Jurnal de vânătoare
|
|
Acum este 23 Ian 2025, 01:20
|
|
|
Aici puteti gasi posibilitati si oferte de a vana in alte tari ale lumii - discutii , impresii , feed back , trofee , samd
Moderatori: mialxx, popaliviu
de Marksman pe 09 Mar 2016, 05:18
cybelle scrie:Am văzut filmuletul de mai sus de ceva timp. La momentul respectiv am spus același lucru și eu, arcașul este slab pregătit și avea timp să dubleze săgeată, mai alesvca avea PH ul lângă el cu armă ațintită pe urs.
Ps : apreciez relatările despre urs de mai sus. Daca vi se pare interesant atunci pot sa continu ... Mersi de comentariu ! @Marksman
-
Marksman
- Veteran
-
de Marksman pe 09 Mar 2016, 06:53
Puma , Mountain Lion sau Cougar -Astea sint denumirile data animalului de care vreau sa vorbesc putin . Vreau sa spun de la inceput ca niciodata nu am vinat la Cougar.. l-am vazut doar o data in padure ..dar stiu cite ceva despre el si felul cum se vineaza aici in Canada si USA.. Am un prieten american in Seattle ,Wa care a dat jos citeva exemplare in decursul anilor si le-am vazut la el in casa impaiati ... sint niste animale extraordinare> El este impatimit sa vineze .. Predators .. animale de prada ...Pentru astea sezonul se deschide in 1 Noiembrie si se inchide in 30 Martie ... deci toata iarna este deschis . Vreau sa spun ca in unele regiuni ( in BC)este deschis sa il vinezi in altele este inchis , si in unele iti trebuie o aprobare speciala de la BC Wildlife sa vinezi Cougar . Hunting & Traping Regulations ( revista aia editata de guvern ) reglementeaza f bine unde si cind ai voie sa vinezi animalul asta . Este cunoscut in carti cu numele de COUGAR ...dar daca te departezi de orasele mari si urci spre munte la foarte multa lume o sa auzi cuvintul .. Mountain lion ... tot pentru animalul asta ... Cuvintul Puma este folosit mai mult in Europa si America centrala /de sud . Acum daca o sa mergi aici intr-un bar si folosesti cuvintul Cougar ... 99% din oameni din acel loc o sa inteleaga ca tu vorbesti despre femeile de a doua virsta probabil... 35ani sau 40ani .. in sus .. , care nu mai sint casatorite ( sau nici nu au fost ).... si sint disponibile . Daca le spui la baieti de la bar ca esti .. A Cougar hunter .. o sa iti arate baieti citeva gagici ( singure si disponibile ) . Asta este un slang ( cuvint de cartier, expresie ) care este folosit si in Canada si in USA deasemenea .. Si daca nu vorbesti de de cougar hunter , in contextul vinatori iti garantez ca majoritatea o sa inteleaga ce am spus eu mai sus .. Este destul de mult folosit cuvintul , si aproape ori si cine care a trait in orasele mari stie ce inseamna Asa ca daca aveti ocazia intrebati un Canadian s-au American daca este un cougar hunter .. si o sa vedeti ce o sa va spuna .. Sint multi vinatori care nu au vazut niciodata un Cougar .. este o felina fff agila si rapida , ( face salturi pina la 12 m in lungime ... si undeva la 4.5-5 m inaltime ) . poate pune jos un animal de 8-10 ori marimea ei .. si cartile spun ca este cea mai eficace (animal) vinator din nord America .. are o rata succes de 80%....la vinatoare . Canadieni spun .. This animal it's build to kill ... Animalul asta e facut pentru a omora ... https://youtu.be/B4HazYkCjZI
-
Marksman
- Veteran
-
de Marksman pe 09 Mar 2016, 21:41
