Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
examen pt permis de membru vanator in 2014
147 mesaje • Pagina 4 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: examen pt permis de membru vanator in 2014@lupu danut, la asociatia de vanatoare la care faci stagiul de pregatire, nu ti s-a explicat ce si cum? Sunt lucruri elementare. Vorbesti de permis de port arma si autorizatie de cumparare in conditiile in care nu esti nici macar vanator. Invata si promoveaza examenul de vanator, restu-i cancan!
Re: examen pt permis de membru vanator in 2014
Salut @alinboboc s-a mai schimbat cate ceva fata de ce era in urma cu 1 an sa zicem . Una din modificari este aceea ca poti sa urmezi "Cursul de Initiere Arme si Munitii" inainte de a promova examenul de carnet de vanator . Practic pe cei de la scoala unde urmezi Cursul de nitiere Arme si Munitii nici macar nu-i intereseaza daca te-ai inscris la vreo asociatie pentru ca sa faci stagiul de 1 an . Te duci la Scoala care are in program tinerea cursului respectiv cu Actul de Identitate si cu Cazierul Judiciar in ORIGINAL , Cerere tip si 3 fotografii color, apoi platesti taxa de 700 lei ( asta este taxa in Bucuresti , nu stiu in alte localitati daca este aceeasi taxa ) si urmezi cursul care include 25 focuri la talere, 25 focuri la mistret alergator si 25 focuri cu pistolulo ( pe asta nu am inteles-o ) apoi urmeaza examenul. Daca ai trecut examenul primesti Certificat de absolvire curs. Respect, Razvan
Re: examen pt permis de membru vanator in 2014Razvan, sunt la curent cu aspectul referitor la cursul de arme si munitii. Intrebarea si raspunsul meu pentru colegul nostru, se referea la permisul de arma si autorizatia de cumparare in conditiile in care nu era nici vanator.
Re: examen pt permis de membru vanator in 2014Salut ,
Entuziasmul si nerabdarea specifice inceputurilor ![]() Razvan
Salut. Pentru dosarul aferent obtinerii autorizatiei pentru cumpararea primei arme si apoi a permisului de port arma tip B iti trebuiesc urmatoarele documente: -cerere tip,o sa iti inmaneze cei de la serviciul arme formularul pe care il vei completa -certificatul de care spuneai,care atesta ca ai absolvit cursul pe linie de arme si munitii -fisa medicala tip,este aceeasi pe care o depui la dosarul necesar obtinerii calitatii de vanator. Daca promovezi examenul de vanator,te duci si o ceri de la asociatia de vanatoare la care ai depus dosarul,sa nu mai faci alta. Nu cred sa te refuze,si o depui pe aceea,bineinteles sa fie inca valabila. Daca valabilitatea a expirat,faci alta. -aviz psihologic,cu parafa suplimentara de la un psiholog autorizat pe siguranta si securitate nationala -permis de vanator,copie si original -act de identitate,copie si original -copie dupa carnetul de membru cu viza pe anul in curs -unele servicii arme cer si factura care atesta ca ai achizitionat deja un dulap metalic necesar pastrarii armelor -certificat de cazier judiciar -doua fotografii color 4x5 -chitanta de la trezorerie care sa ateste ca ai achitat taxa privind eliberarea autorizatiei pentru cumpararea armei Si cam atat din ce tin eu minte. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: examen pt permis de membru vanator in 2014@Sly_Fox, bravo taica muran-n gura, dupa, te pusca-n stand! Nu pot crede ca in urma stagiului de un an poti avea asemenea intrebari.Ce mama dracului faci intr-un an de stagiatura???????? Daca esti prost, mars, mai ai si lovele, da banii retur, eu vreau sa traiesc!
