Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Combinatie dedicata panda!Moderator: the_mav
16 mesaje • Pagina 1 din 1
Combinatie dedicata panda!Salutare,
Sunt in cautarea combinatie "cea mai ieftina" dar care sa fie cea mai performanta pentru panda(in RO deci fara SF-ri gen NV sau Termo), le luam pe bucatele: 1) Arma, cred ca este imbatabila Ij-18 (calibrul optional...30) 2) prinderea, chiar ca nu am idee ce anume e OK pentru IJ 3) Optica, problema ar fi luneta, aici am tot citit si de ce caut mai tare de ce mai aflu cate ceva dar nu se ingusteaza suficient de tare gama de optiuni ca sa pot alege corect, de aceea va rog pe voi sa-mi spuneti care credeti ca ar fi cea mai buna varianta in opinia voastra. PS: cand am spus ieftina nu inseamna o suma anume ci suma minima pentru cea mai buna performanta pentru "intuneric" (asta ca sa vorbim acceasi limba)!
Re: Combinatie dedicata panda!Ca sa avem totusi un punct de start pentru punctul 3 ar fi:
IOR 2,5-10x56 vs Meopta 7x56 (sincer nu stiu sigur care este mai luminoasa din cele doua, pretul fiind foarte apropiat) Aveti alte propuneri mai performante, sau aceeasi performanta la pret mai mic?
Re: Combinatie dedicata panda!Am avut doua Ij 18. Daca nu o gasesti s-h "cadou" nu e imbatabila ca raport pret/ce ofera.
Cred ca o carabina ieftina din gama Axis, M Patriot, R American ofera mult mai mult pentru o diferenta mica de pret. Cea mai ieftina luneta pe care am folosit-o la panda si care mai permite sa stai OK dupa apus este o Weaver 3-9*56 din seria european. Aproape-aproape de tot este si 2,5-10*56 tot de la ei .... cand apar s-h sint pe la 1500 lei. Am si Meopta 3-12*56 si IOR 2,5-10*56. IOR vede un pic mai bine, imaginea e un pic mai luminoasa pe cand la Meopta are o usoara nuanta cenusie si ziua. Toate enumerate se pot folosi cam cu un sfert de ora mai putin decat o Zeiss FL care este referinta mea in domeniu si pe care am avut-o alaturi pentru comparatie. Daca ai noroc sa dai peste una OK chiar si hulita Dragana in 30-06 poate fi o optiune. Acum un pic de vreme aparuse una impecabila la 1500 lei, varianta mai noua....desi am doua tare m-au mancat palmele. Delta din seria noua HD iar are modele care fac fata pe inserat cu brio. Leupold 3-15*56 este ingrozitor de buna pentru cat costa si cred ca este azi luneta cu cel mai bun raport pret/ce ofera. Daca stai sa le cauti s-h si alegi bine poti scoate pana-n 4000 lei o combinatie buna.
Re: Combinatie dedicata panda!
colegu , te descurc eu cu: o Dragana noua o luneta noua japoneza Vixen 8x56 , si suporti....gasim ceva.Luneta e mai luminoasa decat alea comparate de tine.. ps.le probam daca trebuie ,am si IORsi Meopta Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Combinatie dedicata panda!In primul rand iti multumesc pentru postare, tin la parerea ta chiar de la prima schizitie(C550 cu Bushnell4200 pe ea) de
care ma servesc de mai bine de 8 ani si cu rezultate faine! Acum insa vreau ceva mai bun de atat, avand in vedere ca mi-am luat un binoclu Jena 7x50 care "vede" bestial, cand pun la ochi 4200-le nu imi mai place att de tare ![]()
Ca sa discutam pe cifre: Ij- 18 - cca 1600 lei(1 foc, basculabil) S. Axis - cca 2900 lei(5 focuri, bolt) M.Patriot - cca 3300 lei(5 focuri, bolt) R. American - cca 2600 lei(5 focuri, bolt) Avand in vedere ca topicul este dedicat pentru panda, nu universal, un foc ar trebui sa fie suficient, daca nu esti sigur nu ii dai drumul(si nici imposibil de reincarcat repede, nu e), corect?
