Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
combatere: la ciori in mijlocul orasului
13 mesaje • Pagina 1 din 1
Re: combatere: la ciori in mijlocul orasuluiNu e o noutate.
In anii 95-99 ,in Ploiesti ,se organizau astfel de actiuni. cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: combatere: la ciori in mijlocul orasuluiUn primar smecher care nu se uita la " iubitorii"" de ciori.
Dupa anuntul ala locul va fi un spectacol. o tribuna cu ..iubitori si o tribuna mai mare pt spectatori. Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: combatere: la ciori in mijlocul orasuluiPoate vom vedea mai multe initiative de acest fel!!
![]() ![]() ![]()
Re: combatere: la ciori in mijlocul orasuluiFoarte buna initiativa si demna de luat in seama si de aplicat si in alte orase mari care se confrunta cu astfel de probleme.
Daca si pentru ciori o sa faca scandal wwf sau mai stiu eu ce agent verde, inseamna cu nu mai putem avea nici o urma de speranta ca acele personaje au "toate tiglele pe casa". 12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Re: combatere: la ciori in mijlocul orasuluiSeptimiu, tu ai dreptate pe de-o parte.
Pe de alta parte combaterea cu pusca trebuie sa fie solutia finala nu initiala. Adica mai intai inlaturi sursa si apoi efectul. Adica toaletezi copacii, strici cuiburile si inlaturi sursele de hrana ( ca cioara vine intai sa manance si apoi se caca). Aceiasi situatie e si in cazul cainilor comunitari. Daca singura masura pe care o iei e sa ii omori in loc sa stopezi sursa (adica sa impui castrarea cainilor fara pedigree si fara valoare genetica - nu stiu exact care e termenul, sa sustii acest demers prin campanii gratuite de sterilizare, sa sanctionezi abandonul si sa sistematizezi punctele de colectare a gunoiului, etc) o data ca nu rezolvi problema, iar a doua oara iti sar si oamenii in cap. 4, 5mm
9mm 16 12 .270win
Re: combatere: la ciori in mijlocul orasului
Pai cred ca daca timp de foarte multi ani nu s-a facut nimic in acest sens, am cam ajuns la solutia finala. In centul Clujului, dimineata si dupamasa este negru cerul de ciori care pleaca sau se intorc spre / dinspre locurile de hranire. 12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Re: combatere: la ciori in mijlocul orasuluiFoarte tare, poate ii mobilizeaza si pe altii !
Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
Re: combatere: la ciori in mijlocul orasului
Alea trebuie terminate la Pata Rat ca de acolo vin, in centru daca ne apucam sa tragem e prea mare circul chiar daca primaria solicita acest lucru Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76 Nissan Terrano R20 ZD30
Re: combatere: la ciori in mijlocul orasuluiNormal ca acolo ar fi cel mai indicat si nu cred ca o sa fie vreodata o actiune de acest fel in centru. Partea proasta este ca primaria nu face nimic si cred ca de acolo ar trebui sa inceapa demersurile.
12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Re: combatere: la ciori in mijlocul orasului[/quote] Pai cred ca daca timp de foarte multi ani nu s-a facut nimic in acest sens, am cam ajuns la solutia finala. In centul Clujului, dimineata si dupamasa este negru cerul de ciori care pleaca sau se intorc spre / dinspre locurile de hranire.[/quote]
Alea trebuie terminate la Pata Rat ca de acolo vin, in centru daca ne apucam sa tragem e prea mare circul chiar daca primaria solicita acest lucru[/quote] Corect este ca ciorile din Cluj-Napoca innopteaza in copacii din Hasdeu, parcul de la Facultatea de Biologie si din incinta Clinicilor Universitare de pe Babes si Clinicilor, iar de hranit se hranesc la Pata Rat si pe terenurile joase din jurul aeroportului. Exterminarea lor s-ar putea face in ambele locuri. In centru, speriate cu diferite mijloace, gen tunuri de sunet, iar la Pata Rat, intoxicatie acuta cu plumb ![]() Traim in Romania si asta ne consuma extrem de mult timp...
Re: combatere: la ciori in mijlocul orasuluiSpectacolul era anuntat pt ora 16.00
A inceput?. nimeni la ...combatere? Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: combatere: la ciori in mijlocul orasuluiAs participa la combatere oricand, cioara, cotofana trebuiesc combatute. Dar cred ca colectarea selectiva a desurilor si procesarea deseurilor organice este cea mai eficienta metoda, macar anveloparea rapida a niselor din depozitele de gunoi. Tot odata, combaterea lor nu este usoara, sunt pasari inteligente si nu este usor sa le suprinzi. Cred ca ar trebui permisa combaterea cu 22 LR si chiar amortizor, numai asa poti face cred eu o combatere eficienta (panda si momire). Din pacate combaterea se face tot mai rar, eu ma ofer oricand, i-mi cumpar munitia si sunt dispus sa particip la actiuni de combatere.
Toate cele bune, John
13 mesaje • Pagina 1 din 1