Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Binoclu Pentax.
27 mesaje • Pagina 1 din 1
Binoclu Pentax.Salutare, vreau sa achizitionez un nou binoclu si vreau sa va cer parerea dumneavoastra. Binoclul este un Pentax Binoclu SP 12x50.
http://www.astroshop.ro/pentax-binoclu-sp-12x50/p,49530 Multumesc anticipat!
Re: Binoclu Pentax.Prea mare magnificatita, iar eu la mai putin de banii aia as prefera Delta Forest II sau un Yukon Futurus, Delta l-am avu si cu Yukonul m-am jucat deci stiu cum sunt... ce-i drept cu Pentaxul nu
Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76 Nissan Terrano R20 ZD30
Re: Binoclu Pentax.Buna ziua, multumesc foarte mult de sfat. Cred ca am sa cumpar pana la urma un delta forest II 10x42. Sunteti multumit de binoclu? Din ce material e facut corpul binoclului? E rezistent la aburire?
Multumesc anticipat.
Re: Binoclu Pentax.Exact modelul asta l-am avut pana acum cateva luni cand am uitat masina deschisa cu el inauntru, foarte multumit, un binoclu extraordinar pt pretul cerut. Partea exterioara e din cauciuc si are capace pe obiective. Il voi lua foarte repede din nou.
Vorbeste cu colegul nostru Radu Bichis, el are cele mai bune preturi la produsele Delta Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Re: Binoclu Pentax.Eu eram tentat sa iau Delta Titanium 8X56. Oare merita diferenta fata de Forest II 10x50?
12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Re: Binoclu Pentax.Din ce stiu eu Titanium sunt superioare, acum exact ce diferenta si daca merita in comparatie cu Forest II, asa cum scriam si mai sus iti poate spune Radu Bichis care le vinde si le cunoaste perfect cred ca toate modelele.
Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Re: Binoclu Pentax.
Am fost in aceeasi situatie ca si tine si am ales Titanium-ul, dupa ce le-am avut pe ambele in mana... Week-endul ce a trecut tocmai ce l-am uitat in masina vre-o 3 zile la -15 -20 grade noaptea, dupa ce l-am recuperat prima curiozitate a fost sa vad daca este aburit si am fost placut surprins sa vad ca totul este in regula. PS: .... inca un lucru, pentru factor de marire de 10 deja trebuie sa sprijini binoclul sau bratul de copac.
Re: Binoclu Pentax.Este vreun coleg din Cluj sau imprejurimi care are Delta Titanium? Inainte sa fac comanda, as vrea sa il vad si sa il testez putin.
12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Delta asta nu e 10X42 ci 8x42 (se vede si pe una din imagini). Daca vrei magnificiatie de 10x atunci e Forest 10x50 care e putin mai scump. Asa cum ziceau si colegii de mai sus: ia legatura cu Radu ca te ajuta el.
Re: Binoclu Pentax.Sa sti ca acum in prag de recumparare a unui alt Delta si pe mine m-ar interesa foarte tare diferenta intre Forest II si Titanium, nu de alta da am vazut ca intre Forest II 10x50 si Titanium 10x42 nu e mare diferenta de pret, cel putin pe siteul oficial Delta,
sigur intre x50 si x42 exista o diferenta, dar eu as vrea sa stiu daca sunt altele si in afara de asta, nu de alta dar la lunete am Zeiss x42 si Nikkostirling x56 si e net superioara x42 ![]() Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Re: Binoclu Pentax.Pentru "crengutele" alea dupa care te uiti tu, 10x56 este varianta castigatoare!
Diferenta de la 8 la 10 va face diferenta si 56-ele te va tine 10 minute mai mult in teren, bineinteles cu sprijin! Da un ochi prin Titanium.,,, cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Laure, hai zi ca mai ai unul, ca de celalalt de la tine tot n-am avut noroc daca am uitat masina deschisa cu el inauntru, pe cuvantul meu dar binoclu ala chiar mi-a placut mult. Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Re: Binoclu Pentax.N-are tata, ca ti-ar da.
