Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Jurnalul meu de vanator: Dacus_Malus
54 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Jurnalul meu de vanator: Dacus_MalusBuna ziua,
Ma "intitulez" Raul R. si sunt proaspat vanator. Aici va fi jurnalul meu de vanator, in care o sa va descriu experientele mele trecute si viitoare... Am dat (si am luat) examenul in 23 iulie 2016, in Focsani ptr. ca stagiatura am efectuat-o la o asociatie privata din Adjud, care are fondul de vanatoare undeva pe la Darmanesti. Sunt nascut in Brasov, locuiesc in Rasnov, dar lucrez in Adjud. Prima intalnire cu vanatoarea am avut-o undeva prin 1983 sau 1984, cand aveam vreo 9 anisori. Eram cu tatal meu la bunicii din partea lui, in satul Palici, com. Viperesti, jud. Buzau. Era pe la sfarsitul lunii august, si s-a efectuat o vanatoare la mistret in zona satului nostru, ptr. ca localnicii aveau probleme cu mistretii care produceau pagube, mai ales la porumb. Si cum terenul era al CAP-ului, raportarile recoltei de porumb la hectar sufereau. Deci s-a organizat o vanatoare la care tata a fost "invitat" ca si gonas, si tata m-a luat si pe mine. De la aceasta vanatoare am ramas cu amintirea primelor focuri de arma auzite. Mistret (sau alt vanat) nu am vazut, din motive pe care nu le mai tin minte, nimeni nu a impuscat nimic. A 2a experienta la vanatoare am avut-o imediat dupa, cand bunicul meu a vorbit cu unul dintre vanatorii respectivi, sa "organizeze" o panda intr-o gradina a lui, unde avea porumb, si unde, evident, mistretii faceau pagube... De la aceasta panda de noapte, nu mai retin decat ca tata+bunicul+vanatorul respectiv au stat intr-un adapost la marginea tarlalei si au asteptat zadarnic un porc mistret...Bine , nu chiar zadarnic, ca au biruit vreo 2 sticle de tuica. Eu am stat treaz cu ei pana pe la ora 12 noaptea, cand am adormit pe un culcus facut din fân uscat si invelit cu un ţol... Spre dimineata m-am trezit brusc, vanatorul a tras un foc de arma...Li s-a parut ca au vazut un mistret...Bunica zicea ca li s-a parut din cauza tuicii... Bineinteles ca nici acum nu am vazut vanat... Va urma. focu' si cartusu'!
MP 153 12/76 Axis II SR 30-06 IJ54 12/70
Re: Jurnalul meu de vanator: Dacus_Malus
Eu unul ma bucur ca au apus acele vremuri P. S. Bun venit ! Membru ANDA
Re: Jurnalul meu de vanator: Dacus_MalusDupa aceste prime "intalniri" neconcludente cu vanatoarea,a urmat o pauza de vreo 6..7 ani in care nu am mai prea avut tangenta cu nobila arta, decat prin scrieri: almanahurile si revistele "vanatorul si pescarul sportive".
In acesti ani s-au intamplat multe in viata mea: a murit tatal meu, m-am apucat de pescuit, m-am concentrat pe scoala, am inceput sa muncesc vara pe la IAS-uri si CAP-uri .... Prin 1989 sau prin 1990 am avut urmatoarele experiente la vanatoare, de data asta in zona unde locuiesc: printr-un octombrie rece si ploios am fost cu un vecin vanator la vanatoare de rate , undeva pe la "Magurele - balta avicola" in apropierea comunei Cristian (unde s-a nascut Aristide Stavros). {Am si cu Stavros o poveste, dar o spun mai tarziu....