In ordine, am tot citit tot felul de recenzii despre FL si intradevar ofera mult peste ORICE(daca discutam de sicla mai mare de 56) dar umar la umar cu pamantenii cu sticla e 56 nu mai sunt diferente enorme...la optica ma refer! Americani: Delta 2,5-10x56 - cca 2700 lei - transmisie lumina 90% (eu o consider prea noua pe piata, si prea laudata local, ca sa ma incred mai mult in ea decat in celelalte de mai jos, nu incep ca altii cu analogii gen H..ke) Weaver 3-9x56 - cca 4400 lei(950euro) - transmisie lumina in procente??? Leupold 3-15x56 - cca 6300 lei - transmisie lumina in procente??? Europeni: Meopta 7x56 - cca 2900 lei - considerata de multi ca avand cea mai buna transmisie ever...tu nu @violiv? Meopta 3-12x56 - cca 3600 lei transmisie lumina in procente 90% IOR 2,5-10x56 - cca 4300 lei transmisie lumina in procente 90 IOR 10x56 - cca 3300 lei transmisie lumina in procente 90% Docter ... S&B ... Kaps ... Swaro... Zeiss .... Lista e luunga aici dar cu preturi mai sus de 4300lei si nu cred ca au performante mai bune semnificativ ca sa merite incluse.(si nu ma refer la grutatea lunetelor, turete tactice sau aspect...nu fac obiectul topicului!) Strict ca si pare generala(ca de asta am facut categoria Americani vs Europeni) europenii toto timpul au fost mai buni pe low-light atat ca sticla cat si ca iluminare(daca gresesc, astept pareri)! Calitatile diurne ale meoptelor nu impresioneaza cu nimic dar cand pe cer sunt doar stele(fara luna plina) atunci Meopta pare sa stralicersca langa greii oticii...FL etc. Deci, daca mai ai suficienta rabdare cu mine si chef sa gasim "idealul" pentru cel mai performant/cel mai ieftin te rog! Sunt ivitati toti cei care au ceva de aduagat, va rog sa nu va sfiiti (ma astept ca si @Tranan sa adauge o parere)
Re: Combinatie dedicata panda!Au mai aparut ceva pretendeti:
Ij- 18 - cca 1600 lei(1 foc, basculabil) Dragana - cca 1500 lei( 5 focuri, bolt) - nu am vazut-o, nu o cunosc...pareri? R. American - cca 2600 lei(5 focuri, bolt) La optica cred ca europenii inca nu pot fi batuti, va rog sa ma contraziceti cu "experiente/experimente": Meopta 7x56 - cca 2900 lei Meopta 3-12x56 - cca 3600 lei IOR 2,5-10x56 - cca 4300 lei IOR 10x56 - cca 3300 lei Vixen-ul (cca 2000 ron) - nu il cunosc...nu am vazut nici un fel de test comparativ in low-light(...ma declar neincrezator. La lumina stelelor prin lunete se vade altfel decat ziua prin aceleasi lunete si vorbesc din proprie experienta, am pus de mai multe ori 4200-le meu langa ale colegilor(IOR, Conquest, Duralyt, Swaro etc) iar rezultatele nu au fost mereu la fel cu cele de pe zi si nici in ordinea pretului...de aceea eu caut in continuare sa vad CLAR noaptea la pretul minim(adica sa vad sigur ca e mistret nu sa-l confund cu vreun cal uitat pe camp...au patit altii rusini de genu' cand erau doar stele pe cer...eu nu vreau!) Inchei cu precizarea ca nu poate fi comparata o luna de 1500euro cu una de 400 euro!(dar nici de 3 ori mai slaba nu e!)
Re: Combinatie dedicata panda!10x nu ii cam mult pentru noapte?
Pupila ti se dilata suficient pentru x56?
Pai, treaba cu pupila este invers decat zici(sugerezi) tu... adica: 10x56=> 5,6 mm 8x56 => 7 mm 7x56 => 8 mm - aici e buna intrebarea daca am pupila suficienta, sigur nu am, dar am avantajul achizitiei mai facile a vanatului(FOV + precizia de pozitionare a capului pe arma) ![]() Problema cu prea mult pentru noapte este bine pusa, de aceea nici nu o iau ca prima optiune, pentru ca atunci cand ai magnificatia mai mare pierzi din campul vizual si din luminozitate(nu proportional dar in directia asta!). Ca un rezumat, vezi mai bine si mai multa supafata(FOV) cu 7x56 decat cu 10x56 daca restul sunt identice(sticla, producator, acoperiri si numar de lentile interne) Din acest considerente, recunosc chiar daca abia acum, ca am considerat de la bun inceput: 1) Ij-18(cal >.30) - pentru precizie vs pret 2) 7-8 x56 iluminat corect(nu americaneste de nu mai vezi porcul din cauza iluminarii prea mari sau prea intense), ca fiind solutia topicului. Am vrut si vreau in continuare si parerea altora pentru ca nu sunt eu cel care a tras cel mai mult, sau care a folosit cel mai mult optica pe forumul acesta ![]() Astept cu drag adaugiri, propuneri si nu in ultimul rand opinii contra daca am gresit undeva!
