Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 03 Dec 2024, 14:41

long range shooting ......

Sunt multi dintre Dvs care sunt interesati de latura sportiva si de competitie a detinatorilor de arme . Va stam la dispozitie in acest topic !
Subiectul este generos si asteptam postari pe masura .

Moderator: liviur

Re: long range shooting ......

Mesajde Marksman pe 05 Iul 2016, 05:26

Vint de 18-20 km/h , arma de vinatoare , un glont pentru distana medie 800-900 m 185 gr .. Berger VLD H ..
Toate astea mie imi spun ca as face risipa e timp si gloante daca as incerca sa trag la pste 1000m . Arma spun multi ca nu e facuta pentru asea ceva si partial sint deacord :D ... dar cel mai tare ma sperie vintul in toata chestia asta .... Majoritatea tragatorilor spun ca la peste 10mph sau 15 km/h vint sansele sint ff mici sa lovesti tinta la peste 1000m ... si asta pentru ca de cele mai multe ori la distante mari prizi rafale de vint , si nu de putine ori vintul schimba directia ... Si pentru toate chestia asta este aproape imposibil ca corectezi traiectoria gloantelui la distante mari ....
Sincer parerea mea este ca daca cineva este capabil sa traga constant pe tinta la 1000m cu un calibru mai mic ca( 300 wincester magnum) daca pot sa il numesc mic :D , eu sint convins ca este capabil sa traga la 1400m cu 338 lapua.. fara probleme .. la asta glontul este mult mai greu.. 300 gr cu BC mare si nu o sa fie asea mult afectat de vint ...
Am fost ieri la tragere si cu greu am scos armele :-ss cind am vazut ce vint este :D .. nu am nici o problema sa lovesc tinta cu 338 lapua la 1000m chiar pe vintul ala .. dar sincer nu ma asteptam sa fiu consistent pe tinta cu arma de vinatoare , pe moment am fost frustrat , dar venind spre casa mi-am dat seama ca am invatat multe lucruri care nu ai cum sa le inveti daca tragi doar pe vreme buna :D ( fara vint, la asta ma refer )
Cred ca am mai pus intrebarea asta la un alt subiect aici pe forum :D ... Este posibil sa lovesti tinta cu primul gloante ( cu arma de vinatoare ) la 1000m ?
Am sa atasez un link la pagina mea de facebook .. acolo o sa vedeti un video

https://www.facebook.com/sbaciu1
Marksman
Veteran

Mesajde violiv pe 05 Iul 2016, 19:46

http://bulletin.accurateshooter.com/201 ... es-finals/

~2500 yds cu primul foc. Si nu numai un singur tragator.
Alta arma, alt calibru .... cu toate astea, la 2 mile nimeni n-a lovit.

Ca aminteai de 338 Lapua, unul din competitori a tras cu 338 Edge, numit si Lapua saracului, un 338 Ultramagnum un pic modificat din seria calibrelor RUM.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde Marksman pe 06 Iul 2016, 00:48

violiv scrie:http://bulletin.accurateshooter.com/2016/07/applied-ballistics-shooters-dominate-king-of-2-miles-finals/

~2500 yds cu primul foc. Si nu numai un singur tragator.
Alta arma, alt calibru .... cu toate astea, la 2 mile nimeni n-a lovit.

Ca aminteai de 338 Lapua, unul din competitori a tras cu 338 Edge, numit si Lapua saracului, un 338 Ultramagnum un pic modificat din seria calibrelor RUM.

Da am vazut reportajul ... impresionant ... ce vreau sa adaug este ca baieti astea sint cei mai buni la ora actuala in lume la... Long range shooting ..
Brian Litz este ( cred ca am mai amintit ) ... balistician la firma de gloante Berger ... este ff talentat baiatul .. el trage 338 edge calibru .. si sa clasat pe locul doi ... balisticedge .. este destul de similar cu 338 lapua
Celalalt Fritzpatrick trage .375 calibru ... cu un gloante de 400gr ..... asta este mult mai mare ca lapua si sincer ma asteptam la rezultate mai bune de la un asfel de calibru ....

We had the best ballistic solutions possible thanks to the work done at Applied Ballistics LLC by the one and only Bryan Litz. Bryan is also a world-class wind coach and world champion shooter. Paul Phillips, also a world-class wind coach, world champion shooter, and just an all-around class act. Paul was invaluable to making the wind calls we needed to win this match
Spun ei ca programul Applied Balistics ( care la facut Brian Litz ) .. si pentru ca cei trei sunt experti in corectie pentru vint , asta ia ajutat enorm sa loveasca tinta la distanta aia ...

.375-cal 400gr projectile we have been developing gave us a monumental ballistic advantage. [It was] without a doubt, a key to our success.”

cheia succesului a fost fara nici o indoiala .375 cheytac si gloantele de 400 gr .... asta spun ei mai sus
Doua gloante pe tinta la 2477 yards este ff bine dar sincer nu ma mira , la experienta care o au ei ( si cit au tras baieti ) plus ca ai si company care ii sustin financiar si asta e singura lor munca .... ma asteptam la asea ceva ....
Nu este deloc usor sa tragi la distantele alea , si un lucru care te afecteaza enorm la distanta aia este vintul ..
Ma intrebam cind o sa vedem in Ro tragatori care sa se apropie de performantele la astea ..?
Eu cred ca daca ar fi posibil sa te antrenezi si in Ro .. ar fi fff posibil sa avem tragatori ff buni ... si spun asta pentru ca am avut ocazia sa lucrez cu ff multe nati de oamei . ( si sa vad felu lor l de gindire ) :D
Romani sint oameni destepti , daca sunt bine motivati , ramai surprins cum le merge capul :D
Marksman
Veteran

Mesajde GeKados pe 06 Iul 2016, 15:16

Salutare
Acum am vazut subiectul care mi se pare foarte interesant...desi nu am apucat sa mă uit decât foarte puțin printre cele 3 pagini de postari. Oricum sunt foarte multe de spus aici :D
Referitor la întrebările pe care ți le pui vis a vis de când vom avea și noi trăgători la fel , eu am un sigur răspuns puțin mai îndrăzneț ca sa spun asa: dați-ne scule și noi vom face treaba... :mrgreen:
Și cand zic scule mă refer in primul rand la: poligoane pt LR si reincarcare muniție pt ca astea ne penalizeaza cel mai mult...
Mai discutam...

O zi făină
GeKados
Veteran

Mesajde Marksman pe 06 Iul 2016, 22:07

GeKados scrie:Salutare
eu am un sigur răspuns puțin mai îndrăzneț ca sa spun asa: dați-ne scule și noi vom face treaba... :mrgreen:
Și cand zic scule mă refer in primul rand la: poligoane pt LR si reincarcare muniție pt ca astea ne penalizeaza cel mai mult...
Mai discutam...