La vinatoare de Cougar se poate merge in doua feluri ..... un mod de a vina este cu Hounds ( ciini de vinatoare ) ) ... https://youtu.be/JLVLn7wBB30 .... asta de obicei o fac ghizi de vinatoare ..care vineaza cu clienti lor ... Nu stiu ce rase de ciini folosesc baieti , cunosc doar o rasa dintre ciini care apar in video .. Bavarian bloodhound (nu stiu cum se cheama in Romana ) Un bun amic are aceast caine si il foloseste ca sa recupereze animalele ranite . Au un nas ff bun si daca este antrenat corespunzator , niciodata nu pierde urma , ( am inteles de la el ca aproximativ 48 de ore poate sa gaseasca ori ce vinat care singereaza ) ...Am vazut cainele asta anul trecut cind a gasit un tap ... este extraordinar ... Acum ghidul isi da drumul la ciini dupa ce a gasit o urma proaspata in zapada ( caini au gps pe ei ) ..si ei dupa ce ajung si vinatori .. doar pun vinatul jos ... metoda asta este folosita si la bobcat ( pisica de padure) .. si lynx ( ras ) A doua metoda folosita este... pinda.. ( waiting game ) ... asa am vinat si eu pentru Lynx si Coyote.. si am luat doua animale in felul asta .. https://youtu.be/Xrzbqiurbus Eu consider personal ca asta seamana mai mult cu vinatoare . Numai pentru rapitoare ai voie sa folosesti o chematoare electronica , si chestia aia care seamana cu un iepure ( decoy in engleza ) care se plaseaza undeva la 30-50 de m de unde stai si astepti . Acum aici trebuie sa sti sa folosesti chematoarea aia si sa nu o folosesti prea tare sau foarte des( trebuie sa faci unele pauze la anumite intervale de timp ) , sa cunosti specile mici de animale care se gasesc in zona , si sa imiti cit mai autentic un animal ranit... In al doilea video vinatorul imita un jacked rabbit... ( iepure ranit sau in distres ) ... si mentioneaza la sfarsit ca el vina pentru Bobcat , nu pentru Cougar . Am vinat de citeva ori astfel si eu consider ca este o adevarata arta sa sti chema chema un Cougar in bataia pusti ; sint mai multe lucruri de care trebuie sa ti cont cand vinezi asa , dar cel mai mult ai un sentiment de satisfactie .. pentru ca iti dai seama ca poti vina mai bine.. ca un Cougar .. ( daca poti sa il faci sa iasa afara din padure )
-
Marksman
- Veteran
-
de Marksman pe 10 Mar 2016, 08:54
Am o intrebare pentru vinatori care vineaza Ras (Lynx) ) si Lup . Care este modul de a vina aceste animale in Romania? Si daca imi puteti spune un un pic despre costul acestora. Multumesc .
-
Marksman
- Veteran
-
de AXP pe 10 Mar 2016, 12:32
Lupul si rasul in Romania, fac parte din speciile la care vanarea este interzisa prin lege. In cazul vanarii ilegale, despagubirile sunt de 1000€ - 2000€. Exista anumite situatii, cand se acorda derogari de la lege, pentru vanarea unor specii la care este interzisa vanarea, …, in situatia cand anumite specii se inmultesc prea mult si exista riscul deteriorarii biodiversitatii, … sau apar unele exemplare cu comportamente deviante care ajung in zone populate, care sa genereze riscuri majore la viata oamenilor, …
22LR; 9x19; 308Win; 9,3x62; 6,5x55; 12;
-
AXP
- Veteran
-
- Locaţie: Cluj
de Marksman pe 10 Mar 2016, 15:28
in situatia cand anumite specii se inmultesc prea mult si exista riscul deteriorarii biodiversitatii, … sau apar unele exemplare cu comportamente deviante care ajung in zone populate, care sa genereze riscuri majore la viata oamenilor, …spune @AXP Mersi mult de informatie @AXP .totusi mai am o intrebae cind te referi la " riscuri majore pentru viata oamenilor " te referi doar la vinatori organizate care pot sa reduca numarul de exemplare in acea zona , s-au in categoria asta intra si autoaparare .." sa presupunem ca esti in padure si asta este ultima modalitate de a te apara de un lup care ataca..... "Daca poti demonstra.. ca viata iti era pusa in pericol , poti sa tragi ??.. As fi curios ce spune legea in Ro . intr-o situatie ca asta .. si daca iti da vreo " portita de iesire " daca te confrunti cu asfel de cazuri ?
