Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 09 Mar 2025, 20:04
|
|
|
Nu exista vanator care sa nu vrea sa si guste din bucate . Retetele sunt diverse , una mai gustoasa ca alta , de aceea va invitam sa ne impartasiti din experienta Dvs culinara .
Moderatori: mialxx, popaliviu
de scirocco pe 09 Oct 2006, 13:24
Pentru ca tot s-a facut timpul sa vanam si ceva fazani poate are cineva amabilitatea de a posta cateva din tehnicile de gatire si de ce nu, pregatire a acestui vanat de soi.Multumiri anticipat! 
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
-

scirocco
- Veteran
-
- Mesaje: 2046
- Membru din: 31 Iul 2006, 13:17
- Locaţie: Bucuresti
-
de sorin28m pe 09 Oct 2006, 21:29
1 - supa cu taitzei , 2 - salata beauf
It's Not a Passion.
It's An Obsession.
-

sorin28m
- Membru important
-
- Mesaje: 138
- Membru din: 12 Mai 2005, 20:36
- Locaţie: Arad
de geoapis pe 28 Oct 2006, 18:29
sorin28m scrie:1 - supa cu taitzei , 2 - salata beauf
Nu posteaza nimeni reteta pt prepararea acestui vinat?
"Capitane sa faci o tara mindra ca soarele de pe cer"
-
geoapis
- Membru activ
-
- Mesaje: 81
- Membru din: 02 Aug 2006, 21:35
- Locaţie: Bucuresti
-
de scirocco pe 28 Oct 2006, 18:32
Si eu am fost (si sunt in continuare!) interesat de o reteta de fazan dar din pacate nu a avut ecou cererea mea.Asta e! Il facem la cuptor pe amaratul de "fazan"! 
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
-

scirocco
- Veteran
-
- Mesaje: 2046
- Membru din: 31 Iul 2006, 13:17
- Locaţie: Bucuresti
-
de amis pe 28 Oct 2006, 21:19
Fazan cu capac de rata salbatica
Se iau cam 15 fazani mari si grasi.Se jumulesc la rece ca tot vanatul cu pene.Se pregatesc din timp 5 rate salbatice mari si 2 morcovi cu frunze cu tot.Ratele trebuiesc nejumulite...Continuarea retetei doar pentru initiati 
-
amis
- Veteran
-
- Mesaje: 1149
- Membru din: 05 Ian 2006, 20:51
- Locaţie: Pitesti
-
de jon2004 pe 28 Oct 2006, 23:01
-
jon2004
- Veteran
-
- Mesaje: 1743
- Membru din: 19 Aug 2004, 12:04
- Locaţie: BARLAD,VASLUI
-
de amis pe 29 Oct 2006, 20:02
Am uitat:Se uda cu vreo doua borcane de Vin de Chilia,dupa ce ai trecut...de fezandare 
-
amis
- Veteran
-
- Mesaje: 1149
- Membru din: 05 Ian 2006, 20:51
- Locaţie: Pitesti
-
de Dima pe 30 Oct 2006, 09:49
@ amis & jon Reteta e numai pentru cunoscatori, voi stiti mai bine, asa-i? Cum a fost la Chilia, nici nu vreau sa stiu, am vazut cateva poze si mor de ciuda ca n-am putut veni.
-
Dima
- Veteran
-
- Mesaje: 411
- Membru din: 28 Oct 2005, 13:02
- Locaţie: Bucuresti
de wachtelfeld pe 30 Oct 2006, 19:26
....ah,ah,Jon....iar ai fost la Chilia? 
-
wachtelfeld
- Veteran
-
- Mesaje: 2476
- Membru din: 07 Mai 2004, 23:17
- Locaţie: bucuresti
-
de jon2004 pe 31 Oct 2006, 20:35
-
jon2004
- Veteran
-
- Mesaje: 1743
- Membru din: 19 Aug 2004, 12:04
- Locaţie: BARLAD,VASLUI
-
de scirocco pe 01 Noi 2006, 10:35
Pai ar fi foarte bine reteta pentru masa festiva si daca nu e prea mult si cea economica pentru familie  . Multumiri!!
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
-

