Salutare,
Dupa doua incercari de burger de mistret facuti dupa reteta colegului Romaniac, m-am hotarat sa scriu aici.
Mi-au iesit din prima foarte buni, dar m-am gandit ca e nimereala, asa ca am mai incercat o data ieri, si au iesit fff buni.
Asa ca va spun exact cum I-am facut:
Carnea tocata, cam 1 kg, am amestecat-o cu doua oua, o ceapa taiata marunt, sare si piper. Aratau ei bine, dar abia cand am pus sosul Worchester au prins mirosul acela specific burgerilor. Amestecata rotund, nu framantata, exact ca in reteta din US.
Eu I-am facut grosi cam de 1,5 cm, si I-am fript pe gratar cu carbuni, langa alte porcarii.
I-am fript destul de bine, sa nu fie chiar cruzi, apoi I-am pus intr-un vas acoperit, si I-am lasat intr-o parte a gratarului, sa se inmoaie putin, si sa isi pastreze temperature.
Apoi fiecare si-a personalizat burgerul cum a vrut, cu/fara mayonnaise, Ketchup, salata, castraveciori, branza topita/cascaval, rosii.
S-au mancat primii, a lasat lumea friptura la o parte( am fost 6 familii, fini, nasi, cumetrii, toti cu minim 1 copil)
A ramas batut in cuie ca la orice gratar la care ne mai intalnim, sa aduc si carne pt burger. Au mancat si unii care nu aveau mare incredere in carnea de vanat.
Scriu asta in timp ce fac o tocana vantoreasca din carne de mistret, dupa o reteta luata tot de pe forumul asta, care , la fel, a iesit bine din prima.
Cu stima,
Adrian Spinu
Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |