Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 03 Mar 2025, 20:07

AGVPS-ul si "reprezentativitatea".

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, Sly_Fox, CCM, von BRAUN, Mircea-B

Re: AGVPS-ul si "reprezentativitatea".

Mesajde aghiuta pe 01 Iul 2016, 17:14

the_mav scrie:eu zic sa isi anunte candidaturile dupa ce se aleg castigatorii :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :D :D :D :mrgreen:

Mav-ule,ma uimesti.
Cum adica ? Nu se stiu deja castigatorii ? :roll:
aghiuta
Veteran

Locaţie: Suedia

Mesajde laurul pe 01 Iul 2016, 17:43

aghiuta scrie:
the_mav scrie:eu zic sa isi anunte candidaturile dupa ce se aleg castigatorii :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :D :D :D :mrgreen:

Mav-ule,ma uimesti.
Cum adica ? Nu se stiu deja castigatorii ? :roll:

Inca se speculeaza...... :)) :)) :)) :)) :))
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Mesajde valeriub pe 03 Iul 2016, 23:03

biriuck scrie:Cei ce vor sa candideze la o functie sa anunte din timp. (ca in AJVPS Ph ;) )
Pe de alta parte nici nu are cineva un mecanism prin care sa ii oblige pe cei dornici sa isi anunte candidatura in avans. Nu acum., nu inca
...poate daca ati convinge dumneavoastra pe cativa dintre colegii directori/presedinti dornici sa candideze sa isi anunte intentiile ar fi ceva :D
Dumneavoastra candidati?

E o idee.
Ce-ar fi ?
Cati dulăi ar trece la atac ?
Pe calalalt Forum AGVPS Dnul Selaru m-a eliminat pentru ca i-am spus ca a mințit de doua ori.I-am demonstrat minciunile si in loc sa-si ceara scuze si sa revină corectând minciunile, s-a enervat interzicându-mi accesul pe Forumul Agvps, controlat de dumnealui personal, asa cum afirma cu subiect si predicat. Alaturi de câțiva "binevoitori indignati" au trecut la atacuri de neînțeles. Chiar si prezentarea dnului Selaru depre Consiliul Internațional de Vanatoare(CIC) are venin si răutăți, pe care daca cei din acest organism ar afla, s-ar lasă cu deranj mare.
Chiar daca am facut afirmațiile de mai sus, despre candidatura bineînțeles, poate mai sunt si alți interesați de comentarii. Daca pe FORUMUL AGVPS exista o jena pentru deschiderea subiectului ( chiar daca eu am încercat sa încep ceva ), poate aici dezmorțim mințile si limbile. Pe bune !
valeriub
Membru important

Mesajde biriuck pe 05 Iul 2016, 12:51

Nu mai e problema cu dulaii, se pot aplica amenzi proprietarilor, se pot impusca...articolele respective nu mai sunt suspendate :twisted:
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde ventura pe 06 Iul 2016, 07:41

valeriub scrie:

E o idee.
Ce-ar fi ?
Pe calalalt Forum AGVPS Dnul Selaru m-a eliminat pentru ca i-am spus ca a mințit de doua ori.I-am demonstrat minciunile si in loc sa-si ceara scuze si sa revină corectând minciunile, s-a enervat interzicându-mi accesul pe Forumul Agvps, controlat de dumnealui personal, asa cum afirma cu subiect si predicat. Alaturi de câțiva "binevoitori indignati" au trecut la atacuri de neînțeles. Chiar si prezentarea dnului Selaru depre Consiliul Internațional de Vanatoare(CIC) are venin si răutăți, pe care daca cei din acest organism ar afla, s-ar lasă cu deranj mare.
Chiar daca am facut afirmațiile de mai sus, despre candidatura bineînțeles, poate mai sunt si alți interesați de comentarii. Daca pe FORUMUL AGVPS exista o jena pentru deschiderea subiectului ( chiar daca eu am încercat sa încep ceva ), poate aici dezmorțim mințile si limbile. Pe bune !

Dulai = cei ce nu sunt in acord cu dvs?
Urat...
Foarte urat... :(

Amestecam lucrurile...
Frustrarile de pe alte forumuri sunt aduse aici....
Pacat.
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
ventura
Veteran

Locaţie: Focsani

Mesajde valeriub pe 06 Iul 2016, 16:55

ventura scrie:
valeriub scrie:

E o idee.
Ce-ar fi ?

Urat...

Amestecam lucrurile...
Pacat.

