Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
norma tipstrikeModerator: liviur
45 mesaje • Pagina 2 din 2 • 1, 2
Re: norma tipstrikeAm cumparat 2 cutii de tipstrike in 243win. O sa o reglez saptamana viitoare si o sa postez concluziile dupa reglaj si mai apoi de la vanatoare. Va fi folosit la combatere si caprior.
Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
Re: norma tipstrikeAm cumparat si eu pentru 7x64, dupa ce reglez vin cu reusitele!!!! Sau nu !
Iubeste-i pe oameni,dar lasa-i sa meargă pe jos!
Re: norma tipstrikeAm reglat arma, e foarte precis, grupaj sub moa. La vanatoare mai tarziu.
Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
Re: norma tipstrike
Parca ne-au auzit....iaca si 0.8 BC pentru 308. Ba chiar 0,8 si un sfert si chiar 0,8 si trei sferturi! Mai ca ajungem la 0,9 http://bulletin.accurateshooter.com/201 ... inum-tips/
Re: norma tipstrikeSe pare ca Norma vine pe piața cu un produs nou,Bondstrike extreme, care, cel puțin in 30.06,sta mult mai bine decât tipstrike
Re: norma tipstrikeMarketing!
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Le-am vazut; par mai mult de domeniul “science fiction”. Sunt proiectile de .375 si .408 care au in jur de .820. Chiar daca par de domeniul “concept” am vazut ca Hornady este foarte curajoasa si le arunca pe piata. Miscarea e indrazneata, pentru ca revolutioneaza prin aplicabilitatea lor. E nevoie de magnumuri serioase pentru a arunca asrfel de proiectile la viteze optime. Tevi cu twist-uri stranse sau progresive. Hornady joaca tare cartea aceasta: ori la bal ori la spital: ori revolutioneaza .308-ul ori o sa fie o bula ce se va sparge si va fi uitata repede. Vom vedea!
Re: norma tipstrikeNu cred ca e chiar o revolutie de capul ei. Mai degraba o extrema pentru ce vrea piata acum, adica niste proiectile super pentru noile calibre "tari" in 308. Pare ca toti au uitat de 338 si 400-le rapide si au retrogradat catre 308 si 375, la fel cum in liga mica se fuge catre 6 mm in loc de 6,5 sau 20 in loc de 22. Toti vor sa traga cat mai departe, la tinta.
Re: norma tipstrikeAm tras doua cutii si ceva in cal 243, mai ales vulpe, sacal, caini si pisici hoinare, am impuscat si doi capriori, unul la 311m unul la 250 si un pic, ambii cazuti in foc, daune minime la carcase, la ambii nu a iesit (din piele) din carcasa a iesit. Primul varf l-am pierdut, al doilea l-am cantarit, din 4,9grame au ramas 1,5 grame. La primul nu a lovit decat coaste, la al doilea a trecut prin muschiul piciorului fata in partea superioara, a spart 3 coaste din spatele spatei, a rupt o coasta din partea opusa si a iesit din carcasa atingand muschiul spatei dar in partea dinspre gat. Nu am vrut neaparat sa trag la distanta, dar lucrarile agricole si sutele de apicultori au facut ca tapii batrani sa fie foarte precauti, cu mult peste anii trecuti.
E un glont care imi place foarte mult si l-as recomanda oricand, mai ales ca pretul la 243 este undeva la 150 de lei/cutia. Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
Re: norma tipstrikeDin cate vad bondstrike ar fi peste tipstrike din punctul meu de vedere la vanatoare la mistret.
A aparut in magazine modelul?
Re: norma tipstrikeLa ARW in Iasi nu au aparut, si eu sunt interesat de ele...
Re: norma tipstrikeNoul Bondstrike se gaseste in romania la Arrow in cal .300 win mag.
Doar in acest calibru. TudorB
Re: norma tipstrikeMa interesa in 30.06, as fi vrut sa imi fac reglajul opticii direct.
Imi puteti spune, va rog, in Romania de unde se poate achizitiona Nosler Accubond Long Range pentru calibrul 30,06?!!!
Re: norma tipstrikeDeocamdata, de nicaieri.
30-06 cu proiectile grele, facute pentru distanta, din gama 200-230 gr, nu prea o sa gasesti. Poti incerca mai vechile Accubond, Scirocco sau mai noul ELD-x care stau bine ca si coeficient balistic pentru gama 175-180 gr. Sau astea mai noi de la Norma, RWS care sint tot pe acolo.
45 mesaje • Pagina 2 din 2 • 1, 2
Înapoi la Discutii despre munitii, caracteristicile lor, performante Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 16 vizitatori |
Publicitate
|