Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Vand/Schimb lisa semiautomataModerator: the_mav
37 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Vand/Schimb lisa semiautomataVand semiautomata Baikal MP 153, 12/89, teava 610mm, camo, 4 socuri "externe", nefolosita(am luat-o in speranta ca o voi folosi la vanatoare dar nu prea e de mine acest sport-lipsa timp, etc.). Acciza e platita.
Cer 2300 lei pe ea. As da-o si la schimb+diferenta pe o pompa cal. 12/89(la o adica accept si 12/76) cu teava de 510-560mm(nu mai lunga) cu socuri interschimbabile, in stare buna. tel: 0744.499.066 mail: sanorama2@yahoo.com
Re: Vand/Schimb lisa semiautomatade curiozitate: ce faci cu pompa magnum scurta, daca la vanatoare nu ai timp sa mergi?
![]() ![]() ![]() -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: Vand/Schimb lisa semiautomataPai vreau sa o iau pe vanatoare nu pe sport, desi probabil va va fi folosita doar in poligon. Si cum as prefera sa am mai multe cartuse in magazie ca sa pot trage niste serii mai compexe e cam singura varianta(evident ca presupune si procurarea unei extensii de magazie pt. poligon).
As prefera supermagnum-12/89(cu toate ca voi trage cu ea doar 12/70) deoarece am o teorie legata de balistica interioara. Teava scurta o prefer deoarece e mai usoara, mai rigida si nu pierde nimic din precizie/viteza si e mai usor de manevrat. Plus ca la tragerile pe care intentionez sa le fac in poligon, o arma grea de teava nu e neaparat un avantaj, asa cum ar fi la o eventuala vanatoare de pasari sau la talere. Plus ca daca chiar vreau sa trag talere/pasari ii pot ingreuna foarte usor varful tevii punand o bucata de plumb de forma/grosimea unui tub cartus in fata arcului din magazie(intre arc si "dopul" din capatul tubului-magazie). Nu vreau teava cilindrica(vreau socuri) deoarece la vanatoare, daca ma duc, vreau sa pot trage si alice, cat de cat eficace, nu numai breneke. Toate cele de mai sus reprezinta parerea mea personala, deci nu as dori sa starnesc vreo polemica cu cei ce nu sunt de acord.
Re: Vand/Schimb lisa semiautomataAnuntul este inca valabil.
Pretul cerut: 2100 neg.
Re: Vand/Schimb lisa semiautomataScadem pretul.
Cer acum 1900 lei si ma mai si tocmesc. Asa ca daca va trebuie arma, faceti o oferta.
Re: Vand/Schimb lisa semiautomataValabil.
Re: Vand/Schimb lisa semiautomataFAIN PRET, NOUA II 1600 LEI/
Re: Vand/Schimb lisa semiautomataProbabil ca vei gasi un Baikal la 1600 lei de nou, daca vrei o arma cu teava lunga de tot, cu camera de 76 si furnitura de lemn, si tevile brunate atat de bine cum stim ca o face Izshmash. De astea se gasesc pe toate gardurile.
Ideea e ca aceasta arma e oarecum mai de nisa(si iar ii dau inainte cu teava scurta, cu camera supermagnum, cu 4 socuri extinse, cu camo care rugineste mai greu, samd). Asadar, eu unu nu pretind ca ma adresez cu oferta mea vanatorului la care ii trebuie "o pusca", oricare ar fi ea. Eu am cautat anumite caracteristici la aceasta arma cand am luat-o. Daca as merge la vanatoare cu arma asta m-as duce, deoarece consider ca satisface in totalitate cerintele pe care le pot avea pt. o arma "universala". Cum insa, asa cum am mai spus, nu ma duc la vanatoare, o dau. Ca sa imi iau o pompa care e mai potrivita pt. mersul meu la poligon. Si cum sunt destul de sigur ca mai sunt in lumea asta oameni care cauta aceleasi calitati, pe ei ii caut sa le-o vand, mai ales ca pretul e mult mai jos decat ar gasi ei ceva similar.
Re: Vand/Schimb lisa semiautomata
Fara sa te supar: unde-i universalitatea armei asteia in comparatie cu aceeasi arma dar cu teava mai lunga cu 10cm? Ce are in plus?!! Unde-i nisa?