Dulaii sunt aceeia care, la o comanda, se arunca asupra cuiva care are o atitudine, o idee, o reactie, alta decat a sefului dulailor. Despre frustrari, nu stiu la ce, dar mai ales la cine va referiti.
Poate aflam si numele candidatilor la functiile eligibile din viitoarea conducere a AGVPS. Azi s-au primit informatii si indicatii despre Congresul AGVPS, din 20 august, de la Sinaia. OFICIAL SE POT DEPUNE CANDIDATURILE. Acesta era subiectul meu si eventuala, banuita reactie la anuntarea numelor competitorilor. Ca doar e campanie electorala, nu !
valeriub
Membru important

Mesajde biriuck pe 06 Iul 2016, 20:21

Eheee, de ar fi si aici ca la fotbal cu avantajul terenului propriu... :lol: :lol:
biriuck
Veteran

Mesajde valeriub pe 06 Iul 2016, 22:24

biriuck scrie:Eheee, de ar fi si aici ca la fotbal cu avantajul terenului propriu... :lol: :lol:

Cum ar fi, ca sa fie ?
Care teren si care echipa ?
valeriub
Membru important

Mesajde valeriub pe 07 Iul 2016, 22:23

ventura scrie:
valeriub scrie:

E o idee.
Ce-ar fi ?

Urat...

Amestecam lucrurile...
Pacat.

Dupa cum reactionati la cuvantul DULAI si dupa modul de abordare al subiectului... parca ne-am mai " dialogat" pe un alt forum ( al AGVPS, cu siguranta ). Parca si acolo, nu ?
Sau poate candidati si va pregatiti campania !
Pentru ca despre AGVPS, ca institutie, numai de bine. Despre om, care este supus greselii, se poate spune ca atunci cand este persoana publica, trebuie sa suporte consecintele afirmatiilor mincinoase, atunci cand le face.
valeriub
Membru important

Mesajde ventura pe 08 Iul 2016, 06:18

Sunteti off-topic....
Aveți ceva de spus la subiect sau "plângeți" pe la câte o masa în speranța că va compătimește careva?
Nu puteți trece peste un "șut în fund"? Știam ca o marionetă nu are sentimente. Face ce i se transmite.
PS: Sper ca nu considerați cuvântul marioneta mai urat ori jignitor decât dulău. ...
Pps: întrebările de mai sus sunt retorice.......
@ventura
@valeriub
Va rog sa va mutati problemele si divergentele personale pe mesaje private sau la o bere, ca nu sunteti chiar asa departe.
Chiar nu vreau sa iau masuri....
Adminul.
ventura
Veteran

Mesajde valeriub pe 11 Iul 2016, 17:56

Stimați colegi,
Sâmbăta 09.07.2016, sub organizarea AVPS PENES CURCANUL, a avut loc examenul pentru dobândirea calității de vanator, pentru Județul Prahova. Au avut candidați AVPS Penes Curcanul ( 58 candidați), AVPS Colina Hunting ( 15 candidați ), AVPS Petresti Habud ( 7 candidați), Ajvps Prahova( 7 candidați ), AVPS Campina ( 2 candidați ).
In final, Ajvps Prahova a avut șase dosare respinse si un singur candidat care a îndeplinit 18 puncte, urmând sa reia sustinerea examenului in alta asociatie, in termen de maximum un an. Un rezultat slab, daca nu am analiza si cauzele respingerii celor șase dosare. Ar fi, totodata, interesant de aflat cum poate o asociatie cu un singur fond de vanătoare sa școlească 58 de candidați si noi cu 19 fonduri nu putem .
Mai întâi despre dosarele noastre. Cele șase dosare au fost respinse pentru ca documentele din ele depășiseră termenul de valabilitate de doi ani, asa cum prevede ordinul 302 si 153. Termenul a fost depășit deoarece începând cu anul trecut, din august si pana in Martie anul acesta, ministerul a anulat examenele, fara alte explicații. Odata cu reprogramarea examenelor nimeni nu a gândit sa anuleze actele existente la dosarele inițiale si sa le reînscrie. Asta însemna o noua reînscriere a vechilor candidați, anulându-le tot dosarul anterior. Cine avea acest curaj in cazul in care nimeni din minister nu a dat nicio explicație sau un sfat. Astfel se ștergea fara niciun motiv toata practica de cel putin un an pe care o avea fiecare candidat. Si noi ce motiv aveam sa anulam dosarul. Niciunul, dar deveneam vinovați de toate amânările si timpii pierduți de candidați, batjocoriți, astfel, de un minister iresponsabil.
La examen, in comisie, a fost si Președintele Executiv al Agvps din Romania Selaru Neculai.
In loc sa explice corect situatia imposibila in care ne aflam si noi si candidații, a acceptat, fara rezerve, situatia, in procesul verbal de final spunând, sec, ca trebuia sa refacem dosarele, iar in Forumul Agvps, azi, ca dosarele erau incomplete, mintind concurenții si dezinformand cititorii forumului. Ce ar fi vrut sa facem ? Sa falsificăm dosarele si registrele de intrare-ieșire sau sa facem altele noi începând din aprilie sau mai anul curent, pierzand inca un an, absolut nemeritat de catre candidați ? Presedintele Executiv Neculai Selaru trebuia sa ia atitudine împotriva abuzului ministerului de a anula examenele si de a nu tine cont de lunile de oprire. Nu a facut acest lucru, dar banii pentru examen i-a luat, inclusiv de la candidații noștri, încercând sa-i instige împotriva noastra.
In cazul celălalt al colegilor cu mulți candidați, pe un singur fond de vanătoare, am fi curioși sa aflam cum fac ei aceasta performanța ? De ani buni, nu doar de azi !
valeriub
Membru important

