Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
AGVPS-ul si "reprezentativitatea".Moderatori: adrian_ppp, biriuck, Sly_Fox, CCM, von BRAUN, Mircea-B Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".Pot fi inscrisi "si 200 de candidati ..conteza cati trec examenul si nu scrie nimeni vad cati au luat examenul. Ala e numarul ce trebuie incadrat in suprafata fondului.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".
Si daca trec toti 200??? Ce se intampla?
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea"...... se inscriu la cei cu locuri vacante.....
Curios e cum ii selecteaza pe aceia care raman ![]() cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".mai fratilor au fost acum multi ani cazuri cand ""au cazut"" la examen cu 24 de raspunsuri bune.Degeaba faci minim21 p daca asociatia are locuri limitate.in termenul de contestatie se poate schimba si clasamentul .
..e ca la facultate minim 5 dar se intra cu 8 sau 9. Acum cu noile conditii nu prea mai e cazul ...dar nu se stie din cei 50 cati au luat. Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Salut Mare Sef, Daca te uiti pe procesul verbal de anul acesta, adica aici : viewtopic.php?f=112&t=16486 Ai sa vezi ca nr de candidati sunt motivati cu subiect si predicat : - AGVPS numele XXX atatea Ha deci atatia posibili vanatori - Existenti Nr= YYY => atatia posibili candidati Nr= ZZZ Apoi apare tabelul cu candidatii si cine este ADMIS sau RESPINS . Deci aici totul este clar . Sigur ca este posibil sa fie 10 locuri disponibile, aceste locuri sa fie completate cu 10 candidati si din varii motive 5 sa pice examenul. Dar asa cu este organizat acum examenul mie mi se pare imposibil ca un candidat sa promoveze examenul si sa nu aiba loc disponibil . Respect, Razvan
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006
Art. 28. ....... (2) Permisele de vânătoare permanente se tipăresc şi se înseriază de către autoritatea publică centrală care răspunde de vânătoare, eliberându-se prin asociaţiile de vânătoare în limita locurilor vacante cetăţenilor cu domiciliul sau rezidenţa în România. Stafie Ionut
Corolar. Asociatia X mai are Y locuri vacante. Baga spre examinare Y + n candidati (nu-s rai banii luati). Reusesc TOTI sa promoveze. Rezulta ca Y candidati AU LOC iar ceilalti ( n ) au promovat FARA loc. Ei,astia promovatii FARA loc,ce fac ? P.S. Chiar nimeni nu-si da seama ca legea in Romania e gandita cu partea din corp opusa capului ?
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".Am ajuns sa ne vaitam ca nu mai avem locuri pentru vanatori in Romania? Pai nu aratau clar statisticile ca suntem tara cu cei mai putini vanatori, raportat la numarul total de locuitori si suprafata? Cum este pana la urma, sunt prea multi sau prea putini?
Eu cred ca tara asta are ceva defectiune majora la mecanisme. ![]() Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".am trait s-o vad si p'asta: overbooking la locurile de vanatori!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pe orice legislatie am lua-o (de la asta troglodita locala pana la cea armonizata europeana, de la cea specifica domeniului - gen 407 - pana la cea generala a consumatorului sau a prestarii de servicii ![]() ![]() adica mai pe scurt asociatia care a organizat examen si a trecut mai multi decat nr de locuri avut. ps: cum mah sa faci overbooking pe locurile de examen, sa nu compensezi pe cei tzepuitzi la final, dar la cotele de recolta (spre ex) sa nu ai overbooking de exemplare niciodata?!?! sau la venituri suplimentare asociatiei?!!? sau la... -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Nu se pot inscrie decat la asociatia unde au fosti admisi. Apoi, se pot transfera in alta asociatie, lasand locul(locurile) libere si vine alt admis, care dupa ce plateste cotizatia se transfera si el si tot asa, pana se termina "admisii". In acest fel cu doua-trei locuri libere din 36 ajungi sa faci 60 de vanatori pe care ii "valorifici", apoi, la bucata. Asemenea asociatii cu un fond cinegetic pot face zeci de vanatori si din admisi fara loc ii transforma in admisi cu loc si transferati imediat, obligatia transferului urgent din asociatia unde a dat examenul, fiind una din conditiile acceptarii primirii ca nou membru dupa declararea sa ca admis. Si astfel, au aparut adevarate "scoli de productie de vanatori", incasatoare de bani si in acelasi timp concurenti neloaiali ai celorlalti. Un asemenea candidat trecut prin "fabrica" plateste cam 3000 de lei ca sa poata ajunge in situatia de a se transfera la o asociatie cu locuri libere, unde firesc, mai plateste cotizatia anuala pentru a fi inscris. Nu comentez cum ajung aceste "fabrici" de vanatori sa functioneze cu motoarele turate si supraproductie. Poate vom afla in curand !
