Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 28 Feb 2025, 17:09

Swaro Z4i vs Z6i

Sectiune dedicata dipozitivelor de ochire - lunete de panda, lunete de goana , red dot, docter, aimpoint, dar si binocul de vanatoare, toate dispozitivele optice care ajuta vanatorul sa apropie si sa observe mai bine trofeul mult visat, sau sa plaseze un foc sigur si etic.

Moderator: liviur

Swaro Z4i vs Z6i

Mesajde TudorB pe 17 Apr 2016, 20:45

Buna seara,

Butonand internetul zilele trecute, am gasit cateva clipuri foarte frumoase de prezentare a celor de la Swarovski. Toate bune si frumoase.
Dar nu m-am lamurit cu o chestie... Intre modelele lor, Z4i / Z6i si mai noul Z8i exista si alte diferente in afara de zoom? 4/6/8 ?
Aici ma refer la calitatea sticlei, transmisia luminii, tub... ?

Multumesc

Tudorb
TudorB
Membru important

Re: Swaro Z4i vs Z6i

Mesajde dan_dumitrescu pe 21 Apr 2016, 12:48

:roll: :wink:
TudorB scrie:Buna seara,

Butonand internetul zilele trecute, am gasit cateva clipuri foarte frumoase de prezentare a celor de la Swarovski. Toate bune si frumoase.
Dar nu m-am lamurit cu o chestie... Intre modelele lor, Z4i / Z6i si mai noul Z8i exista si alte diferente in afara de zoom? 4/6/8 ?
Aici ma refer la calitatea sticlei, transmisia luminii, tub... ?

Multumesc

Tudorb

N-are bre de-a face nimic cu zoom-ul. Z4/6/8 sunt doar evolutii. Teoretic fiecare generatie vine cu ceva in plus
.La Bushnell cum ar fi sa ai zoom 6500 daca e sa te iei dupa denumire?:))
Si da, mai e o diferenta: pretul!
Life is hard.It's harder when you're stupid. John Wayne
dan_dumitrescu
Veteran

Locaţie: Targoviste

Mesajde violiv pe 21 Apr 2016, 20:35

In mod sigur existal. O schema optica diferita presupune calitati de sticla diferita, acoperiri altele, etc.
Asta nu inseamna obigatoriu ca si calitatea imaginii e mai buna. E mai greu sa obtii imagini super la lunete cu zoom mare.
De pe la pv 2 incoace nu prea poti reprosa ceva imaginii.
Mecanica e verificata in timp suficient.
Tuburile au evoluat de la 25 la 30 mm ca-n toata lumea.
Daca nu tii mortis la un zoom imens si seriile 4*, 5* pot fi la fel de bune la vanatoare.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde TudorB pe 22 Apr 2016, 20:53

Intre timp am gasit si topicul : z4i si docter v6
viewtopic.php?f=74&t=16010&p=233075&hilit=Docter+v#p231767

Imi cer scuze pentru dublare.

Si da, in continuarea lui, discutiile pot deveni interesante in privinta compararii noilor generatii Doctor V6 vs Swaro Z6 i.
Cat despre Z4 i care este foarte luminoasa si are varianta de montaj cu sina la aceeasi bani acum Doctor V6 care are si el sina si zoom 6 si mai ales 30 ani garantie, sper sa o pun la ochi cat de repede.

Multumesc de sfat urile primite !
TudorB
Membru important

Înapoi la Optica de vanatoare