Mesajde Krieghoff pe 11 Iul 2016, 19:11

Valabilitate documente
cazier judiciar = 6 luni
analize medicale = 6 luni
test psihologic = 1 an

Daca unul din aceste documente expira si nu este inlocuit cu unul valabil se anuleaza dosarul. La data examenului (indifirent de cate ori au anulat-aici va dau dreptate e bataie de joc pentru ca nu e nimic sigur) toate documentele trebuie sa fie in termen pentru a fi admis in examen. Acum chiar nu conteaza cate fonduri are o asociatie, important este sa fie documentele in termenul de valabilitate.
"Imi cunosc limitele. Dar pur si simplu le ignor"
Friedrich Nietzsche
Krieghoff
Membru important

Locaţie: Bucuresti

Mesajde biriuck pe 11 Iul 2016, 20:32

Culpa ministerului este clara, nu stiu insa cum pot fi trasi la raspundere :evil:
In astfel de cazuri cred ca normal ar fi ca la termenele de expirare sa se adauge perioada cu care s-a amanat examenul din vina ministerului. Nu cred sa existe insa vreo norma in acest sens...

Pe de alta parte, eu cand am dat examenul la AJVPS Buzau (pentru ca la Prahova am primit mereu raspuns telefonic "nu anul acesta") stiu ca am fost sunat de cineva de la asociatie si mi s-a spus ca examenul se amana pentru data X si sa fiu sigur ca nu imi expira vreun act (de exemplu cazierul). Din fericire nu a fost cazul la mine.

:idea: Poate ca nu ar fi rau ca pe viitor sa se ocupe cineva din cadrul asociatiei de acest lucru (de exemplu secretarii) pentru ca pe langa frustrarea candidatilor se adauga si pierderea financiara si de imagine a asociatiei. Pe langa cotizatiile ce le-ar fi achitat oamenii in caz ca ar fi promovat, se pierde enorm la capitolul credibilitate (lucru cam de neacceptat la o asociatie mare, ce are (teoretic) destui oameni capabili sa se ocupe si de partea cu hartiile)
biriuck
Veteran

Mesajde valeriub pe 11 Iul 2016, 23:12

Krieghoff scrie:Valabilitate documente
cazier judiciar = 6 luni
analize medicale = 6 luni
test psihologic = 1 an

Daca unul din aceste documente expira si nu este inlocuit cu unul valabil se anuleaza dosarul. La data examenului (indifirent de cate ori au anulat-aici va dau dreptate e bataie de joc pentru ca nu e nimic sigur) toate documentele trebuie sa fie in termen pentru a fi admis in examen. Acum chiar nu conteaza cate fonduri are o asociatie, important este sa fie documentele in termenul de valabilitate.

In cazul nostru e vorba despre documentele care atesta stagiatura. Fisa de stagiatura nu poate depăși doi ani vechime. Dar in cazul in care ministerul amâna sine die examenele ( in acest caz cu circa șase sau opt luni ), termenele se scurg si asa cum e cazul nostru, la data examenului cei doi ani trecuseră. Ce puteam sa facem cand nu știam cand se reiau examenele, daca se da vreo derogare, prelungindu-se perioada de valabilitate a fisei de stagiatura cu perioada de suspendare. Dnul Selaru a recomandat sa refacem fisele, ceeace însemna ca ne însușim întârzierea si sa mai prelungim, din proprie inițiativa, cu un an stagiul cursantului. De ce sa-l pedepsim noi, cand săracul, nu are nicio vina, ci este victima birocrației si a nepăsării centrale. Si mai era o solutie. Falsificarea registrului unic de intrate-ieșire al asociatiei. Dar s-o facă cine-o vrea, nu noi. Le-am explicat întocmai candidaților noștri situatia si au fost cu toții de acord ca ministerul isi bate joc de toti, ca AGVPS-ul se complace in starea asta, acuzând unde are interes si lăudând , așijderea. Unul dintre candidați a spus ca va da in judecată ministerul.
Minciuna de pe Forumul Agvps, spusa de Președintele Executiv al AGVPS, precum ca dosarele ar fi fost "incomplete" este de neacceptat si vine in continuarea unor minciuni spuse si nerecunoscute la adresa mea, ca director al Ajvps Prahova. Cum nu mai pot scrie pe acel forum, fiindu-mi interzis accesul de catre Dnul Selaru Neculai, încerc aici sa explic evenimentele la care participam si sa răspund atacurilor de pe Forumul Agvps.
valeriub
Membru important

Mesajde valeriub pe 11 Iul 2016, 23:33

biriuck scrie:Culpa ministerului este clara, nu stiu insa cum pot fi trasi la raspundere :evil:
In astfel de cazuri cred ca normal ar fi ca la termenele de expirare sa se adauge perioada cu care s-a amanat examenul din vina ministerului. Nu cred sa existe insa vreo norma in acest sens...

