Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Obtinere permis vanatoare 2016
111 mesaje • Pagina 1 din 4 • 1, 2, 3, 4
Obtinere permis vanatoare 2016Buna ziua!
Daca m-ar putea ajuta cineva de aici cu niste informatii, v-as fi recunoscator. In aprilie 2015 mi-am depus dosarul pentru obtinerea permisului de vanatoare la filiala din care fac parte (Judetul Buzau). In toamna anului 2015 nu s-a organizat examen la aceasta filiala. Intrebarile mea ar fi: stie cineva cand se va organiza examen anul acesta?; examenul se organizeaza la nivel national, sau fiecare filiala judeteana isi stabileste asta?; in cazul in care fiecare filiala isi organizeaza examenul, pot sa sustin acest examen in alt judet si apoi sa ma intorc in judetul meu? Specific faptul ca am urmat un curs de pregatire in arme si munitii, in Bucuresti, in urma caruia am sustinut un examen si mi s-a eliberat o diploma in acest sens. Am intrebat la filiala judeteana si mi s-a spus ca nu se stie nimic pentru anul acesta. Va multumesc!
Re: Obtinere permis vanatoare 2016Examenul se organizeaza de catre fiecare asociatie in parte,bineinteles daca se indeplinesc conditiile. Data la care se organizeaza examen difera in functie de asociatie,depinde cum se organizeaza fiecare.
Poti sustine examenul si la alte asociatii din alte judete,nu este problema,doar ca in primul an va trebui sa platesti cotizatie la asociatia in cadrul careia ai dat examen,pentru ca majoritatea au acesta cerinta in vederea eliberarii permisului de vanatoare. Apoi anul urmator te intorci la asociatia din judetul tau,unde ai de gand sa practici vanatoarea. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Obtinere permis vanatoare 2016Multumesc pentru raspuns, mi-a fost de mare ajutor.
Acum fac apel la cei de pe acest forum, daca ar putea sa-mi spuna vreo data cu privire la examen, indiferent de judet. Sau numai un numar de telefon, de la vreo filiala judeteana. Oricand ma pot duce la filiala mea, sa imi iau dosarul si sa merg sa dau examen in alt judet. Inca odata, multumesc!
Re: Obtinere permis vanatoare 2016Nu am nicio problema sa platesc cotizatia la acea filiala.
Mi se pare normal sa fie asa, daca dau examen la ei.
Re: Obtinere permis vanatoare 2016Pe la Ialomita parca se dadea in primavara,martie sau aprilie,cel putin asa era in urma cu vreo doi-trei ani. Acum depinde si daca au sau nu candidati suficienti pentru a mai organiza examen. Nu mai sunt la zi cu stirile pentru ca nu m-a mai interesat.
Poti incerca un telefon la ei sa vezi ce spun,daca au sau nu candidati pentru acest an,eventual o data estimativa. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Obtinere permis vanatoare 2016In cursul zilei de astazi voi suna.
Iti multumesc foarte mult pentru ajutor!
Re: Obtinere permis vanatoare 2016buna ziua,
Mai 2017 Bucuresti; din cate am auzit, in anul 2016 nu se sustin examene ... dar mergi si verifica mai multe surse
Re: Obtinere permis vanatoare 2016Da,pai v-ati pus voi bucurestenii sa umpleti asociatiile,de nu mai are bietul provincial macar un loc.
![]() Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Obtinere permis vanatoare 2016
Nu asta este neaparat problema ci faptul ca Romania,cred,este singura tara din Europa unde exista arondare de vanator/hectar.De parca ar fi vite la pasunat. ![]()
Re: Obtinere permis vanatoare 2016Pai vrei sa ne ingramadim prea multi pe un hectar,ce naiba,fiecare vanator are nevoie de un spatiu minim de confort.
![]() Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Obtinere permis vanatoare 2016M-a cam descurajat raspunsul cu Mai 2017...
In pauza, incep sa sun pe la asociatii, incepand cu Ialomita. Revin cu un raspuns, sper sa fie unul bun.
Salut Mihai, Conform legii tu ai dreptul sa dai examen de vanator incepand din luna aprilie 2016 dar trebuie sa indeplinesti si celelalte conditii : Sa ai depus cazierul o data cu inscrierea pt scolarizare la AV Sa ai scolarizarea la asociatia de vanatoare unde te-ai inscris terminata si fisa de stagiatura completala . Nu mai tin minte unde am citit ca data inceperii scolarizarii se considera data la care ai semnat de primire pentru fisa de scolarizare . Din acel moment se socotesc cele 12 luni necesare scolarizarii. respect, Razvan
Re: Obtinere permis vanatoare 2016cazier mai vechi de un an, altfel nu poti da examen, am ineteles de la un gonas care face scoala.
