Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Calibrul .308 interzis la vanatoare?Re: Calibrul .308 interzis la vanatoare?Din cate am înțeles, a fost azi în dezbatere publică. Sunt sanse mari sa intre in forma propusă.
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Re: Calibrul .308 interzis la vanatoare?Ceva noutăți aici? A rămas tot interzis?
........Piesa a patra conteaza.....
Re: Calibrul .308 interzis la vanatoare?Tot.
... au treaba sa fenteze justitia.... cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: Calibrul .308 interzis la vanatoare?Aici nici o noutate?
"Imi cunosc limitele. Dar pur si simplu le ignor"
Friedrich Nietzsche
Re: Calibrul .308 interzis la vanatoare?Tot la stadiul de proiect.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Calibrul .308 interzis la vanatoare?Trebuie sa o grabeasca sigur, ca ieri in MO la modificarile regulamentului a aparut abrogarea acestui articol:
Asa ca singura modalitate de reglementare va ramane proiectul asta Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76 Nissan Terrano R20 ZD30
Re: Calibrul .308 interzis la vanatoare?Pana la intrarea în vigoare a celui nou ne ghida după cel prezent
Re: Calibrul .308 interzis la vanatoare?In MO 0396 de astazi a aparut ordinul 395 care inlocuieste infamul ordin 264.
http://www.monitoruloficial.ro/emonitor ... k1RSszMA== cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: Calibrul .308 interzis la vanatoare?descarca-l si pune-l pdf aici, nu pe toate serverele merge acel link...
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: Calibrul .308 interzis la vanatoare?Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj. Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Calibrul .308 interzis la vanatoare?
Asa esti tu...comod... cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: Calibrul .308 interzis la vanatoare?In sfarsit!!!!
.308 merge la porc!!! Nu mai e nevoie sa imi iau alta carabina!
Poate își aduce lumea aminte și de cei ce s-au zbătut pentru asta. Eu le mulțumesc în numele ignorantilor. Dau și-o bere... ![]()
Re: Calibrul .308 interzis la vanatoare?PS. Ziceam undeva ca sper și în schimbări în bine. Susțin încă afirmația
![]() ![]()
AGVPS-ul a avut un cuvânt de spus? Că nu mai sunt la curent cu ce se mai întâmplă prin culise. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Calibrul .308 interzis la vanatoare?Iata si mult asteptatul ordin.
Din partea mea, multumiri si felicitari, celor care s-au implicat sa il aduca la o forma decenta, cum este cea actuala. 22LR; 9x19; 308Win; 9,3x62; 6,5x55; 12;
Da, de unele "cuvinte" s-a tinut cont, de altele nu ![]() De exemplu, lisa cu unic la caprior nu a fost acceptata (dl Draganescu a sustinut-o) dar limita maxima a diametrului la ghintuite a fost ridicata de la 10.3 cat era in proiect la 11.63. Personal, as fi preferat ceva bazat doar pe dimensiunile masurabile sau doar pe energii, acum tabelul a iesit cam prea incarcat (dimensiuni, masa, energie). Partea buna este ca se rezolva cu .308, lever-uri si short magnumuri... P.S. A durat mult, aproape 10 luni de cand eu si laur am trimis prima propunere catre AGVPS (multumesc pentru sprijin), de cand AGVPS a ales una dintre variante (era bazata exclusiv pe dimensiuni) si pana a aparut ordinul in MO. Daca cititi acolo, veti vedea ca s-a mai cerut avizul de la niste entitati. In paralel, si FCIR facuse niste demersuri (criterii bazate pe energie). A iesit cum il vedeti. Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Calibrul .308 interzis la vanatoare?Felicitari tuturor care au contribuit la aparitia ordinului in forma actuala. E un pas inainte.
Re: Calibrul .308 interzis la vanatoare?Usor, usor, ne apropiem si noi de normalitate. Multumiri celor implicati!
........Piesa a patra conteaza.....
Re: Calibrul .308 interzis la vanatoare?Copy-paste de pe facebook:
O prostie ca multe altele. Dupa ce ca avem cea mai restrictiva lege a armelor si o lege a vanatorii cu multe anomalii, acum vin sa ne spuna ca gasca de vara trebuie impuscata cu alice de 3mm. Daca cine emite astfel de ordine nu are habar de vanatoare, de ce nu se consulta cu cei care stiu? Traim in tara in care incompetenta a devenit un merit si o conditie pentru promovare in functii de decizie. Ce actiuni au intreprins AGVPS, FCIR sau asociatiile independente impotriva unei astfel de bazaconii? Ce se va intampla daca "organul" ma gaseste la gugustiuci cu cartuse de talere cu alica de 2,4mm? Devine din ce in ce mai gretos. Au reusit sa transforme aceasta activitate minunata, cu radacini ancestrale, intr-un cacat si pe noi in infractori. In ziua de azi e aproape imposibil sa nu incalci la vanatoare vreo lege sau vreun ordin, oricata bunavointa ai avea.
Re: Calibrul .308 interzis la vanatoare?Da... In anexa este vorba despre caracteristicile minime ale calibrelor si alicelor folosite ...
Eu nu mai sper. Vom ajunge sa traim cu teama ca ne controleaza in cartusiera sau in masina unde avem cartuse de 3 si noi avem autorizatie la gugustiuci.
Re: Calibrul .308 interzis la vanatoare?Ce traba are un contopist din birourile acestui minister penibil, cu faptul ca eu as trage la vulpe cu 4mm sau cu 5 mm? De ce dracu trebuie pusa chestia asta intr-un ordin? Cum stie birocratul platit (si) din banii mei, cu ce alica e cel mai bine sa te duci la sitari? Dar la turturele? Dar daca stau la balta cu alice de rata si imi vine o gasca (care e pe autorizatie) ce fac? Nu trag, ca nu ma lasa ordinu' p---i? Sunt sau nu infractor?
da? atunci e alta mancare de peste, si trebuie sa retrag in cea mai mare masura ce am zis
Re: Calibrul .308 interzis la vanatoare?Marius, citeste te rog, anexa 1.
In dreapta sus, in tabel scrie: Caracteristicile MINME ale alicelor folosite.. Putem trage si la gasca si la gugustiuc, daca vrem cu 5mm. Nu putem trage insa cu mai putin de 3 mm la gasca, 2,5 mm la fazan etc... Cu alica mai mare se poate. Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Marius, are dreptate colegul nostru Ventura, este vorba de caracteristicile minime. În consecință, luând ca exemplu gâsca amintită, se pot utiliza alice de la 3 la 5 milimetri și tot așa pentru fiecare specie la care este permisă vânătoarea cu alice. Vezi că Facebook-ul nu este cea mai bună sursă de informare atunci când vine vorba de vânătoare. ![]() Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Calibrul .308 interzis la vanatoare?Sunt omul care daca a gresit recunoaste, isi cere scuze si isi pune cenusa in cap. N-am citit atent si m-am repezit.
Re: Calibrul .308 interzis la vanatoare?Oare cum e cu articolul 3?
![]() ![]() mm aia oare de la ce or fi? Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76 Nissan Terrano R20 ZD30
Cred ca nu s-au riscat sa puna calibrele ![]() De la cal .410 (10,41m) pana la... nu stiu carui calibru ii corespunde 36mm parca ar fi undeva intre calibru 1 si 2 (sper sa nu ma insel!) ![]() ![]() ![]()
Re: Calibrul .308 interzis la vanatoare?Nicio problemă, ne adaptăm și trecem la punt gun-uri.
![]() Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala! Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 17 vizitatori |
Publicitate
|