scirocco
- Veteran
-
- Mesaje: 2046
- Membru din: 31 Iul 2006, 13:17
- Locaţie: Bucuresti
-
de Dima pe 02 Noi 2006, 12:38
@ eltorro, spune tot ce stii, imi place. Ai uitat vinul, francezii recomanda unul de-al lor Bordeaux Moulis. Noi punem pe masa Merlot sau Cabernet Sauvignon de Vanju Mare. Sint beton.
-
Dima
- Veteran
-
- Mesaje: 411
- Membru din: 28 Oct 2005, 13:02
- Locaţie: Bucuresti
de scirocco pe 02 Noi 2006, 12:51
@eltorro
Iit multumesc mult! Bine ca sunt singur cand citesc aceste randuri pentru ca ar fi extrem de riscant sa deschid gura in prezenta altcuiva.... salivez de numa',numa'...  Intradevar ,jos palaria ,retetele sant foarte elaborate si cred ca si foarte gustoase produsele finite. Cum dau de "dusman" il si bag la marinat iar apoi il scot pe masa alaturi de un vinisor cinstit(negru bineinteles!)... in ceea ce il priveste pe sefu...sa-si mai puna pofta-n cui! 
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
-

scirocco
- Veteran
-
- Mesaje: 2046
- Membru din: 31 Iul 2006, 13:17
- Locaţie: Bucuresti
-
de valpangica pe 15 Noi 2006, 17:38
@elttoro
ar gadila un pic si la intrare si la iesire 
-
valpangica
- Site Admin
-
- Mesaje: 1203
- Membru din: 03 Ian 2004, 14:45
- Locaţie: Bucuresti
-
de zeb stump pe 01 Ian 2007, 11:59
Felul I-supa cu taietei;felul II:bucatile care au fiert in supa,deci s-au fragezit,se condimenteaza bine,se dau prin ou si pesmet si se prajesc...E excelent,si usor de facut!
-
zeb stump
- Veteran
-
- Mesaje: 680
- Membru din: 15 Noi 2006, 08:44
- Locaţie: Rm.Vilcea
de Cristi pe 06 Dec 2010, 06:36
The golden rule of history is those with the weapons make the rules. www.anda.com.ro
-

Cristi
- Veteran
-
- Mesaje: 2689
- Membru din: 09 Mar 2004, 11:03
de Sly_Fox pe 07 Dec 2010, 00:11
Sincer, nu as prepara aceasta reteta, fazanul nu are nici o treaba cu strugurele, exceptie -cand strugurele se metamorfozeaza in vin . 
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
-

Sly_Fox
- Veteran
-
- Mesaje: 5775
- Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
- Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea
de CCM pe 19 Noi 2019, 23:48
Topicul asta cred ca trebuie neaparat revigorat!! Am in plan pt week-end fazan, ma intreb daca merge si fript, in afara de supa/tocana.
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
-
CCM
- Veteran
-
- Mesaje: 924
- Membru din: 10 Mar 2015, 21:13
de liviur pe 21 Noi 2019, 23:29
Eu fac supa si pilaf. Supa 1 fazan, 2 cepe medii, 1 -2 linguri de vegeta, eu o fac in casa si e mai putin sarata, 2 morcovi. Fierb carnea si o spumez, pun vegeta, morcovii si ceapa (intreaga ca o scot dupa ce e gata). O fierb pana e canea gata. Scot carnea, o dezosez si o pun intr-un castron. Pun 2 cepe taiate marunt la calit in ulei de masline, apoi 2/3 cana de orez 1-2 minute peste ceapa transparenta, apoi 3 polonice de supa peste si o las sa scada, apoi apa sau supa peste orez pana se fierbe bine. La sfarsit se pune carnea fiarta si se lasa cateva minute cu capacul pus. P.S. eu si copiii manancam supa fara fidea, galusti, etc. , dar cine doreste poate sa adauge. Ambele sunt delicioase, garantat !!
Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
-
liviur
- Veteran
-
- Mesaje: 869
- Membru din: 23 Oct 2010, 07:40
- Locaţie: Buc-Branesti
de Ghinda pe 22 Noi 2019, 08:11
Tocmai am dezghetat o gaina de fazan. O bag la prelucrat azi! Multam Liviur!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
- Mesaje: 7880
- Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
- Locaţie: Bucuresti
de CCM pe 23 Noi 2019, 00:40
Pilaf! Miaamm! Multumesc de idee!
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
-
CCM
- Veteran
-
- Mesaje: 924
- Membru din: 10 Mar 2015, 21:13
de Ghinda pe 23 Noi 2019, 10:05
Brici a iesit! La pilaf am mai aruncat o mana de trambita piticului si o lingurita de dulceata de ardei iute.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
-
Ghinda
- Veteran
-
- Mesaje: 7880
- Membru din: 14 Dec 2006, 22:35
- Locaţie: Bucuresti
de liviur pe 02 Dec 2019, 20:53
Ghinda scrie:Tocmai am dezghetat o gaina de fazan. O bag la prelucrat azi! Multam Liviur!
Cu placere !
Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
-
liviur
- Veteran
-
- Mesaje: 869
- Membru din: 23 Oct 2010, 07:40
- Locaţie: Buc-Branesti
Înapoi la Retete culinare vanatoresti
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România
|
|