Re: Vand/Schimb lisa semiautomataVrei o arma cu teava luuuuuunnnngggaaaa:
Fabarm XLR COMPOSITE 12M SUPERGOOSE 90 XTREME - asta are teava lunga!!!!!!!
Am sa te rog sa citesti postul meu de pe data de 20.11.2015. Acolo dadeam cateva motive. In plus ar mai fi: Teava scurta dezavantaje(si daca e cazul si cum le rezolv eu): linie scurta de ochire(asta da, poate deranja dar numai la ochiri undeva la maximul distantei la care m-as incumeta sa trag cu lisa). Si oricum se rezolva cu antrenament daca e chiar asa o problema. In plus teava scurta e: mai rigida deci mai precisa la proiectil unic si mai greu de indoit mai usor de transportat, manipulat, ochit la orizontala pe proiectil unic-adica unde chioar ochesti ca si cu o carabina(centrul de greutate e mai in spate) Sper ca am reusit sa exprim si sa argumentez motivele mele(. Acum, avand in vedere ca eu am o arma de vandut, daca e cineva interesat, astept in continuare oferte sau intrebari legate de.
Nu. Nu vreau asa o arma. Si sincer nu ma pot gandi la cine ar vrea(in afara poate de vanatorii exclusiv de gaste/rate si poate cei ce trag numai la talere). Daca aceste doua tipuri de tragere ar fi singurele care le-as practica m-as gandi la o asemenea arma. Dar nu e cazul meu. Oricum ![]()
As zice ca mai degraba sa faci cateva zeci de vanatori cu pusca cu teava scurta - cum zici tu si cu pusca cu teava lunga - tot cum zici tu , sa tragi cu alice, sa tragi cu unice sa vezi efectiv cum e. Din cate stiu eu, poate gresesc, pusca, indiferent de destinatie, cu teava lunga e pusca cu teava de la 50 cm in sus. Altfel, arma e ok - la nivelul ei si isi va gasi "stapanul" potrivit. Succes la vanzare.
Re: Vand/Schimb lisa semiautomataTrebuie sa recunosc ca pana in prezent nu am avut ocazia sa particip la o vanatoare in tara. Avema de gand dar mi s-au schimbat prioritatile.
Legat de teava scurta(scurta ma refer cat mai aproape de 45cm) si rigida cateva completari(parte din experienta proprie, parte din ce au cercetat altii): Find inginer ca formare, am oarecari cunostiinte legate de rezistenta materialelor, de modul in care se comporta obiecte de anumite forme, si pot afirma cu certitudine ca o teava de diametru si grosimea peretelui constanta e cu atat mai greu de indoit cu cat e mai scurta. Practic un obiect se realizeaza cu atat mai mult cu cat cele 3 dimensiuni ale sale sunt mai appropriate. Plus ca la tragere, mai ales la proiectil unic apar vibratii in teava, vibratii care imprima tevii o miscare de bici cata vreme proiectilul e inca in teava-si asta nu poate fi bine pt. precizie, nu?. Si sunt cu atat mai ample cu cat teava e mai lunga si/sau subtire. De aceea la tragerile de precizie se folosesc tevile bull(alea cu peretii foarte grosi). Pt. ca rigiditatea tevii sa fie marita, fara a trebui sa o scurteze prea mult. Apoi, fiind scurta, sansa sa o indesi in porbagaj "ca intra", sansa sa pui ceva greu peste teava, sau pur si simplu sa o lovesti cu ceva tare si greu scade simtitor. Pt ca pur si simplu e mai mica. Stiu ca o sa fie multi care or sa zica ca ei au grija de arme dar mai ales daca o folosesti situatia poate fi diferita Dar de ani buni trag destul de des cu arma dar mai mult poligon. In plus am un interes destul de consecvent urmarit, asupra subiectului de cel putin 15 ani. De aceea am achizitionat aceasta arma, bazat pe experienta mea trecuta. Dar cum am avut placerea sa folosesc tevi scurte(55-60 cm) la trageri pe toate tipurile de tine(talere, tinte la sol, etc.) pot spune ca mi sa parut ca sunt optime pt. mine. Si cum am destul de multa incredere in rationamentul meu precum si in experienta mea, sunt convins ca si altii vor ajunge la ideile mele. Inca o data, cele de mai sus nu vor sa atace parerile altora, ci vor pur i simplu sa le expice pe ale mele. Cate bordeie atatea obiceie, nu? Dar, revenim: Am o arma de vandut oameni buni. Am cerut pe ea pret. Daca e vreunul interesat, faceti o oferta si poate iese ceva.