Pe de alta parte, eu cand am dat examenul la AJVPS Buzau (pentru ca la Prahova am primit mereu raspuns telefonic "nu anul acesta") stiu ca am fost sunat de cineva de la asociatie si mi s-a spus ca examenul se amana pentru data X si sa fiu sigur ca nu imi expira vreun act (de exemplu cazierul). Din fericire nu a fost cazul la mine.

:idea: Poate ca nu ar fi rau ca pe viitor sa se ocupe cineva din cadrul asociatiei de acest lucru (de exemplu secretarii) pentru ca pe langa frustrarea candidatilor se adauga si pierderea financiara si de imagine a asociatiei. Pe langa cotizatiile ce le-ar fi achitat oamenii in caz ca ar fi promovat, se pierde enorm la capitolul credibilitate (lucru cam de neacceptat la o asociatie mare, ce are (teoretic) destui oameni capabili sa se ocupe si de partea cu hartiile)

Toate actele din dosar au fost verificate de secretari si o colega cu aceasta sarcina de serviciu. Toate au fost in ordine. Singura hârtie contestata a fost fisa de stagiatura pe care nu aveam cum s-o corectam, decât falsificând datele de intrare -ieșire, solutie inacceptabila si respinsă de catre noi. Mai puteam reface fisele de stagiatura, dar in acest caz am fi amânat susținerea examenului pentru la anul in vara, greșeala ministerului însușindu-ne-o si acceptând ca suntem vinovați de un lucru pentru care vinovat este ministerul. Atunci cand le-am explicat candidaților variantele ne-au dat dreptate si unul a promis un proces ministerului.

Din păcate, nu ați dat examen la noi pentru ca nu aveam locuri libere, situație creată de modificarea legislatiei.

Concluzia Dnului Selaru ca dosarele ar fi fost. " incomplete" si de aceea au fost respinse, este o alta minciuna cu care abuzează de răbdarea cititorilor Forumului Agvps, aplica principiul diversionist
" minte, minte ca tot s-o lega ceva ! " si încearcă demigrarea mea si a colegilor mei.
valeriub
Membru important

Mesajde ventura pe 12 Iul 2016, 09:04

Cu toate astea inteleg ca dincele 90 de dosare depuse, 6 din 7 ale AJVPS Prahova au avut probleme si doar unul din celelalte 83 venind de la alte Asociatii.
Cineva ar trebui sa-si asume vina pentru asa o neplacere cauzata candidatilor, nu sa arate cu degetul spre altii.
Si cu siguranta nu Selaru e de vina pentru cele intamplate...
ventura
Veteran

Mesajde biriuck pe 12 Iul 2016, 11:37

valeriub scrie: Mai puteam reface fisele de stagiatura, dar in acest caz am fi amânat susținerea examenului pentru la anul in vara, greșeala ministerului însușindu-ne-o si acceptând ca suntem vinovați de un lucru pentru care vinovat este ministerul. Atunci cand le-am explicat candidaților variantele ne-au dat dreptate si unul a promis un proces ministerului.

Banuiesc si sper ca asociatia il va sprijini in acest demers :D :mrgreen: :twisted:

Voi arunca o intrebare si 'dincolo', sunt curios daca AGVPS a luat deja sau va lua vreo pozitie legata de fisele de stagiatura. :wink:
biriuck
Veteran

Mesajde valeriub pe 12 Iul 2016, 23:19

ventura scrie:Cu toate astea inteleg ca dincele 90 de dosare depuse, 6 din 7 ale AJVPS Prahova au avut probleme si doar unul din celelalte 83 venind de la alte Asociatii.
Cineva ar trebui sa-si asume vina pentru asa o neplacere cauzata candidatilor, nu sa arate cu degetul spre altii.

