Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Merkel KR1 vs Sako 85 bavarian vs Benelli Argo E Pro 9.3x62Moderator: liviur
36 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Merkel KR1 vs Sako 85 bavarian vs Benelli Argo E Pro 9.3x62Bună seara, după ce am citit și răscitit topicurile dvs o lunga perioada de timp, am putut sa imi formez o părere in ce priveste alegerea calibrului pt goana. Mentionez
ca viitoarea arma o voi folosi cel mai mult la goana si mai putin la panda. Dintre toate ce s-au scris aici pe forum, cel mai mult inclin spre Merkel KR1 de care efectiv m-am indragostit efectiv dupa cele scrise de maestrul Violiv in topicul Arme fără "sistem". Dar nu sunt complet convins, tind cumva si spre Sako 85 dar si spre noua Benelli Argo E Pro varianta pe lemn cu al sau sistem de recul Pro Confort tip pieptene. A incercat cineva varianta aceasta cu sistemul mentionat? Va rog sa ma ajutati cu parerile dvs. La Argo ma atrage ergonomia si gestionarea reculului foarte bune. Imi puteti descrie in amanunt, va rog mult de tot si Sako 85 bavarian maestre Violiv? Este o arma pretentioasa sau nu? Va multumesc mult de tot si astept parerile dvs !
Re: Merkel KR1 vs Sako 85 bavarian vs Benelli Argo E Pro 9.3x62Ai pus alaturi 3 arme destul de diferite.
Pentru folosirea la goana fiecare are plusuri si minusuri: - Sako e intr-o configuratie clasica, bolt-action de traditie, pe care eu o vad mai mult ca arma pentru un foc decat serii - KR1 e mica, un pic mai frumoasa, usurica dar tot o bolt action clasica ... aceeasi problema ca la Sako - desi inchizatorul lucreaza usor, necesita un timp ca sa incarci inca o data - Argo e semi, de departe gandita si potrivita pentru goana. Habar n-am de ce italienii fac arma in 9,3 doar cu teava de 56 ... la total e un pic mai lunga si mai putin manevrabila ca o "compacta". Alegerea mea? Vad ca esti destul de sus cu fondurile ... mai strange un pic si ia o Blaser R 93 Profi in 9,3! Posibil sa gasesti s-h in bani de Argo .... si ai scapat de grija alegerii, schimbarii armei pe urmatorii xx ani. Iti va ramane grija calibrelor pentru tevile de schimb....
Re: Merkel KR1 vs Sako 85 bavarian vs Benelli Argo E Pro 9.3x62Din pacate kr1 nu se mai fabrica. Avantajul e ca poți găsi arme noi la preturi super pentru ca vanzatorii își lichidează stocurile. La Oradea au un kr1 în 300win mag cu țeavă de 60+ la vreo 1600 de euro. Problema e ca va deveni tot mai greu sa găsești țevi de schimb noi și nici second-hand nu se prea găsesc, nu a fost o arama foarte raspandita. Varianta blaser este mai buna dacă vrei bolt action.
Re: Merkel KR1 vs Sako 85 bavarian vs Benelli Argo E Pro 9.3x62Multumesc mult d-nule Remo pt informare. La un asemenea raspuns nu ma asteptam, adica faptul ca nu se mai fabrica. Ma orientasem la varianta de arma care imi ofera posibilitatea tevilor de schimb intr-un viitor nu foarte indepartat. De asta imi suradea KR1 si faptul ca este foarte precisa si bineinteles ca este facuta de nemti. Pacat, mare pacat. Oricum o sa mai astept, nu este ceva foarte urgent, abia in toamna vreau sa imi achizitionez arma, poate pana atunci mai apare ceva. Maestre Violiv, prima data spre Blaser m-am orientat, dar totusi costa ceva mai mult față de posibilitatile mele actuale. In special R8 imi place mult dar sa fim serioși nici in ruptul capului nu imi plac sau mai bine zis nu accept sa dau atatia bani pe o arma care are multe plastice in componenta (ca si in zicala cu vulpea si strugurii, daca nu poate ajunge la ei cu siguranta ca sunt f acrii). Poate un R93 sh inca nu sunt convins, oricum vreau ceva care sa imi ofere posibilitatea unor tevi de schimb.
