Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICRe: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICCa orice ardelean,prost da' hotarat,am decis sa nu renunt inca.
In atentia Domnului Consilier de Stat Gabriel-Cristian Piscociu. Buna ziua, Am primit raspuns (Thursday, January 14, 2016 6:07 PM Subject: Raspuns solicitare inregistrata cu nr. 15356/2015 la institutia Avocatul Poporului) dar acest raspuns (l-am atasat asa cum l-am primit) nu ma lamureste complet cel putin in doua privinte. 1. Cum se impaca definitia vanatorului din Legea 407/149/2015 cu prevederile din legi conexe? Aici ma refer la Legea 295(Legea armelor). Dispoziţii generale Art. 2 Definiţii V. Categorii de persoane 1. vânător - persoana fizică care a obţinut calitatea de vânător şi practică vânătoarea, în condiţiile Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, cu modificările şi completările ulterioare; Art. 6 Condiţii generale privind deţinerea armelor (1) Orice persoană fizică sau juridică care îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege are dreptul să deţină la domiciliul, reşedinţa, sediul sau punctul de lucru arme şi muniţii. Coroborand precizarile Legii 295 cu noua formulare in ceea ce priveste definita vanatorului din legea 149/2015,rezulta ca un vanator care a obtinut legal permisul permanent de vanatoare in urma unui examen organizat de Ministerul Mediului dar care nu face parte dintr-o Asociatie Vanatoreasca gestionara de fond cinegetic isi pierde un drept castigat in urma unui examen foarte serios. Exemplificand,as intreba de ce ar trebui sa-si „piarda” arma un cetatean roman doar pentru ca nu se regaseste intr-o Asociatie Vanatoreasca gestionara de fond cinegetic ? Este similar cu pierderea autoturismului daca soferul nu este membru al unui club auto gestionar de parc auto. Si cum de nu este acest lucru o incalcare a drepturilor cetetenesti,Legea 149 obligand,prin definitie, vanatorul la asociere ? 2. Nu mi s-a raspus nimic in legatura cu discriminarea facuta intre Asociatii Vanatoresti legal Constituite si care detin fond de vanatoare versus Asociatii Vanatoresti legal constituite si care INCA nu detin fond de vanatoare. Membrii acestora din urma sunt cetateni "de mana a doua"? Am speranta ca veti mai face si dumneavoastra o intampinare pentru a se raspunde "cu subiect si predicat" la chestiunile vizate. Va multumesc anticipat, Adrian Tamas.
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICToata stima pentru initiativa,dom' doctor,sa vedem ce o iesii.Nu vreau sa iasa decat taman pe dos fata de ce cred eu ca va iesii vazand atitudinea din ultimul timp a ''clasei politice''.Salutari si respecte pentru initiativa ''privata'',poate ne'' impiedicam'' si de alte initiative''organizate''.
este in noi
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICsi eu am primit raspunsul de la avocatul p... si, da, ati ghicit din prima, este acelasi.
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICUnde mai pui ca eu am scris DIRECT si la CCR.
Politicosi oamenii si cu bune sfaturi. Le-o pune cineva dintre romanii inca in tara in aplicare ? Eu am intrebat (am consumat minute bune cu ei in roaming) daca pot sesiza instantele romanesti si prin mail si mi-au zis sa nu mai confund Romania cu Suedia ![]() ![]() Iaca si raspunsul. Nr. 340/ 27.01.2016 Domnului Adrian Nicolae Tamas Referitor la petiția dvs., înregistrată la Curtea Constituţională cu nr. 340 din 20 .01. 2016, vă comunicăm următoarele: Curtea Constituțională poate fi sesizată pentru cazurile expres prevăzute de art.146 din Constituție și numai în condițiile stabilite de Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 807 din 3 decembrie 2010. În conformitate cu dispozițiile art.2 alin.(1) din legea sa organică, Curtea Constituțională „asigură controlul constituționalității legilor, a tratatelor internaționale, a regulamentelor Parlamentului și a ordonanțelor Guvernului”. Având în vedere dispozițiile exprese ale art.3 alin.(1) din aceeași lege potrivit cărora „atribuțiile Curții Constituționale sunt cele stabilite de Constituție și de prezenta lege”, aceasta se pronunță doar atunci când este legal sesizată și în limita competenței sale, potrivit regulilor aplicabile fiecărei categorii de atribuții. Totodată, sesizarea Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a unei legi sau ordonanțe ori a unei dispoziții dintr-o lege sau ordonanță în vigoare nu se face direct, prin cerere individuală, ci prin încheiere a instanței judecătorești în condițiile prevăzute de art.29 din alin.(4) din Legea nr.47/1992, potrivit căruia „sesizarea Curții Constituționale se dispune de către instanța în fața căreia s-a ridicat excepția de neconstituționalitate, printr-o încheiere care va cuprinde punctele de vedere ale părților, opinia instanței asupra excepției, și va fi însoțită de dovezile depuse de părți”. De asemenea, în conformitate cu prevederile art.32 alin.