} Deci la vanatoare de rate cu nea Nicu.... Acum sa-l prezint pe nea Nicu. Nea Nicu era plutonier major la Unitatea militara de transmisiuni din Rasnov, si era ceva gen "magazioner" la magazia de efecte militare. El era cunoscut printer vecini ca "furnizor" de bocanci, pantofi de ofiteri, ceve elemente de tinuta militara etc. (toate contra cost, evident). De fel era moldovean, si nu-l puteam suspecta de multa inteligenta...pana si nevasta-sa il considera cam tampitel....Dar eu, copil la vreo 14 ani, eram impresionat de armele lui: avea o mixta cu luneta si o juxtapusa...bine, eu nu stiam atunci denumirile astea, dar eram impresionat de flinte. Acu nu stiu, dar ori flintele erau "defecte", ori nea Nicu era dereglat, dar am fost cu el la 3 vanatori, si nu a nimerit nimic.... Prima vanatoare: vanatoare de rate in balta avicolei...Era octombrie tarziu, frig, ploaie si oleaca de vant. Dupa parerea lui, era vreme perfecta de vanat rate. Dupa parerea mea, era o vreme de bagat boala-n oase...pana la urma eu am avut dreptate... nea Nicu isi incarca lisa (avea niste cartuse din carton, tare comice) Pe ploaia aia evident ca s-a umezit cartonul.... Eu mergeam pe langa stuf, incercand sa sperii ratele, el undeva pe un dig din apropiere tragea in ele ca artileria anitaeriana in avioanele americane deasupra Ploiestiului in ww2. Rate erau....nea Nicu tragea insistent , dar cam din 2 in 2 cartuse...adica 1 cartus tragea unul ba, si tot asa. A tras vreo 10 focuri (folosind vreo 20 cartuse) pana a speriat toate ratele de pe balta aia....evident nu a cazut nici o rata...Ba mai mult, (pe la jumatea vanatorii) la un moment dat incercand sa-si "deschida unghiul" a alunecat si a cazut intr-un ochi de balta...Apa nu era adanca, vreo 30 cm + namol pe fund, dar el cum a cazut in cur, s-a udat corespunzator... Pana ne-am urcat in masina, i-au cam inghetat outele... Mi-a explicat apoi (pe drumul spre casa) ca vanatoarea e si frumoasa dar e si grea, cere sacrificii (se gandea cred la scaunul de la masina lui care mustea de apa si noroi) si ca el nu a nimerit ratele din 2 cauze: la inceput ca erau cartusele cam umede, si mai la sfarsit ca-i clantaneau dintii de frig si nu se putea concentra... Rezultatul acestei vanatori: eu am vazut pentru prima data cum se trage dupa rate si am primit ca souvenir un cartus de carton care nu percutase, el a prins o raceala pe la vezica (sau asa ceva) ca se pisa din 5 in 5 minute timp de vreo luna. A fost nevoit sa se lase si de beut ptr. perioada asta. Deci vanatoarea este frumoasa, dar cere sacrificii. Acel cartus l-am pastrat multa vreme, si m-a fascinat.....pana cand l-am desfacut si am scos alicele din el, alice pe care le-am folosit la pescuit. Va urma. ( a 2a vanatoare de rate, si o vanatoare de caprior) focu' si cartusu'!
Re: Jurnalul meu de vanator: Dacus_MalusBun venit pe forum!
Nu excelezi, dar esti peste media celor care se cred povestitori! Vinatorul madalin122582 care se bucura ca au apus acele vremuri nu stie ce a pierdut. Sa nu fiu inteles gresit, nu sint pro alcool. Ideal ar fi sa se mai informeze fiecare. Apropos, la el in grupa se mai fac pauze de masa sau mese dupa vinatoare? Conform legii nu ai voie sa consumi nici o bere atita vreme cit ai arma la tine sau in masina, chiar daca nu conduci tu...Imi amintesc mese cu berbeci la protap, cu vin, cu veselie si voie buna... Nu am auzit de accidente sau incidente in acele vremuri.Dar ce sa facem, asa e cu coorporatistii care s-au facut vinatori. Ne fac reguli. Esti inteligent daca crezi doar jumatate din ceea ce auzi; esti intelept daca stii care e jumatatea.
Cred ca madalin s-a referit la cu totul si cu totul altceva!!!
Re: Jurnalul meu de vanator: Dacus_Malusnu-mi "poluati" topicul.
multumesc. focu' si cartusu'!
Re: Jurnalul meu de vanator: Dacus_MalusBine ai venit, pui de dac!
Re: Jurnalul meu de vanator: Dacus_Malusfoarte tare !! ma abonez la jurnalul asta al tau
felicitari si pentru reusita la examenul de vanator !
Re: Jurnalul meu de vanator: Dacus_MalusA-2a (si ultima, pana acum) vanatoare de rate.