Stai linistit ca o sa gasesti pe undeva unde sa se dea in acest an,trebuie doar sa te interesezi sa vezi pe unde. ![]() Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Cand te inscri la stagiatura nu te primesc daca nu ai si cazierul judiciar scos. Atentie insa , cazierul judiciar are valabilitate 6 luni , deci cand te vei duce sa depui actele la politie pt permisul de port arma trebuie sa ai cazier judiciar nou. De asemenea cand te duci sa faci cursul de arme si munitie iti cer cazier judiciar de asemenea in original. Deci pana la urma ai nevoie de 3 caziere judiciare scoase fiecare valabil la timpul lui . respect Razvan
Re: Obtinere permis vanatoare 2016Va sunt foarte recunoscator pentru interventiile voastre.
Chiar m-ati lamurit pe deplin. Am vorbit la cateva filiale judetene si cred ca o sa rezolv la Rupea, Brasov. Toti cei cu care am vorbit au fost foarte serviabili, insa este sigur ca se va da examen doar la Brasov. Acolo sunt mai multe asociatii si un numar mare de vanatori. Maine, dupa ce primesc raspunsul, o sa postez aici, poate mai este cineva interesat. O seara buna!
Re: Obtinere permis vanatoare 2016Eu nu cred ca doar la Brasov se va organiza examen.
Mi-am depus si eu actele in februarie 2015. Va rog, daca cineva afla ceva data de examen, prin tara, sa anunte si aici. Din ce stiu, examenul de vanator se poate da in orice oras, adca indeplinesti conditiile. Incearca si tu http://www.smart-hosting.ro
Re: Obtinere permis vanatoare 2016Și eu tot în februarie 2015 am depus cazierul și sunt tot la Buzău dar nu am auzit nimic. ..Dacă aflați ceva va rog sa îmi comunicați și mie
Re: Obtinere permis vanatoare 2016Eu am incercat sa vorbesc la AJVPS Cluj timp de vreo saptamana si nu au raspuns la telefon. Apoi am sunat la AGVPS Bucuresti si ei mi-au zis sa ma interesez la Ministerul Mediului.
Habar nu am cine trebuie sa planifice examenele pe judete. In lege am gasit ca ar fi responsabilitatea "autoritatii publice centrale care raspunde de silvicultura". Cine este aceasta autoritate habar nu am. 12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Re: Obtinere permis vanatoare 2016Garda Forestiera
In subordinea Ministerului Mediului si Padurilor functioneaza la nivel teritorial Garzile Forestiere, care au inlocuit fostele Comisariate de Regim Silvic si Cinegetic (care la randul lor au inlocuit fostele ITRSV). Acestea sunt institutii publice teritoriale, fiecare cu personalitate juridica, subordonate Ministerului Mediului, si au atributiile de implementare si control a regimului silvic si cinegetic. Fiecare unitate teritoriala, poate organiza independent sau centralizat examene de vanator, in urma solicitarilor asociatiilor de vanatori din judetele arondate. Deci, pentru examenele de vanator, puteti sa va interesati la unitatile teritoriale ale urmatoarelor Garzi Forestiere: Unitatea teritoriala 1 Garda Forestiera Brasov cu judetele Brasov; Covasna; Harghita; Mures; Sibiu; 2 Garda Forestiera Bucuresti cu mun. Bucuresti; si judetele Calarasi; Constanta; Ilfov; Giurgiu; Ialomita; Teleorman; 3 Garda Forestiera Cluj cu judetele Alba; Bistrita-Nasaud; Cluj; 4 Garda Forestiera Focsani cu judetele Braila; Buzau; Galati; Tulcea; Vrancea; Vaslui; 5 Garda Forestiera Oradea cu judetele Arad; Bihor; Satu-Mare; Salaj; 6 Garda Forestiera Ploiesti cu judetele Arges; Dambovita; Prahova; 7 Garda Forestiera Valcea judetele Dolj; Gorj; Mehedinti; Olt; Valcea; 8 Garda Forestiera Suceava cu judetele Bacau; Botosani; Iasi; Neamt; Suceava; 9 Garda Forestiera Timisoara cu judetele Caras-Severin; Hunedoara; Timis; Toate cele bune. 22LR; 9x19; 308Win; 9,3x62; 6,5x55; 12;
Re: Obtinere permis vanatoare 2016Multumim frumos.
