 2019@biriuck
Cerbul ala mare al lui Alex (A. Baculea) are sanse mari sa intre pe podiumul national...ii tin pumnii!!! nu cunosc vanator de cerb mai patimas decat el hunterb is more fun in hunting with the handicap of the bow than is in hunting with the sureness of the gun
Re: Cerb 2019Am fost, am auzit, am vazut doar femele, pe terminate.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Cerb 2019
Bine ca va distrati voi... Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Cerb 2019Cerbi, auzi! Am fost și eu pe la noi prin zonă poate aud vreun boncănit din ăsta. Am văzut doar o vulpe ce boncănea pe lângă o curte plină cu găini. Mâine o prind, îi pun coarne și îi fac poză.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Cerb 2019Am facut doar o iesire scurta la un observator 2-3 ore si am reusit sa vad 3 cerbi si 6 ciute.A reusit un coleg sa filmeze umpic dar am filmarile doar pe whatsup.A fost o iesire faina mai ales ca 1 a venit pana langa observator ca ne'a auzit vorbind.
Blaser R8 30-06,9.3x62
Merkel Suhl 12/70
Re: Cerb 2019Salut,
Va rog sa-mi spuneti si mie ce asociatii de vanatoare din jurul judetului Prahova au in oferta lor cerb sau ciuta. Multumesc, Exista doua cuvinte care iti deschid multe usi: trage si impinge!
Re: Cerb 2019Am fost si eu vreo 4 zile si nopti prin golul alpin in speranta ca mai prind un boncanit tarziu.
Am prins fix o seara boncanit dar taurul s-a dus peste culme fugarind un laturas. 4 iesiri, 3 cerbi vazuti (niciunul bun de pusca), un cerb speriat de noi pe drum, 3 ursi, o vulpe si un iepure. Macar am apucat sa le aud si anul acesta mugetul... o exprienta faina. Ne vedem peste vreo 7-8 ani! Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj. Corruptissima re publica plurimae leges
25 mesaje • Pagina 1 din 1