O zi făină

Sincer eu am respect pentru cea ce faceti voi in Romania .@GeKados '.... este aproape imposibil sa te antrenezi , fara a reincarca munitia si sa o faci .. "la parametri corespunzatori " :D ..doar asea ai rezultate ..si sa ai posibilitatea / libertatea sa tragi afara la padure .. ( sau in poligoane ) ... Ce am spus mai sus despre Romani si ca sint oameni capabili .. este adevarat .. Probabil ca aici am dat mai mult de oameni cu scoala / educatie ...
pentru ca baremul de emigrare este destul de inalt si este ff greu ca ori cine sa se califice ... Am o parere f buna despre Romani... ( pentru ca si eusint Roman :D ) ... Si cea ce am spus mai sus era doar un offf .. si ff sincer mi-ar placea sa vad si in Ro posibilitatea de a reincarca si trage macar ca si in tarile vecine Romaniei ....
Acum la capitolul asta si eu am fost un pic frustrat , comparind Canada cu America ... cind este vb despre arme ... si mie imi era ciuda uneori ca noi cu atita salbaticie.... si de 10 ori mai putini oameni ca Americani sintem mult mai "ingraditi ".. si mult mai multe restricti la arme daca compar cu USA.
Mi-ar placea si mie sa imi iau pistolul in padure cind vinez , sau sa pot duce o semiautomata cu mine ( pentru autoaparare ) , sau sa vinez pe timp de noapte ca si la Americani dar nu se poate ...
Tot odata NU mi-ar placea sa fie ca si in Montana, Idaho sau Texas .. unde si acum mai sint "rednecks ".. tarani care au... afet si 50 cal instalat pe pickup truck .. :D astea inca mai fac parte din Militia ... si trebuie sa ii lasi in pace ca nu stiu prea multe .. si pe deasupra mai au si arme ( mai mult de cite au nevoie :D )...
Nu stiu daca am mai spuso inainte.. stiu pe un baiat in Texas, a cumparat AG7 sau AG9 nu stiu ce draq ii ala dar mia trimis poza .... ei il numesc...' rusian lancher rocket ' l-a cumparat legal ... si acum se plinge ca este 500$ un proiectil ... aia este prea de tot ... :D [-( ..
Cind am intrebat ca ce face cu el o spus ca vine cu el in Canada la urs ... =)) :D .. L-ar aresta Canadieni rapid daca ar incerca ... sa intre cu asea ceva in Canada ..
Ce v-am spus aici sint lucruri care se intimpla in USA ( in unele state ) .. si eu sint de parere ca lucrurile au mers putin la extrem cu armele si munitia ... Daca o sa va interesati in Illinois ( Chicago ) .. este ilegal sa ai un cutit cu lama mai mare de nu stiu citi inch ... te aresteaza daca te prinde cu asea ceva .. :D . ( cu un cutit mai lung decit prevad ei acolo ) .. nu vreau sa spun exact lungimea pentru ca nu stiu sigur care este si nu vreau sa gresesc ..
Fiecare stat are autonomie locala , guvernator pe stat / provincie .. dar au si legi federale care sa aplica la toate statele ...
Poate am deviat un pic subiectul de la LR :D .. si v-am spus ca uni merg la extrema cu libertatea asta la arme ..eu m-as bucura sincer ca in Ro sa ai posibilitatea sa faci ce fac si vecini nostri , adica incarca si pot sa se antreneze pt Long Range Shooting ...
Marksman
Veteran

Mesajde Marksman pe 08 Iul 2016, 05:04

Am dat peste video asta ... tipul este sniper instructor .. Ryan .. ( cred ca am mai postat ceva video cu el in care explica corecti de vind si MOA ... .

https://youtu.be/u3BUnHiv6AA

In video trage la 1000 yards cu 50 cal primul glont pe tinta.... stind in picioare ... :D este nebun ... pe bune ca este nebun :-ss

Arma ce o foloseste este un Barrett M 107 arma cintareste 16kg+ si glontul are 883 m/s o arma ff grea dar banuiesc ca si ff stabila .. ( nu am tras niciodata cu Barrett )

Arma asta se vinde acum si la public , a fost conceputa pt armata si ce imi place la ei este ca au un program balistic , statie mereo care se instaleaza pe luneta si o data programata smecheria aia arma bate fff bine ...

http://www.hinterlandoutfitters.com/bar ... 30141.html
Marksman
Veteran

Mesajde dtdpuu pe 09 Iul 2016, 02:57

Marksman scrie: Tot odata NU mi-ar placea sa fie ca si in Montana, Idaho sau Texas .. unde si acum mai sint "rednecks ".. tarani care au... afet si 50 cal instalat pe pickup truck .. :D astea inca mai fac parte din Militia ... si trebuie sa ii lasi in pace ca nu stiu prea multe .. si pe deasupra mai au si arme ( mai mult de cite au nevoie :D )...
Nu stiu daca am mai spuso inainte.. stiu pe un baiat in Texas, a cumparat AG7 sau AG9 nu stiu ce draq ii ala dar mia trimis poza .... ei il numesc...' rusian lancher rocket ' l-a cumparat legal ... si acum se plinge ca este 500$ un proiectil ... aia este prea de tot ... :D [-( ..
Cind am intrebat ca ce face cu el o spus ca vine cu el in Canada la urs ... =)) :D .. L-ar aresta Canadieni rapid daca ar incerca ... sa intre cu asea ceva in Canada ..
Ce v-am spus aici sint lucruri care se intimpla in USA ( in unele state ) .. si eu sint de parere ca lucrurile au mers putin la extrem cu armele si munitia ... Daca o sa va interesati in Illinois ( Chicago ) .. este ilegal sa ai un cutit cu lama mai mare de nu stiu citi inch ... te aresteaza daca te prinde cu asea ceva .. :D . ( cu un cutit mai lung decit prevad ei acolo ) .. nu vreau sa spun exact lungimea pentru ca nu stiu sigur care este si nu vreau sa gresesc ..
Fiecare stat are autonomie locala , guvernator pe stat / provincie .. dar au si legi federale care sa aplica la toate statele ...
Poate am deviat un pic subiectul de la LR :D .. si v-am spus ca uni merg la extrema cu libertatea asta la arme ..eu m-as bucura sincer ca in Ro sa ai posibilitatea sa faci ce fac si vecini nostri , adica incarca si pot sa se antreneze pt Long Range Shooting ...

Da intr-adevar ai deviat. Felicitari pentru vinatoare in BC dar daca nu ai trait in US, nu ai vinat un US, nu ai trait in Texas (sau alt gun friendly state cum e Arizona), nu ai avut de-a face cu "red-necks".... te rog ramii la subiectul tehnic. Nu vorbi din "auzite" pentru ca din ignoranta te expui la pre-conceptii si generalizari fara sa fi in cunostinta de cauza.

Daca vrei deschide alt topic unde putem dezbate diferente...din experienta, proprie daca se poate.

Multumesc si scuze de off topic,
CristianC
dtdpuu
Veteran

Locaţie: Michigan, USA

Mesajde Marksman pe 09 Iul 2016, 06:05

Da intr-adevar ai deviat. Felicitari pentru vinatoare in BC dar daca nu ai trait in US, nu ai vinat un US, nu ai trait in Texas (sau alt gun friendly state cum e Arizona), nu ai avut de-a face cu "red-necks".... te rog ramii la subiectul tehnic. Nu vorbi din "auzite" pentru ca din ignoranta te expui la pre-conceptii si generalizari fara sa fi in cunostinta de cauza.