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".Intrebarea este: De ce unii pot si altii nu?!
"Scolile" astea de care vorbiti s-au specializat clar in aceasta directie, aducatoare de bani , si asta nu strica nimanui. Unde e concurenta neloiala?! Pana la urma , "scolile" nu fac decat sa umple o nisa si toata lumea e multumita.... ei ca isi iau banii, candidatii ca se vad vanatori iar cei ce nu pot scolariza primesc membri noi dintre candidati. ...la vita e bella...... cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Nu sunt familiarizat cu termenii folositi din limba engleza, dar va pot asigura ca asa cum este acum aprobata legislatia privind dobandirea calitatii de vanator si obtinerea permisului permanent de vanatoare(vezi ordinele 539/2009, 302/2014 si 153/ 2016) dar mai ales modul de inocmire a acesteia, nu se asigura pregatirea temeinica a viitorulor vanatori, ci se impun reguli oficializate care imping spre coruptie si superficiallitate.
Daca aceste "scoli" functioneaza cu respectarea TUTUROR REGULILOR LEGALE IN VIGURE, totul e perfect. Dar daca NU ? Si daca cei care ar trebui sa constate legalitatea sau nelegalitatea ,"o intorc... ca la Ploiesti" ?
Scuze, am vrut sa scriu IN VIGOARE
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".Domnule Bolgiu, examentul il organizeaza asociatiile si este girat de Minister cu tot aparatul in spate.
![]() ![]() ![]() Om trai si om vedea. Cat despre termenii in limbi straine, sumarizeaza exemplus scris de aghiutza. Va spun in cunostinta de cauza ca astfel de cazuri, in alte industrii, atat din Romania cat si din UE, supradimensionarea ofertei cunoscand ca aduce prejudicii consumatorilor se lasa direct cu penalizarea celor responsabili si indirect cu anchete suplimentare : economice (pe exemplul spus de laur), comerciale (pe practici neconcurentiale / intelegeri cartel), protectia consumatorului (clar in culpa, ca cine inscrie mai multi decat locurile disponibile e clar ca pregateste o suveica cu castiguri financiare, calacand in picioare cu premeditare drepturile consumatorului), etc, etc. Haideti sa nu incercam sa ne aruncam dupa o legislatie prost facuta si incredibil de prost interpretata, care nu face nimic altceva decat sa puna zabala in gura vanatorului, cand toti ceilalti jucatori romani jubileaza si se complac intr-o situatie ce le creaza si aduce beneficii directe. -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Mai intai va rog sa ma scuzati, dar chiar nu stiam ce inseamna termenul in limba engleza. Va multumesc pentru expilcatie. In privinta "supraproductiei" va dau perfecta dreptate. Si eu gandesc la fel, dar eu am responsabilitatea intocmirii dosarelor si atunci cand 'sublerul" cu care se masoara aceste dosare este diferit, singura posibilitate este sa oftezi, sa oftezi si iar sa oftezi. Singur, nu poti face mare lucru in fata 'tavalugului". Acesta are suficienta forta sa "niveleze " orice "denivelare" pe drumul pe care il are de batatorit ( demne de analizat cateva comentarii, in acest sens). Nu sunt resemnat, dar daca aveti curiozitatea sa cititi, peste tot, comentariile datorate examenului de la Ploiesti, veti vedea extrem de putine comentarii pe subiect. Doar de azi dimineata observ ca lucrurile s-au mai inviorat si au inceput sa apara si pozitii corecte, intrebari corecte si normale, pozitii echidistante, care nu vorbesc despre un om sau altul, ci despre legislatie si efectele ei. Eu m-am "expus" direct pentru ca , la noi la Ploiesti, examenul a nascut o dezbatere, vad eu, nationala, ceeace nu e rau, si fiind parte pot sa intervin direct. Asa ca atat cat pot, incerc sa pun experienta mea la dispozitia colegilor de forum. Multumesc !
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".In privinta "datului dupa lege", aceeia care ma cunosc personal va pot spune mai multe detalii. Chiar si situatia de la Ploiesti este un exemplu, in ce ma priveste, al nedatului dupa lege. Scuzati-ma, inca odata, dar nu-mi place sa vorbesc eu despre mine.
