Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 27 Noi 2024, 12:51

Va saluta Madalin Dorobantu

Locul in care sa povestim despre noi, sa ne strangem amintirile, sa ne cunoastem mai bine. Sa daruim si celorlalti o particica din bucuriile noastre. Si sa ne consemnam peregrinarile pentru anii cand ne vom hrani din amintiri.

Moderatori: the_mav, Mircea-B

Va saluta Madalin Dorobantu

Mesajde madalindo pe 04 Ian 2019, 06:04

Salut tuturor,
Sunt Madalin Dorobantu din Ploiesti si/sau Valea Doftanei, am 43 de ani lucrez in distributie/logistica si sunt un proaspat vanator cu examentul luat in Dec.2018.
Pasiunea vanatorii o am de mic de la un frate al mamei pe care si acum il vad cum statea el la o masuta mica si isi facea singur cartusele. Imi doream de mult sa devin si eu vanator doar ca acum a venit timpul.
Acum astept sa imi vina permisul dupa care formalitatile la Politia Prahova si apoi la magazin sa-mi ridic prima mea arma de vanatoare o semi Franchi Affinity White 12/76.
Sper sa mai prind o vanatoare sezonul acesta... daca nu poligon.

Respect tuturor!

Catare plina!
madalindo
Membru activ

Locaţie: Ploiesti / Valea Doftanei

Re: Va saluta Madalin Dorobantu

Mesajde Ghinda pe 04 Ian 2019, 08:26

Bine ai venit!

In sfarsit un vanator care nu a intrebat ce arma sa isi ia!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde laurul pe 04 Ian 2019, 08:43

Bine ai venit!
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Mesajde NightSirc pe 04 Ian 2019, 09:56

Bine ai venit in tagma noastra!
NightSirc
Veteran

Locaţie: Furcitura nucului!

Mesajde kama3 pe 04 Ian 2019, 11:17

Bine ai venit!
4, 5mm
9mm
16
12
.270win
kama3
Veteran

Mesajde metrix77 pe 04 Ian 2019, 16:06

Bun venit!
metrix77
Membru activ

Locaţie: Satu Mare

Mesajde yoghi pe 04 Ian 2019, 23:57

Salutare si bine ai venit.
Mai sti ceva intrebari din examen?
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde madalindo pe 05 Ian 2019, 06:20

Multumesc tuturor pentru mesajele de primire.
@yoghi intrebarile de la exament sunt cele de aici: https://vanator.yurkap.com/ si un chestionar asemanator cu cel de examen se poate selecta de aici: http://www.prit.ro/vanator/ butonul "Chestionar examen"

@Ghinda, da o remarca corecta, doar ca am avut doua intrebari pe mesaje private strict pe armele pe care unii dintre colegii de aici le folosesc, si pentru asta ii multumesc si aici colegului @wolfff care mi-a raspuns la mesaj. Celuilalt coleg nu ii multumesc pentru ca nu a raspuns la mesaj.

Povestea armei pe care am ales-o suna cam asa:
In 2015-2016 am inceput sa ma gandesc din ce in ce mai mult la aceasta pasiune mai veche.
Dupa ce am citit cate ceva despre armele de vanatoare, la sfarsitul lui 2016, inceputul lui 2017 eram sigur de urmatoarele:
Prima mea arma trebuia sa fie noua nu SH, trebuia sa fie lisa semiautomata, si neaparat cu pat de lemn, cal.12, camera de minim 76 si teava de 71. Buget udeva pe la 3.000 lei. La vrema aceea ochi mei se lipise pe Khan Matrix.
In 2017-2018 am iesit mai des la vanatori organizate si am vazut multe arme de la IJ-uri vechi si ponosite de prin anii '80 pana la Beretta, Benelli care costa cat o garsoniera in Ploiesti :D .
Intre timp am mai citit acest forum si am gasit undeva o remarca foarte tare scrisa de @Iaurul "In Romania iei ce gasesti nu ce vrei" 80% adevarata. Si dupa toate astea si cu un buget care intre timp a crescut la 5.000 lei, iata-ma colindand prin Bucuresti sa pipai si eu 4 arme care ramasese in cursa finala:
- VERNEY CARRON MATRIX o inertiala asamblata in Turcia cu teava din Franta - cam grea
- VERNEY CARRON V12N o semi cu recuperare, teva Franta asamblata Turcia - greoaie, cam butucanoasa
Dupa ce cele doua de mai sus au iesit din cursa au ramas
- WINCHESTER SX4 si FRANCHI AFFINITY
A castigat Franchi Affinity pentru ca: 1. a venit mai bine la ochi si 2. pentru ca pe forumurile din SUA Franchi este cotata peste Winchester(si daca americanii pun italienele in fata armelor lor...)
Acum timpul va demonstra daca am ales bine sau rau. Doar ca acum sunt convins de un lucru: poti avea cea mai scumpa arma din lume daca nu ai ochi, mana si ceva sansa ca vanatul sa iasa in bataia ta, arma aia scumpa nu face nici cat tubul cartusului scos cu mana din IJ-ul unui vanator de 70 de ani caruia i-a iesit in fata la 20-25m, mistretul cu trofeul de aur.