Mai întâi va rog sa nu faceți greșeala șefului de la Agvps, care folosind Forumul Agvps minte afirmând ca " dosarele au fost respinse pentru ca erau incomplete". In procesul verbal, încheiat de comisia de verificare a dosarelor, se spune ca dosarele au fost respinse deoarece fisa de stagiatura a depășit termenul de doi ani de la înscriere. Nu aveam, in acest caz, decât doua variante. 1. Sa mergem înainte cu aceste dosare, complete, dar cu fisa de stagiatura depășind cei doi ani de valabilitate, din cauza blocării examenelor de catre minister aproape opt luni, termenele fiind depășite dar fara voia noastra sau a candidatilor; am sperat ca oficialii ministerului sa prelungească valabilitatea fiselor cu perioada sistării examenelor, sau 2. Sa reînscrieream candidatii pentru un nou an de stagiatura , cu tot deranjul corespunzător. Am discutat cu candidatii situatia creată si cu toții au fost de acord sa continuie demersurile, conform punctului 1.
Dar vad ca va preocupa, apărând minciunile protejatului Dvs, soarta candidaților noștri. Pentru ca ma atacați amandoi pe celălalt Forum al Agvps, știind ca nu pot sa va răspund, accesul acolo fiindu-mi blocat pentru ca am arătat minciunile vatafului forumului va răsplătesc grija recomandându-va sa va preocupați de grijile altora, drumul nostru fiind... lung si bătătorit.
Si nu mai mințiți prin omisiune, avansând ipoteze fanteziste si mincinoase, numai sa va dovediți devotamentul.
Regret ca trebuie sa spun aceste lucruri, dar moderatorii nu cunosc probabil ca ma criticati pe celălat forum afirmând acolo lucruri răutăcioase si tendențioase. Întreb si eu cum trebuie sa procedez in acest caz ? Am constatat ca cititorii vad ambele forumuri si ramân surprinși cand alde' colegul nostru taie si spânzura acolo, vorbind singur, sau cu șeful, iar noi neavând drept de replica.
Forumul Agvps este susținut si din cei 15.000 de lei cu care cotizează Ajvps Prahova. Asa vede Agvps reprezentativitatea . Ca vatafii .
Apropo, ce SALARIU O FI AVÂND PREȘEDINTELE EXECUTIV ? Eu am spus ca pana in mai aveam 2000 de lei pe luna, de doua luni am mai primit 200 lei., O fi secret de sat de serviciu ? Daca tot are griza sa minta peste tot, măcar aici sa spună adevarul ! Dar cei 20 de lei de dosar la examenul de la Ploiesti i-a luat ? Parca tuna si fulgera împotriva celor de la minister pentru ca luau acești bani ! Atunci era imoral, acum e moral, nu ?
valeriub
Membru important

Mesajde valeriub pe 12 Iul 2016, 23:34

biriuck scrie:
valeriub scrie: Mai puteam reface fisele de stagiatura, dar in acest caz am fi amânat susținerea examenului pentru la anul in vara, greșeala ministerului însușindu-ne-o si acceptând ca suntem vinovați de un lucru pentru care vinovat este ministerul. Atunci cand le-am explicat candidaților variantele ne-au dat dreptate si unul a promis un proces ministerului.

Banuiesc si sper ca asociatia il va sprijini in acest demers :D :mrgreen: :twisted:

Voi arunca o intrebare si 'dincolo', sunt curios daca AGVPS a luat deja sau va lua vreo pozitie legata de fisele de stagiatura. :wink:

Va răspund eu, sperând ca vor muta atacurile împotriva mea, aici pe acest forum.
Nu au avut nicio reacție. Cum nu au avut nicio reacție atunci cand tot in acest ordin( mai precis 302/2014) ministerul a speculat o prevedere referitoare la cursul de instruire privind mânuirea armei si tragerea cu arma cu țevi lise si cu glonț, asimilandu-l cu acel curs de doua saptamâni obligatoriu pentru obținerea permisului de arma. Aici, doar eu am reacționat, Agvps-ul a mimat, doar. Aceasta reglementare, abuziv interpretata de catre minister, dar si de reprezentanții Agvps, din comisiile de reexaminare este acceptata si tolerata, in continuare. Agvps-ul nu vede abuzul sau batjocorirea candidaților de doi ani, de la aplicarea ordinului ?, întreb si eu in continuarea întrebării Dvs.
valeriub
Membru important

Mesajde aghiuta pe 13 Iul 2016, 06:25

valeriub scrie: Aceasta reglementare, abuziv interpretata de catre minister, dar si de reprezentanții Agvps, din comisiile de reexaminare este acceptata si tolerata, in continuare. Agvps-ul nu vede abuzul sau batjocorirea candidaților de doi ani, de la aplicarea ordinului ?, întreb si eu in continuarea întrebării Dvs.

Daca tot este topicul initiat de mine,pun si eu o intrebare.
Retorica.
Abia acum va dati seama ca AGVPS nu reprezinta interesele vanatorilor ?
Cand scriu "vanatori" ma refer la vanatorul cel umil,nu la VIP.
aghiuta
Veteran

Mesajde Clujeanul pe 13 Iul 2016, 07:38

Interesele celor umili... Care or fi alea?
Clujeanul
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde ventura pe 13 Iul 2016, 08:00

valeriub scrie:
ventura scrie:Cu toate astea inteleg ca dincele 90 de dosare depuse, 6 din 7 ale AJVPS Prahova au avut probleme si doar unul din celelalte 83 venind de la alte Asociatii.