Eu tot cu javra mea de Dekarem..... cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: Binoclu Pentax.Salut,
Binoclul delta forest II este rezistent la aburire? E unplut cu azot? Multumesc
Da, intra in dreapta la Tech Spec. http://en.deltaoptical.eu/products/closer-to-the-target/binoculars202/forest-ii2/delta-optical-forest-ii-10x50-en/ Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Re: Binoclu Pentax.Salut,
Va multumesc tuturor de sfaturi si de ajutor, cred ca am sa cumpar un delta forest II 10x50. Oare produsele delta optical sunt fabricate in polonia,sau si aceasta firma fabrica produsele in China?
Re: Binoclu Pentax.Din informatiile pe care le-am gasit pana acum, binoclurile sunt facute in China. Nu cred ca asta ar fi o problema foarte mare. Si chinezii fac lucruri de calitate, depinde foarte mult de specificatiile si exigentele celui care comanda si, bineinteles, de pretul pe care este dispus sa il plateasca. Spun asta dupa ce am participat la un audit la o fabrica de electronice din China.
La lunete se pare ca sunt mai exigenti si, cel putin cele din seria Titanium, sunt facute in Japonia. 12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Re: Binoclu Pentax.Oare si binoclurile din categoria Titanium sun fabricate in Japonia? Fug de chinezarii ca de ala cu coarne
![]()
Re: Binoclu Pentax.Inca nu am reusit sa pun mana pe unul dar se pare ca sunt facute in China.
https://m.youtube.com/watch?v=weogQCmSqsQ 12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Dintr-un punct de vedere te inteleg dar ... la electronice primare ( cipuri, memorii etc) liniile de productie sunt aceleasi difera numai exigenta la CTC. Acelasi lucru este valabil si la scule de pescuit ( lansete spre exemplu) . Aproape toate blancurile sunt facute pe linii in China. CTC-ul si accesoriile (inelele, mandrinele etc.) sunt diferite . Deci cat platesti atata ai. Nu stiu la lunete, binocluri cum este dar daca vrei sa cumperi cea mai luneta si o gasesti la 2 lei sigur este teapa. In schimb daca cumperi ceva de la o firma de renume care mai si acorda garantie la produsul lor de fapt NUMELE FIRMEI reprezinta garantia produsului . Respect, Razvan
Re: Binoclu Pentax.Totusi ma gandesc, ca in pofida faptului ca e fabricat in China are o calitate superioara. De Nikon aculon ce parere aveti? Din cate am mai citit pe internet, Delta ar fi mai bune.
Re: Binoclu Pentax.Detin un ior 7x40 si un hensoldt 8x30, dar vreau neaparat si un binoclu cu o magnificatie de 10x, mai mult pentru observatii montane.
Re: Binoclu Pentax.Titanium au 10 ani garantie si sunt facute in Japonia la LOW(Light Optical Works)
Re: Binoclu Pentax.Ciudat este ca in review-ul de mai sus se spune ca binoclurile Titanium sunt Made in China iar lunetele Titanium Made in Japan. Cu garantia e clar: 10 ani la ambele.
Este posibil sa fie anumite loturi de binocluri Titanium facute in China si altele in Japonia? Cum am spus mai sus, personal nu as considera un dezavantaj daca ar fi facute in China dar mi-ar placea sa elucidam si acest mister... 12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Re: Binoclu Pentax.Din cate am citit si studiat pe internet, am ajuns la concluzia ca sunt niste binocluri bune la acel pret. Avand in vedere ca au prisme BAK4, acoperire suprafete optice FMC 99% si umplute cu azot. Nu stiu cum sta cu aberatia cromatica.
27 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Sunt incepator, am nevoie de sfaturi! Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 29 vizitatori |
Publicitate
|