Re: Combinatie dedicata panda!Am folosit Meopta Meostar R1 3-12x56 si Delta Titanium 2,5-10x56 HD.Cu ambele am vanat mai mult mistret la panda si ca parere personala mie mi se par la fel(de bune)...Daca ar fi sa aleg 1 as alege Delta doar pentru reticulul in plan 2 si iluminarea mai buna.
Blaser R8 30-06,9.3x62
Merkel Suhl 12/70
Re: Combinatie dedicata panda!Comparatie care sa ne ajute sa intelegem ... cat de cat diferentele date de magnificatie!
https://www.meoptasportsoptics.com/SiteContent.aspx?params=L1NpdGVDb250ZW50LmFzcHg%2fcmlkPTcwMTg5JmFwcD1NYWluJmdycD1Qcm9kdWN0cyZtb2Q9UHJvZHVjdENhdGFsb2dQb3J0YWwmc3RhPVByb2R1Y3RDb21wYXJlV2ViJnBzdD1Qcm9kdWN0Q29tcGFyZVdlYiZ0bmFtZT1zaXRlZGVmYXVsdCZhY29kZT1hOGVhZjZhOWZjNDE2ZDAxNjk3M2Q1MDRlZWI5NDY5OA%3d%3d Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Re: Combinatie dedicata panda!Salutare!
Din cate imi dau seama, cauti un combo decent si manevrabil pt o persoana trecuta de 50 ani... probabil pt tatal tau. 1. Oricat de multa experienta ar avea, noaptea nu e ca ziua ( ![]() Aici eu as merge fie pe Ruger fie pe Mossberg, vezi care ii vine mai bine. O varianta alternativa ar fi un CZ vechi dar nou sau unul sh dar in stare f buna. 2. La luneta este relativ simplu... mergi la panda cu dansul si vezi daca folosind o fixa gen 7 sau 8x56 mai apuca sa faca ceva daca ar aparea din scurt un mistret... cam in 10 m. Recomandarea mea ar fi sa alegi un 2.5 - 10 x 56 sau un 3-12/15 x 56 corect fie de la Leupold fie de la Meopta sau Docter. Daca chiar esti f limitat de buget, atunci stai linistit pana gasesti un combo la pret bun sau macar una din componente. Ahh, si lasa-l pe dansul sa isi dea cu parerea referitor la anumite lunete folosite doar la lumina stelelor sau a lunii...ochiul dansului este posibil sa aprcieze cu totul altceva comparativ cu noi astia din era Google. Spor la teste si kkt pe tevi!!! ![]() ![]() www.dronaoradea.ro
Re: Combinatie dedicata panda!Merci mult Andrei de postare, nu esti departe de adevar
![]()
Re: Combinatie dedicata panda!Uite aici combinatia propusa de mine :
Arma http://www.savagearms.ro/savage-axis-ii-sr/ ,trage intre 0,5 si 1 Moa cu munitie Hornady Superformance SST de 165 gr care dezvolta la gura tevii 866 m/s si energie de 4006 J Luneta Delta titanium 2,5-10x56 IR Hd http://www.savagearms.ro/delta-titanium-25-10x56-ir/ Inele Warne maxima medii http://www.savagearms.ro/inele-maxima-30mm/ Tot ansamblul se poate cumpara cu 5100 lei
Re: Combinatie dedicata panda!Multumesc Radu, arma este in carti(daca nu cade altceva), prinderile le am identice (si sunt foarte bune), dar luneta...momentan nu cred ca e ceea ce caut.
Re: Combinatie dedicata panda!Vazusem mai sus o parere despre magnificatie versus vedere pe seara.
E adevarat: cu 10-12* vezi mai prost decat cu 7-8*dar la o luneta variabila nu te pune nimeni sa stai pe maxim noaptea. Eu stau pe 4-5-6* cand vizibilitatea e buna, campul de vedere mai mare decat la Meopta 7*56 si magnificatie absolut suficienta pentru un foc precis. In plus, ziua pot folosi maximul 14x la dispozitie pe cand la o fixa nu. Raman la parerea ca pana la proba personala in conditii reale discutiile sint pur orientative. Pentru zi merge orice. Pentru goana si pentru seara trebe incercat ce-i convine ochiului mai mult. Si diferentele de preferinte si opinii sint chiar foarte mari.
Nu prea era cazul...
16 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Vanzari- cumparari arme lise si ghintuite, de tir si cu AC Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 247 vizitatori |
Publicitate
|