Re: Merkel KR1 vs Sako 85 bavarian vs Benelli Argo E Pro 9.3x62Da, și eu regret decizia Merkel, mai ales ca am o kr1 de care sunt super mulțumit, de fapt e arma mea favorita. Totuși, daca vrei arma cu destinație principala goana, bolt action și țevi intersanjabile nu exista nimic mai bun decât Blaser. Daca chiar vrei altceva, ar mai fi merkel helix, la care găsești țevi și noi și second-hand fără probleme, dar e la fel de scumpa ca Blaser. Cea mai rezonabila arma care îndeplinește criteriile tale îmi pare a fi roesler titan 16, poți sa arunci un ochi dacă vrei, cu mențiunea ca optica e fixata pe culata, nu pe țeavă.
Re: Merkel KR1 vs Sako 85 bavarian vs Benelli Argo E Pro 9.3x62Apropo, și eu mi-am luat kr ul după ce am citit textul lui @violiv la care făceai referire mai sus. Nu am regretat nicio clipa alegerea.
Re: Merkel KR1 vs Sako 85 bavarian vs Benelli Argo E Pro 9.3x62Servus. De ce nu te orientezi la o basculanta de la Blaser, o B95 sau B97 cu tevi de schimb, oricum dublarea focului e mai rapid la o basculanta decit la oricare bolt. Clar are pretul ei dar o ai pe viata.
Cu stima Alin
Re: Merkel KR1 vs Sako 85 bavarian vs Benelli Argo E Pro 9.3x62Merkel RX Helix are luneta pe culata si nu pe teava, la fel si Sauer 404.
Din cate stiu eu pe teava gasesti luneta la Blaser si la Steyr mannlicher luxus (care e tot cu tevi de schimb).
Re: Merkel KR1 vs Sako 85 bavarian vs Benelli Argo E Pro 9.3x62Daca esti sensibil la recul ia-ti ARGO fara sa te mai gandesti la celelalte. Eu am vreo 70kile imbracat de iarna si cu arma in spate, trag cu 30-06 din arma bolt action fara frana de gura si ma gandesc serios sa trec pe un calibru mai light gen 308. Am tras si cu argo tot in 30-06 si e diferenta mare la recul. Ar trebui sa le testezi inainte sa cumperi. Parerea mea.
CZ 75 SP-01 Shadow 9x19
TIKKA T3X TAC A1 308Win SADU 7,62X39 MAGPUL CZ SHADOW 2 9x19
Re: Merkel KR1 vs Sako 85 bavarian vs Benelli Argo E Pro 9.3x62Dragilor, daca va e frica de recul la 30 06 eu zic sa ne lasam de vanatoare
![]() Nu e chiar asa cu reculul. Un 300wm tras dintr-o arma de 2,7-3,2 kg il vei simti, dar 3006 nu mi se pare mai tare reculul fata de un unic tras dintr-o lisa in calibru 12.
Re: Merkel KR1 vs Sako 85 bavarian vs Benelli Argo E Pro 9.3x62
Unic tras cu semiautomata sau cu un IJ58? La 90 - 100 kg simti altfel reculul fata de mine la 70 kg. De asta s-au inventat frana de gura si kickstopurile. Americanii pun frana de gura si pe 223. CZ 75 SP-01 Shadow 9x19
TIKKA T3X TAC A1 308Win SADU 7,62X39 MAGPUL CZ SHADOW 2 9x19
Re: Merkel KR1 vs Sako 85 bavarian vs Benelli Argo E Pro 9.3x62Cum spunea un prieten:
"nici o carabina nu are reculul pe care il poate avea un baikal de 12 cu 2 breneke plecate deodata" Si se referea direct la 9.2x62-ul meu ![]() Mda! Dar ce a uitat el este luneta, bat-o vina ei, care vine repejor spre ochi-ul celui care nu aseaza arma corect! In alta ordine de idei, din "greseala"... si cu bolt action clasic (mauser) se pot achizitiona si vana multiple piese intr-o goana, chiar alegand din ciurda, cu luneta nu neaparat de goana. Conteaza exercitiul si cat de determinat esti ... Eu unul nu as vana cu semiautomata ... Pentru goana: dublu express, catare si inaltator. ![]() ![]()
Re: Merkel KR1 vs Sako 85 bavarian vs Benelli Argo E Pro 9.3x62BTW, Vio stie ce spune: mai devreme sau mai tarziu tot la Blaser te opresti, daca nu cumva esti impotriva progresului,
Re: Merkel KR1 vs Sako 85 bavarian vs Benelli Argo E Pro 9.3x62Buna seara si bine v-am regasit, nu am putut si nu pot intra de pe calculator întrucât activarea am facut-o de pe tel si nu imi da voie sa ma autentific. Nu stiu care este problema!