@alinboboc fara suparare dar daca citeai cu atentie ce a scris omul sunt sigur ca remarcai ca el inca nu a terminat anul de stagiatura asa ca intrebarea ta este redundanta. In acelasi timp aprecieri de genul "prost" "ai lovele " nu fac cinste nimanui. daca ai indoieli referitoare la pregatirea care se face acum cel mai simplu este sa nu iesi la vanatoare cu un incepator. Dar sa te apuci sa pizduiesti pe cineva numai pentru ca sa-ti arati muschii in spatele unui pseudonim . . . Fratilor, eu inteleg sa fie luat cineva in balon atunci cand pune o intrebare idioata, dar atat de idioata si care nu este la locul ei incat te doare capul . Dar sa sti ca cineva sta pe forum cu ochii geana numai si numai ca sa poata balacari pe cate un necunoscut mai ceva decat la usa cortului consider ca este degradant. Scuze pt off topic ( daca cumva este off topic ) si pentru ca acum am facut si eu ceea ce dezavuam respectiv mi-am spus parerea despre un membru al forumului. respect, Razvan Razvan
M-am gandit si eu ca ar mai fi si altii care ar avea nevoie de astfel de informatii,sa nu mai bata zeci de drumuri pentru fiecare act in parte. Sunt cazuri in care incepatorii sunt ignorati total,astfel ca acestia se descurca mai greu. Pe de alta parte ai si tu dreptate,astfel de informatii le capata in mod normal in perioada de stagiatura,de la vanatorii care si-au luat responsabilitatea de mentori. Na,acum pe cine sa impaci mai intai,sa fie acolo astfel incat sa nu spuna lumea ca pe acest forum sa dai cu tunul si nu gasesti o informatie atunci cand ai nevoie de ea. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: examen pt permis de membru vanator in 2014@blackcrotal, stiu sa citesc, iar de interpretat cat de cat ma pricep prin prisma meseriei. Asta nu inseamna ca-s perfect. Aici e clar: se face referire la permisul de port arma si autorizatie de cumparare. Raspunsul meu cred ca-i pentru multa lume.
Nu iau pe nimeni in balon, dar mai bine aici un raspuns caustic decat sa fiu impuscat la vanatoare.Asa ca mai bine te f.. pe forum si nu ma impusti tu pe mine sau colegii mei in stand sau la goana.Punct! PS Sa nu uitam ca acum ceva vreme tu, erai tare nelinistit in vederea "arderii" unor etape privind examenul de vanator. De aici se nasc astfel de intrebari, urmarea lor fiind tragica de multe ori. Asa ca, injura-ma viitor aspirant la statutul de vanator,aici, daca nu esti in stare sa te documentezi.
Re: examen pt permis de membru vanator in 2014Dragi colegi, trebuie sa fim un pic mai toleranti. Vara asta au fost numai scandaluri pe forum.
Intrebarea nu este chiar asa de tampita. Eu am patit-o cand am vrut sa-mi cumpar a doua arma. Ma duc la taxe si impozite sa platesc taxa si habar nu aveau cat este. M-au trimis sa intreb la politie, nici la politie nu am primit raspuns. Daca imi aduc bine aminte tot Sly_Fox m-a lamurit. Asa ca...nu cred ca o sa (te) impuste ca nu stie ce acte are nevoie. Altele sunt cauzele. "Imi cunosc limitele. Dar pur si simplu le ignor"
Friedrich Nietzsche
Re: examen pt permis de membru vanator in 2014Cu siguranta stiam ca trebuie sa treci de examen-ul de vanator pentru a-ti cumpara arma, numai ca pana acum am facut nenumarate drumuri de unde locuiesc eu pana in oras pentru ca mai trebuie nu stiu ce hartie!!! La fel ca si tine (alinboboc) toti au impresia ca stii exact ce pasi ai de urmat, dar nimeni nu se oboseste sa iti explice!!!! "Lovele" nu am si muncesc din greu pentru un trai decent si pentru a-mi indeplini acest vis!!! Si nu in ultimul rand, forum-urile sunt folosite pentru a avea acces la anumite informatii pentru ca nu toti ne-am nascut invatati ca si tine!!! Fustrarile nu isi au locul aici (parerea mea) !!!!
Re: examen pt permis de membru vanator in 2014Sa sti ca atitudinea de suspiciune a lui @alinboboc in ceea ce ii priveste pe noii aspiranti este perfect indreptatita. Mai mult ca sigur nu are nimic cu tine personal,ci se refera la situatia generala intalnita tot mai des in ultimul timp. A fost un gest de nemultumire generala,asta in conditiile in care prin filtrele examenelor mai scapa destui novici total pe dinafara in domeniul vanatorii,legislatiei de profil si mai ales sigurantei in manipularea si utilizarea armelor de foc.