Daca vrei deschide alt topic unde putem dezbate diferente...din experienta, proprie daca se poate.

CristianC[/quote]

Imi cer scuze! ca am deviat subiectul... trebuia sa raman la Long range shooting .. .. NU am locuit in State , ma duc ff des ( cam o data la 2 saptamini ) o parte din familia noastra locuieste acolo .. dar am tras cu arma in patru state aici in Nord.. Washington ,Oregon , Montana si Idaho .. si experienta mea cu red-necks vreau sa o tin personala :D ... de vinat nu am vinat in sud ca nu are rost ... sint mult mai multe animale la noi .. Americani vin sa vineze aici ...
Spuneam despre baiatul ala din Texas .. nu e din auzite.. il stiu personal ... si se pare ca este legal la voi sa ai launcher rocket sau bazooka... sau AG7 nu prea stiu care este diferenta intre ele ...
In octombrie 2012 Texas Congress passes concealed rocket launcher bill... legea asta reglementeaza problema asta .. dar probabil ca nu este timpul... si nici locul ca sa vorbim despre asta
As dori sa inchei aici discutia asta... probabil daca se deschide un alt topic putem discuta despre asta ...
Sper sa nu te fi suparat ! sincer nu asta imi era intentia ..

Our deepest sympathies go out to the Cops family's!!! :(
Respect Sorin ..
Marksman
Veteran

Mesajde dtdpuu pe 10 Iul 2016, 08:27

Marksman scrie:Da intr-adevar ai deviat. Felicitari pentru vinatoare in BC dar daca nu ai trait in US, nu ai vinat un US, nu ai trait in Texas (sau alt gun friendly state cum e Arizona), nu ai avut de-a face cu "red-necks".... te rog ramii la subiectul tehnic. Nu vorbi din "auzite" pentru ca din ignoranta te expui la pre-conceptii si generalizari fara sa fi in cunostinta de cauza.

CristianC

Imi cer scuze! ca am deviat subiectul... trebuia sa raman la Long range shooting .. .. NU am locuit in State , ma duc ff des ( cam o data la 2 saptamini ) o parte din familia noastra locuieste acolo .. dar am tras cu arma in patru state aici in Nord.. Washington ,Oregon , Montana si Idaho .. si experienta mea cu red-necks vreau sa o tin personala :D ... de vinat nu am vinat in sud ca nu are rost ... sint mult mai multe animale la noi .. Americani vin sa vineze aici ...
Spuneam despre baiatul ala din Texas .. nu e din auzite.. il stiu personal ... si se pare ca este legal la voi sa ai launcher rocket sau bazooka... sau AG7 nu prea stiu care este diferenta intre ele ...
In octombrie 2012 Texas Congress passes concealed rocket launcher bill... legea asta reglementeaza problema asta .. dar probabil ca nu este timpul... si nici locul ca sa vorbim despre asta
As dori sa inchei aici discutia asta... probabil daca se deschide un alt topic putem discuta despre asta ...
Sper sa nu te fi suparat ! sincer nu asta imi era intentia ..

Our deepest sympathies go out to the Cops family's!!! :(
Respect Sorin ..[/quote]

Nici o problema, no harm done, inteleg mai bine acum! In opinia mea este ceva adevar in ce spui, dar o vad ca o exceptie a unor cretini care sint peste tot...dar poate au mai putina expunere. Cu asta nu vreau sa mai poluam subiectul si putem discuta pe alt subiect la diverse poate. Eu o sa inchei devirea de la subiect

Mutumesc,
CristianC
dtdpuu
Veteran

Locaţie: Michigan, USA

Mesajde Marksman pe 02 Aug 2016, 03:31

Glass beading your rifle .... expresia asta este din ce in ce mai mult folosita in rindul vinatorilor care doresc sa isi modifice putin armele pentru a fi capabile sa traga long range ....
Uni termeni nu ii stiu in Romana si o sa ii spun in engleza ( scuze pt asta ) , o sa atasez si un video si probabil o sa va dati seama la ce se refera termeni aia .. bedding your rifle . o sa imbunatateasca considerabil grupul pe tinta , daca este facut cum trebuie si probabil o sa fie schimbat si tragaciul la unele arme asta o sa fie foarte evident .. ( nu recomand beading pentru armele scumpe care de obicei vin cu beading stock si un tragaci finut sau reglabil ) ..eu vorbesc aici de armele ieftine de magazin la care se poate lucra pentru a imbunatati grupul pe tinta :D ... . Asta se face acasa de cele mai multe ori de catre fiecare vinator dupa ce se cumpara kittul .. este o solutie e-poxy, asemanator cu fibra de sticla de cele mai multe ori o combinatie intre doua soluti ...
Eu am facut asta ceva ani in urma la arma mea de vinatoare ( fara sa schimb tragaciul ) ... si arma aia trage sub 1/2 moa la 100m este ff bine cred pt o arma de vinatoare... Browning x bolt ...
Partea tevi care trebuie fixata bine in patul de la arma este partea din spate a tevi noi numim asta action ( culata cred ) .. si restru tevi Trebuie sa nu atinga ulucul armei , pentru ca vibratile armei sa fie tot timpul la fel si grupu o sa ramina strins ...Se incearca o bancnota care sa circule relativ usot intre teava si ulucul armei ..
Daca se ia jos teava de pe patul armei o sa vedeti ca pe teava este atasata o bucatica de metal ( recoil lug ) asta are un loc in ulucul armei , dar la majoritatea armelor mai ieftine acel loc este putin mai mare... lug recoil si vibratile alea pot si o sa afecteze .... afecta grupul pe tinta ...
Uni fac numai partial glass beading ( recoil lug only ) si la unele arme este recomandat ca sa se faca pe toata culata ( action ) ...
Repet este un proces care este recomandat doar la armele mai ieftine , si o sa imbunatateasca enorm rezultatele pe tinta , firmele care se respecta deja fac chestia asta la armele lor ...
Sunt citeva firme aici prin America care vind acea solutie e-poxy ..
Eu cred ca la anumite arme ca Browning , Reminton 700. si mai sunt inca citeva facind acest lucru , arma poate fi transformata intro platforma pt Long range shooting ...
Nu vreau sa jicnesc pe nimeni care are arme scumpe , dar vorbind din experienta pot sa spun ca Reminton model 700 sau Browning x bolt , daca au facut glass beading si tragaciul schimbat , eu personal le-as folosi pentru long range shooting , fara nici o problema ...

https://youtu.be/oOo-_Ss7aIs
Marksman
Veteran

Mesajde cristianh pe 02 Aug 2016, 05:13

Salut,

Acum am vazut subiectul tau de Long Range Shooting. Referitor la " action bedding" eu sint de principiul sa lasi arma sa iti spuna daca trebe bedded. Am vazut arme care au beneficiat de acest procedeu si arme care nu au beneficiat. Uni tragatori prefera sa aiba fiecare arma bedded nu conteaza ca este scumpa sau ieftina. Despre tragaci este ce preferi cu ce esti obisnuit, single stage sau two stage. Remingtonul 700 este cea mai populara bolt action pe care sa o transformi pentru precizie si zic precizie nu long range pentru ca long range depinde de fiecare ce intelegem prin long range.