Re: Vand/Schimb lisa semiautomataValabil.
Pret nou: 1800lei.
Re: Vand/Schimb lisa semiautomataVEZI CA LA PRETUL ACESTA ISI IAU OMUL NOUA SI MAI RAMAN SI BANI.
Re: Vand/Schimb lisa semiautomataCopiez raspunsul meu de pe celalalt forum, ca se aplica si aici:
Stimate Domn, apreciez intersul dvs. in ceea ce priveste anuntul meu. 1600 este pretul, daca ne referim la acelasi, pt o arma 12/76, non-camo, cu teava nitel mai lunga, cu 3 socuri la gura tevii(nu 4 extinse). Totodata, din cate stiu eu, dar se poate sa gresesc, daca veti avea curiozitatea sa sunati sa intrebati, veti constata ca se aduce intr-un interval de timp definit vag si numai dupa ce se plateste un avans. adica nu toate variantele sunt pe stoc. Asa ca, mai ales in cazul Baikal, omul se trezeste ca plateste pe o arma a carei mici detalii calitative pot varia foarte mult(de la excelent la execrabil). Si vorbesc aici de sine de ochire nu tocmai drepte, de bumb de ochire nu tocmai centrat pe sina, de sina nu tocmai centrata pe inchizator- si astea numai ca sa povestesc de micile neplaceri ce pot aparea la teava, dar si la restul componentelor producatorii rusi au o capacitate mai mare de a tolera mimcile lipsuri care nu afecteaza neaparat functionalitatea dar deranjeaza utilizatorul). Practic o loterie. Eu unul cand am luat aceasta arma m-am uitat, atat eu cat si un armurier german cu experienta, sa fie una dintre cele "facute bine". Revenind, daca se compara pretul cerut de mine cu pretul unei arme similare(asta presupunand ca veti gasi una in Romania), in ceea ce priveste calibrul, finisajul, nr. de socuri, samd, veti constata ca pretul cerut de mine e mult sub pretul "de noua". Totdata, in cazul in care doriti sa faceti o oferta de pret, va rog, nu ezitati.
Cred ca ar fi mai bine sa inchizi topicul si sa deschizi altul, asta dupa o documentare mai atenta! Nu am vazut nici una din zecile sutele de ij-uri cu defecte majore la sin sau "bumb"! O fi!
Re: Vand/Schimb lisa semiautomataInseamna ca nu te-ai uitat bine. Mai toate au cate o mica scartaiala ce poate merge pana la un diametru neuniform al tevii pe toata lungimea, dincolo de micile imperfectiuni de aliniere intre piese.
Cu teava de 60 mai exista in Ro numai daca au taiat teava. Iar arme din Rusia nu se mai importa din cauza embargoului. Ce a mai ramas pe stocuri si cam gata. Lasa topicul omului in pace.
Eu il las . El nu ne lasa cu unele ineptii! Sa stii ca toate trag dupa colt!
Re: Vand/Schimb lisa semiautomataStimati Domni,
Imi cer scuze daca am suparat pe cineva cu cele scrise de mine. Asa cum am mai spus-o ar trebui luate ca facand parte din experienta personala. Asa cum dvs. aveti niste concluzii bazate pe experienta personala, asa am si eu. Mi-ati cerut sa va arat motivele care m-au determinat sa aleg arma pe care am ales-o(si daca nu se modifica legea 295/2004 o tineam bine mersi). Am explicat, bazat pe argumente(argumente importante pentru mine) motivele. Nu incerc sub nici o forma sa schimb parerea cuiva-mai ales daca e deja bine cimentata, numai sa o explic pe a mea. Si poate sa ofer si o alta parere, cel putin la fel de fundamentata, astfel incat cineva, care cauta sa isi formeze o parere proprie sa poata cantari argumentele pt. ambele variante. Din ciocnirea ideilor iese scanteia adevarului, nu? Similar cu atatea lucruri in viata, oamenii pot avea pareri diferite, fara a fi unele mai gresite ca altele:pe cine votezi(oricum tot rau iese), daca preferi masinile Otto sau Diesel, daca preferi blonde/brunete, inalte/scunde, etc. Va asigur ca, desi in anumite aspecte nu sunt de acord cu dvs., va accept parerea si mai mult, ii analizez argumentele(consider ca un om cu adevarat rational ia in calcul si argumentele celui care il contrazice, si daca sunt valabile isi schimba parerea). Pana in prezent, trebuie sa recunosc ca raman in continuare la parerea mea. Asadar, fie ca reusesc sa vand aceasta arma, fie ca nu, urmatoarea tot una cu teava scurta(pana in 61cm) va fi. revenind: Am o arma de vanzare, cer pe ea mai putin decat stiu ca face. Am argumentat, cred eu destul de elocvent, de ce cred asta. Daca cineva considera ca ar face o oferta, sau daca mai are intrebari, va rog nu ezitati. Am sa raspund, pe cat de bine pot, bazat pe experienta si educatia mea.
Uite cum zis eu sa verificati daca sina e intradevar dreapta: Se ia o bucata de sfoara de 1m lungime ca banuiesc ca aveti teava mai lunga la arma(fir de pescuit e perfect sau similar). Ii faceti un lat la un capat pe care il petreci peste bumbul de ochire(ca sa o legati de el). Apoi o intindeti peste sina pana la milocul inchizatorului(are niste striatii deasupra asa ca e relativ usor de gasit). Si va uitati pe urma daca sina e impartita perfect in doua de aceasta sfoara, daca nu serpuieste exagerat, daca nu are denivelari, etc. Recunosc ca aceste mici neajunsuri nu prea afecteaza un tragator bun mai ales daca nu foloseste alte aparate de ochire decat bumbul, dar pe unii mai perfectionisti in ceea ce priveste arma care o au ii poate deranja. Si unde deranjeaza chiar tare chestiunea asta cu sina e daca vreti sa montati catare si inaltator pe sina(sunt un fel de catare/inaltator ce se prinde chiar de sina-daca e serpuirta tare poti avea surprize in ceea ce priveste alinierea pt. proiectil unic(eu personal consider ca e preferabil sa am catare inaltator daca trag cu proiectil unic, dar inca o data, este parerea mea personala) Celelalte mici neajunsuri se pot verifica de asemnea, dar nu ma apuc acum sa lungesc inutil topicul.
Re: Vand/Schimb lisa semiautomataIn primul rand: toata stima pentru modul in care ai raspuns!
Destul de rar se intampla in ultima vreme ca o mica scanteiuta de scandal sa fie domolita atat de elegant. Din pacate, cam acesta este trendul mondial - daca eu cred ca-i bine intr-un fel nu ma satisface s-o fac doar eu, trebe mortis sa faca si vecinul asa, indiferent de ce crede sau vrea el sa faca. Revenind la subiect: asa ceva nu te-ar tenta ? http://www.savagearms.ro/320-field-combo/ Despre arma gasesti detalii peste ocean. Chiar daca-i facuta de chinezi nu se poarta deloc rau, pretul este usor accesibil si nu mai risti sa se ia de tine lumea ca tragi alice din teava prea scurta. P.S. intre 12/89 si teava scurta e o mica "infruntare". Cartusele super-magnum sunt singurele care dau tot ce pot din tevi de 70 cm sau mai lungi, din tevi de 60 abea se urnesc. Unice super-magnum sunt mai rare ca diamantele. Pentru o teava scurta, careia ii inteleg perfect ratiunile si chiar folosesc, camera de 89 este chiar inutila.
