Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 26 Feb 2025, 13:09

O curiozitate?!

Topic pur informativ, destinat celor care vor sa imbratiseze aceasta nobila arta si nu stiu care sunt etapele de parcurs.

O curiozitate?!

Mesajde Andreiy pe 11 Dec 2015, 16:28

Buna ziua tuturor!
Anul urmator as dori sa imi dau si eu examenul de vanator. Am mers la filiala unde e inscris si tatal meu si am stat de vorba cu secretarul filialei (asta s-a intamplat in primavara), el, spunandu-mi ca nu stiu exact din ce luna, mai cred, se va pune in vigoare o noua lege prin care nu se va mai putea da examen chiar asa usor. Mai precis, trebuie scos 1 cazier de la politie si sa dai examenul psihologic cam cu un an inainte de examen. De la un an de la emiterea acestor 2 acte, ai dreptul sa dai examen. Bineinteles, trebuie sa te prezinti cu ele refacute la dosar pentru ca acestea expira dupa jumatate de an, sau ceva de genul asta. Intrebarea mea este: Ati auzit de asa ceva?! Eu am cautat pe internet dar nu am gasit nimic de genul asta. Am zis sa apelez la voi, poate cunoasteti mai bine problema si ma lamuriti.

Multumesc mult!
Andreiy

Re: O curiozitate?!

Mesajde reyes pe 11 Dec 2015, 17:28

Ordinul nr. 302/2014 privind modificarea şi completarea anexei nr. I la Ordinul ministrului agriculturii,pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 539/2009 pentru aprobarea regimului permiselor de vânătoare

si pe la art. 28 legea nr. 149/2015 privind modificarea şi completarea Legii vânătorii ......

studiu placut...
reyes
Membru important

Mesajde namidea pe 11 Dec 2015, 17:37

Salut,
da asa este, chiar ieri am intrebat si eu la AJVPS pt un prieten si pt a putea da examenul de vanator trebuie sa fie implinit un an din data la care ai depus dosarul.
namidea

Locaţie: Timisoara

Mesajde Andreiy pe 11 Dec 2015, 17:54

Multumesc mult de ajutor!

O seara buna!
Andreiy

Mesajde Sly_Fox pe 11 Dec 2015, 18:49

Andreiy scrie:Intrebarea mea este: Ati auzit de asa ceva?! Eu am cautat pe internet dar nu am gasit nimic de genul asta. Am zis sa apelez la voi, poate cunoasteti mai bine problema si ma lamuriti.

Multumesc mult!

Deja au intrat in vigoare aceste prevederi legale,de anul trecut. :wink:
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde yoghi pe 11 Dec 2015, 20:12

Zic si eu ca @fox
ati intarziat 2 ani cu aflarea legii.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde blackcrotal pe 11 Dec 2015, 23:57

In principiu si inainte trebuia sa faci 1 an de stagiatura dar se spune ca se mai faceu manarii .
Acum la dosarul de inscriere pt stagiatura este obligatoriu sa depui Cazierul judiciar dar nimeni nu cere examenul psihologic .
Data la care poti sa sustii examenul este de 1 an de la data eliberarii de catre politia a cazierului judiciar.

Treaba este ca ai nevoie probabil de 3 caziere pt ca :
1. la dosarul de la asociatie trebuie sa existe 1 exemplar ORIGINAL
2. la poligonul unde faci cursul de arme de asemenea trebuie sa te duci cu exemplar original de Cazier Judiciar
3. la dosarul pe care il vei depune la serviciu arme pentru ca sa obtii permisul de arma de asemenea iti trebuie Cazierul Judiciar si nu cred ca se vor multumi cu o copie.

Partea buna este ca poti sa faci oricand cursul de arme adica chiar si inainte de a da examenul de vanator asa ca nu trebuie sa te stresezi cu chestia asta.

O seara buna,
Razvan
blackcrotal
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Septimiu pe 13 Dec 2015, 08:52

Si eu stiu ca numai cazierul este necesar la inceput pentru stagiatura. Nu mi se pare normal sa faci 2 examene psihologice tinand cont ca pe perioada stagiaturii nu ai acces la arma. Dar la noi este posibil orice.
Marturisesc ca am studiat cat de cat legea vanatorii si legea armelor dar nu prea am gasit ceva concret referitor la acest lucru. Cand o sa am un pic de timp mai caut si daca gasesc revin cu paragraful respectiv.
12/76 | .30-06 Springfield | .223 Remington | 16/70 | 7x64
Septimiu
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde Sly_Fox pe 13 Dec 2015, 13:03