A 2a vanatoare de rate a semanat foarte mult cu prima.... Adica aceasi protagonisti (eu si nea Nicu), acelasi loc de vanatoare - balta Avicola de la Magurele, aceleasi rate surde - nici una nu a cazut in focul vajnicului tragator. Au fost si niste deosebiri: era iarna (cred ca decembrie sau ianuarie), era ger, si am tras si eu 2 cartuse.... Dar sa le luam pe rand: - prima vanatoare a fost prin octombrie sau noiembrie...nea Nicu s-a refacut dupa raceala la vezica, se putea si el pisa ca omu....si s-a gandit ca trebuie sa se razbune pe acele rate surde. Asa ca m-a invitat din nou la vanatoare...eu nu eram prea incantat, deoarece mie imi placea sa inghet jucand fotbal pe zapada, nu impiedincandu-ma prin stufaris...dar am pus conditia sa ma lase sa trag si eu cu flinta....ceea ce el a acceptat, si iata-ne din nou cu noaptea in cap pe balta. vanatoarea a durat putin, ca am inghetat repede.... Eu mi-am facut treaba, am mers pe malul baltii, facand galagie si cateva ratele au zburat...de aici incolo era treaba lu nea Nicu... El a tras din greu, cred ca mai mult de 10 focuri...si nu a nimerit nici o rata...Bine, el a nimerit ceva, o pasare, dar pasarea a cazut undeva la vreo 15..20 m de mal. Balta era inghetata pe margini, dar pasaroiul ala a cazut in apa. Evident ca nea Nicu nu avea caine de vanatoare... A incercat sa ma convinga sa intru eu in apa rece, dar nu eram nici macar convins ca aia e rata...eu credeam ca e vreo cioara (erau si multe ciori in zona aia). El nu s-a bagat, ca abia scapase de o raceala...asa ca pasarea a ramas in apa. Eu, cu mintea mea de copil, am incercat sa dresez un catel mic pe care l-am gasit acolo...dar catelul era rupt de foame si imun la orice dresaj. Era alb cu negru...adica negrul provenea de la miliardele de pureci pe care-i avea....Catelul a fost botezat de mine si l-am intitulat "Pulicuţă", ca intre 2 sceuneli se lingea la puţă. (in rest se scarpina intens de pureci). Deci nici Pulicuţă nu a vrut sa intre in apa dupa rata. I-am dat chiar si o bucata de paine pe care a "aspirat-o" ca un scamator, dar tot nu a vrut sa ne ajute. Inainte sa plecam, nea Nicu mi-a dat 2 cartuse din alea de carton, sa trag si eu cu flinta la o cioata. Primul cartus nu a percutat (era umed sau inghetat probabil), al 2-lea m-a luat prin surprindere si am cazut in cur de la recul.Dar nici cioata nu am nimerit-o... Pulicuţă s-a speriat si a fugit, eu nu mai putem de rusine ca am cazut in fund, si nea Nicu se distra copios. L-am intrebat cat costa un cartus...si daca cu cat a dat pe cartusele trase la cele 2 vanatori, nu cumpara o rata de undeva....Astfel ca I-am dat ideea....Si-a adus aminte ca are el pe cineva la Avicola si sa mergem acolo poate facem rost de niste gaini. Zis si facut, se prezinta la poarta avicolei, si-i spune la paznic ca-l cauta pe nea...cutare (nu mai stiu cum il chema). Paznicul cand l-a vazut in uniforma militara (asa mergea nea Nicu la vanatoare, in haine militare, ca doar era plutonier major) a devenit brusc amabil si l-a chemat pe nea cutare. A negociat nea Nicu cu nea Cutare pret de cateva minute si de niste bani trecuti pe furis din haina militara in halatul lui nea cutare. In vreo 10 minute nea cutare vine cu o punga in care s-a dovedit a fi 4 gaini jumulite de pene. Marinimos, nea Nicu mi-a dat si mie o gaina, restul le-a dus lu nevasta-sa care-l bombanea tot timpul ca s-a facut vanator degeaba, ca tot de la alimentara trebe sa cumpere carne. Asa ca am fost la vanatoare de rate, si am ajuns acasa cu o gaina... Treaba e ca mi se pare ca nea cutare nu era prieten bun cu nea Nicu (sau avea vreo dusmanie la el), ca ne-a dat cele mai batrane gaini din avicola aia. Mama mea s-a bucurat cand am venit cu gaina acasa, dar apoi cand a consumat aproape o butelie pana a fiert-o....nu i s-a mai parut asa afacere. Asta a fost a2a vanatoare de rate de la care m-am intors cu o gaina. Urmeaza vanatoare de tap, si povestea cu Aristide Stavros. focu' si cartusu'!