Mai întâi va rog sa nu faceți greșeala șefului de la Agvps, care folosind Forumul Agvps minte afirmând ca " dosarele au fost respinse pentru ca erau incomplete". In procesul verbal, încheiat de comisia de verificare a dosarelor, se spune ca dosarele au fost respinse deoarece fisa de stagiatura a depășit termenul de doi ani de la înscriere. Nu aveam, in acest caz, decât doua variante. 1. Sa mergem înainte cu aceste dosare, complete, dar cu fisa de stagiatura depășind cei doi ani de valabilitate, din cauza blocării examenelor de catre minister aproape opt luni, termenele fiind depășite dar fara voia noastra sau a candidatilor; am sperat ca oficialii ministerului sa prelungească valabilitatea fiselor cu perioada sistării examenelor, sau 2. Sa reînscrieream candidatii pentru un nou an de stagiatura , cu tot deranjul corespunzător. Am discutat cu candidatii situatia creată si cu toții au fost de acord sa continuie demersurile, conform punctului 1.
Dar vad ca va preocupa, apărând minciunile protejatului Dvs, soarta candidaților noștri. Pentru ca ma atacați amandoi pe celălalt Forum al Agvps, știind ca nu pot sa va răspund, accesul acolo fiindu-mi blocat pentru ca am arătat minciunile vatafului forumului va răsplătesc grija recomandându-va sa va preocupați de grijile altora, drumul nostru fiind... lung si bătătorit.
Si nu mai mințiți prin omisiune, avansând ipoteze fanteziste si mincinoase, numai sa va dovediți devotamentul.
Regret ca trebuie sa spun aceste lucruri, dar moderatorii nu cunosc probabil ca ma criticati pe celălat forum afirmând acolo lucruri răutăcioase si tendențioase. Întreb si eu cum trebuie sa procedez in acest caz ? Am constatat ca cititorii vad ambele forumuri si ramân surprinși cand alde' colegul nostru taie si spânzura acolo, vorbind singur, sau cu șeful, iar noi neavând drept de replica.
Forumul Agvps este susținut si din cei 15.000 de lei cu care cotizează Ajvps Prahova. Asa vede Agvps reprezentativitatea . Ca vatafii .
Apropo, ce SALARIU O FI AVÂND PREȘEDINTELE EXECUTIV ? Eu am spus ca pana in mai aveam 2000 de lei pe luna, de doua luni am mai primit 200 lei., O fi secret de sat de serviciu ? Daca tot are griza sa minta peste tot, măcar aici sa spună adevarul ! Dar cei 20 de lei de dosar la examenul de la Ploiesti i-a luat ? Parca tuna si fulgera împotriva celor de la minister pentru ca luau acești bani ! Atunci era imoral, acum e moral, nu ?

Va rog sa aveti grija la afirmatii!!!!
Oboseala sau altceva va face sa vedeti denaturat?
Unde am scris de "dosare incomplete"?
Cititi din nou, va rog, cand o sa aveti mintea limpede...
Ce minciuni? Ce protejat? Ce omisiuni?
Aproape toti forumistii de pe forumul pe care-l tot pomeniti sunt membri aici.
Aprope toti stiu ca sunteti o "biata victima" hartuita de Selaru si alti cativa.
Aveti o atitudine de sef din vechiul regim, iar cel ce nu-i deacord cu dvs e impotriva.
V-a deranjat ca v-am spus lucrul asta si ca nu sunt deacord cu faptul ca va bateti joc de imaginea noastra in CIC prin reprezentarea de 2 lei (asa consider eu si cred ca am dreptul asta) si v-a casunat pe mine...

Acum eu o sa rog moderatorii sa va roage (eu am facut-o dar nu m-ati ascultat) sa nu amestecam forumurile. Ati venit pe acest forum cu scopul precis de a plati polite si nu-i normal sa-l folositi ca "manta de vreme rea". Daca acolo nu mai puteti,... e bun si asta.
ventura
Veteran

Mesajde valeriub pe 13 Iul 2016, 08:09

ventura scrie:
valeriub scrie:

Va rog sa aveti grija la afirmatii!!!!
Oboseala sau altceva va face sa vedeti denaturat?
Unde am scris de "dosare incomplete"?
Cititi din nou, va rog, cand o sa aveti mintea limpede...
Ce minciuni? Ce protejat? Ce omisiuni?
Aproape toti forumistii de pe forumul pe care-l tot pomeniti sunt membri aici.
Aprope toti stiu ca sunteti o "biata victima" hartuita de Selaru si alti cativa.
Aveti o atitudine de sef din vechiul regim, iar cel ce nu-i deacord cu dvs e impotriva.
V-a deranjat ca v-am spus lucrul asta si ca nu sunt deacord cu faptul ca va bateti joc de imaginea noastra in CIC prin reprezentarea de 2 lei (asa consider eu si cred ca am dreptul asta) si v-a casunat pe mine...

Acum eu o sa rog moderatorii sa va roage (eu am facut-o dar nu m-ati ascultat) sa nu amestecam forumurile. Ati venit pe acest forum cu scopul precis de a plati polite si nu-i normal sa-l folositi ca "manta de vreme rea". Daca acolo nu mai puteti,... e bun si asta.
.

Sa fiti sanatos si sa aveti numai satisfactii. Cu sinceritate si condescendenta. !