cristianh
cristianh
Membru activ

Mesajde Marksman pe 02 Aug 2016, 05:43

cristianh scrie:Salut,

Acum am vazut subiectul tau de Long Range Shooting. Referitor la " action bedding" eu sint de principiul sa lasi arma sa iti spuna daca trebe bedded. Am vazut arme care au beneficiat de acest procedeu si arme care nu au beneficiat. Uni tragatori prefera sa aiba fiecare arma bedded nu conteaza ca este scumpa sau ieftina. Despre tragaci este ce preferi cu ce esti obisnuit, single stage sau two stage. Remingtonul 700 este cea mai populara bolt action pe care sa o transformi pentru precizie si zic precizie nu long range pentru ca long range depinde de fiecare ce intelegem prin long range.

cristianh

Salut Cristian ....
Eu cind ma refer la Long range shooting .....ma refer prima data la precizie :D , apoi implicit la long range asta este tinta finala pentru o arma sa fie performanta ...Daca NU am nevoie ca sa trag long range nu o sa imi fac bataie de cap ca sa fac... beading to the riffle, trigger work , si alte smecheri ... nu are rost .. pentru vinatoare o sa fiu bucuros si cu 1moa grupe
Ai dreptate Reminton 700 este o arma care se merita sa lucrezi pe ea si nu o sa fi dezamagit de rezultate .. daca sti ce faci :D
Dupa felul cum vorbesti cred ca esti de peste ocean pentru ca esti prea familiar cu termeni in engleza :-?
Probabil ca ai auzit de" aluminium beading " arme care vin din fabrica beaded, la ele ma refeream cind spuneam ca la unele poate nu este nevoie pentru ca vin fixate din fabrica ... poate au nevoie doar pentru recoil lug . sa fie bedded....
Sint ff de acord ca nu strica sa faci la nici o arma.. glass beading .. doar ca la unele asta nu ajuta daca vin cu asea ceva din fabrica ...
Good Barrel harmonics - asta ar fi rezultatul final care il astept de la o arma care a fost beaded -
Adica teava sa vibreze la fel fara sa NU imi atinga patul armei,si atunci pot sa vb de precizie si implicit de long range shooting ..
Daca aia ceva de adougat sau complectat :D .. te rog fi liber sa faci asta mi-ar prinde bine ceva ajutor !!
O seara faina !!
Sorin !!
Marksman
Veteran

Mesajde the_mav pe 02 Aug 2016, 08:21

5" group at 1000 yds, by a 86 yrs WWII veteran sniper
https://www.youtube.com/watch?v=DVdqxkHd2RQ
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde Marksman pe 03 Aug 2016, 05:11

the_mav scrie:5" group at 1000 yds, by a 86 yrs WWII veteran sniper
https://www.youtube.com/watch?v=DVdqxkHd2RQ

Se spune ca un sniper... este sniper pentru toata viata, Mosulica ( din video ) are mina sigura inca... Respect!! :ymapplause:

Trei ani in urma am vazut un batrinel ca a venit pe linia de tragere.. ( tragam in competitie ) doar ca el concura la F.Open ,
Eu trageam la FTR si la categoria asta se poate trage cu 308 sau 223 calibru ...
Dupa ce sa terminat competitia noastra am stat sa ne uitam la
F Open( aici la categoria asta intra ori ce calibru .. de regula sint folosite ... 6m credmore 6br , 7 mm saum, 6.5x287, 26 Nosler, 28 Nosler de regula astea sint cele mai cunoscute ( probabil ca sa imi scape citeva din calibre nu mai sint la curent cu ce a aparut ) ... si atunci a aparut mosulica pe linia de tragere sprijininsuse de un baston :D ...
Fara sa gindesc am zis catre baiatul de linga mine.. , Ma-s mira sa loveasca tinta , si am aratat cu capul spre mosulica :) .. Sa uitat lung la mine Canadezu si mi-a zis
As fi surprins ca...grandpa ( mosulica ) sa nu castige iar ...si anul asta :) ... in ultimi ani nu are competitie pentru locul 1 ...
Si asa a fost a luat locul 1 ... mosulica ... nu e bine sa judeci o carte dupa coperta, personal mi-am invatat lectia .... , se pare ca ani de tras si experienta in cazul dumnealui si-au spus cuvintul ...
Marksman
Veteran

Mesajde cristianh pe 03 Aug 2016, 16:25

Marksman scrie:
cristianh scrie:Salut,

cristianh

Salut Cristian ....
Eu cind ma refer la Long range shooting .....ma refer prima data la precizie :D , apoi implicit la long range asta este tinta finala pentru o arma sa fie performanta ...Daca NU am nevoie ca sa trag long range nu o sa imi fac bataie de cap ca sa fac... beading to the riffle, trigger work , si alte smecheri ... nu are rost .. pentru vinatoare o sa fiu bucuros si cu 1moa grupe
Ai dreptate Reminton 700 este o arma care se merita sa lucrezi pe ea si nu o sa fi dezamagit de rezultate .. daca sti ce faci :D
Dupa felul cum vorbesti cred ca esti de peste ocean pentru ca esti prea familiar cu termeni in engleza :-?
Probabil ca ai auzit de" aluminium beading " arme care vin din fabrica beaded, la ele ma refeream cind spuneam ca la unele poate nu este nevoie pentru ca vin fixate din fabrica ... poate au nevoie doar pentru recoil lug . sa fie bedded....
Sint ff de acord ca nu strica sa faci la nici o arma.. glass beading .. doar ca la unele asta nu ajuta daca vin cu asea ceva din fabrica ...
Good Barrel harmonics - asta ar fi rezultatul final care il astept de la o arma care a fost beaded -
Adica teava sa vibreze la fel fara sa NU imi atinga patul armei,si atunci pot sa vb de precizie si implicit de long range shooting ..
Daca aia ceva de adougat sau complectat :D .. te rog fi liber sa faci asta mi-ar prinde bine ceva ajutor !!
O seara faina !!
Sorin !!

Vad ca te intereseaza armele de precizie si atunci ma refer la armele de precizie. In zilele de azi orice arma cumperi de precizie pentru "long range" va avea good barrel harmonics, nici o arma NU va avea teava atinand stacul armei. Cel mai important lucru la o arma de precizie este teava, daca acea teava are imperfectiuni nu conteaza ce faci la arma acea arma nu va trage la nivelul la care te astepti. Sint doua posibilitati daca doresti o arma de precizie.
Prima varianta ar fi sa alegi o arma gata facuta "factory rifles" si aici vreau sa metionaza doar 2; AI, TRG
A doua varianta sa mergi Custom Rifles unde iti alegi tu toate componentele. Totul depinde ce doresti si ce vrei sa faci.

cristianh
cristianh
Membru activ

Mesajde yoghi pe 04 Aug 2016, 00:46

cristianh scrie:....sa alegi o arma gata facuta "factory rifles" si aici vreau sa metionaza doar 2; AI, TRG...

cristianh

Astea doua marci sunt parerea/placerea ta sau e una generala printre tragatori ? Ma gandesc ca Barret si McM sunt tot acolo. Am inteles ca MMilian a inventat un sistem de reducere a recululi cu 90%. .Nu stiu acum daca toate se fabrica in aceleasi calibre folosite in competitii.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde Marksman pe 04 Aug 2016, 03:49

Vad ca te intereseaza armele de precizie si atunci ma refer la armele de precizie. In zilele de azi orice arma cumperi de precizie pentru "long range" va avea good barrel harmonics, nici o arma NU va avea teava atinand stacul armei. Cel mai important lucru la o arma de precizie este teava, daca acea teava are imperfectiuni nu conteaza ce faci la arma acea arma nu va trage la nivelul la care te astepti. Sint doua posibilitati daca doresti o arma de precizie.
Prima varianta ar fi sa alegi o arma gata facuta "factory rifles" si aici vreau sa metionaza doar 2; AI, TRG
A doua varianta sa mergi Custom Rifles unde iti alegi tu toate componentele. Totul depinde ce doresti si ce vrei sa faci.

cristianh[/quote]

Uite cum inteleg eu problema asta cu vibratile tevi .. sau cum o numesc eu Barrel harmonic... nu este nici un secret ca armele de performanta.. majoritatea vin cu heavy barrel ( teava mai groasa ) motivul este doar pentru a elimina vibratile tevi .. eu nu vorbesc despre imperfectiuni ale tevi care pot si ..o sa afecteze traiectoria gloantelui, sint constient ca sunt tevi bune sau mai putin bune .. eu spun doar ca o parte din armele de la magazin NU vin cu.. free floating barrel ( distanta necesara intre ulucul armei si teava ) ...asta trebuie facut de catre un gun smith( armurier ) sau de cumparator daca vrei sa imbunatatesti performantele armei
Cu cit calibrul armei este mai mare , teava armei subtire ( de regula armele de vinatoare ) ai mai multe sanse ca teava vibrind sa iti atinga patul armei si asta schimba impactul gloantelui pe tinta ...
Daca urmaresti video mai sus o sa vezi ca tipul ala pune masking tape ( scoch ) pe teava pina la action cind face beeding , doar pentru a se asigura ca teava nu atinge patul armei ..
Acum cu tot respectul eu am vazut prea multe arme de la magazin care nu au free floating barrel , , idea pentru care am scris asta nu este ca vreau sa fac o arma super precisa dintro arma simpla de vinatoare , nu .. dar sigur o sa pot imbunatati grupingul , si atunci arma o sa poata fi folosita la distante mai mari ...
Nu o sa ii spun arme de precizie pentru ca eu m-am referit... si ma refer... la arme ieftine care pot fi imbunatatite .. de fapt asta era idea
Vorbesc din experienta .. nu din ce am citit .. am facut asta la citeva arme si lucreaza ff bine .. dar ca asta este doar un pas ar mai fi citeva lucruri care ar imbunatati arma , si cel mai important ar fi tragatorul care trebuie sa isi faca si el meseria .. , eu personal as face asta la ori ce arma de vinatoare ( cu glont mare ) si sigur m-ar ajuta ..

Acum despre arme de precizie ... arma mea de competitie a fost un Sako TRG 22 ( 308 ) parerea mea personala este ca Sako TRG este clasate in primele 3 arme de precizie in lume .. ( este parerea mea ) :D ce imi place enorm la arma asta este patul armei este f. ajustabil , pina si tragaciul se poate ajusta sa il pui in unghi sa iti cada exact cum vrei pentru deget ...si tevile lor sint exceptionale ....
Ar mai fi citeva arme de precizie care se merita vb de ele pentru ca sunt extrem de prcise , dar eu ma opresc la TRG .. pentru ca asta am avut ...
Cred ca am mai spus am un video pe youtube trageam cu TRG la 380m la mingi de golf trei gloante / trei mingi ge golf lovite ... ..cu arma aia constant trageam 1 MOA la 400m

https://youtu.be/yCW5xqlIta0
Marksman
Veteran

Mesajde violiv pe 04 Aug 2016, 08:11

Cu vreo 2-3 luni in urma a aprut un articol foarte pe larg despre vibratiile tevilor si cum se intampla asta, de fapt. Articolul a fost scris de un inginer de structuri, proiectant de poduri, ce lucreaza la o firma super-dotata si a avut la dispozitie laborator in care sa vada real ce se intampla cu tevile.
Dincolo de ce banuia lumea si se mai vazuse pe alte filmulete, adica vibratiile oscilatorii, omul a constatat ca exista o unda care efectiv umfla teava si se propaga precum un val atat catre gura tevii cat si inapoi catre culata, de care se reflecta si o ia din nou catre gura tevii. Daca glontul ajunge la gura in acelasi timp cu umflatura atunci paraseste o teava care este efectiv mai larga decat el si ajunge la naiba. Daca glontul iese intre doua "valuri" atunci pleaca pe o teava stramta, potrivita ci glontul si precizia/constanta sunt maxime.
Omul a facut studiul atat de documentat incat a reusit sa-i copteze si pe balisticienii pomeniti mai sus si sa includa in programul balistic datele lui astfel incat s-a reusit sa se obtina o predictie reala a incarcaturilor destinate unei anume tevi, astfel incat timpul efectiv de teava al glontului sa se potriveasca cu distanta dintre undele propagate astfel incat glontul sa iasa pe teava exact cand trebuie, adica acele "noduri" de incarcaturi de precizie maxime cunoscute deja din practica.

Aceasta "bula" care umbla pe teava exista indiferent de grosimea peretelui tevii si indiferent daca teava atinge sau nu suportul si in cate locuri. Teava mai groasa trage mai bine un numar mai mare de focuri decat una subtire, de exact aceeasi calitate, se incalzeste mai greu, bla-bla.

Partea cu flotatia libera chiar nu stiu cat e de importanta, cu toate ca se povesteste mult si bine despre ea. Am si arma de competitie, facuta de la mama ei cu un bedding exceptional, am si arme de vanatoare care au sau nu teava libera, am lucrat de-a lungul timpului pe mai multe arme la problema asta si traiesc cu impresia, subiectiva poate, ca nu conteaza atat de mult daca atinge sau nu ulucul teava ci in ce masura o face sau nu constant.
Ca tot avem un punct comun de discutie (candva am avut si eu o X-Bolt in 300 wm care a fost capabila la final sa traga binisor sub 0,5 MOA 3 focuri) la aceasta arma, ca la multe altele vanatoresti, ulucul e foarte-foarte subtire si elastic. Poti sa te chinui cu bedding dar n-o sa reusesti mare lucru daca agati bipodul de urechiusa curelei, adica spre capatul anterior al ulucului si pui un pic de presiune pe arma la trageri - imediat ulucul se indoaie si atinge incontrolabil teava. Am stabilizat ulucul folosind baza unui suport de tragere nordic, adica o placa solida metalica cu profil Weaver, ce se prinde cu un capat de surubul din fata al actiunii armei. Iese o chestie rigida, pe care poti agata bipod unde vrei si nu mai atinge teava. Efectul a fost si nu prea ....
Cea mai buna chestie care i s-a intamplat armei a fost sa primeasca o frana de gura tip TRG care nu numai ca a facut tragerile mult mai placute dar cred ca a stabilizat si vibratiile foarte ample ale tevii un pic mai groasa ca o macaroana. De la "uneori MOA" a coborat la "mereu 1/2" cu munitie comerciala de calitate si chiar catre 1/4 MOA cu incarcaturi studiate (din fericire pentru colegii din vest, ungurii au si poligoane si au si voie sa incarce munitie). Si n-a avut niciun fel de bedding, plasticul a fost exact ca din fabrica.