Re: Jurnalul meu de vanator: Dacus_MalusNu gasesc butonul de Like, asa ca-ti spun: Tine-o tot asa!
Ne mai descretim putin fruntile. Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Re: Jurnalul meu de vanator: Dacus_Malusfocu' si piesa!
Asa imi explica nea Nicu filozofia lui de vanatoare. Aproape ca-l credeam, deoarece casa lui (un apartament cu 2 camere in bloc comunist) era intesata de trofee: avea panoplie cu coarne de cerb, vreo 2 cu coarne de caprior, piei de mistreti si chiar o blana de urs, alaturi de nelipsitul fazan impaiat.. Deci nea Nicu imi povestea teoria focu' si piesa, cand mergeam la pescuit (ca vazand ca de la vanatoare de rate ne intoarcem cam goi, l-am "convertit" la pescuit ca sa venim si noi acasa cu ceva proteina animala). Focu si piesa insemna (in conceptia lui) ca el de cate ori trage, doboara ceva...altfel mai bine nu trage.... Intreband-ul de ce nu a nimerit si la rate, mi-a explicat ca teorema e valabila doar la tragerea cu glont. Deci, acu va voi povesti ultima mea vanatoare din "epoca veche"...vanatoarea de caprior. Era o vara tarzie, (cred ca luna august) , alternau perioadele de ploaie cu cele de soare puternic....In urma unei partide de pescuit la clean, de unde ne-am intors fiecare cu cativa cleni frumosi, nea Nicu al meu a considerat ca e momentul sa avansez ca ucenic vanator, si m-a invitat la vanatoare de tap (caprior) la dibuite sau chiar la panda. Vanatoarea s-a desfasurat undeva prin padurile dintre Rasnov-Cheia-Paraul Rece. Au fost vreo 2 zile ploioase, dar apoi a iesit soarele, si nea Nicu a hotarat ca a2a zi merem sa puscam un tap. Zis si facut...adica am mers! Eu ma simteam aproape barbat (aveam mai mult de 16 ani..poate chiar 17) si imi daduse sa car flinta juxtapusa. (fara cartuse). El era inarmat cu o mixta cu tevi suprapuse si cu luneta. Nu stiu calibrele, dar daca ma mai intalnesc cu nea Nicu o sa-l intreb. Am lasat limuzina lui (Passat break de prin anii 1980, cu cutie automata) langa un fir de apa, si am luat-o la bocanc prin padure. Dupa vreo juma de ora de mers prin padure eram terminati. A naibii padure nu era dreapta ca la campie, ci era doar deal si vale...Nea Nicu s-a asezat obosit pe o cioata, s-a intremat cu o gura de ceva tarie, eu m-am hidratat cu apa chioara, ca eram inca copil, si mi-a explicat planul. Undeva la vreun km intr-o anume directie, era o poienita unde sigur vine tapul...Asa ca , noi trebuia sa-l ambuscam.Eu urma sa merg pe o vale, nea Nicu sa mearga pe coama dealului, in paralel cu mine...pana la poienita.Ajunsi la poienita, urma sa ne gasim cate un loc de panda, si sa asteptam ceva timp pana apare tapul, si nea Nicu urma sa "focu si piesa". Eu neprimind cartuse, caram doar flinta goala, ca sa am si eu o ocupatie. Am urmat deci planul, si am mers cu atentie spre poienita vietii...asa de atent am mers, ca am vazut multe ciuperci (era dupa ploaie), dar nici un tap, caproara, oaie etc. Din cand in cand il auzeam pe nea Nicu boscorodind ceva. Pesemne ca l-a auzit si tapul, astfel incat nu era nimeni in poienita. Acum urma sa ne pitim ca sa efectuam si o panda. La un moment dat aud o bufnitura si o injuratura din directia lui nea Nicu...Mai apoi mi-a spus ca incercand sa se piteasca dupa o cioata, a alunecat si s-a proptit cu noada intr-o radacina...nimic grav, doar ca merge oleaca cracanat. Eu m-am camuflat intr-o tufa de ceva verde, si mi-am aprins pe furis o tigara (nimeni nu stia ca fumez, si asa trebuia sa ramana). Dupa ce am legumit tigara aia vreo 15 minute (ca alta nu aveam) am inceput sa nu mai am stare. Tapul