Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Browning sau Benelli Argo?Moderator: liviur
81 mesaje • Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
Re: Browning sau Benelli Argo?Multumesc! Am vazut-o. Nu vreau sa fiu carcotas dar cred ca are ceva probleme...totusi la pretul asta...
În altă ordine de idei: nu am bani de 2 arme, deci as putea sa o folosesc si la pândă cu trageri până la 250 m? Cat ar fi caderea(trag cu geko de 11g)?
Re: Browning sau Benelli Argo?Puneti-mi dvs aici niste link-uri va rog ca nu gasesc pe youtube...
Sau spuneți-mi dvs cat ar fi diferenta de cădere între 51 și 56 cm la 250 m...
Re: Browning sau Benelli Argo?
Re: Browning sau Benelli Argo?Eu zic altceva.....si poti sa ma injuri.
Care a fost cel mai bun rezultat al tau (tu personal)la 250m. Ai nimerit un pachet de tigari...sau o foaie de hartie macar! ps: exprimarea mea e corecta ""ai nimerit"" (de la nimereala), nu de alta dar in fiecare zi vad tragatori care sunt f.dezamagiti de ""cat de departe e"" tinta la 150m. Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Browning sau Benelli Argo?Fata de subiect...
Browning fara discutie.Iar cal.3006 . Daca iei semi vrei sa repeti mai repede focul. Cu 300win nu ai ce sa repeti ...dela momentul recului , pina la reochirea corecta, mistretul se duceee ....departe. Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Re: Browning sau Benelli Argo?Câțiva căpriori si ceva vulpi la peste 200 m. Si asta cu o arma baikal basculnta tot 30.06. Vreau sa o vand si de aceea am cerut o părere cu lungimea revii (baikalul are țeava de 60 cm).
Scuzati daca am deranjat cu acel comentariu nepotrivit... Astept în continuare o lămurire...
Re: Browning sau Benelli Argo?Am citit pe cutie. Dar am auzit ca muniția are cădere si in functie de lungimea tevii... Si este adevarat dar am vrut să stiu cat
Re: Browning sau Benelli Argo?Nu de comentariu am zis.E parerea ta pt arma aia.
Chiar daca abordarea e gresita. nu conteaza motivul pt care un pret e mic. ci starea armei fata de pret.ATAT. La subiect. Semi sunt pt distante pina in 150m.Acum ca romanii le vor pt 500m e alta poveste. Dar. Ce conteaza caderea glontului daca tu pleci de la o reglare deja facuta a lunetei la 100m.duci luneta cu "zero" la 200m sau 250 si ....gata.restul depinde de tipul cartusului. Pe vremuri aveam un 22lr reglat la 150m in capacul de bere. chiar daca glontul cade 40cm acolo. Ps daca esti pe linga Buc vino la poligon in Baneasa si tragi cu ce teava vrei tu. de la 55 la 65cm si vezi cat cade glontul (iar eu vad daca chiar conteaza 3cm la 250m ![]() Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Re: Browning sau Benelli Argo?Nu inteleg partea asta:duci luneta cu "zero" la 200m sau 250 si ....gata..va rog sa ma lămuriți..
M-ati incuiat... sunt din timis. Multumesc de invitatie
Re: Browning sau Benelli Argo?De obicei luneta se regleaza cu "punct ochit-punct lovit (sa-i scoata ochii la iepure
![]() Deci la 250 lovesti ...o cutie de chibrite . Pe traiectorie gontul urca ..adica la 50m are +2cm....la 100 are +7cm la 150 +8 si apoi la 200+4cm ..apoi scade si ajunge cu zero la 250. valorile de mai sus sunt relative. Daca esti din TM vezi ca lunga Arad e un poligon privat.Instructor _antrenor Sorin (un fost coleg). iti explica tot ce vrei.De 40 ani a tras cartuse mai multe decat tot forumul asta la un loc.(cu doua trei exceptii ![]() Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Re: Browning sau Benelli Argo?Da, dar atunci asta inseamna o sa trag peste vânat la 50-80 m... ca glonțul il pot regla la 250 m, dar ce e mai aproape trebuie sa tin mai jos în vânat... asa este?
Re: Browning sau Benelli Argo?Din teava de 50 cm glontul va pleca cu ceva zeci de m/s mai lent decat din teava de 60 a Ij-ului. Functie de munitia folosita poate insemna 5 sau 10 cm mai mare caderea la 250 m. Orice calibru ai trage, din orice teava, oricat de lunga, glontul va merge curb - intai urca fata de linia de ochire apoi cade catre tinta. La peste 150 m trebuie sa corectezi. Cel mai usor faci asta mergand in poligon si tragand la 100-150-200-250m apoi vezi cat cade si cat trebuie corectat.
Nu-i adevarat ca semi e buna pana la 150.Daca precizia/constanta sint bune poti trage la fel ca si cu o carabina bolt action.
Binenteles asta e balistica exterioara a glontului.Numai in jocurile pe calculator ochesti direct la orice distanta. Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Re: Browning sau Benelli Argo?Încă o intrebare atunci pt maestrul violiv: merită să dau 6600 pe un benelli cu țeava 56? Sau ma descurc si cu cea de 51 cm (5400 lei) si investesc diferenta in optica?
Multumesc mult tuturor pt sfaturi!
Re: Browning sau Benelli Argo?Ia-o pe cea cu teava de 51 ... la cum pui problema intai trebuie sa investesti in munitie si apoi in optica!
Re: Browning sau Benelli Argo?![]() Eu as vrea sa inteleg cum ai lovit ""cateva vulpi la peste 200m"" daca acum ai aflat de curba balistica a glontului.? Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Re: Browning sau Benelli Argo?Cum nu intelegi "Yoghi" ,inseamna ca nu esti la curent cu postarile din forum.
Pai tu nu vezi ortace ca mai toti noii"vanatori" intreaba de arme si lunete cu care vor trage la 400-500 metri din prima zi de port arma? ![]()
eu am inteles ca unii vor trage la distantele alea doar cu luneta, de arme fie nu au nevoie, fie nu-i intereseaza.... ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: Browning sau Benelli Argo?Mai ""ezista o explicatie""
![]() cumperi arma cu teava de 75-80cm , in cal.338Lapua si pina la 300m ochesti tot in 10. ![]() Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Re: Browning sau Benelli Argo?Ai luat cumva arma de la colegu @Zahei ?
E nefolosita stiu.O alegere buna. Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
81 mesaje • Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 150 vizitatori |
Publicitate
|