Re: Merkel KR1 vs Sako 85 bavarian vs Benelli Argo E Pro 9.3x62In privinta reculului nu imi fac foarte mari probleme, cu lisa basculanta de 12 tot am tras dar cu 9.3x62 inca nu. Momentan nu am colegi care sa aiba un asemenea calibru. Imbracat de iarna, cu indispensabili, chiloti tanga si toate accesoriile ajung catre 90 de kg, deci in principiu nu ar trebui sa imi fac probleme.
![]() ![]()
Re: Merkel KR1 vs Sako 85 bavarian vs Benelli Argo E Pro 9.3x62Rectific ce am zis mai devreme: "Momentan nu am colegi care sa detina un asemenea calibru sau poate ca nu ii cunosc eu"
Re: Merkel KR1 vs Sako 85 bavarian vs Benelli Argo E Pro 9.3x62Reculul lui 9,3 nu e asa rau, mai mult te impinge, nu izbeste ca 300 wm, nu pisca precum 7rm. E suficient sa ai o pozitie cat de cat corecta a picioarelor si sa stii "sa faci pasul inapoi" la serii rapide.
In grupa am un coleg care are maxim 70 kg in tinuta de campanie si cu ceva gantere in buzunare si-a golit magazia unui R93 de doua-trei ori fara urmari asupra lui. Sint pe piata "breneke" mai rele daca le tragi din bock-uri usoare.
Re: Merkel KR1 vs Sako 85 bavarian vs Benelli Argo E Pro 9.3x62Acum fiindca stiu ca nu se mai produce Merkel KR1, ceea ce din punctul meu de vedere, dar si al altora, este o mare tampenie, nici mort nu ma gandesc sa imi achizitionez Merkel Helix (care este mult prea complexa). Pentru aceeasi bani sau putin mai mult imi achizitionez varful de gama - Blaser R8! Judecand dupa alti parametri si dupa strategii de marketing "bine puse la punct" cei de la Merkel au gandit aceasta miscare in felul urmator: Intrucat KR1 era un concurent serios "din aceeasi ograda" iar costul de achizitie mai redus decat pentru actuala Helix acestia au scos de pe piata KR1 cu gandul ca vor da lovitura cu Helix! Dar planurile de acasa nu se potrivesc niciodata cu cele din targ. Asadar ma orientez spre o alta marca de arma. Inca un client pierdut dintre atatia altii. Favorita ramane R8, sau R93 putin mai la indemana, dar pana una alta va rog, pe cei avizati si pe cei care au folosit Sako 85 Bavarian in calibrul 30.06 sau 9.3x62 sa imi descrie din experienta aceasta arma, gen precizie, manevrabilitate, fiabilitate, sistem, complexitate, recul, componenta verticala dupa darea focului - in special pt 9.3x62, etc. Este cineva care a folosit-o la goana, cum repeta de repede al doilea foc, asta bineinteles si functie de cat de obisnuit este posesorul cu ea, etc.
Re: Merkel KR1 vs Sako 85 bavarian vs Benelli Argo E Pro 9.3x62Fiul mescalerilor din pueblo nu avea greturi d'astea,lasa aiurelile .Ia--ti un lever,daca tot o arzi apas.