nu venea, soarele se ridicase deja sus, pusca mi se parea grea desi nu era incarcata....Pana la urma , am iesit din tufa respectiva, si m-am rezemat de un copac, intr-o pozitie mai comoda si am incercat sa trag un pui de somn. Pesemne ca si nea Nicu trecea prin aceleasi stari + durerea de noada, ca l-am auzit ca vine la vale . Culmea , venea normal, nu se impiedicase. Mi-a spus ca vanatoarea e gata, ca tapul nu mai vine ca e aproape 10, si tapii nu mai umbla dupa ora 10...etc I-am zis ca pe drumul de intoarcere am vazut multe ciuperci, si s-a luminat la fata. Mi-a declarat ca el ca militar si ca vanator a petrecut multe zile in padure, si cunoasterea ciupercilor e una din calitatile lui. (eu nu observasem celelate calitati). Ca urmare am adunat o ranita de ciuperci,in timp ce a inceput si o ploaie usoara...de vara. Ajunsi la masina, am constat ca firul de apa era acum mai mare (din cauza ploii) si la masina nu se putea ajunge decat prin apa. Nea Nicu, in calitate de sofer si de posesor de bocanci de vanatori de munte (varianta scurta, cu bot patrat ptr. schiuri) s-a dus la masina. Apa era exact atat de adanca cat sa-i intre in bocanci (vreo 15 cm probabil), dar a reusit sa scoata masina de acolo fara alte probleme. Ne-am dus acasa la el, unde tanti Doina (nevasta-sa) era sigura ca venim fara carne, dar s-a mai inmuiat cand a vazut ciupercile.Asa ca s-a apucat sa faca o tocana de ciuperci, in timp ce nea Nicu (ajutat/incurcat) de mine si-a curatat armele. L-am intrebat de ce le curate ca doar nu s-a tras nici un foc, si el mi-a azis ca asa trebe. Trebuie sa ai gija de arma mai mult ca de nevasta....evident ca tanti Doina a auzit chestia asta si I-a mai zis cateva de dulce. Dar cina, cu tocana de ciuperci, cu mamaliga calda a fost fenomenala. Noroc ca mie nu-mi prea plac ciupercile, si am halit doar o prtie. A 2a zi dimineata m-am trezit cu o eruptie/urticare aproape pe tot corpul si cu senzatie de voma (am vomitat si ce am fumat in zilele trecute). Nea Nicu si tanti Doina erau deja la urgente cand am ajuns si eu. Era doar o toxinfectie alimentara cauzata de unele din ciupercile gatite, nimic grav la mine si la tanti Doina(ca le si vomitasem)..La nea Nicu era oleaca mai grav ca el halise vreo 2..3 portii de tocana, si udase si cu vin. Si astfel era ametit si plin de bube...problema era ca avea niste bube mari inclusiv pe fund, care combinate cu durerea de noada, il facea sa stea mai stramb pe scaun. Asa s-a incheiat ultima mea vanatoare in calitate de copil, experienta in urma careia m-am axat pe pescuit. PS: Vreau sa mentionez ca la nici una dintre cele 3 vanatori cu nea Nicu, NU am fost insotiti de paznic de vanatoare. De aceea eu aveam pana de curand niste idei cum ca ma duc singur cu arma de vanatoare prin paduri si munti si vanez cum vreau. (Bine, si din cartile lui Stavros am inteles cam acelasi lucru, in multe povestiri el merge cu arma in mana pe munte si vaneaza singur) Va urma: -povestirea scurta despre intalnirea cu Aristide Stavros -jurnalul din zilele noastre. focu' si cartusu'!
Re: Jurnalul meu de vanator: Dacus_MalusUraaaa...
Azi mi-am ridicat autorizatia de cumpararea ptr. prima arma de vanatoare... focu' si cartusu'!
Re: Jurnalul meu de vanator: Dacus_MalusFelicitari pt povestioare si succes in alegerea armei.
Re: Jurnalul meu de vanator: Dacus_MalusArma e deja aleasa (cea din semnatura).
E deja platita (asa m-a sfatuit violiv, daca gasesc arma care-mi place, sa o platesc si apoi astept autorizatia). Marti, 11 oct sper sa o bag la dulapul personal. focu' si cartusu'!