La alte arme, la care in mod evident ulucul atingea teava "la rece", n-am obtinut o imbunatire evidenta a grupajului facand bedding si largind santul din uluc pana la flotatie absolut libera, in schimb am obtinut o schimbare semnificativa a punctului de impact pe tinta.

Cea mai reprezentativa arma pentru aceasta problema pe care o am este o o CZ 527 full-stok in 223, la care ulucul e lung pana la gura tevii, n-are bedding de loc, ulucul atinge teava in 5-6 puncte pe laterale si, mai mult, este fixat de gura tevii cu o bucsa metalica .... teoretic nu poate fi nimic mai prost decat atat in privinta armonicii tevii si totusi arma asta "musca" doua focuri oricand iar pentru gauri de 223 asta inseamna grupaj mic-mic.
violiv
Veteran

Mesajde cristianh pe 04 Aug 2016, 14:29

yoghi scrie:
cristianh scrie:....sa alegi o arma gata facuta "factory rifles" si aici vreau sa metionaza doar 2; AI, TRG...

cristianh

Astea doua marci sunt parerea/placerea ta sau e una generala printre tragatori ? Ma gandesc ca Barret si McM sunt tot acolo. Am inteles ca MMilian a inventat un sistem de reducere a recululi cu 90%. .Nu stiu acum daca toate se fabrica in aceleasi calibre folosite in competitii.

Aceste doua marci nu sint doar parerea mea sint si parerea intre tragatori, am vazut foarte multe in competitii, reputatia acestor arme a pus aceste arme in top. Eu detin 2- AIAX si in curind voi avea a treia un AX-MC. Detin si citeva arme Custom precum Surgeons, Defiance, Stiller si aceste arme sint si cele mai precise dintre toate.
Am un Barrett in calibrul -416 pe care o folosesc de mult timp, am cumparato in 2007 atunci a iesit Barrett cu ea pe piata. Tot ce pot spune ca aceasta arma este preferata mea la calibre mari. Este o arma foarte solida pot zice ca este "bomb proof. Tot in acel timp un coleg si-a cumparat un 408 Cheytac EDM Windrunner o arma foarte solida.
Despre Mcmillan tot ce pot spune este câ am tras cu ea doar de citeva ori in 50-Cal, are o reputatie foarte buna dar personal prefer Barrett si EDM Windrunner.
cristianh
Membru activ

Mesajde cristianh pe 04 Aug 2016, 14:31

Marksman scrie:Vad ca te intereseaza armele de precizie si atunci ma refer la armele de precizie. In zilele de azi orice arma cumperi de precizie pentru "long range" va avea good barrel harmonics, nici o arma NU va avea teava atinand stacul armei. Cel mai important lucru la o arma de precizie este teava, daca acea teava are imperfectiuni nu conteaza ce faci la arma acea arma nu va trage la nivelul la care te astepti. Sint doua posibilitati daca doresti o arma de precizie.

cristianh

Uite cum inteleg eu problema asta cu vibratile tevi .. sau cum o numesc eu Barrel harmonic... nu este nici un secret ca armele de performanta.. majoritatea vin cu heavy barrel ( teava mai groasa ) motivul este doar pentru a elimina vibratile tevi .. eu nu vorbesc despre imperfectiuni ale tevi care pot si ..o sa afecteze traiectoria gloantelui, sint constient ca sunt tevi bune sau mai putin bune .. eu spun doar ca o parte din armele de la magazin NU vin cu.. free floating barrel ( distanta necesara intre ulucul armei si teava ) ...asta trebuie facut de catre un gun smith( armurier ) sau de cumparator daca vrei sa imbunatatesti performantele armei
Cu cit calibrul armei este mai mare , teava armei subtire ( de regula armele de vinatoare ) ai mai multe sanse ca teava vibrind sa iti atinga patul armei si asta schimba impactul gloantelui pe tinta ...
Daca urmaresti video mai sus o sa vezi ca tipul ala pune masking tape ( scoch ) pe teava pina la action cind face beeding , doar pentru a se asigura ca teava nu atinge patul armei ..
Acum cu tot respectul eu am vazut prea multe arme de la magazin care nu au free floating barrel , , idea pentru care am scris asta nu este ca vreau sa fac o arma super precisa dintro arma simpla de vinatoare , nu .. dar sigur o sa pot imbunatati grupingul , si atunci arma o sa poata fi folosita la distante mai mari ...
Nu o sa ii spun arme de precizie pentru ca eu m-am referit... si ma refer... la arme ieftine care pot fi imbunatatite .. de fapt asta era idea
Vorbesc din experienta .. nu din ce am citit .. am facut asta la citeva arme si lucreaza ff bine .. dar ca asta este doar un pas ar mai fi citeva lucruri care ar imbunatati arma , si cel mai important ar fi tragatorul care trebuie sa isi faca si el meseria .. , eu personal as face asta la ori ce arma de vinatoare ( cu glont mare ) si sigur m-ar ajuta ..

Acum despre arme de precizie ... arma mea de competitie a fost un Sako TRG 22 ( 308 ) parerea mea personala este ca Sako TRG este clasate in primele 3 arme de precizie in lume .. ( este parerea mea ) :D ce imi place enorm la arma asta este patul armei este f. ajustabil , pina si tragaciul se poate ajusta sa il pui in unghi sa iti cada exact cum vrei pentru deget ...si tevile lor sint exceptionale ....
Ar mai fi citeva arme de precizie care se merita vb de ele pentru ca sunt extrem de prcise , dar eu ma opresc la TRG .. pentru ca asta am avut ...
Cred ca am mai spus am un video pe youtube trageam cu TRG la 380m la mingi de golf trei gloante / trei mingi ge golf lovite ... ..cu arma aia constant trageam 1 MOA la 400m

https://youtu.be/yCW5xqlIta0[/quote]

Am vorbit de arme de precizie pentru ca ai spus câ Long range shooting inseamna pentru tine precizia si in final o arma performanta, de aceia am vorbit de arme de precizie. Iar cind am vorbit de teava m-am referit la o teava Custom precum Bartlein, Krieger, Schneider.. de aceia am spus ca cel mai important lucru este teava. Cind am spus câ toate armele de precizie au free floating barrels este evident câ nu m-am referit câ gata merg la gun store si toate armele vor avea free floating barrels. Cred câ vorbin de doua lucruri diferite. Cred câ am inteles eu subiectul gresit.
cristianh
Membru activ