-
Marksman
- Veteran
-
de AXP pe 10 Mar 2016, 16:12
Exceptiile la care faceam anterior referire, prin care se cere derogare de la lege, sunt cum spuneam si mai inainte situatiile de genul: inmultirea peste masura a anumitor specii care sa duca le dezechilibre, riscul deteriorarii biodiversitatii, exemplare cu comportament deviant, care sa iasa din habitat si sa ajunga in zone populate, …, sa atace oamenii,…. Prin aceasta derogare, sa nu intelegi o actiune instantanee, se obtine un acord, in baza unor justificari (cum am exemplificat mai sus), de la autoritatea de mediu, …, dupa care se respecta procedurile clasice de vanatoare, …, autorizatii de vanatoare, …, etc Situatia expusa de tine se poate considera o stare de necesitate, adica un pericol iminent pentru viata ta sau a altei persoane. Fapta necesara salvarii este prevazuta de legea penala , starea de necesitate constituie in anumite conditii o cauza de inlaturare a caracterului penal al faptei care exclude existenta infractiunii si a raspunderii penale. Codul penal reglementeaza starea de necesitate (art 45, parca), si in acest caz nu este infractiune, …, Insa in final, totul se rezuma, …, sa poti demonstra ca viata ta sau a altei persoane a fost pusa in pericol, … Toate cele bune.
-
AXP
- Veteran
-
de biriuck pe 10 Mar 2016, 16:20
Marksman scrie:totusi mai am o intrebae cind te referi la " riscuri majore pentru viata oamenilor " te referi doar la vinatori organizate care pot sa reduca numarul de exemplare in acea zona , s-au in categoria asta intra si autoaparare .." sa presupunem ca esti in padure si asta este ultima modalitate de a te apara de un lup care ataca.....
Subiectul cu ce zice legea in caz de aparare este bun dar contextul este complet gresit. Foloseste un urs in loc de lup pentru ca va curge multa apa pe Dunare pana sa fie cazul de legitima aparare la lup. Chiar si cu eterna rabie nescoasa din schema...
Corruptissima re publica plurimae leges
-
biriuck
- Veteran
-
- Locaţie: Brasov/Ploiesti
de Marksman pe 10 Mar 2016, 17:56
Eu am "presupus doar " despre lup ...probabil va inca mai tin minte cum ma speria bunica cind nu vroiam sa merg la culcare ..ca vine lupul si te maninca , nu pot sa zic ca am ramas marcat de povestile alea , dar imi era tare frica copil find ....si ceva mai rau ca lupul nu stiam .. .. deacea ma refeream la lup ... Acum sincer si lasind gluma la o parte , probabil era mai indicat sa incerc varianta cu.. ursul .. nu mi-a venit in minte pe moment . .. imi cer scuze !.Ce vad eu este ff asemanator in legislatia acestor doua tari ( Romania si Canada ) cind e vorba de pericol iminent sau cind trebuie sa actionezi pentru ca sa iti salvezi viata ( tie s-au partenerilor de vinatoare ) . Este cam aceasi poveste spusa de leguitor si in amindoua tarile esixta un( loop hole )" portita de iesire ".... daca se poate demonstra ca sa actionat in self defiance( asta este termenul folosit in engleza)" auto aparare'.. pentru ca viata a fost pusa in pericol . Unde vad eu diferenta este in conditile de vinatoare si ..care iti permit sa vinezi singur .. si asfel poti fi pus in situatia sa iti aperi viata in fata la: o haita de lupi , un urs , cougar poate ... mai stiu eu ce poate fi .poate o vulpe cu rabies .Probabil Canada avind o fauna ma diversificata si cu mai multe animale mari destul de periculoae .. sansele sa treci printr-o situatie ca asta sint mai reale comparind probabil cu alte parti ale lumii.. Cunosc personal un caz unde a fost nevoie de doar 15 minute in fata la un judecator ..ca sa se poata demonstra ca amicul meu a impuscat un Cougar in self defiance . Pentru ca animalul era pe cale sa atace vinatorul .. Consider personal ca posibilitatile de a fi atacat in padurile Canadiene sint mult mai reale ( inclusiv la lup ) .. si avind mai multe animale mari si periculoase ..Acest topic este tratat cu ff mare atentie aice.. riscurile si consecintele unor asfel de atacuri sint f reale , probabil credibilitatea vinatorului creste .. DACA se poate demonstra ca sa actionat in acest spirit ..
