Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 27 Noi 2024, 13:37

Cine este Dorin_89?

Locul in care sa povestim despre noi, sa ne strangem amintirile, sa ne cunoastem mai bine. Sa daruim si celorlalti o particica din bucuriile noastre. Si sa ne consemnam peregrinarile pentru anii cand ne vom hrani din amintiri.

Moderatori: the_mav, Mircea-B

Re: Cine este Dorin_89?

Mesajde Dorin_89 pe 10 Iun 2015, 23:05

radubichis scrie:Dorin ,cit costa o saptamina de pescuit acolo?

Permisul de pescuit nu costa mult in nordul tarii in comparatie cu sudul. 5€ zi sau 25€ pe saptamana. Cabana care am gasit-o costa 300€ pe saptamana, 4 paturi... noi suntem 3 persoane. Mai costa drumul si mancarea.

Revin dupa weekend ca maine dimineta plec in Finlanda pt concursul de skeet. :-)
Browning 325s
Sako Hunter 6,5x55 Zeiss 3-9x50
Sako Finnbear .30-06 Leupold 1-4x20
CZ455 varmint 22lr
Dorin_89
Nou membru

Locaţie: Suedia - Norrköping

Mesajde radubichis pe 11 Iun 2015, 11:41

Dorin_89 scrie:
radubichis scrie:Dorin ,cit costa o saptamina de pescuit acolo?

Permisul de pescuit nu costa mult in nordul tarii in comparatie cu sudul. 5€ zi sau 25€ pe saptamana. Cabana care am gasit-o costa 300€ pe saptamana, 4 paturi... noi suntem 3 persoane. Mai costa drumul si mancarea.

Revin dupa weekend ca maine dimineta plec in Finlanda pt concursul de skeet. :-)

Este rezonabil
radubichis
Veteran

Locaţie: Hunedoara

Mesajde scirocco pe 12 Iun 2015, 17:56

Ba nu e deloc rezonabil! Este pomana :100 euro pe saptamana,pescuit plus cazare? Pai,incearca in Delta la noi, sa stai o saptamana cu 450 lei. :oops:
Si,sigur nu dai peturile si dozele de bere la o parte sa poti lansa. :?
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
scirocco
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde mialxx pe 17 Aug 2015, 16:29

Dorin_89 scrie:
mialxx scrie:Felicitari! Prin August cred ca ajung si eu in Scandinavia, si probabil si in Suedia, ma intereseaza pescuitul ca la vinatoare e mai greu. Se poate obtine permis de pescuit daca nu esti cetatean Suedez?
Cu stima Alin!

Salut!

Poti pescui oriunde. Nu are importanta cetatenia. Majoritatea raurilor sau baltilor au doar un automat unde fie platesti cu un card de credit fie introduci o moneda si primesti un pliculet si un mic cartonas cu o serie. Completezi date tale pe plic si cartonas. In plic pui banii, plicul in automat si tu pastrezi doar cartonasul....foarte simplu! :-)

Cam asa arata: http://thelimpcobra.com/2011/10/09/fiskekort/

O exceptie ar fi un lac foarte mare unde se pescuiesc raci, acolo doar cetatenii suedezi au voie si regulile sunt stricte. Probabil pt ca nu sunt foarte multi raci...nush. Mie nu mi se pare ok dar ma rog fiecare tara are regulile ei ciudate.

Chiar si la vanatoare poti merge fie ca ai examen de vanator intr-o alta tara fie ca nu ai deloc, gen oaspete. Conditia este ca persoana insotitoare sa fie la o lungime de brat distanta si in caz de ceva sa poata sa preia controlul/arma. Fara examen este totusi destul de greu sa gasesti pe cineva care sa te lase sa impusti un animal, poti doar sa te uiti, eventual sa tragi in poligon si sa cunosti regulie de siguranta/manevrarea in siguranta a armei.

Regulile sunt putin mai aspre cand vine vorba de o echipa de vanatoare mai mare. Atunci se cere si o proba de tragere la elan (80m) in poligonul lor sau cel mai apropiat.

12 focuri - (3 serii a cate 4 focuri). In video mai jos se poate vedea cum se trage o serie. Toate cele 12 focuri trebuie sa fie in "zona" (zona organelor vitale). Cu cat tragi mai in centru cu atat mai mare punctajul. Daca poti proba la elan se considera ca te descurci la toate animalele - cel putin din Suedia.

Seriile pot sa difere in functie de zona tarii, echipa de vanatoare etc.

Dupa cum se vede si in poza, zona organelor vitale este foarte mare in comparatie cu a altor animale.
Punctajul maxim este de 20p/serie. In centru 5.1, 5, 4, 3 si "zona" Toate 12 trebuie sa fie cel putin in "zona" (minimum minimorum ca sa zic asa). 4 focuri x 5.1 sau 4 focuri x 5 tot 20p fac, poti doar sa te mandresti cu 5.1 :-)

Proba asta este si la examen.

Cam asa arata proba pt elan: https://www.youtube.com/watch?v=J6_y4nTCJ4M

Imagine

Anunta-ma cand vi si pot sa iti dau cateva tipsuri! ;-)
. Servus Dorin! Uite ca am ajuns si pe aceste meleaguri ale europei, momentan sunt in Norvegia, pe miercuri ajung si in Suedia dar doar o tranzitez pt. ca timpul nu-mi mai permite. Sper ca la vara ce vine sa ajung in Suedia special pt. pescuit. Multumesc de dorinta ta de a-mi da ceva Tipps-uri.
Cu stima Alin
mialxx
Veteran

Locaţie: Thurgau Elvetia

Mesajde Dorin_89 pe 10 Oct 2015, 14:01

Cu placere Alin!
Browning 325s
CZ455 varmint 22lr
Dorin_89
Nou membru

Mesajde Dorin_89 pe 10 Oct 2015, 14:04

Salutare tuturor!

Nu am mai scris de mult pe forum si ma gandeam ca ar fi timpul. :-)

Pescuitul in nord a mers destul de bine. In primele zile am avut foarte multa apa deoarece primavara a fost rece si zapada nu a apucat sa se topeasca. Nivelul apei a fost in jur de 40-50cm mai mare decat media normala. Pestele a fost destul de zapacit din cauza asta, dar am prins cativa pastravi si lipani frumosi. Nu am poze foarte multe si nici de buna calitate pt ca m-am axat mai mult pe pescuit si relaxare, dar incerc sa pun cateva.

Vanatoarea a inceput bine cu cateva gaste kanadiene spre sfarsitul lui august, un capriorin septembrie si rate salbatice cu doua saptamani in urma. Din cand in cand mai impusc gaite cu 22lr - mananca mancarea pt mistreti.

Luni incepe vantoarea la elan, prima la care particip si sper sa pun ceva poze! :-).

Poze in linkul de mai jos:

http://s1290.photobucket.com/user/Dorin ... %20diverse
Browning 325s
CZ455 varmint 22lr
Dorin_89
Nou membru

Mesajde Dorin_89 pe 14 Oct 2015, 08:55

Momentan un mascul si o femela - doi colegi din echipa. Eu am avut o sansa la un cerb luni, dar pozitia nu a fost deloc buna... foarte foarte des in padure.

Imagine

Imagine
Browning 325s
CZ455 varmint 22lr
Dorin_89
Nou membru

Anterior

Înapoi la Jurnal de forumist