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".Eu nu inteleg de ce un canditat ar accepta sa pleteasca 3000 lei la o "fabrica de vanatori" in loc sa plateasca <1000 lei la o alta asociatie (EX: AJVPS) pentru acelasi serviciu....
Doar daca unii ofera servicii mai bune decat altii (spre exemplu o verificare mai atenta a dosarelor ori o atitudine mai ok). Cand suni la o Asociatie sa iei informatii despre sustinerea examenului si primesti raspunsuri de genul "incearca la anu' ", desi nu cred sa existe Asociatie sa nu aiba locuri disponibile...., parca iti vine sa cauti si in alta parte chiar daca platesti mai mult... Si in loc sa vedem unde am gresit facem ce nu ar trebui sa facem....: aratam cu degetul... Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".Ar mai fi ceva de comentat si cu asta inchei.
Vorbiti de "zabala in gura" unora. Sa stiti ca multi dintre cei care se plang ca e prea stransa si-o pun singuri, in speranta ca ajung mai repede, dar cand vad ca "darlogii", folosind acelasi registru hipic, s-au rupt, dau vina pe grajdar, pentru ca n-a stiut cum sa puna "hamul" la inceperea cursei.
In cel mai prietenesc mod va asigur ca voi tine cont de propunerile dumneavoastra.
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".si totusi
Nu existau discutiiile astea daca cei 6 luau examenul.Dv ati recunoscut ca ""nu stiati ca"" .De ce nu ati cerut o parere scrisa ministerului cand primul candidat a depasit 2 ani. E corect sa va asumati vina . Acum cei 6 ce fac asteapta inca un an ? sau nici asta nu se stie.? Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Daca prin atitudine mai ok, intelegi ca " Dom'le, mata depui cererea la noi, platesti birul si noi te chemam la examen iar matale iti vezi de treaba.", chiar nu e ok. Sau poate e ok dpdv al unora....platesti triplu, dar ai loc in loja. Pana la urma calitatea sau timpul costa. La fel nu e ok, sa suni la unii care au 153 de locuri libere si sa primesti raspunsuri acre si in coltul gurii... cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
E o intrebare de bun simt, pe care mi-am pus-o si eu in mai multe momente ale lunilor scurse. Ultima data a fost discutata aceasta problema impreuna cu candidatii, care au inteles toate "meandrele" acestor luni si au acceptat sa mergem cu dosarele asa cum sunt, nemodificate. Unul dintre candidati si-a retras dosarul de la noi cu doua saptamani inaintea examenului, dar a aparut pe lista de ADMISI a colegilor organizatori, unul a spus ca va actiona in instanta, pentru a afla adevarul, iar ceilalti au acceptat sa mai faca un an stagiatura, fara sa mai achite nimic in plus. Inteleg ca de ieri exista o investigatie a organelor statului pe tema examenului de la Ploiesti, de aceea, deocamdata, de la mine atat despre acest eveniment.
Cred ca de ce dau 3000 de lei trebuie intrebati cei care dau. Dar daca vrei sa devii vanator ca Fat Frumos in doua saptamani si nu in minimum un an, cum spune legea si daca gasesti oportunitatea , bineinteles ca "slabiciunile" costa. Daca se confunda un refuz de a incalca legea, cu afirmatii asazis "gretoase" e numai vina celor care sunt obisnuiti cu ocolirea legii.
Admit ca e posibil ca o parte din cei care platesc sume mult mai mari decat la AJVPS-uri sa fie din categoria "Fat Frumos". Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Nu e ok, bineinteles. Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Cand acea parte devine o industrie, încep sa apăra nemulțumirile, dar si întrebările.
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".Am intrebat azi pe cineva care stie una alta.
Candidatul are 5 iesiri/ activitati in primul an apoi asteapta inca un an si se constata ca dupa 2 nu mai intruneste conditiile. Dar NU impiedica cineva asociatia si candidatul sa faca si in al doilea sau al treilea an cate cinci iesiri.In felul asta perioada de practica nu mai expira. Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Scrie undeva ca dupa ce ai trecut examenul de vanator, nu ti se poate elibera permisul permanent de vanatoare la alta asociatie decat cea prin care te-ai inscris la examen?
Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".In ordinul din 2014 mai sus discutat ...de organizare a examenului.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Înapoi la Vanatoare discutii generale Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 30 vizitatori |
Publicitate
|