Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Caprior 2016
73 mesaje • Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Caprior 2016Zic sa incepem sa ne pregatim sufleteste
Semne bune anul are? @ionica m, @DART ? Deja ii dau cu AMR-ul. Eu sunt pe la 65... aud insa zvonuri ca anul asta s-ar putea incepe de la 1 Mai. Pana la urma cum e? Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Caprior 2016Ca -n bancul ala:
"-Ioane, a fost ma mireasa fata mare? - Apai unii zic ca da, unii ca nu...." Cu atatea modificari...naiba mai stie. cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: Caprior 2016In mod sigur va incepe sezonul de Caprior la data de 1 Mai. Din pacate nu stiu cati Capriori vor fi buni de pusca la acea data. Din experinta in nord-estul tarii capriorii vor fi buni de pusca spre sfarsitul lunii Mai. La noi este un element de noutate vanatoarea la acesta data, nu cred ca multi din vanatorii nostri sunt pregatiti sa recolteze capriori cu coarnele deschise la culoare sau cu aceste partial curatate. Sa nu mai vorbim de zona de munte in care abia la jumatatea lunii Iunie coarnele sunt in totalitate curatate.
Re: Caprior 2016Oare chiar nu au putut asociatiile sa-si indeplineasca cota atribuita din cauza timpului prea scurt alocat sezonului de caprior?
Re: Caprior 2016Bine ai revenit
Ba ar avea timp, dar a aparut intre timp si concurenta cu servicii peste cele din ro si pretul pieselor sub ro -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: Caprior 2016Eu abia astept sa ies la caprior! Oricum nu merg la trofeu acum ci la vara. Mai fac si ceva observatie... greieri, pasarici cantatoare, verdeata, capuse... AMR?
Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Caprior 2016
Are Dreptate Mavu.... Din fericire, anul asta s-a brodit datorita vremii deci, cel putin in sud capriorii vor fi buni. Daca anul trecut salcamul inflorea pe 20 mai, anul asta se pare ca va fi devansat doua , trei sptamani. Cum caldura si vegetatia declanseaza curatarea, sunt toate premizele sa avem capriori buni de pusca. ...ramane de vazut daca onor ministerul va publica cotele in Vinerea mare, sau vor fi prea ocupati cu miei celor ce pasuneaza oile prin padure si n-au jujee la cainii excedentari..... cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Mavule, poate e doar coincidenta. Dar daca e apropos, cand a poatat sparrow eram in avion. Nu sunt eu... In rest, bine v-am gasit!
Re: Caprior 2016Cand e prea scurt sezonul nu e bine, cand prea lung nu e bine.
Nici noi nu mai stim ce vrem. De parca administratorii fondurilor ar fi ca lupii paznici la oi. Sau or fi unii. Cu Stimă,
Nicolae
Re: Caprior 2016Poate asa o fi mai la camp La noi, la munte, e cam devreme. Doar tapii puternici sunt mai curati de captuseala. Oricum, cotele sunt mici pe aici si nu s-a pus niciodata problema timpului...
Ma gandesc ca pe la camp sa aiba ceva probleme. Cota de 20 tapi pe un fond, ~20-22 weekenduri, cativa ratangii , oameni dispusi sa vina in cursul saptamanii mai putinei...cam se duce sezonul @mav n-am stiut ca ti-era dor de mine. Eu am tot fost pe aici, citind, judecand... nelogat
Asa e! Daca incepe sezonul devreme, nu sunt gata tapii. Daca incepe tarziu, vine iarna prea devreme si ne prinde nepregatiti. Lasa sa inceapa sezonul! Cine il vrea de bagat la cuptor, merge si cu puf, ca nu mananca coarne. Ca re-i vanator vanator si-l tin pulpele, face observatii, il stie, si-l recolteaza cand are cornul cat colesterolul. Ca pe mana...
Re: Caprior 2016Sau pentru cine vrea selectie este bine si nu mai trebuie sa astepte.Pentru trofeu orice vanator asteapta pana e "copt" bine.
Blaser R8 30-06,9.3x62
Merkel Suhl 12/70
Re: Caprior 2016Saptamana care vine incepem sezonul la caprior,azi dimineata am facut o tura prin teren si am intanlit un caprior care arata destul de bine si perfect curatat,am sa mai fac cateva iesiri s-al studiez mai bine
Prietenul meu a vazut si el cativa masculi completi curatati,asa ca se pare ca anul acesta o sa avem trofee frumoase de recoltat
Re: Caprior 2016Frumos!!!
Re: Caprior 2016Felicitari!
foarte bine format trofeul pentru data asta, sigur Spania are total o alta clima Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76 Nissan Terrano R20 ZD30
Re: Caprior 2016Felicitari Maryo,din grupul de trei l-ai ales pe ce mai mare
Re: Caprior 2016Unii au inceput mai devreme sezonul si la noi
SURSA: http://www.independentonline.ro/2015/03/10/Ialomita--Medic-bucurestean--implicat-intr-o-ancheta-de-braconaj-11294?news_page=203
Re: Caprior 2016Splendid !...asa cum ne-ai obisnuit Povestea !? distanta,calibrul...etc.
Este "material" serios si anul acesta... Felicitari gospodarilor !
Multumesc @Dart!!! Capriorul il aveam localizat de anul trecut si era un animal care colinda foarte mult si niciodata nu-l vedeam in acelasi loc. Asa ca anul acesta am hotarat sa pierd ce va timp cu el si sa-l caut,dar de fiecare data il gaseam intrun loc diferit unde credeam eu si nu puteam sa ma apropii la mai putin de 300 metri de el. Pana intr-o dimineata cand fara sa vreau si fara sa-l fi vazut m-am intalnit fata in fata cu el la 100 de metri si pana aici i-a fost!! calibru 270wsm munitie barnes 140 grains. Mai am unul care imi da multa bataie de cap, sa vedem daca pot cu el!! Numai bine!!
Re: Caprior 2016Am mai facut cateva iesiri pe teren s-a vad daca vad un caprior care-l urmaresc de ceva vreme,dar nu-l am vazut asa ca am hotarat s-a schimb de zona si s-a fac o panda intrun loc unde am vazut altul anul trecut si eream curios s-a vad cum a evoluat trofeul.
M-am pus intro zona inalta s-a vad bine terenul,nestiind acesta pe unde putea sa-mi iasa, nu dupa mult timp vad un grup de trei animale,doua capre si un tap.Ma uit cu binoclu si spre surprinderea mea era capriorul ce l-am vazut anul trecut,dar trofeul destul de putin schimbat ba din contra ramurile din fata anul trecut erau mai lungi iar anul acesta ereau mai scurte dar in schimb era mai gros la baza acum,dar cu aceiasi inaltime. Vroiam sa-l mai las si anul acesta dar in ultimi doi ani a evoluat foarte putin trofeul,asa ca am hotarat sa-l recoltez! cal.270 wsm distanta 120 metros.
Re: Caprior 2016Foarte frumoase pozele!!
Re: Caprior 2016Am iesit si eu aseara la observatie. 2 tapi si 3 capre.
Ambii curatati la coarne dar urati ca dracu... a inceput naparlirea
Re: Caprior 2016Astazi ies si eu sa ma binoclez sa vedem ce gasim in teren
73 mesaje • Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Înapoi la Vanatoare de caprior Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 24 vizitatori |
Publicitate
|