Sper ca nu v-am plictisit cu povestioara mea.

Respect tuturor si catare plina!
madalindo
Membru activ

Mesajde yoghi pe 05 Ian 2019, 14:00

madalindo scrie:.....multumesc si aici colegului @wolfff care mi-a raspuns la mesaj. Celuilalt coleg nu ii multumesc pentru ca nu a raspuns la mesaj.

.....

:lol: :lol: :lol:
yoghi
Veteran

Mesajde madalindo pe 05 Ian 2019, 16:14

yoghi scrie:
madalindo scrie:.....multumesc si aici colegului @wolfff care mi-a raspuns la mesaj. Celuilalt coleg nu ii multumesc pentru ca nu a raspuns la mesaj.

.....

:lol: :lol: :lol:

@yoghi nu râde.... ca asa este. :D
Am întrebat dacă este mulțumit de arma lui si nici macar nu s-a sinchisit să spună un da sau nu.
madalindo
Membru activ

Mesajde mihai_tud pe 07 Ian 2019, 15:02

Salut si bine ai venit in tagma vanatorilor.Sper sa ai parte de multe satisfactii si sa tragi invataminte din toate situatiile pe care le vei avea intampina la vanatoare. La ce asociatie/grupa de vanatoare activezi?
Exista doua cuvinte care iti deschid multe usi: trage si impinge!
mihai_tud
Veteran

Mesajde madalindo pe 07 Ian 2019, 18:41

mihai_tud scrie:Salut si bine ai venit .... La ce asociatie/grupa de vanatoare activezi?

Mulțumesc!
Sunt la Egreta București.
madalindo
Membru activ

Mesajde tehărău pe 10 Mar 2019, 23:19

Bun venit!
... Cu întârziere...
Aia cu valoarea armei și cu moșneagul sa o ții minte. Și sa revii cu comentarii. Dacă e noroc ca iese mistrețul la el sau știință... Părerile sunt împărțite și se schimbă odată cu vârsta și statul pe coclauri...
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde madalindo pe 11 Mar 2019, 08:01

tehărău scrie:Bun venit!
... Cu întârziere...
Aia cu valoarea armei și cu moșneagul sa o ții minte. Și sa revii cu comentarii. Dacă e noroc ca iese mistrețul la el sau știință... Părerile sunt împărțite și se schimbă odată cu vârsta și statul pe coclauri...

Multumesc,
Sigur o sa mai revin cu comentarii in acest topic. Zilele acestea m-am convins de inca un lucru, indiferent de ce arma ai, inainte de a iesii in teren mergi in poligon si trage, vezi cum grupeaza, vezi cum arunca proiectilul, intr-un cuvant invata-ti arma si munitia cu care tragi. Dupa asta in teren o sa-ti fie mai usor
Spor,
madalindo
Membru activ

Mesajde yoghi pe 11 Mar 2019, 09:12

ai reusit sa si impusti ceva sezonul asta?
yoghi
Veteran

Mesajde madalindo pe 11 Mar 2019, 09:15

yoghi scrie:ai reusit sa si impusti ceva sezonul asta?

Da un godac.
madalindo
Membru activ

Înapoi la Jurnal de forumist