(1) din Legea nr.47/1992, ”Curtea Constituțională hotărăște asupra excepțiilor de neconstituționalitate ridicate direct de Avocatul Poporului privind constituționalitatea unei legi sau ordonanțe ori a unei dispoziții dintr-o lege sau ordonanță în vigoare”. Totodată, Curtea Constituțională nu este autorizată să dispună verificări cu privire la modul de aplicare a legilor de către autoritățile publice sau de către instituțiile publice(Avocatul Poporului). Astfel, Curtea Constituțională poate fi sesizată cu o excepție de neconstituționalitate a unei legi sau ordonanțe sau a unei dispoziții din lege sau ordonanță, în vigoare, numai prin încheierea instanței de judecată sau prin adresa de sesizare înaintată de Avocatul Poporului. Prin urmare, prin petiția transmisă, Curtea Constituțională nu este sesizată și nu poate analiza solicitarea dumneavoastră. Consilier juridic, Mihaela - Violeta Oprean
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETIChttp://agrointel.ro/48082/legea-vanator ... parlament/
daca tot e publica poate merg si reprezentantii nostrii ca cu toata lumea se discuta dar numai vanatorii nu sunt invitati la dezbaterea legii vanatorii AGVPSR, FCIR alooooooo?! Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76 Nissan Terrano R20 ZD30
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETIC@bogus Daca noi doi nu stim nimic despre posibila prezenta a reprezentantilor vanatorilor pe acolo nu inseamna ca nu se vor duce. Daca tu consideri ca ei nu au habar de treaba aceasta notifica-i direct pentru ca este putin probabil sa se informeze de aici. Cei de la AGVPS sunt mai de moda veche la tehnologie asa ca trebuie sa le dai un mail/telefon in care sa le aduci la cunostinta iar lui Catalin Vrabie ii poti scrie pe Facebook....
Parerea mea e insa sa stai linistit ca vor fi acolo si reprezentanti ai vanatorilor ![]() Din cate stiu, cineva de la AGVPS a fost mai mereu pe la Parlament si diverse ministere cand se dicutau subiecte legate de vanatoare. Problema lor a fost ca nu au comunicat mai departe ceea ce au sustinut/obtinut etc [comunicare+transparenta] E si politica din spatele usilor inchise un mod de actiune... P.S. Sa speram ca ministerul mediului se va tine tare, miroase insa a branza in multe serviete de demnitari ![]() Corruptissima re publica plurimae leges
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICDin cate am inteles eu, se vor discuta punctual doar articolele care privesc ciobania si cainii,nu Legea in integralitatea ei.
Poate nu am toate informatiile. @bogus,daca crezi ca se va discuta TOATA legea si crezi ca merita deranjul,iti poti face cont aici http://www.agvps-forum.ro/ sa-i informezi despre problema.
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICo solutie alternativa pentru cainii insotitori
https://www.youtube.com/watch?v=qeuL5IGimCQ Cu Stimă,
Nicolae
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICSe pare ca s-au cam cam decis, 6/300 si pe urma cate 1/100, caine/oi
http://www.stiripesurse.ro/lovitura-a-tehnocra-iei-acord-privind-numarul-de-caini-la-stana_981922.html cel putin la mine in zona turmele sunt intre 200 si 400 deci vor fi cam 6-7 caini la turma, cam ceea ce a fost si pana acum Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICce nu precizeaza e ce sa intampla cu cele sub 300 deoarece sunt sigur ca alea sunt cele mai multe turme
Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICO prostie, miza nu a fost niciodata numarul cainilor.
![]() Sa semneze ei ca-s de acord cu numarul asta , dar cu jujee, cipuri, vaccinuri si au cam , sa ma iertati, belit-o. ![]() cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICPai jujele, cipurile, vaccinurile, rasele periculoase si metisii lor inscrise obligatoriu la asociatia chinologica si inregistrate la politie sunt obligatorii prin alte legi
Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICIn nicio tara de pe lume nu cred sa existe mai multa tampenie ca in Romania.
![]() Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICla 300 de oi, 6 caini. Pentru fiecare sute de oi in plus cate un caine.
Incearca si tu http://www.smart-hosting.ro
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETIC
Metrixe, traduci din @bogus?! ![]() cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICproblema este...doua
interzicerea migrației oilor pe orice teren si amenzile mari actuale care în legea veche nu existau. dar ciobanii țipă despre caini ca așa creadă simpatie. Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICCorect, doar ca nu migratia in sine ci stabulatia, aka interzicerea pasunatului iarna.
Si de acum, amenda neplatita inseamna impozit neplatit =>lulu subventie. ![]() cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICSi cu ce ma incalzeste pe mine ca vanator, ca nu mai primeste ciobanul subventie daca nu-si achita amenzile (pe care oricum nu le va primi, deoarece epoletii sunt legati ancestral de catre branza)? Atat timp cat fiecare card de oi are sase dulai dupa el, chiar peste zece in cazul cardurilor mari, o sa mai gasim o pilula animale salbatice in teren.