Prea multe nenorociri s-au intamplat datorita unor incepatori fluturatici,care nu au avut timp sa mai faca practic si acel an de stagiatura sau sa asculte de sfaturile celor mai experimentati in aceasta activitate. Nu trebuie sa mai spun ca vanatoarea cu arme de foc nu este un joc de gradinita,ci in primul rand o responsabilitate imensa.Probabil ai mai auzit aceste cuvinte de multe ori,le-au mai auzit si altii care le-au considerat vorbe goale,cu toate ca sunt de maxima importanta. In general,si o sa te convingi singur cand te vei integra intr-un grup de vanatori,cei cu multi ani de vanatoare in spate vor fi distanti si foarte suspiciosi cu novicii. Au vazut multe la viata lor,si nu toate placute. Ce trebuie sa faca un incepator,asa cum esti si tu? In primul rand sa se integreze intr-un grup de vanatori cu experienta,sa se dea cu binisorul pe langa ei si sa le castige increderea. Valabil si pe acest forum,chiar si atunci cand un veteran in ale vanatorii pare mai suparat arata-i ca esti pregatit sa inveti,niste cuvinte mestesugite nu strica niciodata. ![]() Incepatorii care au avut de-a face cu mine cred ca si acum ma injura,dar poate in sufletul lor imi multumesc,deoarece si in somn (asa cum mi-a marturisit unul) auzeau: ''ai cartuse pe teava,de ce le-ai bagat acum?'', ''ai tras primul foc,asigura arma'',''ai identificat bine colegii de stand,dar tu te-ai facut cunoscuta pozitia fata de colegii de stand?'',''urci in masina fara sa mai verifici din nou tevile armei?'' si tot asa pana ma convingeau ca toate operatiile aferente sigurantei in manipularea armei se faceau macanic,instinctual. Este mult mai comod si mai placut sa stii ca ai langa tine un partener de incredere decat unul care naste suspiciune,unul pe care trebuie sa stai cu ochii ca pe butelie. Si cu toate aceste tot se mai intampla nenorociri,indiferent de experienta. Noi insa trebuie sa reducem pe cat posibil procentul nefast in care intamplarea nenorocita loveste pe neasteptate. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: examen pt permis de membru vanator in 2014Nu are de ce sa aiba ceva personal cu mine pentru ca nu ne cunoastem !! Eu fac parte dintr-un grup de vanatori de inainte de a-mi incepe stagiatura, dar toti cei din grup sunt vanatori de peste 10 ani si nu sunt la curent cu ultimile modificari in legatura cu permisul de vanatoare, acesta fiind si motivul pentru care am apelat la voi !!!! Stima
Re: examen pt permis de membru vanator in 2014buna seara! n-am mai scris de mult timp. va salut pe toti. am o problema de cand m-am vazut cu"flinta". daca ma puteti lamuri. am cumparat un stoeger 2000 standard acum un an. am tras cca 250 de cartuse pana acum. am folosit bp de 32 si 36 grame fara probleme. anul asta am luat cartuse de 24 grame cu alica de 2,4. pusca se blocheaza cu ele destul de des. nu sunt pt tipul asta de arma? s-a intamplat ceva cu arma intre timp? am folosit si 30 de grame fara probleme. a mai patit cineva? stiu ca semiautomatele nu prea suporta cartuse "usoare". va multumesc.
Re: examen pt permis de membru vanator in 2014Stoeger este arma magnum adica foloseste cartuse pina in 56-57g.Dar este si arma ce se incarca prin recul ,nu prin supape de gaze.arcul din jurul magaziei e mai tare.sa suporte reculul de la magnum.Nu poate sa intinda aarcul la doar 24g.La 28g ..merge si nu prea.De la 30g la ..57functioneaza f bine.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: examen pt permis de membru vanator in 2014va salut. multumesc pt raspuns. stiu ca suporta incarcatura mare. intr-adevar de la 30 de grame in sus n-am avut nici un fel de problema. e o arma destul de buna si sper sa mearga mult timp. e usoara, imi "pica" bine in umar. sunt multumit de ea. pe viitor o sa evit incarcaturi de 24 si 28 de grame. multumesc inca odata. stima.