@Ventura si Valeriub, nu neaparat in ordinea asta.

V-am mai rugat odata sa va mutati cu politele de platit in particular.
Ptr ultima oara va rog pe amandoi sa incetati polemica, sa exprimati doar puncte de vedere clare si sa renuntati la acuzatii pe care nu le puteti proba. Valeriu, am rugamintea de a nu amesteca forumurile. Ventura, aceeasi rugaminte. Daca acolo aveati ceva de impartit, nu continuati aici.

Va rog sa considerati asta ca warn.

Multumesc de intelegere!
valeriub
Membru important

Mesajde ventura pe 13 Iul 2016, 08:19

Multumesc. Asemenea.
ventura
Veteran

Mesajde valeriub pe 13 Iul 2016, 17:08

Am recitit, avand acces la aceste materialele promovate de AGVPS, demersurile privind anularea OM 539/2009. Este foarte buna si laudabila initiativa de a anula acest ordin, inca din mai 2014. Noi suntem in 2016 si examenele se tin dupa acelasi ordin, " imbunatatit" cu niste aiureli interpretabile, cu suspendari de luni de zile, perioada in care noi trebuia sa modificam documente cu valoare juridica, fara acoperire legala. In aceste conditii, criticate vehement de AGVPS in actiunile depuse la Curtea de apel Bucuresti, la reluarea examenelor , odata cu aparitia OM 153/10.02.2016, , reprezentantii vanatorilor stau cot la cot cu reprezentantii autoritatii, accepta ca asociatii cu un singur fond cinegetic sa depuna 58 de dosare, iar asociatiile cu noua si nouasprezece fonduri sa aiba 3 si 7 candidati, chiar daca acum doi ani acuza de fraude asemenea practici si "fabrici" de vanatori.
Eu va spun ca nu pot sa inteleg aceste aspecte, dar sper din toata fiinta ca acest fenomen anormal sa fie corectat si sa intram cu totii in normalitatea pe care o asteptam, in zadar, de mult timp.
Cred ca ne lipseste solidaritatea in fata acelorasi probleme. Cred ca mai multi, intotdeauna , pot mai mult decat unul singur. De prea multe ori ne bucuram de greul altora, crezand ca noua nu n-i se poate intampla. ONG-urile de aceea sunt constituite, pentru a reprezenta societatea civila. Ne miram ca unii reusesc sa ne striveasca, avand cativa membrii, dar sunt mai vocali decat noi, cei zeci de mii. Ne miram ca ciobanii sunt mai influenti si stiu sa-si faca loby, ecologistii ne baga la colt de fiecare data etc., dar noi ce facem ? Ne anihilam intre noi si ne hartuim "fara numar". Pana cand ? si cui serveste ?
valeriub
Membru important

Mesajde valeriub pe 13 Iul 2016, 17:25

Revin cu un nou mesaj, inspirat de cel de mai sus.
In 20 august sunt alegeri in AGVPS. Nu fac procese de intentie nimanui si nici aluzii cuiva, dar, pentru ca se intrevede o schimbare de echipa, poate mai tanara, mai entuziasta, mai eficienta. De ce nu am initia si aici un dialod-dezbatere despre portretul robot al Presedintelui, al Presedintelui Executiv, al Vicepresedintilor si membrilor Consiliului National. Cum ati dori sa fie acesti alesi, ce ati dori sa faca pentru lumea vanatoreasca nationala, cum vedeti dialogul cu dumnealor si invers, cum sperati sa fiti reprezentati in urmatorii cinci ani de mandat. Mai sunt 37 de zile si nu trebuie uitat ca in Romania Presedintele tarii a fost ales, in mod hotarator prin informatia electronica. Inclusiv acest Forum este frecventat de zeci de mii de vizitatori sau membrii, cu pareri, idei si propuneri demne de luat in seama.
Am mai propus si altora acest dialog-simulare, in care sa stabilim repede un portret robot, sa gasim modelele corespunzatoare, sa-i promovam pe aceeia care doresc sa intre in competitie. Apoi, sa luam legatura cu delegatii nominalizati de asociatiile participante la Congresul AGVPS din 20 august 2016, de la Sinaia, sa-i implicam in dezbatere sau sa-i convingem de meritele viitorilor propusi. Aceasta modalitate ne este tuturor la indemana si doar un mic efort din partea fiecaruia, folosit in slujba vanatorilor romani, ne poate reda increderea in noi insine si in viitorii alesi ai nostri.
Ce ziceti ? Incepem ?
valeriub
Membru important

Mesajde aghiuta pe 13 Iul 2016, 17:41

Clujeanul scrie:Interesele celor umili... Care or fi alea?