-
Marksman
- Veteran
-
de laurul pe 10 Mar 2016, 20:09
15 minute o fi durat in Canada....la noi dai cu subsemnatul luni bune. Si in timpul asta ai armele si permisul ridicat...ca la noi exista prezumtia de vinovatie. Stiu caz real cu vanator care a impuscat ursul in 3 metri , sarjand, si tot l-a platit....
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
-
laurul
- Veteran
-
- Locaţie: Dupa vanat, oriunde!
de biriuck pe 10 Mar 2016, 21:38
Laure, daca te referi la cazul cu ursoaica impuscata in bot, nenea ala l-a platit pentru ca a vrut blana.
-
biriuck
- Veteran
-
de Marksman pe 10 Mar 2016, 22:34
Acum va rog sa nu intelegeti ca daca se intimpla ca sa pusti un Grizzly sau un Puma in auto aparare Wildlife Rangers ,te felicita .. ( ei cauta sa te incrimineze daca se poate cu dovezi ca nu a fost self defiance ) . Din auzite spun numa...i daca asea ceva se intimpla si mergi la ei si declari.. si poti dovedi ca a fols legitima aparare , ai toate sansele sa nu iti faca nimeni nimic .. iti iei arma si pleci acasa .. Daca l-ai puscat si te-au prins cu animalul in masina sau l-ai ingropat si cineva te-a vazut atunci se schimba situatia .. credibilitatea ta scade dramatic si daca din nou spun ( daca nu poti dovedi autoaparare ) ai toate sansele sa o incurci ff urit ... Aici e vorba de amenzii fff mari si in majoritatea cazurilor chiar citva ani de puscarie ... Ca persoana ai libertate sa mergi in padure si sa vinezi singur daca vrei .. Se intimpla multe lucruri cind vinezi singur sau doar cu un partener de vinatoare ,.. dar vreau sa va spun ca probabil undeva la 95% din vinatori de aici au o conduita morala ridicata si nu ar trage la un animal daca nu este in sezon , doar in conditi extreme de self defiance. Mai este un aspect de care se tine seama f mult cind esti in fata la judecator .Aceste atacuri sint fff reale , si ca urmare la un asfel de atac ..poti sa mori sau sa fi desfigurat pe viata . Fiecare vinator de aicea este constient de riscul asta .. ..Ai dreptul sa te aperi si daca trebuie sa dai jos animalul care iti pune viata in pericol .. atunci tragi ..Acum repet majoritatea vinatorilor sint corecti , si nu ar trage decit in conditile amintite mai sus . Probabil ca si abundenta vinatului si preturile accesibile cintareste greu in decizile luate de vinatori din Canada , care pot sa ia ori ce animal ...inclusiv Grizzly ( asta daca patricipi la o tombola care este in fiecare an , ai sanse mari sa primestu un Grizzly mai ales daca aplici pentru regiunile din nordul provinciei mai greu acesibile , si unde nu sint multi vinatori care aplica ) Asta este singura modalitate pentru un vinator in BC sa vineze la Grizzly fara sa plateasca preturi colosale ..
-
Marksman
- Veteran
-
de Marksman pe 11 Mar 2016, 08:01
Asta este un video filmat in BC ma gindeam ca poate o sa va faca placere se vedeti relieful , fauna si un pic din orasul Vancouver . https://youtu.be/dNFrZNjs2ng
-
Marksman
- Veteran
-
de radubichis pe 11 Mar 2016, 08:25
Marksman scrie:Asta este un video filmat in BC ma gindeam ca poate o sa va faca placere se vedeti relieful , fauna si un pic din orasul Vancouver . https://youtu.be/dNFrZNjs2ng
Superbe imagini. Un adevarat " colt de Rai"
-
radubichis
- Veteran
-
- Locaţie: Hunedoara
-
de AXP pe 11 Mar 2016, 08:50
Mirific, ..., visezi cu ochii deschisi!