Re: Vand/Schimb lisa semiautomataStimate Domn,
Va multumesc pt. sugestie. Si da, intradevar m-a tentat o arma combo(teava scurta cilindrica si teava lunga cu socuri). Ce ma face sa nu merg pe aceasta cale este faptul ca, eu personal ma impac mai bine cu tevile scurte la armele lungi, poate din obisnuinta. Deci, varianta combo nu imi e de folos deoarece teava scurta e cilindrica(or taman pe una de asta mie imi trebuie socuri). In plus, chair in cazul in care as gasi un combo cu ambele tevi socate, cum nu cred ca as folosi teava lunga defel, o iau in plus. Ar fi inutil(repet, din punctul meu de verdere, care este oarecum minoritar). Mai mult, arma pe care o iau va fi folosita in marea majoritate a timpului la trageri in poligon(si nu ma refer la talere), si sper eu si in competitii. De aceea este important pt. mine sa folosesc aceeasi teava chiar si in rarele momente cand poate ma voi duce la vanatoare(un pic de antrenament in plus). De aceea im trebuie o teava scurta(50-60 cm) cu socuri, deoarece in functie de distante si probele din poligon imi sunt necesare. Legat de camera de 89 am urmatoarele motive sa o doresc, desi asa cum am mai spus nu imi e neaprat necesara, fiind sigurul lucru la care as renunta, daca celelate se potrivesc. Am studiat destul de mult in domeniu si sunt intru totul de acord ca un 89 obtine rezultate maxime la tevile mai lungi. Dar, chiar din tevi mai scurte scot viteze mai mari comparate cu cele de 76 sau 70. Cred ca in afara de cazul folosirii unor pulberi foarte lente, toata pulberea arde in primii 50-50 cm de teava. Dar nu acesta e motivul pt. care eu personal as prefera o asemenea teava. Academic(in sensul ca acest motiv e mai mult teoretic) am o teorie personala legata de balistica interioara cand se trage cu cartuse de 70-76 in camera de 89. Mai ales la tevi scurte. Am ajuns la aceasta teorie studiind(la inceput accidental) dinamica cresterii de presiune in functie de volumul pus la dispozitie. Practic eu cred, bazat pe ce am studiat in domeniu, ca un volum mai mare raportat la lungime, dupa ce proiectilul trece de conul de fortare ar trebui teoretic sa produca accelerari mai uniforme, vibratii mai mici, mai ales in coroborare cu grosimea relativ mica a peretilor la aceste tevi. Un pic de mantematica(daca greseasc la calcule imi cer scuze-nu mai am calculele originale): Diferenta de volum, mai ales raportata la tevile scurte(intre o teava cu camera de 76 si si una de 89 este de 89-76=13mmx(pi(DxD-dxd)/4=13mm(3.1415(21.60*21.60-18.50x18.50)/4=5086mmc/4=1.3cmc Volumul total al tevii= 161281.89mmc=161.2cmc Asadar o crestere de 1% a volumului total. DAR, aceasta crestere nu e progresiva ci este aditiva(practic e adunat la inceput, nu e ca si cum ar fi teava mai groasa), ceea ce insemana ca are un efect mai pronuntat la inceputul deplasarii proiectilului pe teava(cand practic el formeaza un dop ce se deplaseaza in lungul tevii, marind lungimea ei utila de la 0 la 610mm in cazul meu). Deci ajuta taman cand e mai important-la inceputul deplasarii cand fortele inertiale sunt mari, presiunea inregistreaza un varf, etc. E o explicatie scurtata a concluziei la care am ajuns eu, cu mintea mea. Nu doresc sa schimb parerea nimanui, pur si simplu sa o explic pe a mea. Si acum motivele mercantile: -cum nu dauneaza la nimeni camera lunga, de ce sa nu o am? -imi permite sa trag toata gama de cartuse din aceeasi arma ceea ce, in cazul meu, conteaza din motive pur comerciale -daca chiar doresc sa scot totul de la cartusele de 89, mergand la rate sa spunem, imi cumpar cu bani marunti un soc prelungitor de teava(teava e socata) si am rezolvat elegant problema. -mai sunt cateva dar iara am lungit vorba de numa numa.
Re: Vand/Schimb lisa semiautomataPerfect de acord. Teoria se verifica si-n practica. De aia au aparut tevile over sau tri sau back-bored, in special pentru armele ce trag si munitii supermagnum. Te fereste de varfuri de presiune initiale, pastreaza alicele mai intregi, scoti un snop mai omogen, etc. Chiar si la MP-urile rusesti, desi valorile declarate si inscrise uneori pe tevi sunt 18,4 mm pentru diametrul nominal al tevii, la variantele 12/76 e adevarat dar la 12/89 au 18,5 catre 18,6 mm, la o masuratoare exacta. Si rusii au aflat ca-i mai buna o teava mai larga la super-m.
