Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 26 Feb 2025, 12:03

Vanatoare cu arc sau arbaleta

Topic pur informativ, destinat celor care vor sa imbratiseze aceasta nobila arta si nu stiu care sunt etapele de parcurs.

Vanatoare cu arc sau arbaleta

Mesajde CorneliuS pe 29 Dec 2015, 19:57

Buna seara. Imi puteti da lamuriri daca vanatoarea cu arc sau arbaleta e aprobata ? Multumesc anticipat
CorneliuS

Re: Vanatoare cu arc sau arbaleta

Mesajde marc12/76 pe 29 Dec 2015, 20:26

Buna seara!
Deocamdata s-a dat drumul doar la tigru, leu si urs,din 1 Decembrie dar doar la goana fara gonaci. Succes
marc12/76
Membru activ

Mesajde marc12/76 pe 29 Dec 2015, 20:33

Scuze, de la 1 ianuaie se deschide sezonul cu arcul si la rinocer
marc12/76
Membru activ

Mesajde CorneliuS pe 29 Dec 2015, 20:51

marc12/76 scrie:Buna seara!
Deocamdata s-a dat drumul doar la tigru, leu si urs,din 1 Decembrie dar doar la goana fara gonaci. Succes

Daca acesta e singurul raspuns "inteligent" pe care il puteti da ,inseamna ca probabil am nimerit la pagina politicienilor.O seara buna
CorneliuS

Mesajde Cristi pe 29 Dec 2015, 21:09

CorneliuS scrie:Buna seara. Imi puteti da lamuriri daca vanatoarea cu arc sau arbaleta e aprobata ? Multumesc anticipat

Nu, vanatoarea cu acest tip de arme nu a fost aprobata in modificarea adusa legii vanatorii. Motivarea a fost cel putin ridicola, cum ca nu ar fi solicitari pentru acest tip de vanatoare . Pai cum sa soliciti sa vanezi printr-o modalitate considerata ilegala? Mai intai trebuie legalizata vanatoarea cu arcul, si apoi vor veni si solicitarile...
“The golden rule of history is those with the weapons make the rules.”
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde CorneliuS pe 29 Dec 2015, 21:18

Se poate sterge topicul.Legea nu e aprobata in schimb o alta lege ii face pe arcasii sportivi in braconieri
CorneliuS

Mesajde CorneliuS pe 29 Dec 2015, 21:20

CorneliuS scrie:Se poate sterge topicul.Legea nu e aprobata in schimb o alta lege ii face pe arcasii sportivi in braconieri

Multumesc.
CorneliuS

Mesajde CorneliuS pe 29 Dec 2015, 21:21

Cristi scrie:
CorneliuS scrie:Buna seara. Imi puteti da lamuriri daca vanatoarea cu arc sau arbaleta e aprobata ? Multumesc anticipat

Nu, vanatoarea cu acest tip de arme nu a fost aprobata in modificarea adusa legii vanatorii. Motivarea a fost cel putin ridicola, cum ca nu ar fi solicitari pentru acest tip de vanatoare . Pai cum sa soliciti sa vanezi printr-o modalitate considerata ilegala? Mai intai trebuie legalizata vanatoarea cu arcul, si apoi vor veni si solicitarile...

Va multumesc.
CorneliuS

Mesajde marc12/76 pe 30 Dec 2015, 06:49

Cred ca era suficient sa dai o cautare pe google si primeai o gramada de raspunsuri la intrebarea ta, in felul cum ai procedat te-ai bagat singur in gura lupului, pui o intrebare penibila unei comunitati de vanatori. Cat despre inteligenta si politicieni.... las-o balta.
Cu toate astea , La multi ani!
marc12/76
Membru activ

Mesajde blackcrotal pe 30 Dec 2015, 08:48

marc12/76 scrie:Cred ca era suficient sa dai o cautare pe google si primeai o gramada de raspunsuri la intrebarea ta, in felul cum ai procedat te-ai bagat singur in gura lupului, pui o intrebare penibila unei comunitati de vanatori. Cat despre inteligenta si politicieni.... las-o balta.
Cu toate astea , La multi ani!