Re: Jurnalul meu de vanator: Dacus_MalusCartuse uscate, catare plina, si un caine mai bun decat Pulicuta va doresc!
Re: Jurnalul meu de vanator: Dacus_MalusNu cred ca o sa am vreodata un caine de vanatoare....
Dar ma rog....vom vedea! In rest, multumesc de urari! focu' si cartusu'!
Re: Jurnalul meu de vanator: Dacus_MalusNu stii ce pierzi,mai ales la lighioane mai marunte.Sa colinzi coclaurii fara caine e ca seara aia perfecta de sex,ma rog,perfecta in mintea ei:cina romantica,lumanari parfumate,dom perignon.frisca si capsuni,ciocolata calda da nu de aia de se bea,de aia de se linge ,trandafiri,fineturi,de.Totul perfect si in pozitie de tragere...si...EA NU MAI VINE.90% din timp m-as duce la vanatoare doar eu si cu cateaua,daca as putea,singuri in doi.Dar nu PREA se poate,ca asa sunt legile noastre minunate.Scuze de off si spor la scris in continuare.
este in noi
Re: Jurnalul meu de vanator: Dacus_Malusvanatorul fara caine e prostul campului, trebuie sa te muti mai la deal si munte (desi nici acolo nu esti mult mai breaz fara un caine)
Re: Jurnalul meu de vanator: Dacus_MalusIeri a fost o zi mare: am intrat official in posesia flintei.
Dupa cum se vedea deja in semnatura mea, mi-am luat un MP153 12/76 , aproape nou. Arma arata impecabil,si a costat fix 1300 lei. In acesti bani am primit: - arma aproape noua (nu are trase mai mult de 20...25 cartuse) - curea de piele ptr. arma - tot noua - husa de transport marca Gamo - tot noua - set de 3 socuri + cheia respectiva - limitator din plastic ptr. magazie - blocator de tragaci cu cifru - trusa de curatate a armei = noua, pare nefolosita. - instructiuni de folosire si demontare in lb. romana si lb. engleza - 56 de cartuse din care: - 10 buc. cu proiectil unic, 12/76 magnum, marca Sterling (40 gr) - 9 buc. cu proiectil unic, 12/70, marca B&P (36 gr.) - restul fiind cu alice intre 2,8 si 5, inclusive 4 bucati 12/67 care cred ca au alice de 5 Nu stiam ca (mai) exista cartuse 12/67....Toate cartusele au incarcaturi de la 32gr in sus, majoritatea fiind de 36 gr. Din punctul meu de vedere am facut o afacere buna. Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj. focu' si cartusu'!
Re: Jurnalul meu de vanator: Dacus_MalusFuga la potera sa o inscrii.
Bravo! Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Jurnalul meu de vanator: Dacus_Malusdeja am fost la potera.
acum imi astept permisul vizat. focu' si cartusu'!
Re: Jurnalul meu de vanator: Dacus_MalusAzi am primit permisul de port arma!
sunt fericit si ma simt bineee........... (Am inceput toate demersurile de a fi vanator in martie 2015 si iata, ca in octombrie 2016 am reusit sa termin cu toate hartiile). focu' si cartusu'!
Re: Jurnalul meu de vanator: Dacus_MalusSa ai mult vanat in traista....
Bine ai venit in randul vanatorilor! Te-ai mutat la Rusavatu? Poate ne intalnim la o vanatoare, o poveste, un botez... PS. Esti sigur ca detaliile alea din mesajul citat vrei sa ramana in postare?
Re: Jurnalul meu de vanator: Dacus_MalusMultumesc tuturor ptr. urari!
@teharau: Nu m-am mai inscris nicaieri deocamdata. Ma gandesc sa ma inscriu la Brasov si/sau la Patarlagele, dar de la 1 ianuarie 2017. Deocamdata sunt inscris la Adjud, si astept cu nerabdare prima vanatoare in noua calitate. PS: e ceva in neregula cu postarea respectiva? Explicatii: martie 2015 - am scos primul cazier ptr. examen vanator si am inceput stagiatura. aprilie 2016 - am facut cursul de arme si munitii iunie 2016 - am scos al 2lea cazier ptr. examen, am terminat stagiatura 23 iulie 2016 - am dat examen si am luat examenul 12 august 2016 - primit carnetul de vanator si carnetul de membru 23 august 2016- depus cerere autorizare cumparare prima arma 6 octombrie 2016 - primit autorizatia de cumparare 17 octombrie 2016 - primit permisul port-arma Deci cam asa a mers treaba. focu' si cartusu'!
