Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 30 Noi 2024, 19:26
|
|
|
Discutii despre armament cu glont , munitii , calibre , etc . Multiple compartii intre arme , munitii pentru arme , tipuri de vanat , balistica , samd .
Moderator: liviur
de CristianJ pe 09 Oct 2018, 20:46
violiv scrie:Daca poti, ia Blaser. Chiar si R93 s-h.
Daca ti-e frica, atunci ai Voere la 1000 € cu tevi la 2800-2900 lei. Asta ar fi cea mai bine facuta dintre cele cu tevi de schimb mai ieftine. Dupa aia vine Rossler cu doua modele.
multumesc foarte mult de sfat d-le Violiv, Am intrat pe site la Voere am vazut modelul LWB dar nu stiu cine aduce in Romania la Elite hunting nu mai apar arme pe site la alte magazine de profil de la noi nu am vazut, la Blaser nu am renuntat ca idee dar nu ma apropii de sh decat pe la 2000 de euro daca as gasii unul in calibrul 3006 sau 9.3 x62 pt mistret panda sau goana, pana la 1800 cu prindere de luneta si in timp la anul as cauta un calibru 223 pt tir, caprior si combatere, ar fi super mai caut nu vreau lemn gradul 5-11 etc sau alte filme si gravuri, mai mult mi-ar place sa fie teava echipata cu o frana de gura, (filetul daca nu exista trebuie facut la armurier etc se considera modificare a armei ? eu am acces la o fabrica unde se fac prelucrari prin aschire de mare finete si precizie se fac matrite pt export acolo ) multumesc
-
CristianJ
- Nou membru
-
- Locaţie: Timisoara
de violiv pe 09 Oct 2018, 22:12
Filetul nu este considerat modificare ce necesita autorizatie la politie. E un metric banal dar se da greu de tot. Teava are la exterior ceva tare, otelul e tare....stiu ceva tentative nereusite. In plus, orice chestie de acest gen se considera cel putin reparatie si legal poate fi facuta doar de armurier autorizat. Daca te duci cu teava in buzunar la servici risti puscarie.
In ultimele luni si R 93 s-au scumpit. De-a dreptul exclus azi sa gasesti in Ro o arma cu montura la 1800 E.
Tot elite va aduce Voere, candva in urmatoarele luni. Eventual poti lansa comanda pentru ce doresti.
-
violiv
- Veteran
-
- Locaţie: Constanta
de biriuck pe 09 Oct 2018, 22:50
Eu am luat un Voere in 9.3x62 anul trecut si sunt foarte multumit desi am testat-o destul de intens la goana, panda si dibuit. Ce le-as reprosa (si le-am si dat mesaj direct), ar fi legat de coating. Banuiesc insa ca si statul zile intregi in ploaie si umiditate fara posibilitatea de curatare nu face parte din conditiile standard de utilizare... Daca nu ai de gand sa schimbi teava, nu are sens sa iei varianta take-down.
Corruptissima re publica plurimae leges
-
biriuck
- Veteran
-
- Locaţie: Brasov/Ploiesti
de tehărău pe 09 Oct 2018, 23:19
Coleguuuu (expresia nu-mi aparține dar îmi place) Prima data am ras copios. Apoi mi-a trecut prind gând ca ești troll.Pe urma ca poate chiar nu te pricepi. Blaser la 1800 cu montura de luneta și frână de gura găsești. Dar înainte de a îl cumpăra, să te uiți pe țeavă. Ori e strâmbă, ori are ghinturile cum am eu dinții...
-
tehărău
- Veteran
-
de CristianJ pe 10 Oct 2018, 12:26
tehărău scrie:Coleguuuu (expresia nu-mi aparține dar îmi place) Prima data am ras copios. Apoi mi-a trecut prind gând ca ești troll.Pe urma ca poate chiar nu te pricepi. Blaser la 1800 cu montura de luneta și frână de gura găsești. Dar înainte de a îl cumpăra, să te uiți pe țeavă. Ori e strâmbă, ori are ghinturile cum am eu dinții... da e buna aia cu ghinturile si dintii dar exact asta am scris si eu mai sus ca nu ma pricep si nu vreau sa gresesc in aprecierea unei carabine second fie ea si Blaser ,desi imi place Blaser foarte mult, si plin de entuziasm si bucuros sa cheltui banii sau sa ingros randurile celor din rubrica de vanzari. As da si 2000 dar cum a zis Violiv in ultima vreme a mai crescut putin pretul pe piata secondhand si sa imi iau un calibru principal si in timp imi mai pot cumpara eu teava in alt calibru si alte minuni nu sunt genul care tot cumpar si schimb incerc si eu ca englezul Gheorghe sa iau ceva scump dar prost si sa-lvand dupa aia si mai ieftin. aia care va ajunge in dulap acolo ramane pt nepoti am vorbit azi cu cu domnul de la elite hunting la telefon si i-am dat detalile si ce as vrea sa imi faca o oferta la voere lwb 9.3x62 cu teava de rezerva in 243 sa vad cat ma ajunge ca pret si timp de livrare autorizatia imi iese peste 20 de zile .
-
CristianJ
- Nou membru
-
- Locaţie: Timisoara
de CCM pe 10 Oct 2018, 21:04
Foarte interesant video-ul despre Mannlicher-ul romanesc - si despre calibrul 6,5x53. Calibrul militar standard romanesc, timp de 46 de ani. Cred ca ar merita un topic separat, atat calibrul cat si arma. Eventual, intr-o sectiune noua, care sa trateze armele militare nationale. Poate chiar despre despre arme istorice in general, cred ca ar fi multi membrii interesati. Chapeau, Remo. Seara buna.
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
-
CCM
- Veteran
-
de CCM pe 10 Oct 2018, 21:17
... si scuze de off-topic!
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
-
CCM
- Veteran
-
de Jack.Sparrow pe 12 Oct 2018, 15:06
Moartea caprelor negre de pe la noi dupa razboi. Si da, ar merita un topic
-
Jack.Sparrow
- Membru important
-
- Locaţie: Focsani/Bucuresti
de oldhunter pe 05 Mai 2019, 09:12
Am găsit recent pe Google un articol al d.lui Violiv despre Browning AB3 cal.300WM,cu țeavă de 66cm.Spune d.sa că i.a atașat o "frână de gură fără ai modifica țeava.Îl rog frumos să.mi recomande și mie un astfel de dispozitiv,având și eu o astfel de carabină.Mulțumesc frumos! Cu respect "old hunter".
-
oldhunter
-
de violiv pe 06 Mai 2019, 20:06
Era vorba de X Bolt, nu ca ar conta. Frana de gura se numeste peste ocean "clamp on", adica stransa pe teava si nu necesita filet. A fost o constructie artizanala, facuta la un atelier dupa schite de pe internet. Exista ceva firme prin Italia, Germania care fac asa ceva. Modele si preturi multe. Dezavantajul este ca partea care imbraca teava este groasa si frana devine foarte grea.
Cred ca e mai usor sa dai filet si sa pui una micuta din care se gasesc acum si pe la noi.
-
violiv
- Veteran
-
de violiv pe 06 Mai 2019, 20:09
-
violiv
- Veteran
-
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont