Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 27 Noi 2024, 12:36

Puterea de stopare

Discutii despre armament cu glont , munitii , calibre , etc . Multiple compartii intre arme , munitii pentru arme , tipuri de vanat , balistica , samd .

Moderator: liviur

Re: Puterea de stopare

Mesajde violiv pe 08 Feb 2010, 17:49

Eu nu cred s-ajung prea curand in situatii asa de critice....da' m-am pregatit deja pentru o atare eventualitate:

Imagine

P.S. tinta e pozata rau....focurile sunt exact pe mijloc dar sub punctul ochit. Arma e regalata la fix la 25 m si teava foarte scurta pierde ceva din viteza de iesire a proiectilului iar caderea e semnificativa.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde UOMU pe 24 Aug 2016, 12:35

Referitor la forta de stopare a armelor de mana contra big games, cteam un articol depre un vanator american care statea intr-o canoe cu un vaslas indian ce-l purta spre locul de vanatoare. Cum americanul mergea la vanatoare de grizlly, pe langa pusca mai avea si un backup weapon, un Glock 9x19 mm. La intrebat plin de inters pe indian cum va putea folosi Glockul contra ursului, daca nu va putea trage cu pusca din timp. Acestia i-a spus ca nu este nici o problema, sa ia bucata asa de grasime de la el si sa unga din abundeta Glockul cu ea. In momentul cand va fi atact de urs sa ia linia de ochire cu o mana si lin cu cealata sa arunce pistolul direct la picioarele ursului. Asfel cat timp ursul va linge unsoarea de pe Glock, el va avea timp suficient sa fuga catre canoe.
UOMU
Membru important

Mesajde alinn pe 24 Aug 2016, 21:20

375 e folosit in fostele colonii britanice . In rest se folosește 9,3x62, 9,3x64 ...
Asta precum arma vânătorului . Arma PH începe de la 458 in sus . Ei spun ca 9,3 si 9,5 ( 375) nu au putere de stopare . In schimb e mult mai ușor pentru vânător sa lovească ținta Care e ff mică la un animal mare cu un calibru fara recul , de care nu iti e frica .
Am vazut bolt in 458 lott ca arma ph , express 470 .... , dar niciodata la vânător altceva in afara de 9,3 sau 375 .
Le am pe ambele dar prefer 9,3 .
alinn
alinn

Locaţie: bucuresti

Mesajde catalin1981 pe 23 Iul 2017, 05:52

Crezi ca ai putea calcula puterea de stopare pt 9mm, 40 s&w, 45 acp, 10 mm.? Sau macar sa spui cate ceva despre ele.
Multumesc.
catalin1981
Membru activ

Mesajde the_mav pe 24 Iul 2017, 07:29

375, 418 sau 500N.... multe sunt folosite.
acum baietii aia s-au gandit ei mai bine si si-au dat seama ca nu doar cat de usor, ieftin si repede reincarci in mijlocul pustietatii tuburile, dar mai sunt cateva lucruri care avantajeaza (inca) acel 375 vechi: pulberile folosite / disponibile in Africa si densitatea sectionala.
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Anterior

Înapoi la Arme de vinatoare cu glont