-
AXP
- Veteran
-
de laurul pe 11 Mar 2016, 17:49
Ramai mut....si te gandesti, cum mama naibii se gandesc unii sa se intoarca?!?!
-
laurul
- Veteran
-
de laurul pe 11 Mar 2016, 17:53
biriuck scrie:Laure, daca te referi la cazul cu ursoaica impuscata in bot, nenea ala l-a platit pentru ca a vrut blana.
Si daca n-o vroia?! statea pe perete la asociatie.... Omul l-a platit ca sa scape de stresul ulterior. Ca daca avea bani de urs, se ducea sa impuste pe alese si nu cu inima-n gat...
-
laurul
- Veteran
-
de biriuck pe 11 Mar 2016, 18:09
Acum mai e o treaba, sa vad eu vanator care sa-si permita sa plateasca blana (pret decent, nu ca si cand ar fi fost la dibu' ) si care sa refuze sa o faca pentru un urs ce il sarjeaza Ala mi se pare trofeul suprem la urs, nu un nenorocit de diabetic naravit la Finetti si Nutela (stiu, e interzis, dar se practica prin tara) Eu inca stau si ma intreb uneori daca n-am gresit ca n-am apasat tragaciul in 2 cazuri sezonul asta (~8m respectiv ~10-12) Poate e mai bine, cine stie ce cicatrice urata aveam acum (si eram si putinel mai sarac) Acum corect mi se pare la un astfel de caz sa i se lase omului blana fiarei, indiferent daca e vanator sau un mos ce se plimba dupa ciuperci si i-a spart tartacuta cu toporasul! E amintirea omului de la o mare cumpana a vietii... Zic si eu, nu am intentia sa falimentez gestionarii
-
biriuck
- Veteran
-
de Marksman pe 11 Mar 2016, 18:59
Eu inca stau si ma intreb uneori daca n-am gresit ca n-am apasat tragaciul in 2 cazuri sezonul asta (~8m respectiv ~10-12) Poate e mai bine, cine stie ce cicatrice urata aveam acum (si eram si putinel mai sarac) spune @ Biriuck .. Am o intrebare pentru tine @biriuck ... cit crezi ca valoreaza viata ta ? in functie de raspunsul la intrebarea asta , poti sa iti raspunzi singur la intregarea de mai sus ...Se pare ca sezonul asta ai luat o decizie buna , esti inca intreg ... si( ti-au ramas si bani in banca ) . Sa nu intelegi ca trag la tot ce misca .. Nu fac asta ...dar personal am trecut prin unele experiente , si am vazut efectele la ce ai spus mai sus ...
-
Marksman
- Veteran
-
de Marksman pe 11 Mar 2016, 20:03
Sint placut impresionat ca uni din colegi vinatori , gasesc locurile astea din BC frumoase . Eu inca dupa ani de vinatoare si dupa ce am vazut majoritatea locurilor din BC , ramin surprins de frumusetea si salbaticia acestor locuri . Doar ca o informatie afara din context ..Vancouver ( inclusiv BC ) este cel ( cea ) mai scump(a) oras si provincie din Canada, asta probabil, pentru felul cum arata orasul si provincia ...Probabil oricine care cunoaste despre Canada poate sa confirme ce am spus ... https://youtu.be/47ut_RClwW0Anum trecut in Octombrie am vinat in.. Wells Gray Provincial Park ... sezonuul pentru turisti se inchide pe 1 Oct. si dupa data asta este deschisa vinatoarea la unele specii, iar la alte specii ca Moose ( eland ) iti trebuie o aprobare speciala de la BC Wild Life ca sa il vinezi .Am fost impreuna cu 4 baieti , unul din parteneri mei de vinatoare( Sam .. are barca cu motor) ( jet engine) si am avut o vinatoare super faina , in parcul asta ( in video de mai sus o sa vedeti citeva locuri si cascade din locurile unde am vinat ) .. A fost prima data cind am vinat linga Clearwater. ( asta este oraselul unde se afla parcul asta ) 6 ore de condus de la Vancouver . Eu cu baieti vinam la Moose ( eland )...la black bear si la doua speci de capra .. mule deer si white tail deer vreau sa va spun ca frumusetea acestui Provincial Park .. m-a lasat fara cuvinte cascadele si lacurile alea sint superbe .