Mesajde Marksman pe 04 Aug 2016, 15:44

Mr @yoghy -intreba daca Barrett se foloseste in competiti ( probabil aici in America ) ...
Barrett sint foarte cunoscuti pentru calibrele mari cel mai vindut la ei este 50 cal pentru armata Americana ( snipers ) , au si 308 , da nu sint asea populare ... nu am prea auzit nimeni sa foloseasca Barrett 308 in competiti ... de ce ? .. nu stiu :D
McMillan.. sint ff cunoscuti si respectati aici pentru paturile de arma care le fabrica , multi care vreau sa isi faca" Custom rifle "... aleg paturile lor sunt fff solide si au o reputatie ff buna ... au si tevi f bune , dar dupa parerea mea sint alte company care sint mult mai bine cotate ca si ei .... Colegul Cristian a numit citeva din ele mai sus ... sint de acord cu el ... alea sint cele mai cunoscute si mai folosite pt arme de precizie ....
Am vazut si eu chestai aia cu piston in patut armei .... care o face McM.. pentru a reduce semnificativ reculul .... se pare ca lucreaza bine ei o folosesc doar la calibrele mari ... ... in competitie aici nu cred ca te-ar lasa sa tragi cu un asemenea pat de arma ... sigur in Canada nu tear lasa .. ei vor sa vada cum tragi tu .. nu cit de performanta este arma L-) :D
Colegul Cristian ... subiectul este de long range shooting ... asea ca poti sa scri tot ce crezi ca o sa ajute in privinta asta ... eu doar in partea asta de subiect ma refeream la ce poate fi imbunatatit la unele arme mai ieftine ... in rest ori ce informatie cu privire la arme de precizie , long range... nu strica deloc ..
Imi place de @ Violiv .. este documentat :-bd , acum despre bedding putem vorbi la nesfirsit , ce este necesar ce nu este necesar , ca o arma sa poata fi imbunatatita , din ex perienta mea ca tragator .. am vazut ca o teava free floated trage mai bine .. este opinia mea :D ... sper sa nu fiu subiectiv .. ama incercat sa citesc si sa ma documentez despre asta si raman la ideia asta .
Am spus un pic mai sus... este doar un pas pentru a inbunatati grupul .. ar mai fi citeva lucruri care trebuie facute la arma , o glont custom .. si o mina antrenata ...
Marksman
Veteran

Mesajde cristianh pe 07 Aug 2016, 06:27

Azi dimineata am fost la tras si un coleg a venit cu un Barrett MRAD 338 Lapua pe care o cumparato zilele trecute. Vorbind acum citeva zile de Barrett si cum aceasta arma este cunoscuta pentru cal 50 cum a fost mentionat de colegul Sorin am zis hai sa fac o poza la aceasta arma. Armele cu "quick barrel change multi-caliber" incep din ce in ce sa fie cit mai populare. Luneta pe ea este US OPTICS

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
cristianh
Membru activ

Mesajde OVI762 pe 07 Aug 2016, 13:49

Propun banarea lui @cristianh pentru raspandire de material pornografic si provocare de traume vizuale permanente :mrgreen:.
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde Marksman pe 07 Aug 2016, 19:47

Arata ff bine amindoua armele ....banuiesc ca cealalta arma este a ta ...este tot 338 lapua ? , daca nu cer prea mult si ai timp as fi curios de grupingul care sint capabile sa il scoata armele alea , si la ce distante le folositi ... intreb doar din curiozitata , nu sunt familiar cu Barrett si nici cu AI ( banuiesc ca este AI a doua arma nu sunt sigur ) ....
Daca incarci ammo... si esti interesat pot sa iti trimit doua .. "data loads " .. for 338 lapua ...eu le folosesc pt arma mea ..
Marksman
Veteran

Mesajde yoghi pe 08 Aug 2016, 00:34

Eu as vrea sa stiu ce grupaj scoate arma si propietarul la 1000yarzi.Ma refer in general, la un tragator bun?
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde cristianh pe 09 Aug 2016, 03:47

Salut Sorin

Da, cealalta arma este a mea, este un AIAX in 308. Mersi de oferta pentru load data dar eu nu am nici o arma in 338 Lapau. Eu am ales 300WM in locul lui 338Lapua. Trag destul de des in desert si trag alaturi de colegi care trag cu 338 si pina la 1800 yds pot tine pasul cu ei folosind 300WM dar deja de la 1800+ este greu, am atins 2000yds cu ea, dar eu o folosesc piana la 1800. Dar cind tragem mai departe de la 2000yds in sus, atunci folosesc 416 Barrett care este intr-o alta clasa. 
Acuma de grupaje ce pot sa spun, armele sint capabile de 1/4 MOA totul depinde de tine si acuma am sa raspund si la @Yoghi, cu acea arma la 1000 poti obtine 5" s-au mai bine dar totul depinde de natura si cel mai important dintre toate este vintul.

Imagine

Imagine

Iar cind temperaturile cresc si avem nevoie de umbra
Imagine

Imagine
cristianh
Membru activ

Mesajde Marksman pe 09 Aug 2016, 05:35

[quote="cristianh"]Salut Sorin

Da, cealalta arma este a mea, este un AIAX in 308. Mersi de oferta pentru load data dar eu nu am nici o arma in 338 Lapau. Eu am ales 300WM in locul lui 338Lapua. Trag destul de des in desert si trag alaturi de colegi care trag cu 338 si pina la 1800 yds pot tine pasul cu ei folosind 300WM dar deja de la 1800+ este greu, am atins 2000yds cu ea, dar eu o folosesc piana la 1800. Dar cind tragem mai departe de la 2000yds in sus, atunci folosesc 416 Barrett care este intr-o alta clasa. 
Acuma de grupaje ce pot sa spun, armele sint capabile de 1/4 MOA totul depinde de tine si acuma am sa raspund si la @Yoghi, cu acea arma la 1000 poti obtine 5" s-au mai bine dar totul depinde de natura si cel mai important dintre toate este vintul.

Salut Cristian ...