Spre exemplu sa nu mai schimbe legile mai repede decat isi schimba o pitipoanca sutienul,ca se trezeste Nea' Gogu, care n-are acces la net si nici nu intra pe forumuri,ca-i trebuie adeverinta ca a fost la vanatoare macar odata pe an. Ca daca nu e membru in asociatia X,ca nu i-a ajuns pensia anul ala,ramane fara pusca si altele.
Cine s-a mai lovit de "umili" cam stie la ce ma refer.
Cine-i doar VIP, habar n-are.
aghiuta
Veteran

Mesajde yoghi pe 13 Iul 2016, 23:42

asta e ce scrie in ordin pt cei doi ani..Da?

"""articolul 8, după alineatul (2) se introduc două noi alineate, alineatele (3) şi (4), cu următorul cuprins:

(3) Stagiatura efectuată potrivit prevederilor prezentului regulament este valabilă timp de 2 ani de la data începerii ei conform prevederilor art. 5 alin. (6).

(4) După termenul prevăzut la alin. (3), candidaţii care doresc susţinerea examenului pentru obţinerea permisului de vânătoare permanent trebuie să reia procedura prevăzută de prezentul regulament prin depunerea unei noi cereri pentru începerea stagiaturii."

pentru colegu de la ajv prahova..
eu zic ca trebuia trimisa o adresa catre minister cu intrebarea ""ce facem""" ....""voi ati amanat examenul""" la o zi dupa expirarea celor doi ani .mai ales daca exista si raspunsul ministerylui la cererea.dv de organizare a examenului pe care ati trimis-o in termenul de 2 ani.

Eu ca.vanator/candidat sunt obligat sa aduc hartiile si sa particip la actiuni.iar asociatia e obligata sa intocmeasca actele...oricare sunt ele. Nu tin cu ursu darin fata candidatului asociatia e raspunzatoare nu ministerul. Problemele organizatorice ""dintre""" va privesc.

bine ca ati avut doar 7 inscrisi. si nu 50 .
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde biriuck pe 14 Iul 2016, 09:12

valeriub scrie:....
In aceste conditii, criticate vehement de AGVPS in actiunile depuse la Curtea de apel Bucuresti, la reluarea examenelor , odata cu aparitia OM 153/10.02.2016, , reprezentantii vanatorilor stau cot la cot cu reprezentantii autoritatii, accepta ca asociatii cu un singur fond cinegetic sa depuna 58 de dosare, iar asociatiile cu noua si nouasprezece fonduri sa aiba 3 si 7 candidati, chiar daca acum doi ani acuza de fraude asemenea practici si "fabrici" de vanatori
.....

2 intrebari se nasc din acest paragraf.
1) Ce articol ar fi trebuit sa invoce reprezentantii vanatorilor ce "stau cot la cot" cu autoritatile astfel incat sa nu permita asociatiilor cu un singur fond nsa depuna 58 de dosare? Evident ca nu poate nimeni face asta ca "asa vrea muschii lui" ci doar in baza unor norme :wink:
Daca articolul nu exista inseamna ca nici afirmatia nu isi are rostul.

2) Ce vina au "reprezentantii vanatorilor" (banuiesc ca v-ati referit direct la dl Selaru si la orice alt reprezentant AGVPS ce a participat in comisiile de examen) ca o asociatie cu 19 fonduri are doar 3-7 candidati? Nu are acest lucru o legatura mai mare cu gradul in care acea asociatie este sau nu atractiva pentru viitorii vanatori?
Destul a iesit scandal cu afilierea fortata a vanatorilor la asociatii de orice fel, doar nu se doreste acum si distribuirea "proportionala" a candidatilor!!

P.S. Domnule Bolgiu, vedeti ca este un topic special dedicat alegerilor la modul general. http://www.vinatorul.ro/public/forum/viewtopic.php?f=55&t=13905#p201990
Aici incercam sa ne rezumam la discutiile legate de AGVPS si reprezentativitate (cu sau fara ghilimele)

P.S.S. Vorbeati de portret robot pentru candidati. Eu va pot spune ce mi-as dori: oameni seriosi care sa isi asume barbateste erorile si care sa se lupte pe toate caile pentru interesele membrilor ce i-au ales sa-i reprezinte.
biriuck
Veteran

Mesajde a&c pe 14 Iul 2016, 10:31

biriuck scrie:1) Ce articol ar fi trebuit sa invoce reprezentantii vanatorilor ce "stau cot la cot" cu autoritatile astfel incat sa nu permita asociatiilor cu un singur fond nsa depuna 58 de dosare? Evident ca nu poate nimeni face asta ca "asa vrea muschii lui" ci doar in baza unor norme :wink:
Daca articolul nu exista inseamna ca nici afirmatia nu isi are rostul.

Articolul 5, alin 3 din legea 407, adica sa verifice daca respectiva asociatie are suprafata necesara pentru vanatorii deja existenti cat si pentu cei 58 noi ...
"(3) Suprafaţa minimă necesară pentru un membru vânător este de:
a) 150 ha la câmpie şi în Delta Dunării;
b) 250 ha la deal;
c) 350 ha la munte"
;)
a&c
Membru activ

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Vanatoare discutii generale