este in noi
BLASER CARABINA R8 30.06 - 16.204,32 lei MERKEL RX HELIX ARABESQUE Design 308 Win., 30-06 , 7x64 , 8x57JS , 9,3x62 - 13,730.20 Acum , diferenta de pret este intre cele doua , indiferent cum o luam! Merkel, vinde bine Helix-ul; din cate stiu si am citit, ca noua nu ne place asta e dar totusi e Merkel. Pe de cealalta parte am avut personal SAKO Bavarian 85 in calibru 300 WM o arma excelenta, foarte exacta cu un incarcator care iti ofera posibilitatea de a incarca repede focul doi(culiseaza foarte lejer) NU AM avut nici o problema cu ea. Am dat-o pentru faptul ca mi se parea cam grea pentru goana: 5 kg cu luneta pe ea! Am luat Steyr Mannlicher luxus pt ca cei de la ARW imi aducea motura de luneta pt Sauer 404 in minim 6 LUNI!!! si am renuntat la Blaser datorita unei neantelegeri la pret totcu cei de la ARW , daca imi aduc aminte era vorba de vreo 200E (ambitie personala!!!) De Steyr nu am de spus decat cuvinte de extrem de mare lauda. O arma de-a dreptul foarte placuta din toate punctele de vedere. GAndul a fost si este la achizitia unui dublu expres astfel ca in curand o voi scoate la vanzare.
Re: Merkel KR1 vs Sako 85 bavarian vs Benelli Argo E Pro 9.3x62Mare Sef,
Da' ce vanatoare practicati sau aveti de gand sa practicati? Observ ca de piesa a 4-a de la fiecare arma nu pomeniti nimic. Ati mers la armurieri? Ati epolat cu vreo arma ?
Va salut Mare maestre Kleine (mic), ca sa dau si eu un raspuns in tot de bascalie sau de gluma, cred ca voi practica vanatoarea la goana dar inca nu sunt pe deplin convins daca merita sa renunt la arc pentru o carabina in calibru 9.3 x 62. ![]() ![]()
Imi place asta, chiar nu avea nici o greata - doar o pusca "de argint". O astfel de arma caut si eu, iar daca se poate sa traga singura, eventual la comanda vocala ar fi minunat. Referitor la lever - action puteti sa imi dati mai multe date, la ce tip de arma v-ati gandit sau poate ati folosit, calibru, impresii personale.
Bineinteles ca o diferenta de pret este intre cele doua, despre gusturi nu se discuta, daca mie pers nu imi place Helix nu inseamna ca este o arma aiurea. Cat despre Merkel nu am ce zice dovada sta faptul ca, daca se mai producea Merkel KR1 in cal. 9.3x62 nu mai stateam o clipa pe ganduri. Va multumesc mult pt datele pe care mi le-ati oferit din experienta personala despre Sako 85 Bavarian. Daca ar fi sa vindeti Steyr-ul care ar fi pretul si in ce calibru este?
Re: Merkel KR1 vs Sako 85 bavarian vs Benelli Argo E Pro 9.3x62Mai indene talpa iute, imi ace de tine ca esti ambitios si capos....cel putin asa pare din postari.
Umilul meu sfat ar fi sa pui mana sa dai cateva telefoane si sa planuiesti o vizita intr-un poligon drag tie (si care sa fie si aproape), te pregatesti cu cateva lazi de bere si cateva gratare pt posesorii armelor in discutie si vezi matale singurel care ti se potriveste cel mai bine....de la epolare,gestionarea reculului, eficienta focului 2, reprize trase rapid cu "scobitori" de 18 sau 21 grame (in 9.3x62 bineinteles), grupaje, etc. Bineinteles pariez ca nu vei face treaba asta, dar vei continua cu ambitie topicul, vei cumpara o arma la recomandarea unora si o vei vinde destul de repede pt ca in timp o sa iti dai seama singurel ce ti se potriveste mai bine. Iti doresc mult kkt pe teava si sper sa nu am dreptate! ![]() www.dronaoradea.ro
Re: Merkel KR1 vs Sako 85 bavarian vs Benelli Argo E Pro 9.3x62Mare Capetenie in devenire,
Nu imi permit sa fac bascalie decat de mine. Mai in gluma sau mai in serios sa stii ca am fost foarte serios, iar colegii nu au facut bascalie de tine cand au sugerat sa dai fuguta la un poligon, unde vei primi informatii avizate. No, "Cursul de arme si munitii" suna cunoscut? Parca e obligatoriu si acolo se explica ceva si de epolare. Ca sa zic asa ... alegerea unei arme se poate dovedi mai dificila sau mai paguboasa decat stransul argintilor. Si nu vreau sa par vulpe, dar elemente minime de: 1)etica vanatoareasca 2)manuire arme si munitii trebuie sa aiba orice persoana care este cinstita cu numele de "vanator" si nu te vei numi vanator prin prisma vanatului doborat. Intai trebuie sa il meriti si sa il cinstesti. Sper din tot sufletul sa ai un nas de botez care sa te indrume pentru a deveni "vanator"
Re: Merkel KR1 vs Sako 85 bavarian vs Benelli Argo E Pro 9.3x62Mai pe scurt, ia-ti ce iti place! In rest, toate armele de care s-a facut vorbire trag fff bine.