Suntem o natie bolnava rau, pusa pe distrugere. Sa dea naiba daca vreodata ratiunea a poposit pe aceste meleaguri. ![]() Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Amenzile pot fi date si de gestionar . 20
16 12 22LR 222RemMag 6,5x57 6,5x65 8x57 9,3x62
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICCare vor evita sa o faca, deoarece sigur amenzile vor fi contestate si se va ajunge in instanta. Iar instantele inseamna timp pierdut si bataie de cap, chiar daca se castiga cauza.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Chiar daca amenda este data de un politist sau jandarm , paznicul de vanatoare tot ajunge in fata judecatorului , ca martor , daca amendatul contesta amenda . Daca punem in balanta timpul pierdut si faptul ca ai scos din padure o turma de oi , eu zic ca merita efortul . Paznicul nostru a avut perioade cand mergea saptamanal la procese . Acum numarul vizitelor la instante a scazut si a crescut numarul exemplarelor de caprior din teren . 20
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICNu stiu ce sa zic, eu nu am prea vazut sa conteste amenzi, in afara faptului ca sunt vanator sunt si consilier local intr-o comuna de deal care are pe raza ei cam 8-9000 de oi, deci le cunosc cam pe toate, incepand cu licitatile la pasuni cu scandalul intre ei cu cei care nu au pasuni si trec peste tot... in fine tot tacamul
Nu de mult am avut un incident cu o turma de animale nesupravegheata care a pascut porumbul incoltit al firmei Transavia si care sa lasat cu un prejudiciu de 75 000 si un dosar penal Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
dosar la adresa CUI? ciobanului sau proprietarului turmei?!? ![]() -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICPlangerea penala a fost facuta de catre Transavia impotriva ciobanului
Transavia este cel mai mare jucator pe piata cerealelor in zona Transilvaniei, prin 2014 cultivau vreo 14 000 de hectare iar acum cred ca depasesc lejer 20 000, oricum faptul ca cultiva sute si sute de hectare de porumb in zona noastra ne-a crescut efectivul de porci in mod uluitor, pentru noi vanatorii de aici astia sunt o mana cereasca. Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
vezi...asta incercam sa spun si eu: vine o turma NESUPRAVEGHEATA ![]() ![]() Acarul Paun ![]() ![]() ![]() Vreti rezultate, mergeti la sursa! ![]() ![]() Ce zici? V-ati gandit la o astfel de abordare, sa frigeti sursa in loc de un cioban? caruia oricum o sa ii imputati 75k lei pe care oricum nu ii va plati (ca nu are loc de munca oficial, deci nu are venituri)... cel mult face cateva luni sau presteaza ceva munca in folosul comunitatii ![]() -------------------------------------
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETIC@the mav , in situatii ca cele de mai sus , pagubitul se indreapta catre proprietarul oilor , pentru ca pazitorul era angajatul lui . Daca firma la care lucrezi tu , imi provoaca un prejudiciu , eu imi recuperez paguba de la firma nu de la angajat . Ce face firma cu angajatul e problema interna .
20
pai asta spun si eu: nu impotriva ciobanului (pe care eu l-am inteles mai sus doar un pazitor), ci impotriva proprietarului oilor (cine o fi respectivul). -------------------------------------
Nici impotriva proprietarilor nu-i bine, trebuie analizata situatia de la caz la caz. In zona noastra si posibil si in alte zone, sunt persoane care strang oi de prin localitati (de la o persoana doua trei oi, de la o persoana 10-15 oi....) de obicei primavara si au grija de ele pana toamna, sau depinde cum se inteleg, iar daca persoana care si-a luat angajamentul ca are grija de ele face ce face, nu poate fi tras la raspundere proprietarul, ce persoana care si-a luat angajamentul ca are grija de ele trebuie tras la raspundere. Daca ciobanul este prins in fapt, sunt de parere ca si el trebuie tras la raspundere, chiar daca e clar ca "patronul" i-a zis sa le duca in zona aia (daca ii zice sa omoare pe cineva, ciobanul trebuie sa omoare?). Merkel KR1; Beretta Perennia lll; Baikal IZH 18
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETICm-am exprimat poate gresit, era vorba de o cireada de vaci iar plangerea penala sa indreptat impotriva propietarilor, acum nu stiu daca unul dintre ei era ciurdarul sau ala era o terta pesoana oricum la ciurdar/cioban poate sa-i beleasca bota pentru ca aproape nici unul nu are contract cu propietarii deci el poate zice ca era un simplu trecator
PS eu de obicei cand zic cioban sau oier ma gandesc la propietar in sine Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETIChttp://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck ... ?idp=15171
Poate, poate.....
Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala! Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 35 vizitatori |
Publicitate
|