Draga Domnule Marc12/76, este interesant sa iei la misto pe un nesimtit care intra in "casa" cu bocancii mustind de noroi, nu cunoaste formule de politete si incepe eventual sa se bata cu tine pe burta fara sa te cunoasca.
Dar cand un om este politicos, da " buna ziua " si intreaba frumos o problema poate banala pentru un veteran cu peste 40 postari pe forum, chiar daca eventual te enerveaza eu cred ca-i poti da un raspuns omenesc . Pe omul respectiv il arde buza sa stie daca poate si el sa intre in clanul vanatorilor folosind ARCUL iar tu il iei la misto . . . ?
Da noi stim ca legile din Romania nu permit asa ceva, dar este incepator, si rubrica aceasta este totusi pentru a ajuta pe incepatori.
Repect.
Razvan
blackcrotal
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde marc12/76 pe 30 Dec 2015, 09:26

Buna dimineata Domnule BLACKCROTAL, cu toate ca sunt ,,veteran" cu doar 40 postari pe forum in cei doi ani de cand sunt vanator, te asigur ca nu mi-a scapat nici un topic de pe cele doua site-uri, reviste sau legislatie, intrebari n-am multe, dar nu asta e ideea. Probabil nu sunt toti autodidacti. Pentru a fi vanator cred ca e nevoie si de o sete de a cunoaste lucruri noi, de a studia, iar ulterior daca sunt intrebari ceri ajutor; e simplu
LA MULTI ANI !
marc12/76
Membru activ

Mesajde blackcrotal pe 30 Dec 2015, 10:20

marc12/76 scrie:Buna dimineata Domnule BLACKCROTAL, cu toate ca sunt ,,veteran" cu doar 40 postari pe forum in cei doi ani de cand sunt vanator, te asigur ca nu mi-a scapat nici un topic de pe cele doua site-uri, reviste sau legislatie, intrebari n-am multe, dar nu asta e ideea. Probabil nu sunt toti autodidacti. Pentru a fi vanator cred ca e nevoie si de o sete de a cunoaste lucruri noi, de a studia, iar ulterior daca sunt intrebari ceri ajutor; e simplu
LA MULTI ANI !

Ideea este ca este bine ( cred eu ) sa fim ceva mai permisivi cu cei din jurul nostru si mai cu seama cu noii veniti .
In plus suntem in timpul sarbatorilor de iarna ori Isus Hristos cand a venit primul lucru a fost sa-i invete pe oameni sa IERTE si sa-si iubeasca aproapele ca pe sine insusi .
Deci pe langa traditionalul La Multi Ani eu iti doresc sa fi iubit !
Razvan
blackcrotal
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde marc12/76 pe 30 Dec 2015, 10:38

cand doi se bat , al treilea castiga : :violence-duel: :D
marc12/76
Membru activ

Mesajde marc12/76 pe 03 Ian 2016, 15:39

LA MULTI ANI!
Revin dupa cheful de REV... :ymblushing:
Poate am fost putin dur... dar merita.Daca le raspunzi corect la intrebare considera ca totul e normal si merg mai departe devenind vanatori intr-o buna zi, doar ei stiu cum; i-si iau lisa semiautomata si carabina cu luneta 6-24x56,neavand habar de balistica, manuirea armelor sau vanatoare. Trag 3-5 focuri pe linia standului la iepure si fazan (mie mi s-a intamplat) nu epoleaza peste, vin cu carabina luneta 6-24x56 la colectiva la porc in stand unde nu poti trage mai mult de 50-70m.
Raspunzand in acest fel poate trag un semnal de alarma ,facandu-i curiosi.....
Cu stima
marc12/76
Membru activ

Înapoi la Sunt incepator, am nevoie de sfaturi!