Le-am trimis un e-mail celor din Oradea http://oradea.itrsv.ro/?section=articolePage&idCapitol=2&lang=Ro Urat site mai au si lipsit de informatii. Daca vor raspunde, va anunt si pe voi. Incearca si tu http://www.smart-hosting.ro
Re: Obtinere permis vanatoare 2016Nu are treaba Garda forestiera si si nici ITRSV.
colegule...la tine la examen a fost comisie de la Itrsv.???. sunt sigur ca ai invatat mult pt examen!(scrie in lege si in ordin ce si cum despre organizare examen) .Autoritatea este MINISTERUL.care supravegheaza si aproba.Asociatiile -AJV sau AV organizaza examen cu instiintare catre minister.acesta trimite observatori-membri comisiei de examinare. tot asociatiile sunt obligate sa anunte examenul catre minister dar cf. legii cu minim 30zile inaite. deci sunati la ASOCIATII . multe nu organizeaza pt ca nu au nr de candidati minim -care sa intruneasca si perioada de stagiatura. Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Obtinere permis vanatoare 2016Spre surprinderea ta, stimate coleg, da la mine la examen, a fost si cel putin o persoana, de la fostul ITRSV, ..., actuala Garda ...si surprinzator poate, da am invatat pentru examen.
Toate cele bune. 22LR; 9x19; 308Win; 9,3x62; 6,5x55; 12;
Re: Obtinere permis vanatoare 2016Yoghi stie ce zice si stie bine
![]() ![]() este in noi
Re: Obtinere permis vanatoare 2016Ok, in acest caz, imi cer scuze pentru dezinformarea si interpretarile mele eronate.
![]() Toate cele bune. 22LR; 9x19; 308Win; 9,3x62; 6,5x55; 12;
Re: Obtinere permis vanatoare 2016Comisia de examinare este formata din 2 persoane de la serviciul vânătoare din minister, una de la AGV și atât.
nene de la ITRSV de la examenul tău o fi fost pe post de ""alergator"" pt șefii de la minister. Componenta comisiei este explicata în Ordinul Ministerului. Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Obtinere permis vanatoare 2016Dupa multe incercari am reusit sa vorbesc la AJVPS Cluj. Se pare ca inca nu stie nimeni data pentru examenul de la Cluj.
12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Re: Obtinere permis vanatoare 2016Buna ziua!
Astazi am sunat din nou la Rupea, dar domnul de acolo a fost ocupat cu vanatoarea toata saptamana trecuta si nu s-a interesat la Minister. Din cate am inteles de la dumnealui, examenul trebuie sa fie aprobat de Minister. Nu a pomenit nimic de Garda Forestiera, deci cred ca este treaba Ministerului. Mi-a spus sa revin joi cu un telefon, atunci va putea sa-mi dea mai multe informatii. O sa va anunt aici cu privire la raspuns. Si eu am citit ca se poate da examen oriunde, daca indeplinesti conditiile, dar pana nu ma va chema sa-mi duc dosarul la Rupea, raman sceptic. Daca cineva stie sau aude de organizarea examenului, indiferent de judet, va rog sa postati aici. Macar asa, poate mergem mai multi in acel judet si se indeplinesc conditiile de organizare. O zi buna!
Re: Obtinere permis vanatoare 2016La Bistrita s-ar putea sa fie prin Mai. Nu e nimic sigur.
Domnul de acolo mi-a spus ca initial se da examenul in judetul de care apartine asociatia la care esti inscris si numai daca esti respins atunci poti da in alt judet (fara sa platesti cotizatia la asociatia din alt judet). 12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Re: Obtinere permis vanatoare 2016Salutare, eu am depus dosarul la AJVPS vaslui din octombrie 2014, in decembrie 2015 mi s-a spus ca o sa merg la iasi sa sustin examenul dar cu o saptamana înainte au spus ca s-a anulat examenul si il vom sustine in martie 2016 la vaslui !!! Acu cateva zile am mers la asociatie unde mi s-a spus că mai devreme de iunie nu vor organiza nici un examen!!!! Deja am inceput sa mă cam satur de plimbat de colo-colo!!!
111 mesaje • Pagina 1 din 4 • 1, 2, 3, 4
Înapoi la Sunt incepator, am nevoie de sfaturi! Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 26 vizitatori |
Publicitate
|