-
Marksman
- Veteran
-
de adisan77ro pe 11 Mar 2016, 22:04
radubichis scrie:Marksman scrie:Asta este un video filmat in BC ma gindeam ca poate o sa va faca placere se vedeti relieful , fauna si un pic din orasul Vancouver . https://youtu.be/dNFrZNjs2ng
Superbe imagini. Un adevarat " colt de Rai" SPEECHLESS
RABDAREA incepe atunci cand nu mai ai RABDARE
-
adisan77ro
- Veteran
-
- Locaţie: Cluj-Napoca
de Marksman pe 12 Mar 2016, 05:43
Am vinat o parte din acel provincial park , pentru citeva zile ..cu barca pe Mahood lake .. ( asta este un lac undeva in SW parcuui ) si Sam cam asta facea se plimba pe lac cu barca si lasa cute un baiat jos in anumite locuri , asta noi numim ( waiting game ) .. pinda ..idea era sa acoperim o parte cit se poate de mare pe lnga lac si in felul asta sa ne marim sansele sa vedem animale .. ,Moose find un animal mare are nevoie de multa apa si este ceva normal sa il vezi prin mlastini s-au la marginea lacurilor .( mai ales dimineata si seara ) Am vinat destul de greu in acel parc , nu am stiut locurile si accesul era f limitat padure este f deasa , si a ingreunat mult miscarea noastra . Am fost limitati si de timp ..si dupa 3 zile fara sa vedem.. Bull Moose ( mascul de moose ) am hotarit cu baieti sa schimbam locatia .. sa mergem mai in E-ul parcului .. si Sam al meu iara facea TAXI .. cu baieti lasa jos baieti dar de data asta era cu masina:) ...si fiecare dintre noi vina.. cum vroia el . Ma refer uni din baieti prefera sa acopere teren , sa bata drumuri mai greu accesibile si in felul asta daca sti unde sa cauti ai sanse mari sa dai de animale .Eu personal prefer sa imi gasesc un loc unde sa stau jos.. pe arma... daca se poate un deal , de unde pot vedea la distanta o zona fara padure , probabil peste o vale .. ca sa pot trage la ( long range hunting ) . Aici depinde de fiecare vinator.... fiecare are stilul lui de a vina . Plecam dimineata cu noaptea in cap .. si ne intilneam la amiaz la masa stateam si discutam unde si ce am vazut . De exemplu daca unul din baieti gasea o zona faina si cu perspective pentru .. long range shooting .. inttam eu in zona acea .. daca gasea alt baiat citeva drumuri infundate si greu accesibile , intra unul din baieti care ii placea sa mearga pe jos , si sa vineze in felul ala .. ne stim la fiecare din baieti... abilitatile si preferintele.... la vinatoare .. sintem ff dispusi ca schimbam zonele intre noi , doar sa aducem animalul in bataia pusti trebuie sa ne marim sansele sa punem animalul jos ... Am relatat doar felul cum vinam noi , nu prea stiu cum se vineaza in Romania in afara de faptul ca se merge cu grupa .. asta e tot ce stiu ... Acum vreau sa va spun cu tot respectul .. Sam este un baiat extraordinar ..ca si de fapt toti baieti cu care vinez , dar nu prea are multe in comun cu vinatoarea .. pe el daca il lasi pe barca cu undita in mina atunci e in domeniul lui Ii place sa vineze dar inca acum invata ..... Acum eram in ziua 5 de vinatoare si nu prea vedeam multa miscare la animale ... ( doi dintre baieti cu care vinam am dat jos doi tapi . mule deer .. asta este o specie mai mare de capra , daca se compara cu caprioara din Romania ) ..Dar inca Bull Moose nu aparea ... noi pentru asta am venit moose ...Am uitat sa spun ca moose are o carne ffff buna( parerea mea ) .. Am mincat carne de cerb sau de bison .. dar eu personal .. tot carnea de moose o prefer .. are o carne