Re: examen pt permis de membru vanator in 2014va salut inca odata. tot ca nestiutor imi permit sa va intreb. la prepelita, cate prepelite aveti d-voastra in autorizatie trecute? cate prepelite are dreptul un vanator sa vaneze intr-un sezon. stiu ca sunt cote si estimari pt fiecare zona in parte. eu vanez in dambovita pe fondul"x". nu conteaza, dar la 5 vanatori am 3 prepelite. aveti la fel sau ............ multumesc pt ascultare. stima.
Sa dea dracii... Da-i in judecata ![]() ![]() -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: examen pt permis de membru vanator in 2014nu glumesc, sa stiti. cu tot respectul, dar nu glumesc. am pe birou autorizatia cu 5 vanatori si am trecute 3 prepelite, 1 porumbel gulerat , 3 gugustiuci, 3 sturzi de vasc.
Re: examen pt permis de membru vanator in 2014Salut. Inainte sa te superi pe gestionarul fondului cinegetic, verifica care este cota de recolta aprobata pentru respectivul fond la speciile care te intereseaza. Probabil stii ca, anual, guvernul aproba cotele de recolta pentru toatre fondurile cinegetice din tara. Ordinul in vigoare in sezonul curent este asta: http://lege5.ro/Gratuit/gy3diojvgm/ordi ... 4-mai-2016
Daca cota de recolta la prepelita pentru fondul in discutie este mica, gestionarul nu poate emite decat autorizatii pentru, cel mult, numarul respectiv. Daca emite mai multe autorizatii concomitent, pentru zone diferite de fond, autorizatiile cumulate nu pot depasi cota de recolta disponibila. Evident, fiecare autorizatie in urma careia se recolteaza vanat face ca cota de recolta sa scada corespunzator, asa ca noi autorizatii mai pot fi emise numai pentru numarul ramas. Daca, dupa ce verifici, afli ca aveti prepelite cu sutele, nu s-au recoltat pana acum si nici nu mai sunt alte autorizatii emise, ai motive sa te plangi de autorizatia pe care ai primit-o. Daca aveti, pur si simplu un numar mic de prepelite, poti intreba daca reprezentantii asociatiei au cerut marirea cotei de recolta, sau, daca nu au facut-o, care este motivul.
Re: examen pt permis de membru vanator in 2014sunt prepelite f multe. nu prea stiu cum a reusit cineva sa le inumere.
![]()
sa ne intelegem: NU TREBUIE SA VA INCHIDA GURA, ci din contra!!! ministerul aproba (in mare parte cel putin) cam ce se cere dinspre asociatii, in functie de efective optime, ce cere asociatia, etc, etc. Deci stimabilii de la Dambovita trebuie luati de gusa/guler, ridicati un metru de la pamant si PE BANII OAMENILOR din care sunt platiti sa spuna frumos cu subiect si predicat (scris, ca e mai bine si sigur) cum au stabilit efectivele optime de prepelita pe fondul unde esti si tu, de cati ani sunt aceleasi efective, ce au facut pt marirea acestora si de ce nu au cerut marirea cotei de recolta la speciile a, b, c, etc. altfel ei vor castiga mereu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------------------------
Re: examen pt permis de membru vanator in 2014aveti dreptate. problema la ajvps dambovita e destul de mare. stat in stat. toti ne multumim cu ce trece in autorizatie. nici vanatorii f vechi nu au alta soarta. poate ar avea mai multe de spus dar ....... multumesc pt raspuns. o zi buna sa aveti. va salut.
Re: examen pt permis de membru vanator in 2014Din cate stiu eu, problema cu cotele de recolta aprobate e veche si e cauzata de modul in care a fost stabilita bonitatea fondurilor de vanatoare, de care depinde tariful de gestionare in cazul atribuirii directe. Evident, nu stiu daca este si cazul fondului de vanatoare despre care este vorba aici.
Ideea e ca inainte de ultima procedura de atribuire, bonitatea fondului de vanatoare era stabilita in functie de exemplarele de vanat prezente pe fond. Unii gestionari preferau sa declare un numar minim, ca sa scada tariful. Ulterior, sistemul s-a modificat si acum bonitatea fondului este stabilita in abstract, in functie de calitatile terenului (spre exemplu, daca ai un corp de padure pe fond, are bonitate mai mare decat daca padurea lipseste etc). Asa fiind, acum nu mai exista, propriu zis, un intres al gestionarilor de a declara mai putin vanat decat au in realitate. Problema este ca marirea cotelor de recolta nu este aprobata pe baza simplei declaratii a gestionarului ci sunt facute verificari de fapt si se tine seama de niste criterii stabilite, zice-se, pe baza stiintifica. Deci, daca gestionarul a declarat inainte de 2011 un numar x din specia y, nu va obtine prea usor dublarea sau triplarea numarului initial pentru ca o asemenea dezvoltare numerica poate sa nu fie plauzibila. Oricum, fara ca gestionarul sa ceara cresterea cotelor de recolta, nu veti avea niciodata alte numere pe autorizatii. Eu zic ca merita intrebat daca s-a cerut majorarea cotei - s-ar putea sa aveti surpriza sa constatati ca nu s-a obosit nimeni. Atunci chiar ca aveti motiv serios de critica.
Re: examen pt permis de membru vanator in 2014Hai ca o dam in barci, omu are 3, 5 prepelite si noi il indrumam la textul de lege.Asta-i umor negru.O suge, daca merge la asociatie.
ai dreptate. cu alegerile de grupe si consilii se face la fel: suntem multumiti cu ce ne indruma altii sa facem? la momentul când alegi pe cineva nu te gandesti ca (citez) "o sugi" dupa ce pui pe cine nu trebuie? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps: daca nu merge la asociatie, nu mai apuca sa o suga deloc... cu putin noroc/ghinion, ia direct cu executare daca are 3 pe hartie si 4 in traista ori ii strange de gat live pe aia de la asociatie ca isi bat joc de oameni pe banii oamenilor ![]() ![]() ![]() -------------------------------------
Re: examen pt permis de membru vanator in 2014va salut. asta este si probl pt care am intrebat. nu te poti duce 5 vanatori pe camp sa impusti 3 prepelite si gata, hai acasa, s-a terminat"ora"(asa zisa zi) de vanatoare. daca impusca fiecare cate una deja ai probl mari cu legea. ce sa le faci, le lasi pe camp in bataie de joc? am intrebat cate aveti trecute in autorizatii. poate aveti alti oameni in asociatiile respective care realizeaza ca vanatorul cotizant ii tin in carca. multumesc.
Re: examen pt permis de membru vanator in 2014Azi am vazut si eu o autorizatie data de domn inginer de la dambovita.Nu de director.
Erau trecuti cinci vanatori si 4gugustiuci,4prepelite si 3 sturzi. Eu zic sa vorbiti cu celelalte gruupe sa luati o hotatare comuna si sa o prezentati in scriss asociatiei; sa convocati adunarea generala. si acolo sa luat taurul de coarne. sau incercati ...o corida asa ca in Spania. ![]() Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: examen pt permis de membru vanator in 2014va salut! nu am intrat sa spun prostii si nu vreau sa acuz pe nimeni. o sa fac o copie si la autorizatia mea si poate o sa am ocazia sa o arat si in mod public. 3 prepelite, 3 gugustiuci , 3 sturzi de vasc si 1 porumbel gulerat la un nr de 5 vanatori. atat voiam sa stiu, daca aveti aceleasi probleme si d-voastra la asociatiile de care apartineti. cote si alte cele ...........
o seara buna tuturor.
sa stii ca sunt din ce in ce mai multe asociatii care NU mai indraznesc sa faca astfel de sfidari membrilor sai... pe langa faptul ca e nesimtire crasa, se lasa si cu cantec când baietii sunt pusi sa dea cu subsemnatul pe...sa zice... de ce nu au cerut cresterea cotei din motiv ce exista cerere MULTA MAI MARE pe care nu o pot onora (cerere sustenabila, evident). ![]() ![]() ![]() ![]() yoghy zice bine ![]() ![]() ![]() -------------------------------------
147 mesaje • Pagina 4 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Înapoi la Sunt incepator, am nevoie de sfaturi! Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 19 vizitatori |
Publicitate
|