Recul au toate dar te vei invata. Despre cat de repede reancarci, iti sugerez sa dai bine primul foc, iar daca te vor napadi cardurile de mistreti, nu te lacomi si pusca ce-i valoros sau gustos.
Maestre Mexx este adevarat ca sunt incapatanat, pot spune ca si ambitios, dar nu tot timpul este bine sa fiu asa, eu as zice sa nu pariati ca poate chiar o sa ascult de sfatul dvs, de fapt daca stau bine sa ma gandesc este un sfat foarte bun. As putea aranja o intalnire cu lazi de bere si celelalte accesorii in zona Alba Iulia la poligon. Dar trebuie sa dau niste telefoane, dupa cum spuneati. Va multumesc pt sfaturi, chiar mi-ati deschis ochii! Totusi se baga cineva?
Re: Merkel KR1 vs Sako 85 bavarian vs Benelli Argo E Pro 9.3x62Am pierdut ceva? O cafeluta, un biscuite...
![]() ![]() ![]() -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: Merkel KR1 vs Sako 85 bavarian vs Benelli Argo E Pro 9.3x62In cazul in care iti plac armele cu glont in stil "clasic", cred ca Sako 85 Bavarian este o alegere foarte buna. Am de aproximativ 2 ani o astfel de arma in calibrul 30.06 si pot sa spun ca sunt mai mult decat multumit de alegere, din toate punctele de vedere:
- O arma foarte bine lucrata, cu atentie la detaliu, robusta (fara plasticaraie ieftine si "taiat de colturi" la materiale si manopera) - mecanisme care functioneaza fara cea mai mica problema, in orice conditii (ploaie, frig etc...). De exemplu, ca vorbeai de folosit arma la goana si repetitia focului, incarcatorul functioneaza impecabil (ca uns), fara sa aiba acel efect sporadic de mica "agatare" a glontului la incarcarea pe teava sau sa fie nevoie de fortarea lui (ce-i drept Blaser-ul si KR-ul au acea cursa a incarcatorului mai scurta... dar sincer sa fiu... nu stiu cat ajuta / daca e vreo diferenta sesizabila pentru o vanatoare la goana, pentru vanatori obisnuiti); incarcatorul detasabil e 100% din metal (arcul care impinge cartusele e foarte bine echilibrat); set trigger-ul (schneller-ul) foarte OK; siguranta foarte fina, usor de manevrat. - o arma foarte precisa, dar asta cred ca depinde la orice arma si de munitia pe care o folosesti (in cazul meu, RWS EVO si uneori SAKO Gamehead). Cand am reglat luneta, a avut un grupaj de sub 1 cm la 100-110 m. Folosesc un suport Optilock cu o luneta Zeiss Conquest DL 3-12, si dupa 2 ani, luneta a ramas reglata ca dupa primul reglaj. - rezistenta la ploaie: s-a intamplat sa nu o curat imediat dupa o ce m-a prins ploaia, pana a doua sau a treia zi, dar nu s-a vazut nici cea mai mica urma de roseata. - arma in general, foarte bine echilibrata, patul vine bine in umar (stil nemtesc / bavarian, cu obrazar), iar reculul e unul mai mult decat lejer / suportabil (un proiectil unic tras dintr-o arma lisa de 3.1 sau 3.2 kg e mult mai greu in umar decat un 30.06 tras dintr-un Sako de 3.7 / 3.8 kg cu tot cu luneta, arma in sine: 3.2 / 3.3 Kg, varianta cu teava de 57 cm -> e si varianta cu teava de 51 cm; pentru precizia in plus, eu am ales prima varianta...). - si nu in ultimul rand, o arma care, cred eu, arata foarte bine ![]() IJ 43 cal. 12, Beretta Silver Pigeon I cal. 12, Sako 85 Bavarian 30.06
36 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 34 vizitatori |
Publicitate
|