Re: Jurnalul meu de vanator: Dacus_MalusDupa cum v-am promis, o sa va scriu si despre intalnirea mea cu Aristide Stavros.
Poate ca multi dintre voi stiti (dar altii nu stiti), domnul Stavros s-a nascut in comuna Cristian-jud. Brasov, cam la 5 km de orasul Rasnov, unde locuiesc eu. Inainte de 1989, era un fel de "vedeta locala", un om cunoscut, respectat. Era un iubitor al muntelui, mergea des pe munte, cunostea toti cabanierii din Bucegi, Fagaras, Piatra Craiului etc. Era printre putinii (singurul pe care-l cunosc eu) care "avea dreptul" de a merge cu arma de vanatoare pe munte,neinsotit, si fara sa fie paznic de vanatoare sau padurar. Si de multe ori mergea singur (cu arma) prin muntii nostrii. Mai tarziu am aflat niste zvonuri cum ca ar fi avut legaturi cu "organele", si ca de asta ar fi avut anumite avantaje in acele vremuri. Deasemenea am mai aflat (tot la nivel de zvon) ca multe din excursiile lui pe munte din anii 1950-1960 erau facute si ptr. a descoperi/intra in legatura cu partizanii anticomunisti. Dupa cum am spus sunt doar zvonuri, nu am nici o dovada. Cert este ca era foarte cunoscut si respectat in zona. In 1987, la concursul "sanitarii priceputi" faza pe oras, echipajul dincare faceam eu parte , a castigat acel concurs. In juriu era si Stavros, care ne-a tinut o cuvantare scurta si frumoasa, despre sanatate, sport, iubire de natura si mersul pe munte. Ca si premii, pe langa alte chestii pe care nu le mai tin minte, (carti, insigne) fiecare echipaj a primit cate o carte scrisa de dumnealui. Eu fiind seful echipajului, am "retinut" aceasta carte, restul premiului fiind impartit intre ceilalti colegi. Am mai primit parca si o diploma si o cupa, care cred ca au ramas la scoala. Imi aduc aminte un singur lucru de la acea intalnire: privirea domnului Stavros, o privire directa, cu niste ochi limpezi si cinstiti, care te patrundeau pana in fundul sufletului. Din pacate, nu am apreciat la vremea respectiva nici intalnirea cu el si nici cartea (aveam cam 13 ani neimpliniti), dar mai tarziu, dupa ce am recitit cartea de mai multe ori, am intels mai multe despre natura si despre nobila arta a vanatorii. Cat despre Stavros, odihneste-te in pace, maestre! Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj. focu' si cartusu'!
Re: Jurnalul meu de vanator: Dacus_MalusLong time, no see - vorba francezului.
de la ultima postare aici, s-au intamplat multe in viata mea: - am fost la vanatoare de mistret. - nu am impuscat nimic - am fost la vanatoare de mistret again - again nu am impuscat nimic. - am facut craciunul si revelionul in bucataria proprie -am fost din nou la vanatoare de mistret...mai e nevoie sa spun ca nu am impuscat nimic? - mi-a nascut nevasta un baiat frumos si sanatos (pe 20 ianuarie) -de-aia am facut sarbatorile in bucataria proprie. (pe baiat l-am intitulat Adrian) De fapt la vanatorile la care am fost, am fost asezat "strategic" ca sa nu-i incurc pe marii puscasi ai grupei...si astfel eu nu am vazut vanat- ergo nu am avut in ce sa trag (decat in cioate). In februarie mi-am cumparat o bijuterie - Savage Axis II SR, cu accutriger si frana de gura. (de la Radu Bichis) Acum bijuteria este la Vasile Craciun ptr. reglarea lunetei. O sa revin cu poze....
Re: Jurnalul meu de vanator: Dacus_MalusAi avut ceva activitate... Nu dispera. O sa vina și vremea ta...
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Re: Jurnalul meu de vanator: Dacus_MalusInca nu ti-ai castigat dreptul de a sta intr-un stand bun . De regula acest drept vine odata cu varsta
Membru ANDA
Re: Jurnalul meu de vanator: Dacus_MalusLa vanatoare, ce-i al tau te cauta!
Corruptissima re publica plurimae leges
54 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2