fff buna !!! Acum in ziua 5 sau 6 de vinatoare nu mai retin bine minte , Sam mergea pe un drum deasta destul de greu accesibil( , se pare ca acolo cindva a fost un drum forestier , dar ne mai fiind folosit de mult , o gramada de copaci tineri au crescut , si animalul asta ii place sa manince asea ceva )...Acum astea sint vorbele lui Sam ... Sorin am vazut un Moose cit un autobuz .. imi spunea la amiaz cind ne-am intilnit la masa ... .... L-am intrebat rapid si .. l-ai dat jos ?? .Nu a spus nimic ,m-am uitat la fata lui si ii curgeau lacrimile ,.. si tremura barbia ...A facut o pauza si a zis ... Nu am tras ... .. nu era departe , eram cu luneta pe el si piedica ridicata ... ( spunea el ) ... dar nu am putut trage .. Dupa ce am ascultat mai mult mi-am dat seama ca a avut.." panic attack" sau " Buck fever" sau amindoua ... astea sint doua lucruri care sa intimpla la vinatori ( de regula la vinatori ne experimentati ) ...Prima expresie se refera la o stare de teama , panica .. atunci cind vezi un animal salbatic .A doua este o expresie folosita intre vinatori de aicea ...si se refera la ..adrenalina .. personal .am vazut vinatori care atunci cind au vazut animalul pentru care vinau ...nu te mai puteai intelege cu ei ... Parca erau copii de 5 anii ..Toate le faceau pe dos .. atunci cind ar trebui sa fie cei relaxati si sa gindeasca .. astea erau exact invers .. Acum ce pot sa spun am ramas fara Moose anul trecut .. dar cu niste amintiri ff faine ,... nici unul din baieti nu a amintit NICI O DATA NIMIC .. de subiectul cu moose la Sam . Dar el cind suna pe fiecare dintre noi TODEAUNA aminteste de subiectul asta ... Se pare ca uneori in viata este cel mai rau sa te ierti pe tine !! Inainte de a ma apuca de scris acest subiect l-am sunat ( aveam nevoie de ceva de la el ) si nu a uitat sa imi aminteasca ca vrea sa mergem inapoi si trebuie punem jos animalul ala .. Asta a fost doar pe scurt vinatoarea noastra de anul trecut ..
Ultima oară modificat de Marksman pe 12 Mar 2016, 05:51, modificat 1 dată în total.
-
Marksman
- Veteran
-
de cybelle pe 12 Mar 2016, 10:14
Vis... Și totuși nu plecăm în Canada... De ce ?
Ps Când citesc rândurile de mai sus, parcă trăiesc evenimentele, iar filmulet ele... fără cuvinte...
Vand carti de gramatica. E ieftine...
-
cybelle
- Veteran
-
- Locaţie: Magurele
-
de Marksman pe 12 Mar 2016, 21:43
[quote="cybelle"]Vis... Și totuși nu plecăm în Canada... De ce ? Ps Când citesc rândurile de mai sus, parcă trăiesc evenimentele, iar filmulet ele... fără cuvinte...[/quote Nu cred ca am raspuns la intrebarea de mai sus ... Mi -ar face placere ca uni din vinatori din Ro , sa vina si sa vada cum se vineaza aicea ... Ce am auzit este ca Ro si Canada au semnat un tratat prin care o sa inlesneasca obtinerea vizei pt Can . Nu stiu care sint conditile pentru obtinerea vizei ... Ma bucur ca t-ia placut !! @ Marksman
-
Marksman
- Veteran
-
de Marksman pe 12 Mar 2016, 21:50
As fi curios sa aflu care sint conditile de a vina un caprior in Ro . Ma refer la cit costa ( pentru vinatori din tara ) si modalitatile care sint folosite ( si permise ) la vinatoare ( tehnica de vinatoare ) .. Daca de poate > ?..Ma intereseaza doar din curiozitate ... poate mai invat ceva nou si o pot aplica la vinatoarea de aicea . Thank you !
-
Marksman
- Veteran
-
de radubichis pe 12 Mar 2016, 22:01
cybelle scrie:Vis... Și totuși nu plecăm în Canada... De ce ?