Insa viteza mai mare n-o sa scoti din teava scurta daca tragi un supermagnum si nici n-o sa scoti viteze mai mari decat ale cartuselor 12/76. Si asta din doua motive: unul l-ai intuit - pulberile cu care se incarca super-m sunt unele foarte lente, aproape ca ating gama celor de carabina; al doilea este ca 12/89 sunt oferite numai cu incarcaturi mari de tot de alice si nu cred ca exista vreun super-m care sa egaleze ca viteza un magnum de viteza de 76 sau un cartus usor de 70. Daca la 12/76 exista deja o gama mare de magnum-uri de viteza, cu gramaje semi-magnum de 40-42 g dar viteze binisor peste 425 m/s la 12/89 inca nu exista cartuse cu gramaje mici si viteze mari. Avantajul in ceea ce priveste cel putin manevrabilitatea armelor cu tevi scurte l-am tot proslavit si pe forum. La partea cu precizia mai depinde si de cine face teava ... chiar exista tevi lungi si subtirele care trag bine de tot. In cazul unicelor de lisa, aproape-aproape intotdeauna e mai bine sa ai teava scurta si armele dedicate unicelor cu tevi peste 60 cm sunt chiar raritati. Desi nu cred ca am tras mai mult de 3 cartuse 12/89 in toata activitatea inteleg perfect ratiunea de a avea o arma care poate trage orice si, drept urmare, am si luat una ... sa fie acolo, la o adica. Majoritar nu inseamna si preferinta personala. Si eu ma numar printre minoritari si ma mandresc chiar ca am in colectie arme cu care aproape nimeni nu poate trage bine ![]() ![]() Sper sa-si gaseasca un stapan care sa gandeasca cam la fel .... P.S. sub 2000 RON MP-ul nou nu este nicaieri disponibil pe piata noastra ... nici la promotii
Re: Vand/Schimb lisa semiautomata@ violiv:
![]() La partea cu vitezele suplimentare in tevi de 6o produse de cartuse de 89 intradevar inteleg argumentele dvs. Si ma gandesc la asta. Oricum, chestiunea vitezei(pur academica) nu cred ca poate fi definitiv transata deoarece exista asa o gama larga de munitii, deci s-ar putea unele de 89 sa mearga mai iute in teva de 60 altele mai lent. Tot sunt destul de convins ca pulberea, chiar si lenta asa cum logica ar indemna sa credem ca se foloseste in cele de 89, termina de ars in 60cm. Mai ales in conditiile in care incarcatura, asa cum spuneti este grea, deci cu inertie mai mare deci intarzie mai mult in teava, dand astfel mai mult timp pulberii sa arda. Dar in mod sigur aceeasi incarcatura de 89 va utiliza mai eficient o teava mai lunga decat una scurta(si numai din motivul ca dupa ce termina de ars pulberea, proiectilul tot mai accelereaza putin). Studiind cu atentie niste cartuse defecte de 70 si unu de 89, in urma cu ceva vreme, am constatat ca pulberea e riguros similara ca forma a granulei. Deci deduc ca daca nu o fi vreun aditiv folosit(si ma cam indoiesc ca se foloseste asa ceva, cand ar fi mai simplu si mai eficient sa se umble la granulatie), pulberea ar trebui sa aiba aceeasi viteza de ardere(dependenta in mare parte de suprafata de ardere, adica de forma si dimensiunea granulei de pulbere). Ideea cu volumul suplimetar la camera de 89 este similara cu tevile overbore, asa cum ati spus. Diferenta apare la faptul ca la overbore primesti un plus de volum odata cu deplasara proiectilului. De unde si cresterea progresiva. Similar cu primirea unei prime lunare, in fiecare luna de-a lungul unui an. La o camera mai mare in schimb capeti intregul supliment de volum chiar de la inceput(fiidca e situat in camera, nu distribuit pe lungimea tevii). E ca si cum ai capata toate primele la inceputul anului in avans, nu pe rand in fiecare luna. Si numai pt. ca ma face sa visez la situatia asta, si merita. ![]() @ All: Dar revin cu ideea comerciala: Oameni buni, am o arma de vanzare, si chiar vreau sa o vand, desi la cate s-au dezbatut pe topicul asta, imi pare tot mai rau dupa ea. ![]() Pretul cerut e 1800lei Daca va intereseaza arma, sau daca aveti vreo intrebare cat de cat la subiect, nu va sfiiti.