Pai pe langa cele doua legi enumerate de catre tine mai trebuia sa studiezi si Regulamentul privind obtinerea permiselor de vanatoare,act normativ ce a aparut prin Ordinul nr 302 din 02.04.2014,publicat in M.O. Partea I,Nr 301 din 24.04.2014,care modifica si completeaza Ordinul MAPDR nr 539/2009.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde reyes pe 13 Dec 2015, 21:48

Sly_Fox scrie:Pai pe langa cele doua legi enumerate de catre tine mai trebuia sa studiezi si Regulamentul privind obtinerea permiselor de vanatoare,act normativ ce a aparut prin Ordinul nr 302 din 02.04.2014,publicat in M.O. Partea I,Nr 301 din 24.04.2014,care modifica si completeaza Ordinul MAPDR nr 539/2009.

era mentionat in al doilea post...
reyes
Membru important

Mesajde Sly_Fox pe 13 Dec 2015, 23:02

Cu toate acestea spune ca nu a gasit ceva concret. Poate este cu noroc a doua oara si gaseste ce il intereseaza. :wink:
Sly_Fox
Veteran

Mesajde Septimiu pe 14 Dec 2015, 08:14

Legile pe care le-am mentionat mai sus, le-am citit de aici
Am vazut ca actualizarea este destul de recenta (24/07/2015) si am crezut ca sunt incluse toate completarile aduse pana la acea data.
Imi recunosc gresala si, daca am deranjat, rog un moderator sa stearga post-urile mele de pe acest subiect.
Septimiu
Veteran

Mesajde Septimiu pe 14 Dec 2015, 09:36

Din pacate nu mai pot modifica post-ul anterior.
Am studiat si documentele mentionate de colegi mai sus si nu am gasit nici aici sa fie specificat faptul ca este nevoie de examenul psihologic pentru inscrierea in anul de stagiatura ci doar de copia de CI, cazier, recomandare si cerere de inscriere.

Stagiatura
Art. 5. - (1) Candidatul pentru dobandirea permisului de vanatoare permanent solicita in scris
conducerii uneia sau mai multor organizatii vanatoresti inscrierea acestuia pentru stagiatura in vederea
obtinerii permisului de vanatoare.
(11) Anexat cererii, candidatul depune o copie după actul de identitate, cazierul judiciar în original şi
o recomandare de la un membru al asociaţiei căreia îi adresează cererea.
(12) Recomandarea prevăzută la alin. (11) va fi întocmită conform modelului prevăzut în anexa nr. 11

(2) Cererea intocmita conform modelului prevazut in anexa nr. 1, depusa la organizatia vanatoreasca,
primeste numar de inregistrare din registrul curent de corespondenta al organizatiei vanatoresti, in ziua
depunerii.
(3) Cererea se analizeaza de catre conducerea organizatiei vanatoresti, iar hotararea se comunica in
scris solicitantului in termen de 30 de zile de la data depunerii cererii, conform modelului prevazut in
anexa nr. 2.
(4) Daca cererea a fost aprobata, in comunicarea prevazuta la alin. (3) se mentioneaza si denumirea
grupei de vanatori la care a fost repartizat pentru efectuarea perioadei de stagiatura.
(5) Odata cu comunicarea prevazuta la alin. (3) se transmite si fisa de stagiatura intocmita conform
modelului prevazut in anexa nr. 3.
(6) Perioada de stagiatura incepe de la data comunicarii de repartizare prevazuta la alin. (3).
Septimiu
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 14 Dec 2015, 15:11

Septimiu scrie:Imi recunosc gresala si, daca am deranjat, rog un moderator sa stearga post-urile mele de pe acest subiect.

Nu este niciun deranj,ba chiar un lucru bun ca intrebi si te documentezi.
Septimiu scrie: Am studiat si documentele mentionate de colegi mai sus si nu am gasit nici aici sa fie specificat faptul ca este nevoie de examenul psihologic pentru inscrierea in anul de stagiatura ci doar de copia de CI, cazier, recomandare si cerere de inscriere.

Daca nu ai gasit inseamna ca nu este nevoie. De exemplu la asociatia din care fac eu parte nu se cere certificat psiho la inscrierea in anul stagiatura.
Sly_Fox
Veteran

Mesajde Septimiu pe 14 Dec 2015, 15:43

Pai eu la psihologic m-am referit cand am zis ca nu am gasit ceva concret.
Septimiu
Veteran

Înapoi la Sunt incepator, am nevoie de sfaturi!