Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Tikka T3 sau Browning Europa-bolt?Moderator: liviur
57 mesaje • Pagina 2 din 2 • 1, 2
Re: Tikka T3 sau Browning Europa-bolt?Uite ca aspectul asta nu lam luat in considerare.
Si aveti perfecta dreptate , acum la inceput ii mai greu sa ii dai lovitura de gratie asa ca ...iara intru in sedinta si cu aceste calibre . Nu stiu , ma gandec ca poate la cele 87 de kg ale mele sa nu fie prea tare 9.3-64 ,poate cu o talpa la pat rezolv si problema reculului.
Re: Tikka T3 sau Browning Europa-bolt?
nu e! ia-l, ca nu vei regret. -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: Tikka T3 sau Browning Europa-bolt?9,3x62...
Eu am sub 70 kg ![]() ![]() ![]() 9,3x62 in 16 g a fost ok, daca ai si un fizic mai, mai, atunici cu siguranta nu vei avea nici-o problema. Merkel KR1; Beretta Perennia lll; Baikal IZH 18
Re: Tikka T3 sau Browning Europa-bolt?Nu sunt eu halterofil dar nu sunt nici crescut cu lapte praf:)) asa ca poate imi schimb parerea cu privire la calibru . Cred ca daca iau si o pereche de casti ii si mai placut:) . Trage cineva cu , castile pe urechi la vanatoare ?
Re: Tikka T3 sau Browning Europa-bolt?![]() De cele mai multe ori folosesc casti dar merg si fara. Merkel KR1; Beretta Perennia lll; Baikal IZH 18
Re: Tikka T3 sau Browning Europa-bolt?Aici pe forum fiecare interpreteaza cum vrea
![]() Atunci sigur o sa iau si o pereche de casti
Re: Tikka T3 sau Browning Europa-bolt?Eu am folosit căștile si la vanatoare tocmai datorita calibrul 9,3x62. Țeava pustii mele are 51 de cm și după reglajul Docterului am plecat cu un tiuit neplăcut în urechi, deși am folosit căștile poligonului - nu cele mai bune dintre cele de acolo, dar totuși.. Asa ca mi-am cumpărat urgent niște căști peltor și dacă și asa le am, le-am folosit și la vânătoare.
Din ce in ce mai multi. Peltor sunt super OK. Dupa o serie de doua rafale - 4 boabe, incarcat si in 5 minute inca 3 cu 375 - m-am trezit plangand si nu stiam de ce ... nu ca nu mai auzeam nimic dar ma durea urechea pana-n c...i. Pentru ca exista, pentru ca sunt chiar bune si pentru ca nu-s o avere nemasurata in lei ar fi o prostie sa nu le folosesti.
Re: Tikka T3 sau Browning Europa-bolt?Dar ii adevarat ca si amplifica sunetele slabe ?
Re: Tikka T3 sau Browning Europa-bolt?Da, este adevarat, castile de tip activ, amplifica sunetele slabe de anumite frecvente si limiteaza ( taie) alte frecvente, care depasesc un anumit nivel de zgomot (cred ca cca 80db). 3M-Peltor-Sporttac, am si eu si sunt foarte multumit, exista mai multe variante, ..., inclusiv si bluetooth incorporat, ...
22LR; 9x19; 308Win; 9,3x62; 6,5x55; 12;
Re: Tikka T3 sau Browning Europa-bolt?Foarte interesant . Mie de zgomotul degajat de acest calibru imi era cu semnul intrebarii mai mult ca si recului .
Pai atunci numai bine daca are si bleauthut numai bine cand aj mistretul in zona cu semnal te suna direct in casti ![]() Multumesc pentru toate sfaturile voastre !
Re: Tikka T3 sau Browning Europa-bolt?Si oare o luneta Delta Titanium s-ar imperechea bine cu o tikka t3?
Aveti MP, cu stima
Re: Tikka T3 sau Browning Europa-bolt?Detaliati va rog ca nu stiu ce inceamna MP spre rusinea mea .
mesaj privat 20
16 12 22LR 222RemMag 6,5x57 6,5x65 8x57 9,3x62
Re: Tikka T3 sau Browning Europa-bolt?Gata am rezolvat . Multumesc din suflet
![]()
Dacă nu tragi bine, înveți să tragi măcar acceptabil. Dacă tragi acceptabil, îi bun orice calibru la care glonțul are energia suficientă pentru scopul la care îl folosești.