Re: Vand/Schimb lisa semiautomata@MAsterD:
Stimate Domn, Permiteti-mi sa imi cer scuze daca anuntul meu de vanzare v-a deranjat in vreun fel. Nu asta a fost intentia mea. Si daca am facut ceva ce v-a suparat, va rog sa imi spuneti mai exact ce am facut, astfel incat sa imi pot repara greseala. Trebuie sa recunosc ca nu inteleg care e polemica? Si cum de a devenit asta asa o problema de importanta. Legat de pret? Mi se pare normal ca find vanzatorul produsului sa fie cel ce cere. Este parerea mea legata de cat face. Pot fi contrazis prin ceea ce se cheama CONTRAOFERTE serioase din partea celor ce vor sa cumpere. Eu un asa inteleg ca se vinde/cumpara ceva. Daca e diferit aici va rog sa ma informati si ma voi conforma. Poate legat de micile diferente pe care eu le consider importante si pe care marsez? Poate nu sunt importante pt. dvs., dar eu unul m-am straduit destul de mult sa le gasesc(si tineam, asa cum am mai spus arma bine mersi de nu se schimba legea Armelor si Munitiilor). Si, cum sunt destul de sigur de rationamentul meu, sunt convins ca la concluziile mele vor mai ajunge si altii. Si in clipa in care o vor face vor constata ca nu prea au de unde alege si ca, mai mult pretul cerut este mai mult decat rezonabil. Repet, faptul ca avem pareri diferite, nu insemana ca una din ele e mai gresita. Legat de pozele postate de dvs.: Doresc sa va multumesc ca ati facut-o. Trebuia sa o fac eu, dar am neglijat. Astfel potentialii cumparatori vor putea sa le vada si daca au intrebari sa mi le adreseze. Inca o data, sper sincer ca nu am creeat o zarva/suparare prea mare. Pana la urma nu e un capat de lume, e doar o pusca. Si nici macar aia una tare scumpa.
Re: Vand/Schimb lisa semiautomataNu toate firmele folosesc aceeasi pulbere, nu toate folosesc aceeasi granulatie, nu numai granulatia este folosita pentru a determina rata de ardere. Da! Exista diferente de compozitie, de cele mai multe ori secrete de producator ... dincolo de nitroceluloza si nitroglicerina exista multe altele care se amesteca.
Exista asa ceva: http://www.lapua.com/upload/reloading/r ... rt2011.pdf http://shootingshed.co.uk/wp/wp-content ... locity.jpg adica "burn rate powder chart"; exista descrieri ale diferitelor pulberi pe site-urile producatorilor sau pe cele de vanzari, unde gasesti si indicatii de folosire. Chiar daca n-o sa gasesti exact ce pulbere foloseste producatorul X pentru cartusul lui 12/89 n-o sa-ti fie greu sa descoperi ca pentru astfel de cartuse se folosesc pulberi mai lente din gama diferitilor producatori. La fel, teste ce au masurat viteze la gura tevilor de diferite lungimi sau de lungime egala si de diametre diferite exista usor accesibile pe net. Toate framantarile astea au chinuit si pe altii, unii din ei chiar avand posibilitatea sa le incerce in practica, avand la dispozitie si masuratori obiective. Avand in vedere multitudinea producatorilor e foarte posibil ca un anume cartus de 89 sa scoata cam tot dintr-o teava de 60 dupa cumn e la fel de posibil ca altor 10 tipuri sa le trebuiasca >75 cm. Discutia e infinita si chiar n-are rost aici. Eu ti-am inteles alegerea, sper sa priceapa si altii ca nu intotdeauna "mai lunga-i mai buna" ![]() Cat despre discutiile despre pretul cerut de vanzator .... parca erau interzise de regulament. Cum nu cred ca aici chiar au produs cine stie ce daune si ca au dus la explicatii suplimentare, cred ca topicul poate fi lasat asa ...
37 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Vanzari- cumparari arme lise si ghintuite, de tir si cu AC Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 41 vizitatori |
Publicitate
|