Now I feel that we're talking business :D ... imi pare bine ca vad baieti.. Romani care trag .. long rage/ extrem long range shooting.. sint placut surprins si sper ca sa ne impartasesti dn experienta ta ca tragator , eu am incercat sa scriu destul de detailat despre experienta mea in shooting .. acum stiu ca cineva ma poate ajuta cu subiectul asta ;) si daca ai unele completari , opini .. si chiar corectari unde este nevoie .. punele jos pe pagina ... eu doresc ca cei ce nu sunt familiarizati cu trasul la distanta sa aiba ceva de invatat din toata chestia asta , as dori sa ajutam tragatori Romani cel putin cu informatia ...
Este f bine la 1800 cu 300 win mag ... daca poti sa ramii pe tinta constant la distanta asta tragi fff bine ...
sunt sigur ca glontul este subsonic la distanta aia , ai nevoie de un glont cu BC mare , gr mare probabil 210 220 gr .. rotatile ginturilor trebuie sa fie adecvate pentru un gloante greu ca sa il poata stabiliza in zona transonica ... asfel este greu sa ai consistenta la distantele alea ..
Imi place ce ai spus despre vint :D .. este ff important sa sti sa iei corecti precise pentru vint ... " dop the wind " doar tragind la distantele alea poti capata experienta , eu cred ca majoritatea tragatorilor au mina sigura.. si arme performante ... ma refer la baieti care incearca sa traga long range ...
dar nu toti au experienta pentru a lua corecti pt vint ...
P/S Imi plac pozele sunt faine.... mai ales aia cu truck-ul ( masina ) .. cred ca eu as fi sarit sub truck ;) .. se pare ca acolo as fi putut sa ma intind mai mult si nu l-as fi auzit asea tare pe colegu cu 338 lapua ... :-?
O sera faina Cristian !
Marksman
Veteran

Mesajde cristianh pe 11 Aug 2016, 06:37

Salut Sorin,

Am sa incerc sa impartasesc putin din experienta mea dar acuma gasesti foarte multa informatie pe intarnet. Dea lungul timpului de cind am inceput sa trag si asta acum 24 de ani in urma am cunoscut foarte multi tragatori si uni dintre ei foarte experimentati si talentati si tragind alaturi de ei am putut sa invat foarte multe de la ei, si pot sa spun câ am fost norocus din privinta asta. Ce pot sa spun este câ nimic nu poate inlocui practica.
Eu cind ma gindesc la un calibru nou pe care asi vrea sa-l folosesc ma uit prima data la componentele care sint valabile. Primul lucru ma intereseaza glontul (BC, gr) si pe baza aia eu imi fac arma. Arma mea in cal 300WM am facuto pentru a putea folosi gloantele Berger 230gr Hybrid. Am comandat o teava Schneider (Sint tevile mele preferate) 30" long cu 1/9 twist pentru a stabiliza acel glont si pentru câ teava e lunga si destul de groasa am ales ca Action un Defiance Deviant care are longer tenon si suporta teava mult mai bine.
Cind am primit toate astea am mers la gunsmith si iam spus câ vreau sa folosesc gloantele de la Berger 230gr hybrid si pentru câ gloantele acestea sint mai lungi am folosit un reamer care a facut gitul la teava mai lung si atunci pot inpinge globtul mai inafara iar atunci pot adauga putin mai mult powder.
Eu in 300WM folosesc 230 gr Hybrid care are un BC G7 0.3800 pe care il pot trimite la 2900fps eu sint multumit. Am vrut doar sa arat putin si din partea asta a armelor si ce posibilitati sint cind mergi pe partea Custom.
cristianh
Membru activ

Mesajde Marksman pe 11 Aug 2016, 22:41

cristianh scrie:Salut Sorin,

Am sa incerc sa impartasesc putin din experienta mea dar acuma gasesti foarte multa informatie pe intarnet. Dea lungul timpului de cind am inceput sa trag si asta acum 24 de ani in urma am cunoscut foarte multi tragatori si uni dintre ei foarte experimentati si talentati si tragind alaturi de ei am putut sa invat foarte multe de la ei, si pot sa spun câ am fost norocus din privinta asta. Ce pot sa spun este câ nimic nu poate inlocui practica.
Eu cind ma gindesc la un calibru nou pe care asi vrea sa-l folosesc ma uit prima data la componentele care sint valabile. Primul lucru ma intereseaza glontul (BC, gr) si pe baza aia eu imi fac arma. Arma mea in cal 300WM am facuto pentru a putea folosi gloantele Berger 230gr Hybrid. Am comandat o teava Schneider (Sint tevile mele preferate) 30" long cu 1/9 twist pentru a stabiliza acel glont si pentru câ teava e lunga si destul de groasa am ales ca Action un Defiance Deviant care are longer tenon si suporta teava mult mai bine.
Cind am primit toate astea am mers la gunsmith si iam spus câ vreau sa folosesc gloantele de la Berger 230gr hybrid si pentru câ gloantele acestea sint mai lungi am folosit un reamer care a facut gitul la teava mai lung si atunci pot inpinge globtul mai inafara iar atunci pot adauga putin mai mult powder.
Eu in 300WM folosesc 230 gr Hybrid care are un BC G7 0.3800 pe care il pot trimite la 2900fps eu sint multumit. Am vrut doar sa arat putin si din partea asta a armelor si ce posibilitati sint cind mergi pe partea Custom.

Hi brother !
Frumos ... asta este felul cum poti sa iti faci un" Custom riffle "... daca locuesti in America .. :D , se pare ca esti bine familiarizat cu partea technica si ai faut totul" a la carte" .... 1/9 twist este extrem de bun pentru gloantele 230 gr , folosesti o teava lunga 30".. asta imi spune ca ai posibilitatea ca sa.. build up the pressure on the barrel .. fara a pune presiune mare ... pe tuburi ... folosesti BC G7... nu G1 .. ( G7 se pare ca este putin mai precis comparat cu G1 ) Apoi... barrel ogive .. este facut pentru un gloante lung ......
Atea toate imi spun ca sti meserie :D ... ce pot sa iti spuna ca posibilitatile sunt infinite daca esti documentat si sti ce faci .. , as vrea si eu ca sa fie si aici in Canada atitea posibilitati/ componente pentru arme custom ... [-( Din pacate este un proces ..destul de greoi sa cumperi toate componentele din USA si sa le treci in Canada ....
Dar se merita ... in competiti desi sunt arme f bune si scumpe de serie ca AI sako TRG ..( mai nou Savage are o arma facuta special pentru F class...si este f buna ) .. armele custom detin suprematia , sunt facute pentru: un anumit gloante, anumita technica de tras , anumita greutate ... si toate astea avantajaza tragatorul ....

Am o rugaminte... eu aproximativ stiu preturile pentru componenti ( necesari pentru a Custom riffle ) doar ase din curiozitate pentru colegi din Romania daca vrei sa amintesti cite ceva despre preturi cam cit o sa iti ia un gunsmith ca sa iti puna arma laolalta .. Stiu ca preturile variaza in functie de ce calitate ce vrei sa pui in arma .. eu ma refer la o arma cu componenti f buni ... ceva de genul cul este 300 win mag al tau . Poate colegi ar fi interesati sa afle pretul final pentru o arma ca asta ..
Mersi mult !!
Marksman
Veteran

Mesajde violiv pe 12 Aug 2016, 02:59

Pastrand proportiile intre preturile de aici si de peste ocean si la arme e cam la fel.
Si Europa poseda atat firme mari cat si manufacturieri specializati, capabili sa construiasca "de serie" sau "la comanda" arme de acelasi nivel cu cel de peste ocean. Si aici exista fabricanti de sasiuri, culate, tevi, tragace, etc.
Chiar si in Ro s-ar putea face. Nu-i voie sa construiesti componentele dar e posibil legal sa asamblezi o arma din ce componente doresti. E si mai usor in Ungaria, ca sa nu mai vorbim de Germania, Italia si chiar Rusia.
violiv
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Poligoane , concursuri de tir , samd