Re: Tikka T3 sau Browning Europa-bolt?Off ca abia astept sa iau arma si sa incep sa trag . Doar ca mai trebuie sa astept pana iau permisul . Ii adevarat ca daca iau munitie la cutii de 50 de buc ii mai ieftina ? Si pot sa iau permisul de port arma si dupa aceea sa ma fac vanator ? In sensul ca nu as vrea sa astept pana in august sau septembtie sa iau arma , si sa iau permisul de port arma sa cumpar carabina si dupa , in toamna sa iau si permisul de vanator? Multumesc !
Re: Tikka T3 sau Browning Europa-bolt?Autorizatia de cumparare arma de vanatoare se elibereaza doar celor care au calitatea de vanator, dovedita cu permisul de vanatoare. Nu poti cumpara mai intai arma.
Re: Tikka T3 sau Browning Europa-bolt?Exista cateva, foarte putine si in putine calibre, modele de cartuse care se comercializeaza si la cutii de 50 buc.
In general sunt cartuse de antrenament, incarcate cu varfuri simplute si nu foarte-foarte ingrijit. Diferenta de pret este micuta fata de cele in cutii de 20. Ai pus caruta inainte si ai cautat potcoave inainte de a sti daca-ti place calaria. Esti intr-o situatie "disperata". Trebe mortis sa astepti sa se organizeze examen, sa-l treci, sa obtii hartiile, sa depui dosarul la politie, sa stepti inca 45 zile eliberarea autorizatiei si abea apoi poti cauta si cumpara arma dorita. Asa ca mai avem cateva luni bune de discutii.
Re: Tikka T3 sau Browning Europa-bolt?Atunci pana in toamna trebuie sa ma obisnuiesc cu gandul asta .
Iar legat de arma , m-am hotarat , voi merge pe Tikka . Nu stiu , parca imi inspira mai multa incredere ![]() Oare ii bine ? O seara faina !
Re: Tikka T3 sau Browning Europa-bolt?Trebe mortis sa astepti sa se organizeze examen, sa-l treci, sa obtii hartiile, sa depui dosarul la politie, sa stepti inca 45 zile eliberarea autorizatiei si abea apoi poti cauta si cumpara arma dorita. Asa ca mai avem cateva luni bune de discutii. spunea Violiv .....
Pai eu ma gindeam asea simplu ... daca vreau sa o fac pe bunica vinator voi credeti ca o sa mai traiasca pina o sa ii vina toate actele alea ? ![]() ![]() ![]() Imi cer scuze doar voiam sa fac o gluma .. ![]()
Re: Tikka T3 sau Browning Europa-bolt?Bunica trebe sa treaca intai si intai de testarea medicala si psihologica ... una aproape echivalenta cu aia pentru obtinerea permisului de conducere sau pentru inrolare in armata. In urma vizitei ori e prea bolnava si nu primeste aviz ori e prea sanatoasa ca sa fie pensionara si se intoarce la munca
![]() @Razvan pe de o parte nu se numeste wivare ci weaver, pe de alta parte n-ai nevoie de asa ceva. O serie de arme - Tikka, Sako, Ruger, Sauer, Markel, Blaser, etc. sunt dotate de producator cu niste frezari caracteristice practicate direct in culata armei ce servesc pentru a gazdui inele tip, construite special pentru acele frezari. Tikka ofera inele foarte bune pentru armele lor si se mai gasesc si de pe la alti producatori.
Re: Tikka T3 sau Browning Europa-bolt?Atunci trebuie sa imi incerc din nou virtutea rabdarii!
CE OAMNENI MINUNATI !!! Multumesc din suflet pentru toate! Deci atunci daca iau suportii dedicati de Tikka pot sa jonglez cu amandoua lunetele?
Re: Tikka T3 sau Browning Europa-bolt?Ar trebui sa faci lucrurile in urmatoarea ordine:
1. Cauti pe forum si citesti tot ce te intereseaza. Ai inceput deja si sunt foarte putine intrebri fara raspuns pe-aici. 2. Inveti temeinic pentru examen. O sa afli raspunsul la multe intrebari. 3. Dupa ce devii vanator, incepi sa te gandesti la arma. Pana primesti autorizatia, ai destul timp. 4. Luneta si sistemul de prindere depind de concluziile la care ai ajuns parcurgand cele de mai sus.
Re: Tikka T3 sau Browning Europa-bolt?Ii bun si asa ptr ca pot sa ma interesez si mai mult de arma care vreau sa o achizitionez:) .
Re: Tikka T3 sau Browning Europa-bolt?Pana la urma ce ai ales? Tikka T3?
CZ 75 SP-01 Shadow 9x19
TIKKA T3X TAC A1 308Win SADU 7,62X39 MAGPUL CZ SHADOW 2 9x19
57 mesaje • Pagina 2 din 2 • 1, 2
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 42 vizitatori |
Publicitate
|