Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Reținerea armei de vanatoare
12 mesaje • Pagina 1 din 1
Reținerea armei de vanatoareBuna seara. In urma cu 7 săptămâni am participat la deschiderea sezonului de vanatoare la mistreți, unde din nefericire a avut loc un regretabil “accident” in urma căruia cineva și-a pierdut viața. Prima zi lucrătoare După incident toți participanții vânători am fost chemați sa predam armele in vederea reținerii pe o perioada nedeterminata, deși trăgătorul și-a asumat fapta, a recunoscut-o iar ziua următoare a fost găsit și proiectilul. Întrebarea mea este: cât timp pot fi reținute armele celorlalți participanți vânători , reținerea fiind dispusă de un procuror militar? Mulțumesc!
Re: Reținerea armei de vanatoarePana exista o proba de netăgăduit care sa-l incrimineze pe cel ce a provocat accidentul.
În cazul de fata: expertiza. Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Re: Reținerea armei de vanatoare
Chiar dacă persoana respectiva și-a recunoscut fapta in fata a 30 de vânători și in fata autorităților? După efectuarea balisticii armei incriminate, nu se pot returna armele? Mersi
Cercetările pot dura ani, iar vânătorii sunt privați de folosirea armei la vanatoare, unii având doar acea arma.
Re: Reținerea armei de vanatoareDe ce procuror militar .Victima era militar?
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Asteapta finalizarea cercetarilor si trimiterea in judecata a dosarului, pana atunci e greu de imaginat ca lucrurile vor revenii la normal, vorbesti totusi de un caz unde un coleg si-a pierdut viata!!! Parerea mea este, ca pana organele de cerecetare penala nu fac trimiterea in judecata, nu veti primii armele sau ma rog dreptul de a le purta inapoi Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76 Nissan Terrano R20 ZD30
Re: Reținerea armei de vanatoareOfftopic
Dumnezeu sa-l odihneasca. ...si totusi si-a pierdut viata un coleg vanator, retinerea armei o scurta perioada e asa mare problema?! Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76 Nissan Terrano R20 ZD30
Re: Reținerea armei de vanatoareCred ca este vorba de accidentul de vanatoare de la inceputul lui septembrie 2017, de la Lapusul Romanesc (MM), participantul care si-a asumat focul gresit, este comandantul unitatii de jandarmi din Targul Lapus. Retinerea armelor participantilor, este decizia procurorului de caz, si poate sa o mentina pana la finalizarea cercetarilor criminalistice (expertize balistice, ..., etc).
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe colegul nostru vanator care a murit. 22LR; 9x19; 308Win; 9,3x62; 6,5x55; 12;
Din păcate pt. voi. ..Nu o sa le primiți. Nu este suficient sa-ți asumi așa ceva. Trebuiesc coroborate mai multe probe. După expertiza, în cel mai fericit caz... Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Persoana care a tras lucrează in cadrul MAI.
Aveți dreptate, despre acest incident este vorba, Dumnezeu sa-l odihneasca
Re: Reținerea armei de vanatoare[quote="Todora13"][quote="ventura"]Pana exista o proba de netăgăduit care sa-l incrimineze pe cel ce a provocat accidentul
12 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Sunt incepator, am nevoie de sfaturi! Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 30 vizitatori |
Publicitate
|