Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Cerb lopatar 2016
21 mesaje • Pagina 1 din 1
Re: Cerb lopatar 2016Sunt deja daunatori...
Re: Cerb lopatar 2016Sunt curios ce cota aveti la lopatari si carpatini
Felicitari pentru fond! Blaser R8 30-06,9.3x62
Merkel Suhl 12/70
Re: Cerb lopatar 2016Sunt destui...
Re: Cerb lopatar 2016Buna,
M-ar putea ajuta cineva cu niste poze ale unui trofeu de lopatar intre 2 si 2.5 kg? Intentionez sa iau o autorizatie si as vrea sa-mi fac o impresie despre ce inseamna un astfel de trofeu (cu masa respectiva). Multumesc! IJ 43 cal. 12, Beretta Silver Pigeon I cal. 12, Sako 85 Bavarian 30.06
Re: Cerb lopatar 2016De ce, cand iei autorizatia ti-o da cu kg trecute pe ea anticipat? Ca pe bonul fiscal de la pescarie cu gramajul pe el?
Zi-le ca esti de moda veche si tu vrei o cartela de ratie lunara, cu o bucata cerb lopatr mascul pe ea... Ps: la ce asociatie ceri? Nu de alta, dar as mai lua si eu vreo 3-400 grame de prepelita si vreun kil de fazan... asa, pentru de dimineata -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: Cerb lopatar 2016Rautacisme
Pana în 2500 g găsești la preturi mici ( aproximativ 500 euro) Peste 2500 se scumpește binișor. Noi ăstia afiliați nu prea ne permitem de 3000-4000 g. Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Re: Cerb lopatar 2016
"Rautacisme" sau probleme cu lectura... combinate cu un pic de frustrare...? sunt mai multe posibilitati... Am scris ca m-ar interesa sa-mi fac o impresie despre trofeu in functie de greutatea lui (masa). In functie de asta stiu ce buget sa pregatesc pentru autorizatie. Cunosc deja preturile cerute de mai multe asociatii (Arad, Timis). IJ 43 cal. 12, Beretta Silver Pigeon I cal. 12, Sako 85 Bavarian 30.06
Re: Cerb lopatar 2016Ce sa faci, Fratica......asa e Mavu, rautacios.
Mai ales cu astia care nu trec pe la prezentare. cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: Cerb lopatar 2016Probleme cu lectura sigur nu are iar frustrari nici atat.
Doar ca ai formulat putin ciudat rugamintea ta... In mod normal, gestionarul te va plimba in teren si-ti va arata mai multe exemplare (la Arad cu siguranta are de unde sa-ti arate)... La fiecare iti va indica si un pret estimativ. Nimeni nu-ti va elibera in avans o autorizatie de genul: Lopatar - mascul - 2500 g, fiindca tot ce este mai sus sau mai jos ar fi o problema (adica nu ai impuscat vanatul din autorizatie). Asta a incercat Mav sa-ti spuna, dar in stilul lui caracteristic. La lopatar un trofeu de aproximativ 2500g ar putea sa-ti placa si altul de aceeasi greutate sa nu... O sa gasesesti lopatari cu densitate osoasa mica care au coarne voluminoase si lopatari cu "cioturi foarte dense" care au aceeasi greutate... Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Re: Cerb lopatar 2016fratZica, daca ai preturile asociatiilor care vand lopatari de vreo ceva zeci de ani, te astepti sa gasesti lopatari asemanatori la juma' de pret in...sa zicem Bolintin, Resca, Topolog sau Valea Argovei?
s-ar putea sa nu-ti iasa socoteala, dar eu zic ca merita sa incerci ps: io p'ai mei i-am facut ghiudem la Medgidia si cre' ca au iesit demential... -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
@Ventura: multumesc pentru raspuns. Poate formularea mea nu a fost suficient de clara. Incercam sa vad cum arata un trofeu de lopatar in intervalul mentionat de mine: 2000g ... 2500 g. Evident paznicul poate doar sa faca o apreciere estimativa a masei (intr-un interval) / a costului unui trofeu , care evident e trecut ulterior pe autorizatie. Oricum multumesc pentru informatii. Rugamintea mea ramane valabila: daca aveti poze cu trofee de lopatar ale caror gramaje le puteti comunica pe forum, as aprecia mult. IJ 43 cal. 12, Beretta Silver Pigeon I cal. 12, Sako 85 Bavarian 30.06
Re: Cerb lopatar 2016Cauta pe acest forum la cerbul lopatar 2014 si sunt postate poze cu doi cerbi pana in 2500 g.
Mersi Ciprian! Frumosi lopatari. Felicitari pentru reusita! Poti sa-mi dai ceva date de contact ale celor de la asociatia din Pancota? (sau @Ionica M, daca ma poti tu ajuta...?) E cumva aceeasi asociatie cu cea din Ineu? Multumesc! O zi faina! IJ 43 cal. 12, Beretta Silver Pigeon I cal. 12, Sako 85 Bavarian 30.06
Re: Cerb lopatar 2016Ai mesaj privat!
Vreau si eu unul! cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: Cerb lopatar 2016Vineri (25.11) am vanat primul meu lopatar. Multumesc domnilor de la Socodor, care gestioneaza un fond de vanatoare impresionant, poate unic la noi in tara si nu numai... Serengeti din Europa .
Arma: Sako 85 Bavarian cal. 30.06 Munitie: 30.06 RWS EVO 11,9 g Masa trofeu: 2,250 kg IJ 43 cal. 12, Beretta Silver Pigeon I cal. 12, Sako 85 Bavarian 30.06
Re: Cerb lopatar 2016Bravo!
Om decis. A cautat, a intrebat si si-a obtinut ceea ce a dorit! Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Cerb lopatar 2016Frumos, felicitari
Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76 Nissan Terrano R20 ZD30
Re: Cerb lopatar 2016In acest weekend am avut parte de o superba vanatoare la femela de lopatar. Impreuna cu cativa amici am purces la drum cu destinatia Socodor Jud. Arad. Aici am intalnit niste oameni deosebiti si o organizare de exceptie.
Dupa taierile autorizatiilor am mai stat putin de vorba cu paznici care urmau sa ne insoteasca pe fiecare in parte catre locurile de vanat, stabilind ora la care ne vom intalnii dimineata. Noi am mai stat la un pahar de vorba depanand ceva amintiri si povestind diverse experiente. Dimineata la 6:30 am coborat din camere unde eram deja asteptati de membrii asociatiei, care la o cafea ne-a facut un mic instructaj si spunandune fiecaruia unde o sa faca vanatoare. Eu am reusit sa dobor o ciuta la 183 m distanta masurata de telemetru, si un vitel la 160 de metri. Un fond excelent cu foarte multe exemplare de lopatar, caprior, si fazan. O sa revin cu placere oricand. Inca odata multumesc gestionarilor fondului pentru o experienta inedita. Arma: Tikka T3 hunter 30.06 Luneta : Ultimax 1-6 x24 Munitie : Norma Oryx 13g Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
21 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Vanatoare de cerb lopatar Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori |
Publicitate
|