Ps Când citesc rândurile de mai sus, parcă trăiesc evenimentele, iar filmulet ele... fără cuvinte...
Mare fraier,daca as avea varsta ta si mintea care o am acum,nu as mai sta 5 min in RO
-
radubichis
- Veteran
-
- Locaţie: Hunedoara
-
de biriuck pe 12 Mar 2016, 23:18
Marksman scrie:Am o intrebare pentru tine @biriuck ... cit crezi ca valoreaza viata ta ? in functie de raspunsul la intrebarea asta , poti sa iti raspunzi singur la intregarea de mai sus ...Se pare ca sezonul asta ai luat o decizie buna , esti inca intreg ... si( ti-au ramas si bani in banca )
In ambele cazuri paznicul, respectiv gestionarul, mi-au spus ca am riscat si i-am permis sa se apropie prea mult. La distanta aceea este posibil sa nu mai apuci sa dai un foc bun in caz ca nu e bluff Ma rog, depinde mult de relief si de cat de mult il incurci pe trecatoare....
-
biriuck
- Veteran
-
de Marksman pe 13 Mar 2016, 08:13
biriuck scrie:Marksman scrie:Am o intrebare pentru tine @biriuck ... cit crezi ca valoreaza viata ta ? in functie de raspunsul la intrebarea asta , poti sa iti raspunzi singur la intregarea de mai sus ...Se pare ca sezonul asta ai luat o decizie buna , esti inca intreg ... si( ti-au ramas si bani in banca )
In ambele cazuri paznicul, respectiv gestionarul, mi-au spus ca am riscat si i-am permis sa se apropie prea mult. La distanta aceea este posibil sa nu mai apuci sa dai un foc bun in caz ca nu e bluff Ma rog, depinde mult de relief si de cat de mult il incurci pe trecatoare....
For me in 8-10 M sounds to close.. for a bluff... and you are right, if the bear is charging not enough time for a well place shoot ( I go only by instinct in that situation ) ..But you did good , good call, good instinct !!
-
Marksman
- Veteran
-
de cybelle pe 13 Mar 2016, 08:48
radubichis scrie:cybelle scrie:Vis... Și totuși nu plecăm în Canada... De ce ?
Mare fraier,daca as avea varsta ta si mintea care o am acum,nu as mai sta 5 min in RO
Ai dreptate Radu... Vedem...
-
cybelle
- Veteran
-
-
de cybelle pe 13 Mar 2016, 08:59
Marksman scrie:biriuck scrie:Marksman scrie:Am o intrebare pentru tine @biriuck ... cit crezi ca valoreaza viata ta ? in functie de raspunsul la intrebarea asta , poti sa iti raspunzi singur la intregarea de mai sus ...Se pare ca sezonul asta ai luat o decizie buna , esti inca intreg ... si( ti-au ramas si bani in banca )
For me in 8-10 M sounds to close.. for a bluff... and you are right, if the bear is charging not enough time for a well place shoot ( I go only by instinct in that situation ) ..But you did good , good call, good instinct !!
De regula asa se intampla in Romania cu ursii..., asta deoarece s-a impamantenit frica de gestionar, de eventualitatea unei 'amenzi' colosale pt bugetul unui vanator roman. Plus de asta, romanii sunt o natie aparte, stiu foarte bine intentiile unui urs in plin atac, il simt, il miros, il bat cu creanga, cu lopata sau ce au la indemana, DAR DOAMNE FERESTE SA TRAGA UN FOC in animal!!!, caci dupa avem discutii cu Dl Seceretar... La instructia de dimineata chiar paznicul instiinteaza vanatorii despre goanele in care este posibil sa iasa urs... si in mod clar si explicit se spune: Nu care cumva sa trageti in el, va dati la o parte si el trece..., ne aveti treaba cu el, sa nu ne certam cu Dl Secretar...etc etc... ps; daca cumva careva trage si da jos un urs, cred ca prima data chemam SMURD ul pt paznic, caci lesina...la aceasta idee... Este greu @marksman cu mentalitatea in Romania, dar in genereal pestele de la cap se...
-
cybelle
- Veteran
-
-
Înapoi la Oferte si discutii despre vanatoarea in alte tari
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori